Beste LG wasmachine

LG wasmachines zijn betrouwbare en goede apparaten die veel gebruiksgemak bieden. LG heeft wasmachines in verschillende prijsklassen, waardoor er voor ieder huishouden een geschikte LG wasmachine is! Lees hier alles wat je moet weten over de wasmachines van dit gerenommeerde A-merk!
LG wasmachine

Beste LG wasmachine van 2024

Je kunt eigenlijk geen fouten maken bij het kopen van LG wasmachines – in feite zijn ze allemaal erg goed! Maar wat is de beste LG wasautomaat? Wij hebben alle huidige modellen met elkaar vergeleken op onder andere gebruiksgemak, energieverbruik, toerental, geluidsniveau, programma’s, reviews en meer. Deze LG wasmachines kwamen het beste uit de test!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

LG wasmachine: wat is dat

Een LG wasmachine is een wasmachine van het merk LG (Life’s Good). LG is een Zuid-Koreaans bedrijf dat al jaren huishoudelijke apparaten maakt, waaronder ook wasmachines. Deze machines staan bekend om hun kwaliteit en innovatieve technologie.

Ze maken je leven een stuk gemakkelijker door het gebruik van de nieuwste innovaties en zijn daar bovenop erg energiezuinig.

Voor- en nadelen van een LG wasmachine

Oké, je bent dus geïnteresseerd in een LG wasmachine. Maar wat zijn nu de plus- en minpunten? Laten we een kijkje nemen.

Voordelen

 1. Energiezuinig: LG wasmachines zijn meestal heel energiezuinig, wat goed is voor je portemonnee en het milieu.
 2. Stil centrifugeren: Door de Direct Drive-motor maken deze LG wasmachines minder geluid.
 3. Slimme technologie: Nieuwe LG wasmachines zijn uitgerust met de nieuwste innovaties, dat betekent effectiever wassen en meer gebruiksgemak.
 4. Duurzaam: Deze wasmachines gaan over het algemeen langer mee dan de meeste andere merken.
 5. Ruime keuze: Of je nu een groot gezin hebt of alleen woont, LG heeft een model dat aansluit op al jouw wensen.

Nadelen

 1. Prijs: Ze zijn over het algemeen wat duurder in aanschaf.

LG wasmachine technologieën

De wereld van LG wasmachines is vol met interessante technologieën die je wasroutine naar een hoger niveau tillen – op gebied van gebruiksgemak, waskwaliteit, energieverbruik, geluidsniveau en meer! Hier zijn de vijf meest prominente technologieën die je in LG wasmachines kunt vinden:

 1. Direct Drive Motor: Deze technologie zorgt ervoor dat de motor de trommel rechtstreeks aandrijft, wat zorgt voor minder bewegende delen. Hierdoor gaat de motor langer mee en is deze relatief stil tijdens het centrifugeren.
 2. 6 Motion DD-technologie: Deze technologie laat de wastrommel in zes verschillende bewegingen draaien om elke stof optimaal te kunnen wassen, maakt niet uit hoe vies je wasgoed is!
 3. TurboWash: Met deze functie wordt je was in een recordtijd schoon, vaak al in minder dan een uur, en dat zonder aan waskwaliteit in te boeten. Bij dit wasprogramma kun je wel slechts een halve wastrommel wasgoed tegelijkertijd wassen.
 4. TrueSteam stoomfunctie: Deze functie gebruikt stoom om hardnekkige vlekken te verwijderen, je kleding op te frissen en/of je strijkwerk te verminderen. Let wel op dan niet iedere wasautomaat met True Steam al deze functies heeft.
 5. SmartThinQ: Dit maakt bediening via app mogelijk. Zo kun je je wasmachine besturen en controleren waar en wanneer je maakt wilt. Je kunt ook tips ontvangen voor een nóg beter wasresultaat.

Deze technologieën maken LG wasmachines uniek en zorgen ervoor dat je wasdag een stuk minder stressvol wordt.

LG wasmachine installeren

Veel winkels en leveranciers van wasmachines bieden (vaak voor een meerprijs) aan om de wasmachine voor je te installeren bij het leveren van je bestelling. Zij gaan dan niet weg tot de wasmachine doet waarvoor je hem hebt gekocht! Een fijne belofte, maar niet iedereen heeft dit nodig. De installatie van een LG wasmachine is best eenvoudig als je het stap voor stap aanpakt. Hier is een meer gedetailleerde handleiding:

 1. Voorbereiding: Zoek eerst de plek uit waar de wasmachine moet komen te staan. Zorg ervoor dat de vloer vlak en stevig is.
 2. Uitpakken en controleren: Haal de wasmachine uit de verpakking. Controleer of alle onderdelen aanwezig zijn zoals slangen, boekjes, en eventuele extra’s zoals bouten of schroeven.
 3. Waterpas zetten: Gebruik een waterpas om te controleren of de machine perfect horizontaal staat. Zo niet, stel dan de pootjes bij totdat de machine waterpas staat.
 4. Waterslang aansluiten: Sluit de aanvoerslang aan op de waterkraan. Draai de koppeling goed vast, maar niet te strak om beschadigingen te voorkomen.
 5. Afvoerslang bevestigen: Plaats de afvoerslang in een afvoerpijp of laat deze in een gootsteen uitkomen. Zorg ervoor dat de slang goed vastzit zodat hij niet los kan schieten.
 6. Elektrische aansluiting: Steek de stekker in een geaard stopcontact. Controleer de handleiding om te zien of er speciale elektrische vereisten zijn.
 7. Eerste test: Doe een eerste test zonder kleding om te zien of alles goed werkt. Gebruik een beetje wasmiddel en laat de machine een kort programma draaien. Vergeet niet eerst de transportbeveiliging te verwijderen! Dit zijn vaak bouten die de trommel stilhouden tijdens het vervoeren.
 8. Laatste controles: Kijk na de test of er geen lekkages zijn bij de slangen. Controleer of de machine nog steeds goed waterpas staat.

En daar heb je het, nu is je LG wasmachine klaar voor gebruik! Volg deze stappen zorgvuldig en je zult jarenlang plezier hebben van je nieuwe aanwinst.

Wat vinden andere mensen van een LG wasmachine

De meeste gebruikers zijn behoorlijk tevreden over hun LG wasmachines. Ze prijzen vooral de efficiëntie en de geavanceerde technologieën zoals TrueSteam en SmartThinQ. De stille werking dankzij de Direct Drive Motor wordt vaak benadrukt als een groot pluspunt!

Echter, er zijn ook mensen die kritisch zijn, voornamelijk over de hogere prijsklasse van LG wasmachines. Enkele gebruikers melden dat de installatie soms wat ingewikkeld kan zijn, vooral als je alle technologische snufjes wilt benutten.

Garantie en klantenservice van LG

LG biedt doorgaans een garantie van twee jaar op hun wasmachines. En de klantenservice? Die is over het algemeen goed bereikbaar en behulpzaam.

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG wasmachine

Een nieuwe wasmachine is niet zomaar een aankoop. Het zijn over het algemeen geen goedkope apparaten en het liefst wil je natuurlijk dat deze jaren meegaat. Dan is het wel zo fijn als deze wasmachine écht bij je past. Hieronder hebben we de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een LG wasmachine voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpt dit jou bij het vinden van de ideale wasmachine!

 1. Vulgewicht: Het kg vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed er per wasbeurt in de trommel past. Hoe groter jouw huishouden is, hoe meer vulgewicht je nodig zal hebben. Voor het gemiddeld huishouden is 8 kg of 9 kg vulgewicht voldoende.
 2. Geluidsniveau centrifugeren: Wil je een wasmachine die stil is? Kijk dan naar het geluidsniveau. Hier wordt in decibel (dB) uitgedrukt hoeveel geluid de machine maakt tijdens het centrifugeren.
 3. Energieklasse: Zuinig wassen is goed voor het milieu én je energierekening. De meeste LG wasmachines zijn erg zuinig en hebben energieklasse A, wat het meest zuinig is.
 4. Toerental: Het toerental geeft in rounds per minute (rpm) aan hoe snel de wastrommel kan draaien tijdens het centrifugeren. Hoe sneller deze draait, hoe droger je wasgoed wordt.
 5. Gebruiksgemak: Als je meer luxe wilt, kun je kijken naar de eerder genoemde technologieën, maar ook naar extra functies zoals automatische wasmiddeldosering, resttijdindicatie en een zelfreinigende wasmiddellade.
 6. Wasprogramma’s: Wasmachines hebben een aantal standaard wasprogramma’s maar ook aanvullingen, zoals een stoomfunctie en speciale programma’s voor onder andere beddengoed, babykleding, handwas, allergenen, outdoorkleding en wol.

De meest gestelde vragen over een LG wasmachine

Is LG een goede wasmachine?

Ja, LG wordt over het algemeen als een betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand merk beschouwd.

Hoe reset ik mijn LG wasmachine?

Vaak is dit een kwestie van de stekker eruit halen, even wachten en weer insteken. Check ook de handleiding voor specifieke instructies.

Hoe lang gaat een LG wasmachine mee?

De levensduur varieert, maar over het algemeen kun je rekenen op zo’n 10 tot 15 jaar gebruik.

LG wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines