Beste Bosch wasmachine van 2023

Een nieuwe Bosch wasmachine kopen? We hebben een overzicht met de beste van 2023 voor je gemaakt:
Bosch wasmachine

Een Bosch wasmachine kopen

Bosch vormt een belangrijk onderdeel van de witgoed markt. Al sinds 1886 ontwerpt Bosch apparatuur voor op zowel de industriële markt als voor de consumenten, welke zich vooral richt op huishoudelijke apparatuur. Ook heeft Bosch een aanzienlijk aandeel in energiezuinigheid. Sinds een aantal jaren focust Bosch meer en meer op het energiezuinig maken van de beschikbare apparatuur. Dit vanuit verschillende standpunten. De consument wilt steeds minder energie gebruiken en de apparatuur moet dus slimmer worden met energie, maar ook voor de bescherming van onze leefomgeving is het belangrijker dan ooit om slimme en nieuwe technologie te ontwikkelen welke zuiniger is dan ooit. De wasmachines die momenteel op de markt zijn hebben minimaal een energielabel van A++ en gebruiken dan ook minder energie en water dan een A+ wasmachine. Om dit mogelijk te maken is Bosch hard op weg nieuwe functies toe te voegen aan onder andere de wasmachine. Zo is het met de nieuwste wasmachine mogelijk om nog kouder en korter te wassen, met een uitstekend schoon resultaat, door de VarioPerfect en de EcoPerfect functie.

Maar de kwaliteit mag er niet op achteruitgaan, en daar staat Bosch dan ook voor in door goede garantie en service te bieden. Hiermee wilt Bosch niet alleen energiezuinig, maar ook kwaliteit en betrouwbaarheid garanderen. Daarnaast zijn er verschillende functies toegevoegd om het leven van de consument makkelijker te maken zoals een automatisch doseersysteem i-DOS. Ook beschikt Bosch over koolborstelvrije motoren, welke de wasmachine duurzamer en stiller maken.

Bosch wasmachines variëren in prijs en zijn niet de duurste, maar ook niet de goedkoopste. Dat verdiend zich terug in de technologie die gebruikt wordt en de garantie die men krijgt bij de aankoop. De wasmachine van Bosch behoort tot de top van de markt en hebben naast handige functies, een goed wasresultaat en weinig kosten aan energie, ook een mooi uiterlijk. Bosch levert wasmachines, wasdroogcombinaties en drogers. Een combinatie van soortgelijke wasmachine en droger is dus mogelijk. Bosch heeft een uniek product assortiment genaamd: Bosch Exclusiv. Exclusieve wasmachines voor een goede prijs. 

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

De beste Bosch wasmachine getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 5 Bosch wasmachines met alleen de beste wasmachines van 2023. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasmachine.

De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 5. De beste wasmachine van 2023 staat uiteraard op nummer 1.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voordelen van een Bosch wasmachine

 1. Bosch heeft veel wasmachines geproduceerd die bestempeld zijn als de ‘beste koop’.
 2. Bosch wasmachines wassen erg energiezuinig.
 3. Onderhoudsarme wasmachines.
 4. Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
 5. Een erg goede klantenservice.

Technologieën van Bosch

4D Wash

Okopoer is een wasprogramma van maar 59 minuten! Met de OkoPower technologie is je vuile wasgoed binnen een uur stralend schoon.

AllergyPlus

Wil je graag je kleding nog eens extra reinigen omdat je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmeid of pollen? Dan kun je middels het AllergyPlus programma je kleren extra grondig wassen.

HomeConnect

Middels de HomeConnect technologie kun je de wasmachine via een app besturen.

Speedperfect

Met de Speedperfect technologie was je ongeveer 65% sneller ten opzichte van een normaal wasprogramma. Deze functie is verwerkt in alle Bosch wasmachines. Wil je nog snel je favoriete shirt wassen, dan kan dat met deze functie. Let er wel op dat met dit programma de trommel maar tot de helft gevuld kan worden.

Anti-vlekkensysteem

Het anti-vlekkensysteem is erg handig als je regelmatig kleding moet reinigen met veel vlekken. Heb je rode wijn over je favoriete blouse laten vallen? Geen zorgen, met dit programma krijg je het er zo weer uit!

I-Dos

De Bosch I-Dos technologie is de benaming voor een automatische wasmiddeldosering. Zo wordt het vloeibare wasmiddel automatisch in de trommel gebracht. Hierdoor zul je nooit te veel wasmiddel gebruiken! Dit is beter voor je kleding en voor je eigen portemonnee.

Service en garantie van Bosch

Fabrieksgarantie

Standaard krijg je bij het aankopen van een Bosch wasmachine 2 jaar fabrieksgarantie

HomeProfessional motor

Heb je een Bosch wasmachine met een motor van de HomeProfessional? Dan krijg je 10 jaar gratis motorgarantie van Bosch!

Garantie verlengen

Je kunt via de website van Bosch je fabrieksgarantie met 5 jaar verlengen. Dit doe je door te kiezen voor het Zorgeloos Pakket. Zo kun je in totaal voor 7 jaar genieten van garantie.

Waar let je op bij het kopen van een AEG wasmachine

Voordat je een AEG wasmachine gaat kopen is het belangrijk om nog op een aantal zaken te letten. Deze zaken hebben wij hieronder voor jou opgesomd:

Laadvermogen

Het vulgewicht van een wasmachine kies je aan de hand van de hoeveelheid personen waarvoor je gaat wassen. Je kunt de volgende gegevens als een leidraad nemen bij het kiezen van het vulgewicht:

 1. Huishouden van 1 tot 2 personen: vulgewicht van 5 of 6 kg
 2. Huishouden van 3 tot 4 personen: vulgewicht van 7 of 8 kg
 3. Huishouden van 5 of meer personen: vulgewicht van 9 kg of meer

 

Energielabel

Middels het energielabel wordt er aangegeven hoe energiezuinig een wasmachine is. Hier is energielabel A het zuinigst en energielabel F het minst zuinig. Wil je veel besparen op je energiekosten? Dan kun je het beste een wasmachine met label A kiezen.

Geluidsniveau centrifugeren

Het geluidsniveau van een wasmachine wordt onderverdeeld in 4 groepen:

 1. Heel stil (71 dB of zachter)
 2. Stil (72 – 73 dB)
 3. Normaal (74 – 77 dB)
 4. Luid (78 dB of harder)

Staat je wasmachine precies naast je slaapkamer? Kies dan voor een stille wasmachine om er geen last van te gaan krijgen.

Prijsklasse van een Bosch wasmachine

Criteria
 • Prijsklasse
Miele
 • €700 - €2000
Bosch
 • €400 - €900
Siemens
 • €400 - €1000
AEG
 • €450 - €900

Bosch wasmachine aanbieding

Meestal zit je er niet op te wachten dat je wasmachine kapot gaat aangezien je dan weer een nieuwe moet kopen.. Want wasmachines zijn nou niet bepaald ‘goedkope’ apparaten. Om de pijn wat te verzachten kun je altijd nog opzoek gaan naar leuke aanbiedingen waardoor je een wasmachine voor een veel schappelijkere prijs kunt aanschaffen. Bekijk nu de beste Bosch wasmachine aanbiedingen van dit moment door op de onderstaande link te klikken!

Veelgestelde vragen

Welke Bosch wasmachine is goed?

De Bosch WAXH2K70NL I-DOS is de beste wasmachine van 2023. Deze wasmachine is door het vulgewicht van 9 kg geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. Door energielabel C bespaar je jaarlijks rond de 150 euro op je energiekosten.

Is Bosch een goed merk?

Bosch levert producten die een vergelijkbare kwaliteit hebben met producten van het merk Siemens of AEG. Wanneer je producten van het product Bosch koopt heb je het voordeel dat ze altijd een hoogwaardige kwaliteit hebben.

Waar wordt de Bosch wasmachine gemaakt?

Bosch wasmachines worden in Spanje gemaakt.