Wasmachine aanbiedingen

Een wasmachine kopen is geen goedkoop grapje. Om die reden snappen we als geen ander, dat als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, je kijkt naar acties om een goede deal te krijgen. Daarom vind je hier alles wat je moet weten over het kopen van een wasmachine en de alle wasmachine aanbiedingen!

Wasmachine merk

Wasmachines: de beste aanbiedingen

Ben je op zoek naar de beste wasmachine aanbiedingen? Hier zit je goed! In de onderstaande lijst vind je alle wasmachine aanbiedingen die momenteel lopen. Ongeachte het type, merk, de grootte en nog veel meer – als je een nieuwe wasmachine zoekt voor een zacht prijsje ben je hier aan het juiste adres.

Met dit ruime assortiment heb je alle keuze, er zit altijd wel een wasmachine aanbieding tussen die aansluit op jouw wensen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wasmachine aanbiedingen: waar let je op

Een wasmachine gaat ongeveer 10 jaar mee, en dan is het tijd voor een nieuwe. Het grote voordeel van een wasmachine aanbieding is natuurlijk dat je geld bespaart. Het gevaar met zulke acties is wel, dat je door aanbiedingen geneigd bent te snel een keuze te maken. Hierdoor haal je een wasmachine in huis die misschien niet helemaal voldoet aan al je eisen – te weinig vulgewicht, niet de juiste wasprogramma’s of niet genoeg toeren per minuut. Om die reden vind je hieronder een lijst met punten waar je op moet letten als je een wasmachine gaat kopen. Zo weet jij waar je naar moet kijken bij wasmachine aanbiedingen!

Vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine geeft aan hoeveel kilo wasgoed je kwijt kunt in de trommel, ook wel de capaciteit genoemd. De meeste wasmachines hebben een vulgewicht tussen de 6 kg en 11 kg. Een vulgewicht van 6 kg – 7 kg is geschikt voor een klein huishouden, met een of twee personen. Een klein gezin met een of twee kinderen kan beter kijken naar wasmachines met een vulgewicht van 8 kg. Heb je een gezin met 3 kinderen of meer? Dan kun je je het beste oriënteren op een wasmachine met 9 kg of meer. Wat je het meeste zult tegenkomen is een vulgewicht van 8 kg of 9 kg.

Energieklasse

De energieklasse stond voorheen bekend als energielabel. Dit geeft aan hoeveel energie jouw wasmachine verbruikt. Een zuinige wasmachine heeft energieklasse A, bij wasmachines kan dit oplopen tot energieklasse E. Een wasmachine die weinig water en energie verbruikt is wat duurder in aankoop, maar vaak goedkoper in gebruik. Naast dat ze goed zijn voor het milieu, zorgen ze er namelijk ook voor dat je rekeningen laag blijven.

Geluidsniveau

Het geluidniveau van je wasmachine geeft aan hoeveel herrie hij maakt tijdens het centrifugeren – wat een belangrijk punt kan zijn als je wasmachine in de buurt van een slaapkamer staat. Het geluidniveau wordt uitgedrukt in vier levels: extra stil (71 dB of stiller), stil (72 – 73 dB), normaal (74 – 77 dB) en luid (78 dB of luider). De meeste wasmachines hebben een geluidsniveau van 75 dB.

Wasprogramma's

Niet alle wasmachines hebben dezelfde wasprogramma’s. Voor je een nieuwe wasmachine koopt, is het een goed idee om in kaart te brengen welke wasprogramma’s je nu gebruikt en welke je denkt nog te gaan gebruiken voor het wassen van jouw kleding. Hierbij kan je denken aan fijne was, handwas, katoen, korte was, opfrissen, synthetisch en wol. Veel wasmachines geven je meer opties, zoals speciale programma’s voor allergieën, sneller wassen, jeans, babykleding, sportkleding en overhemden.

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel van je wasmachine maakt in per minuut (centrifugeren). Hoe meer toeren hij maakt, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Het toerental ligt meestal tussen 1200 en 1600 toeren per minuut, ook wel rpm genoemd (revolutions per minute). De meeste wasmachines maken 1400 toeren per minuut.

Voorlader of bovenlader

Dit zegt iets over waar de deur van je wasmachine zich bevindt. Voorlader wasmachines zie je met uitstek het meest. Voor velen heeft een voorlader de voorkeur omdat je dan spullen kwijt kunt bovenop de wasmachine, zoals een droger. Met een bovenlader zit de deur bovenop de wasmachine, wat weer heel handig kan zijn als je bijvoorbeeld niet zo goed kunt bukken. Bovenlader wasmachines hebben ook vaak een kleiner vulgewicht.

Wat kost een wasmachine gemiddeld

De prijs van een wasmachine kan enorm variëren, afhankelijk van het merk, de functies en het type. Een basismodel kun je al vinden voor rond de €300. Als je echter voor een wasmachine met meer geavanceerde functies gaat, zoals een stille wasmachine, bediening via app of automatische wasmiddeldosering, kun je een prijs verwachten tussen de €600 en €1.200.

Wanneer zijn de beste wasmachine aanbiedingen

De beste tijd voor wasmachine aanbiedingen varieert, maar er zijn een paar momenten in het jaar waarop je grote kortingen kunt verwachten:

  1. Black Friday: Eind november is traditioneel een moment voor hoge kortingen op elektronica, inclusief wasmachines.
  2. Uitverkoop: Tijdens de zomer- en wintersales maken winkels vaak ruimte voor nieuwe modellen, wat leidt tot kortingen op oudere modellen.
  3. Feestdagen: Rond Kerst, Pasen en andere feestdagen hebben winkels vaak promoties lopen.
  4. Introductie nieuwe modellen: Als een nieuw model wordt gelanceerd, dalen de prijzen van oudere modellen.

Wees altijd alert op cashback acties en speciale online wasmachine aanbiedingen. Het is slim om prijzen te vergelijken en reviews te lezen voordat je een aankoop doet. Zo scoor je de beste deal!

Veelgestelde vragen over wasmachine aanbiedingen

Wat is een goede energieklasse voor een wasmachine?

Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasmachine, let dan op de energieklasse. Een wasmachine met een A+++ label is het zuinigst. Dit soort wasmachines kan je op de lange termijn een hoop geld besparen. Echter, machines met deze labels zijn vaak duurder in aanschaf.

Hoe belangrijk is het vulgewicht van een wasmachine?

Het vulgewicht is zeker iets om in overweging te nemen. Een wasmachine met een vulgewicht van 8 kg of 9 kg is meestal voldoende voor een huishouden van ongeveer vier personen. Heb je meer wasgoed, zoals beddengoed of sportkleding, dan kan een wasmachine met een groter vulgewicht handiger zijn.

Voorlader of bovenlader: wat is beter?

Het hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de ruimte die je hebt. Voorladers hebben vaak meer wasprogramma’s en zijn meestal energiezuiniger. Bovenladers zijn compacter, maar let op het geluidsniveau bij het centrifugeren, want ze kunnen soms meer lawaai maken.

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines