Oude wasmachine laten ophalen

Waar kan je je oude apparaat inleveren of wie haalt deze op? Als je een nieuwe wasmachine hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je oude apparaat af. Je kunt hem laten ophalen door een bedrijf, als afval laten ophalen of recyclen, weggeven of verkopen – lees hier haarfijn wat al je opties zijn!
Wasmachine laten ophalen

Hoe kan ik mijn oude wasmachine laten ophalen

Gefeliciteerd, je hebt een gloednieuwe wasmachine! Maar wat moet je nu met het oude apparaat? Gelukkig zijn er verschillende manieren om je oude wasmachine te laten ophalen. Lees snel verder en ontdek welke opties je hebt!

Wanneer garantie geldt en wanneer niet

Winkels zijn verplicht om je oude witgoed apparaat mee te nemen als ze een nieuw vergelijkbaar apparaat komen leveren. Dit is de oud-voor-nieuwregeling. Het maakt hierbij niet uit of de oude wasmachine het nog doet of van welk merk deze is en de verkoper mag hier geen geld voor vragen.

In sommige gevallen zal de verkoper niet in staat zijn je oude witgoed direct mee te nemen wanneer ze je nieuwe wasmachine komen brengen. In deze gevallen moet de online verkoper binnen twee weken terugkomen om de wasmachine alsnog op te halen, of je voorzien van een verpakking om de wasmachine kosteloos op te sturen.

Bedrijven inschakelen voor het (gratis) ophalen

Een andere goede optie is om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het ophalen van oude wasmachines. Er zijn bedrijven die gratis oude witgoed ophalen of je er zelfs een (klein) bedrag voor geven. Want jouw oude wasmachine is geld waard, ook als deze kapot is. De materialen en onderdelen van de oude wasmachines worden dan hergebruikt of gerecycled.

Daarnaast zijn er ook tweedehands- en kringloopwinkels die oud witgoed ophalen als deze nog werken en ‘verkoopbaar’ zijn. Voor de mogelijkheden kun je het beste contact ophalen met jouw lokale kringloopwinkel.

Grofvuil dienst gebruiken

Je lokale gemeente heeft meestal een grofvuil dienst waar je gebruik van kunt maken. Je moet wel even een afspraak maken al wil je witgoed laten ophalen, dit kan vaak online of telefonisch. Zorg er dan voor dat je wasmachine op de afgesproken dag klaarstaat voor je huis.

Zelf naar het recyclepunt brengen

Ben je een beetje handig en heb je een auto? Dan kun je je oude apparaten inleveren bij het dichtstbijzijnde recyclepunt brengen. Bij deze gemeentelijke verzamelplaats worden elektrische apparaten op een milieuvriendelijke manier gerecycled.

Online verkopen of weggeven

Nog een andere manier is om je oude wasmachine te verkopen of weg te geven via sociale media of websites zoals Marktplaats. Er zijn altijd wel mensen die op zoek zijn naar een goedkope of zelfs gratis wasmachine, en vaak zijn zij ook bereid om deze op te komen halen. Hiervoor is het uiteraard wel belangrijk dat de wasmachine het nog doet.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

De meest gestelde vragen over het laten ophalen van je oude wasmachine

Wie haalt mijn oude wasmachine op?

Dit hangt af van welke optie je kiest. Een gespecialiseerd bedrijf, de grofvuil dienst van je gemeente, of misschien zelfs een nieuwe eigenaar als je de wasmachine verkoopt.

Waar laat ik mijn oude wasmachine?

Je kunt je wasmachine kwijt bij bedrijven die dit soort apparaten ophalen, bij het recyclepunt van de gemeente, of bij de nieuwe eigenaar als je ‘m hebt verkocht.

Moet een wasmachine bij het grofvuil?

Nee, een wasmachine moet eigenlijk naar een recyclepunt waar het apparaat milieuvriendelijk kan worden verwerkt. Sommige gemeenten bieden wel de service aan om witgoed als grofvuil op te halen, dan kan je deze op afspraak als ‘afval’ op de stoep zetten.

Wie koopt witgoed op?

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van tweedehands witgoed. Maar ook via sociale media of websites als Marktplaats kun je je oude wasmachine verkopen.

Kan ik een oude wasmachine doneren aan een goed doel?

Ja, dat is mogelijk. Er zijn diverse goede doelen die oude wasmachines graag ontvangen. Zij knappen deze dan op en geven ze aan mensen die het minder breed hebben. Ook kun je je oude witgoed naar een tweedehands- of kringloopwinkels brengen. Zij verkopen deze voor een klein prijsje aan mensen die het hard nodig hebben.

Wat zijn de alternatieven voor het laten ophalen van een oude wasmachine?

Je kunt de wasmachine zelf naar een recyclepunt brengen, verkopen, of doneren aan een goed doel.

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines