Beste Whirlpool wasmachine van 2024

Als je denkt aan huishoudelijke apparaten die het leven een stuk makkelijker maken, dan kan Whirlpool niet onopgemerkt blijven. Dit merk is een gigant in de industrie en staat bekend om zijn innovatieve en energiezuinige wasmachines. Van handige functies tot een modern design, Whirlpool heeft het allemaal. Daarnaast hebben ze een goede prijs-kwaliteitverhouding, waardoor je echt waar voor je geld krijgt. Zoek niet verder, want hier vind je de beste Whirlpool wasmachines van 2024!
Whirlpool wasmachine

De beste Whirlpool wasmachine getest

Op zoek naar de crème de la crème van Whirlpool wasmachines? Dan ben je aan het juiste adres. Hieronder kun je de top 5 beste Whirlpool wasmachines van het jaar 2024 vinden. We hebben alle ins en outs bekeken, zodat jij zeker weet dat je de beste keuze maakt. Scroll naar beneden en ontdek het zelf!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Een Whirlpool wasmachine kopen

Je bent op zoek naar een nieuwe Whirlpool wasmachine. Wij hebben aan de hand van meerdere tests in onze eigen washok een lijst gemaakt met de beste Whirlpool wasmachines van 2024. Wij hebben de beste Whirlpool wasmachines getest op de grootte van de wasmachine, hoe duurzaam de machine is, hoe hoog de bouwkwaliteit is, kwaliteit van de wasprogramma’s, hoe schoon de was uit de wasmachine komt en de prijskwaliteit verhouding

Aan de hand van deze kwalificaties hebben we een lijst opgesteld met de beste Whirlpool wasmachines van 2024. Je kunt nu eerst de keuzehulp doen, of direct doorgaan naar de lijst met de beste wasmachines van Whirlpool, waar je alle informatie op een rij ziet zodat je de juiste beslissing kunt maken. We hopen dat door onze hulp jij de komende 15 jaar schone was hebt.

Voor- en nadelen van een Whirlpool wasmachine

Voordelen

  1. Energiezuinig: De meeste modellen hebben een hoge energieklasse, wat zowel goed is voor je portemonnee als voor het milieu.
  2. Koolborstelloze motor: De meeste wasmachines van Whirlpool beschikken over koolborstelloze motoren, deze zijn niet alleen energiezuinig maar ook stiller en gaan langer mee.

Nadelen

  1. Prijs: Whirlpool wasmachines kunnen aan de prijzige kant zijn, vooral de modellen met de nieuwste technologie en features.

Technologieën van Whirlpool

In de wereld van wasmachines is Whirlpool een naam om rekening mee te houden, vooral vanwege de innovatieve technologieën. Van slimme sensoren tot energiebesparing, Whirlpool biedt functies die je waservaring naar een hoger niveau tillen. Hieronder duiken we in de technologieën die dit merk uniek maken.

6th Sense technologie

Deze slimme functie past automatisch het wasprogramma aan op basis van het soort en de hoeveelheid wasgoed. Hierdoor bespaar je zowel tijd als energie, omdat de machine alleen de benodigde hoeveelheid water en energie gebruikt.

FreshCare+

Deze technologie houdt je wasgoed fris door het zachtjes in de trommel te bewegen tot wel zes uur na afloop van het wasprogramma. Dit helpt tegen onaangename geuren en voorkomt dat je wasgoed muf wordt als je het niet direct uit de machine haalt.

SoftMove

SoftMove past de trommelbewegingen aan op het type stof dat je wast. Zo worden delicate stoffen behoedzaam behandeld en krijgt stevigere kleding een intensievere reiniging.

PrecisionClean

Deze technologie maakt gebruik van krachtige waterstralen die gericht zijn op het wasgoed, zodat het wasmiddel efficiënter zijn werk kan doen. Dit resulteert in schoner wasgoed en een efficiënter gebruik van wasmiddel.

ZEN-technologie

Deze is specifiek ontworpen om het geluidsniveau te verlagen. Door een andere opstelling van de motor en extra isolatie wordt het geluid tijdens het wassen en centrifugeren verminderd.

EcoMonitor

De EcoMonitor geeft je real-time feedback over het energieverbruik van het gekozen wasprogramma. Zo kun je bewust kiezen voor de meest energiezuinige optie.

AutoDose

Met deze technologie hoef je niet elke keer wasmiddel toe te voegen. De machine weet precies hoeveel wasmiddel nodig is voor de hoeveelheid en het soort wasgoed, wat zowel handig als zuinig is.

IntelliSense

Deze technologie meet de grootte van de lading en past daar het water- en energieverbruik op aan. Dit leidt tot een zuiniger wasproces, zonder concessies te doen aan de prestaties.

Waar let je op bij het kopen van een Whirlpool wasmachine

Op zoek naar een nieuwe Whirlpool wasmachine? Er zijn veel dingen om op te letten, van vulgewicht en technologie tot wasprogramma’s en energiezuinigheid. Lees verder om te weten waar je op moet letten voor de beste waservaring.

Kijk naar het vulgewicht

Het vulgewicht is belangrijk. Dit is het aantal kilo wasgoed dat de trommel aankan. Een wasmachine met een 9 kg vulgewicht is ideaal voor grotere gezinnen, terwijl een 7 kg vulgewicht al voldoende is voor een kleiner huishouden.

Technologie

Whirlpool staat bekend om hun 6th Sense technologie. Deze slimme technologie past het wasprogramma aan op het soort en de hoeveelheid wasgoed. Het bespaart niet alleen tijd maar ook energie. Kijk bij verschillende modellen welke sense technologie het beste bij jouw behoeften past.

Wasprogramma's en extra functies

Whirlpool wasmachines komen vaak met meerdere wasprogramma’s en handige functies zoals een stoomfunctie voor delicate stoffen. Ook zijn er modellen die extra stil zijn, wat handig is als je wasmachine dichtbij je woon- of slaapkamer staat. Let ook op het toerental tijdens het centrifugeren. Een hoger toerental zorgt voor droger wasgoed.

Energieklasse en duurzaamheid

Nieuwere modellen hebben vaak een betere energieklasse, wat ze zuiniger en beter voor het milieu maakt. Sommige modellen hebben zelfs een koolborstelloze motor, die niet alleen zuiniger maar ook stiller is. Je bent het best bezig voor je eigen portemonnee en het milieu wanneer je een Whirlpool wasmachine kiest met energieklasse A.

Ruimte en inbouw

De meeste Whirlpool wasmachines zijn voorladers, maar de afmetingen kunnen variëren. Meet dus de beschikbare ruimte goed op. Sommige modellen kunnen zelfs ingebouwd worden als je dat wilt.

Bedieningsgemak en geluidsniveau

Een duidelijke resttijdindicatie en eenvoudig te bedienen knoppen maken het wassen veel gemakkelijker. Ook het geluidsniveau is iets om op te letten, vooral als je gevoelig bent voor lawaai.

Maak een keuze die bij jou past

Je koopt niet elke dag een nieuwe wasmachine. Vergelijk daarom verschillende Whirlpool wasmachines en kies het model dat het beste bij jouw wensen en voorkeur past. Vergeet niet ook even naar eventuele onaangename geuren te kijken; sommige modellen hebben daar speciale programma’s voor.

Wat vinden andere mensen van een Whirlpool wasmachine

Positieve ervaringen

Veel mensen prijzen de betrouwbaarheid en duurzaamheid van Whirlpool wasmachines. Ze zijn vooral tevreden over de 6th Sense technologie die zorgt voor een efficiënter wasproces en energiebesparing.

Negatieve ervaringen

Sommige gebruikers melden echter dat de machines na verloop van tijd onaangename geuren kunnen ontwikkelen. Daarnaast vinden enkelen de bediening minder intuïtief dan gehoopt.

Veelgestelde vragen over een Whirlpool wasmachine

Is Whirlpool een goed merk wasmachine?

Ja, Whirlpool is over het algemeen een betrouwbaar en goed merk als het om wasmachines gaat. Ze staan bekend om hun geavanceerde technologie zoals de 6th Sense, en hun machines zijn vaak energiezuinig.

Hoe lang gaat een Whirlpool wasmachine mee?

Een Whirlpool wasmachine kan gemiddeld tussen de 10 en 15 jaar meegaan, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Het is altijd een goed idee om de handleiding te volgen voor optimaal onderhoud.

Wat voor merk is Whirlpool?

Whirlpool is een Amerikaans merk en een van de grootste producenten van huishoudelijke apparaten ter wereld. Ze hebben een breed assortiment, variërend van wasmachines en drogers tot koelkasten en ovens.

Whirlpool wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines