Beste Beko wasmachine van 2024

Beko is een budgetvriendelijk merk dat goede wasmachines maakt. Beko staat bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en een breed aanbod met wasmachines voor ieder type huishouden. Meer weten? Lees snel verder! Dan verklappen wij wat de beste Beko wasmachines van 2024 zijn.
Wasmachine info icons 2

Beste Beko wasmachine van 2024

Maar wat zijn nou de beste Beko wasmachines? Wij hebben het huidige aanbod uitgebreid met elkaar vergeleken op onder andere energieklasse, prestaties, geluidsniveau, toerental, laadvermogen en gebruiksgemak. Onze bevindingen delen we graag met je! Dit zijn de beste Beko wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Beko wasmachine

Voordat je een aankoop doet, is het handig om te weten wat de sterke en zwakke punten zijn van een Beko wasmachine.

Voordelen

 1. Energiezuinig: Veel modellen hebben een energielabel A+++, wat goed is voor het milieu en je energierekening.
 2. Betaalbaar: In vergelijking met andere merken biedt Beko een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 3. Uitgebreide programma’s: Van snelle wasbeurten tot intensieve cycli, de keuzes zijn enorm.
 4. Gebruiksvriendelijk: De interface is makkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die niet technisch onderlegd zijn.
 5. Stil: De meeste modellen maken weinig lawaai, wat ideaal is voor open woonruimtes.

Nadelen

 1. Beperkte levensduur: De gemiddelde Beko wasmachine gaat meestal minder lang mee dan die van duurdere merken.
 2. Minder extra functies: Vergeleken met high-end merken, bieden ze meestal minder innovatieve functies.

Beko wasmachine technologieën

Beko wasmachines zijn niet zomaar apparaten; ze bevatten diverse interessante technologieën. Hieronder hebben we de belangrijkste en populairste daarvan uitgelegd.

 1. AquaTech: Deze technologie vervangt het traditionele trommelsysteem door water en wasmiddel sneller door je kleding te laten stromen. Hierdoor wordt je wasgoed goed schoon, binnen de helft van de tijd.
 2. HomeWhiz: Maakt het mogelijk om je wasmachine via een app op je telefoon of tablet te bedienen. Zo kun je op afstand je was starten of stoppen, je hoeft niet eens thuis te zijn!
 3. StainExpert: Deze functie biedt speciale wasprogramma’s voor wel 24 verschillende soorten vlekken en is de juiste keuze om van zelfs de meest hardnekkige vlekken af te komen.
 4. ProSmart Inverter Motor: Deze koolborstelloze motor zorgt ervoor dat je wasmachine zuiniger wast, stil is en ook nog eens langer mee gaat.
 5. SteamCure: Deze technologie gebruikt stoom om kreukels in je wasgoed te verminderen, waardoor strijken bijna overbodig wordt. Deze stoomfunctie is ook nuttig voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zonder voorbehandeling.

Beko wasmachine installeren

Het installeren van een Beko wasmachine is eenvoudiger dan je denkt. Het is zo gepiept als je de volgende stappen volgt:

 1. Locatie kiezen: Zorg voor een vlakke ondergrond dichtbij een waterafvoer en een water- en elektriciteitsaansluiting.
 2. Uitpakken en controleren: Verwijder alle verpakkingsmaterialen en controleer of alle accessoires er zijn. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen.
 3. Aansluitingen maken: Sluit de wateraanvoer en -afvoer aan en plug de stekker in het stopcontact.
 4. Waterpas stellen: Controleer met een waterpas of de machine recht staat en verstel indien nodig de pootjes.
 5. Testrun: Voer een lege wasbeurt uit om te controleren of alles correct is aangesloten.

Wat vinden andere mensen van een Beko wasmachine

Garantie en klantenservice van Beko

In Nederland krijg je bij aankoop van een Beko wasmachine meestal 2 jaar fabrieksgarantie. Voor klantenservice kun je terecht op de Nederlandse Beko website, waar je handleidingen kunt downloaden en veelgestelde vragen kunt vinden. Uitzonderingen daar gelaten, wordt de klantenservice overwegend goed ervaren door klanten, als je recensies leest.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Beko wasmachine

Al ga je een Beko wasmachine kopen, doe je dit waarschijnlijk omdat OF goede ervaringen hebt met het merk Beko, OF omdat je een budget hebt waar je je aan moet houden. Wat de reden ook is, bij het kopen van een nieuwe wasmachine moet je altijd één vraag in gedachte houden: Wat heb ik precies nodig?

Omdat wasmachines zoveel verschillende functies en specificaties hebben, kan het nog wel eens lastig zijn om in te schatten wat precies de juiste wasmachine is voor jouw huishouden. Daarom hebben we hieronder de belangrijkste kenmerken van een wasmachine voor je op een rijtje gezet.

Vulgewicht

Het vulgewicht, of de maximum waslading, geeft aan hoeveel kg wasgoed er per wasbeurt in de trommel past. Maar wat is de juiste hoeveelheid vulgewicht? Voor een klein huishouden van 1 of 2 personen: max vulgewicht 7 kg. Voor 3 of 4 personen: vulgewicht 8 kg. Een gezin van 5 personen of meer: vulgewicht 9 kg of meer.

Energielabel

Als er een budget is, is de energieklasse iets waar je NIET op moet besparen. Als je wasmachine veel stroom en water verbruikt, is deze namelijk in gebruik erg duur. Je kunt juist geld besparen door voor een energiezuinig model te kiezen, ook al zijn deze modellen iets duurder in aanschaf. Een wasmachine met energieklasse A of beter kan in sommige gevallen voor een energiebesparing van wel honderden euro’s zorgen over de gehele levensduur van het apparaat.

Toerental

Hoe sneller de trommel van de wasmachine draait tijdens het centrifugeren, hoe droger je wasgoed eruit komt. Het toerental geeft aan met hoeveel rondes per minuut de trommel draait tijdens het centrifugeren. De meeste wasmachines draaien met toerental 1400, maar Beko heeft ook enkele modellen die met 1600 toeren draaien.

Geluidsniveau

Als het van belang is dat je nieuwe wasmachine stil is, kijk je hiervoor naar het geluidsniveau. Een stille wasmachine produceert niet meer dan 72 dB (decibel). Er zijn verschillende wasmachines van Beko die onder de 72 dB blijven tijdens het wassen en centrifugeren.

Gebruiksgemak

Wasmachines beschikken tegenwoordig over steeds meer handige opties en technologieën die het wassen makkelijker maken voor ons. Denk hierbij aan automatische wasmiddeldosering, een automatisch watercontrolesysteem, een beladingssensor, resttijdindicatie, kinderbeveiliging en meer. Wees je bewust van de mogelijkheden en jouw behoeftes voor je de knoop doorhakt.

Wasprogramma's

Wasmachines beschikken over verschillende standaard programma’s, zoals katoen, synthetisch, wol en handwas. Maar tegenwoordig is er ook een wasprogramma voor meer specifieke types wasgoed, zoals outdoorkleding, delicate stoffen, sportkleding en programma’s die ontworpen zijn om verschillende soorten vlekken op te lossen, om af te rekenen met kreukels of om slijtage te verminderen.

De meest gestelde vragen over een Beko wasmachine

Is Beko een goed merk wasmachine?

Beko wordt over het algemeen gezien als een merk dat goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Vooral voor kleinere budgetten is het een prima optie met een redelijke betrouwbaarheid. De prestaties of het gebruiksgemak zullen niet te vergelijken zijn met, zeg, een Miele. Maar voor het lagere prijsklassement heeft Beko uitstekende wasmachines.

Is Beko van Bosch?

Nee, Beko is een opzichzelfstaand Turks merk en heeft geen connecties met Bosch.

Hoe lang gaat een wasmachine van Beko mee?

De levensduur varieert, maar gemiddeld kun je verwachten dat een Beko wasmachine zo’n 7 tot 10 jaar meegaat.

Is Beko van Siemens?

Nee, Beko en Siemens zijn aparte merken en hebben niets met elkaar te maken.

Beko wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines