Beste Bosch wasmachine van 2024

Bosch is een merk dat al jarenlang hoogwaardige huishoudelijke apparaten levert. Ze staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en energiezuinige machines. Of je nu op zoek bent naar een model met een hoog vulgewicht of eentje met bediening op afstand, Bosch heeft het allemaal. Ze blijven innoveren om je was zo efficiënt mogelijk schoon te krijgen. Op deze pagina vind je de crème de la crème van Bosch wasmachines, zorgvuldig geselecteerd om jouw zoektocht te vergemakkelijken. Ontdek hier de beste Bosch wasmachines van 2024.

Bosch wasmachine

De beste Bosch wasmachine getest

Ddus je bent op zoek naar de beste Bosch wasmachines van 2024? Goed nieuws! Hieronder vind je een zorgvuldig samengestelde lijst van de top 5 wasmachines van 2024. We hebben onze keuzes gebaseerd op verschillende factoren zoals energiezuinigheid, vulgewicht en natuurlijk de algehele prestaties.

Maak je geen zorgen, we hebben de machines zelf uitvoerig getest en vergeleken, zodat jij gemakkelijk kunt kiezen welke Bosch wasmachine bij jou past.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Een Bosch wasmachine kopen

Bosch, actief sinds 1886, is een prominente speler in de witgoedmarkt en focust sterk op energiezuinigheid. Hun wasmachines hebben minimaal een A++ energielabel en beschikken over slimme functies zoals VarioPerfect en EcoPerfect. Deze innovaties dragen bij aan een lager energieverbruik en een uitstekend wasresultaat. Bosch garandeert niet alleen energie-efficiëntie maar ook kwaliteit en betrouwbaarheid, ondersteund door goede garantie en service. Extra functies zoals het i-DOS doseersysteem en koolborstelloze motoren maken de machines duurzamer en gebruiksvriendelijker.
Wat betreft prijs-kwaliteitverhouding zitten Bosch wasmachines in het middensegment. Deze investering wordt gerechtvaardigd door geavanceerde technologie en garantievoorwaarden. Ze bieden een breed assortiment aan, waaronder wasmachines, wasdroogcombinaties en drogers. Een speciale lijn, Bosch Exclusiv, biedt exclusieve machines voor een goede prijs. Zo combineert Bosch efficiëntie, betrouwbaarheid en esthetiek in hun productaanbod.

Voordelen van een Bosch wasmachine

 1. Bosch heeft veel wasmachines geproduceerd die bestempeld zijn als de ‘beste koop’.
 2. Bosch wasmachines wassen erg energiezuinig.
 3. Onderhoudsarme wasmachines.
 4. Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 5. Een erg goede klantenservice.

Technologieën van Bosch

4D Wash

Okopoer is een wasprogramma van maar 59 minuten! Met de OkoPower technologie is je vuile wasgoed binnen een uur stralend schoon.

AllergyPlus

Wil je graag je kleding nog eens extra reinigen omdat je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmeid of pollen? Dan kun je middels het AllergyPlus programma je kleren extra grondig wassen.

HomeConnect

Middels de HomeConnect technologie kun je de wasmachine via een app besturen.

Speedperfect

Met de Speedperfect technologie was je ongeveer 65% sneller ten opzichte van een normaal wasprogramma. Deze functie is verwerkt in alle Bosch wasmachines. Wil je nog snel je favoriete shirt wassen, dan kan dat met deze functie. Let er wel op dat met dit programma de trommel maar tot de helft gevuld kan worden.

Anti-vlekkensysteem

Het anti-vlekkensysteem is erg handig als je regelmatig kleding moet reinigen met veel vlekken. Heb je rode wijn over je favoriete blouse laten vallen? Geen zorgen, met dit programma krijg je het er zo weer uit!

I-Dos

De Bosch I-Dos technologie is de benaming voor een automatische wasmiddeldosering. Zo wordt het vloeibare wasmiddel automatisch in de trommel gebracht. Hierdoor zul je nooit te veel wasmiddel gebruiken! Dit is beter voor je kleding en voor je eigen portemonnee.

Service en garantie van Bosch

Fabrieksgarantie

Standaard krijg je bij het aankopen van een Bosch wasmachine 2 jaar fabrieksgarantie

HomeProfessional motor

Heb je een Bosch wasmachine met een motor van de HomeProfessional? Dan krijg je 10 jaar gratis motorgarantie van Bosch!

Garantie verlengen

Je kunt via de website van Bosch je fabrieksgarantie met 5 jaar verlengen. Dit doe je door te kiezen voor het Zorgeloos Pakket. Zo kun je in totaal voor 7 jaar genieten van garantie.

Waar let je op bij het kopen van een Bosch wasmachine

Voordat je een Bosch wasmachine gaat kopen is het belangrijk om nog op een aantal zaken te letten. Deze zaken hebben wij hieronder voor jou opgesomd:

Laadvermogen

Het vulgewicht van een wasmachine kies je aan de hand van de hoeveelheid personen waarvoor je gaat wassen. Je kunt de volgende gegevens als een leidraad nemen bij het kiezen van het vulgewicht:

 1. Huishouden van 1 tot 2 personen: vulgewicht van 5 of 6 kg
 2. Huishouden van 3 tot 4 personen: vulgewicht van 7 of 8 kg
 3. Huishouden van 5 of meer personen: vulgewicht van 9 kg of meer

 

Energielabel

Middels het energielabel wordt er aangegeven hoe energiezuinig een wasmachine is. Hier is energielabel A het zuinigst en energielabel F het minst zuinig. Wil je veel besparen op je energiekosten? Dan kun je het beste een wasmachine met label A kiezen.

Geluidsniveau centrifugeren

Het geluidsniveau van een wasmachine wordt onderverdeeld in 4 groepen:

 1. Heel stil (71 dB of zachter)
 2. Stil (72 – 73 dB)
 3. Normaal (74 – 77 dB)
 4. Luid (78 dB of harder)

Staat je wasmachine precies naast je slaapkamer? Kies dan voor een stille wasmachine om er geen last van te gaan krijgen.

Wat vinden andere mensen van een Bosch wasmachine

Natuurlijk varieert de ervaring met AEG wasmachines van persoon tot persoon, maar hier is een algemeen overzicht van wat mensen vaak zeggen over deze apparaten:

Positieve ervaringen

 1. Energiezuinig: Veel gebruikers prijzen de energie-efficiënte modellen van Bosch. Met minimaal een A++ label zijn deze wasmachines vriendelijk voor je portemonnee en voor het milieu.

 2. Gebruiksgemak: De gebruiksvriendelijke interfaces en functies zoals i-DOS en VarioPerfect maken het wassen simpel en efficiënt.

 3. Stil en Duurzaam: De koolborstelloze motoren zorgen voor een stille werking en een langere levensduur, iets wat veel gebruikers kunnen waarderen.

 4. Kwaliteit en Betrouwbaarheid: Bosch staat bekend om hun degelijke bouwkwaliteit en betrouwbaarheid. Dat zie je terug in de positieve recensies en de goede garantievoorwaarden.

 5. Design: Het oog wil ook wat, en dat begrijpt Bosch. Gebruikers vinden het moderne en strakke design van de machines vaak een pluspunt.

Negatieve ervaringen

 1. Prijs: Hoewel de prijs-kwaliteitverhouding over het algemeen als goed wordt beschouwd, vinden sommige consumenten de initiële kosten wat aan de hoge kant.

 2. Installatie: Een aantal gebruikers heeft aangegeven dat de installatie soms ingewikkelder is dan bij andere merken.

 3. Formaat: Voor mensen met beperkte ruimte kan het formaat van sommige Bosch wasmachines een minpunt zijn.

 4. Service: Hoewel de meeste gebruikers tevreden zijn met de service, zijn er ook incidentele klachten over trage reacties of problemen met reparaties.

 5. Functionaliteit: Een enkele keer wordt genoemd dat de vele functies overweldigend kunnen zijn voor mensen die een meer ‘straightforward’ machine zoeken.

Prijsklasse van een Bosch wasmachine

Criteria
 • Prijsklasse
Miele
 • €700 - €2000
Bosch
 • €400 - €900
Siemens
 • €400 - €1000
AEG
 • €450 - €900

Bosch wasmachine aanbieding

Meestal zit je er niet op te wachten dat je wasmachine kapot gaat aangezien je dan weer een nieuwe moet kopen.. Want wasmachines zijn nou niet bepaald ‘goedkope’ apparaten. Om de pijn wat te verzachten kun je altijd nog opzoek gaan naar leuke aanbiedingen waardoor je een wasmachine voor een veel schappelijkere prijs kunt aanschaffen. Bekijk nu de beste Bosch wasmachine aanbiedingen van dit moment door op de onderstaande link te klikken!

Veelgestelde vragen

Welke Bosch wasmachine is goed?

De Bosch WAXH2K70NL I-DOS is de beste wasmachine van 2024. Deze wasmachine is door het vulgewicht van 9 kg geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. Door energielabel C bespaar je jaarlijks rond de 150 euro op je energiekosten.

Is Bosch een goed merk?

Bosch levert producten die een vergelijkbare kwaliteit hebben met producten van het merk Siemens of AEG. Wanneer je producten van het product Bosch koopt heb je het voordeel dat ze altijd een hoogwaardige kwaliteit hebben.

Hoe goed zijn Bosch wasmachines?

Bosch wasmachines staan bekend om hun hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ze zijn vaak voorzien van innovatieve technologieën zoals VarioPerfect en EcoPerfect, waardoor je efficiënter en energiezuiniger kunt wassen. De meeste modellen hebben een minimale energieclassificatie van A++, wat zowel goed is voor het milieu als voor je energierekening. Met functies zoals i-DOS en koolborstelloze motoren bieden ze een mix van gebruiksgemak en duurzaamheid.

Wat kost een Bosch wasmachine?

De prijs van een Bosch wasmachine kan variëren afhankelijk van het model, de functies en de plaats van aankoop. Over het algemeen zitten Bosch wasmachines in het middensegment, met prijzen variërend van ongeveer €400 tot €1200. Het is een investering die zich meestal terugbetaalt in de vorm van duurzaamheid, energiezuinigheid en prestaties.

Hoe reset je een wasmachine Bosch?

Het resetten van een Bosch wasmachine kan per model verschillen, maar een algemene methode is als volgt:

 1. Schakel de wasmachine uit: Zet de machine uit en haal de stekker uit het stopcontact.
 2. Wacht even: Wacht 10 tot 15 seconden.
 3. Steek de stekker weer in het stopcontact: Steek de stekker weer in het stopcontact en zet de machine aan.
 4. Kies een programma: Draai de programmaknop naar een eenvoudig wasprogramma zoals ‘spoelen’.
 5. Start de wasmachine: Druk op de startknop om het programma te starten.
 6. Annuleer het programma: Zodra het programma begint, druk je nogmaals op de startknop om het te annuleren en de machine te resetten.
 7. Schakel de wasmachine uit en weer aan: Dit zorgt ervoor dat de machine volledig is gereset.

Als de problemen aanhouden, is het raadzaam om de handleiding te raadplegen of contact op te nemen met de klantenservice van Bosch.

Waar wordt de Bosch wasmachine gemaakt?

Bosch wasmachines worden in Spanje gemaakt.

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines