Hoe koppel ik de wasmachine af?


Om de wasmachine los te koppelen draai je om te beginnen de waterkraan dicht. Vaak betreft dit alleen de koude kraan, maar als je en hotgill-wasmachine hebt is deze tevens aangesloten op de warme kraan. Een kraan wordt dichtgedraaid wanneer je deze met de klok mee draait tot de kraan niet verder kan. Hiermee voorkom je dat er water lekt als er in de volgende stap perongelijk een slang beschadigt raakt. De volgende stap is om de wasmachine van de muur wel te schuiven, doe dit zo ver mogelijk, om ruimte voor jezelf te creëren, maar voorkom dat de slangen op spanning staan. Haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Plaas daarna een emmer of bak onder de slangen om het water op te vangen dat vrij komt bij het loskoppelen. Leg hier omheen meerdere handdoeken op de grond om het overige water op te vangen. Hierna haal je de slangen los van de wasmachine, mogelijk zitten deze vast met klemmen, welke tegen de richting in losgedraaid moeten worden. Hiena kunnen de slangen los gekoppeld worden van de kraan (of kranen). Wellicht is het handig een verstelbare tang te gebruiken als de slangen erg vast zitten. De wasmachine is nu klaar om verplaatst te worden.

De wasmachine keuzehulp

Met de wasmachine keuzehulp ontdek je welke soort wasmachine het beste past bij jou situatie en jou voorkeuren. Beantwoord een paar simpele vragen en kom erachter wat voor type wasmachine je zoekt. Afhankelijk van de hoeveelheid was, je gewenste energieverbruik, de grootte van het huishouden en de prijsindicatie maken we een selectie voor je. Deze selectie bevat nog steeds een aantal wasmachines, dus de keuze is uiteindelijk aan jou. Maar we filteren de wasmachines welke in ieder geval niet in aanmerking komen eruit voor je, wel zo handig! Heb je de selectie aan geschikte wasmachines en wil je weten hoe je verder beslist welke het beste bij jou past? Onderaan deze pagina zetten we op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor de beste wasmachine voor jou.

Voor hoeveel mensen moet er gewassen worden?
Hoe energiezuinig moet de wasmachine zijn?
Hoe vaak doe je de was per week?

Alle soorten wasmachines

Er zijn verschillende soorten wasmachines en daar zit voor iedereen een geschikte wasmachine bij. Of je nu een groot of klein huishouden hebt, een groot of klein budget, een voorkeur voor energiezuinig of eerder een voorkeur voor snel en efficiënt wassen. Er zit altijd een wasmachine bij die voldoet aan jou voorkeuren. Om het je gemakkelijk te maken zetten we een aantal veel gezochte wasmachine soorten op een rij: de energiezuinige wasmachine, de goedkope wasmachine, de stille wasmachine, een koolborstelloze wasmachine, een wasmachine voor het gezin, een wasmachine met bovenlader, een wasmachine met 1400 toeren en een wasmachine met 1600 toeren.


De top 10 wasmachines voor jou samengesteld
Bekijk top 10 wasmachines
Bekijk de top 10 wasmachines
Bekijk top 10 wasmachines