Beste AEG wasmachine van 2023

Een nieuwe AEG wasmachine kopen? We hebben een overzicht met de beste van 2023 voor je gemaakt:

AEG wasmachine

Een AEG wasmachine kopen

Dat de wasmachines van AEG de bestverkochte wasmachines zijn en bekend staan als de meest betrouwbare wasmachines heeft een reden, AEG richt zich namelijk met veel aandacht op het design en vooral ook op de kwaliteit van de wasmachine. Met al 125 jaar ervaring in huishoudelijke apparatuur bevindt AEG zich onder de beste wasmachine aanbieders op de markt. AEG blijft innoveren en komt zo met de nieuwste technologie op de markt, om het leven van de consument makkelijker te maken en de wasmachine zo functioneel, duurzaam en energiezuinig mogelijk te maken. Kwaliteit van het wassen wordt door de nieuwe functies steeds beter. Zo beschikken de meeste AEG wasmachines over een ProTex trommel welke de was beschermt tegen slijtage en een SoftWater technologie welke het water eerst filtert voordat het in aanraking komt met de was, waardoor de stof en kleur van de was beter beschermt blijft. Daarnaast beschikken de nieuwste AEG wasmachines over een programma met extra lage temperatuur waarbij de wasmachine hetzelfde resultaat levert. 

Ook bevatten ze een stoomfunctie zodat de kleding zo kreukvrij mogelijk uit de wasmachine komt. Ook heeft AEG het doel om de CO2 uitstoot aanzienlijk te verminderen. De nieuwe wasmachine van AEG bevat dan ook een energielabel in de hoogste klasse. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de ProSense sensoren die de wasmachines bevatten. Hiermee wordt de hoeveelheid was in de wasmachine gemeten en wordt het wasprogramma hierop aangepast. De wasmachine verbruikt bij minder was dus ook minder water, energie en wast een korter wasprogramma. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee van de consument maar ook voor het milieu. Dat duurzaamheid een belangrijk punt is voor AEG is duidelijk. Met de 10 jaar garantie op de inverter motor garandeert AEG een goede kwaliteit waardoor de consument er jarenlang plezier van heeft. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je dus over 10 jaar garantie met uitstekende service.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind je perfecte wasmachine

Best geteste wasmachines

De beste AEG wasmachine getest

We hebben een selectie gemaakt van de top 5 AEG wasmachines met alleen de beste wasmachines van 2023. Deze selectie is gemaakt op basis van inhoud, verbruik, grootte, inrichting en gebruiksvriendelijkheid van de wasmachine.

De prijs-kwaliteit en de beoordeling van andere consumenten bepaald uiteindelijk de plaats in de top 5. De beste wasmachine van 2023 staat uiteraard op nummer 1.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voordelen van een AEG wasmachine

 1. Wassen extra goed schoon.
 2. Wassen extra zuinig.
 3. Duurzame wasmachines met weinig technische mankementen.
 4. Een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Technologieën van AEG

Net zoals alle andere wasmachine merken heeft AEG ook zijn eigen benamingen voor bepaalde technologieën die de wasmachine heeft. Deze technologieën/ technieken zijn bepaalde functies die de wasmachine bezit die over het algemeen het gebruiksgemak vergroten. Hieronder hebben wij deze technologieën voor jou opgesomd en uitgelegd wat ze betekenen.

OkoPower

Okopoer is een wasprogramma van maar 59 minuten! Met de OkoPower technologie is je vuile wasgoed binnen een uur stralend schoon.

ÖkoMix

Met behulp van ÖkoMix mengt de wasmachine zelf het wasmiddel en wasverzachter. Op deze manier is de verhouding tussen deze twee vloeibare middelen altijd precies goed, zo zul je zelf nooit te veel van één gebruiken. Middels de DirectSpray wordt het vloeibare wasmiddel en wasverzachter optimaal verdeeld in de trommel.

OkoInverter

De OkoInverter is een bepaald type motor bij AEG. Deze motor heeft een aantal voordelen namelijk:

 1. Het is een koolborstelloze motor
 2. Deze motor heeft een heel laag geluidsniveau
 3. Deze motor is minder onderhoudsgevoelig

ProTex trommel

Middels de ProTex trommel (een trommel met meer gaatjes) wordt je kleding beter beschermd tijdens het wassen. Zo zal je kleding minder snel slijten en dus langer mee gaan! 

Pro Sense

Met de Pro Sense technologie weegt de wasmachine hoeveel kg wasgoed er in de trommel zit. Op basis van het gewicht in de trommel wordt de duur van het wasprogramma gekozen. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het grote voordeel daarnaast is dat je met een kleine was veel minder stroom en water verbruikt. Jaarlijks zul je dus veel op je energiekosten besparen. Naast de besparing op je energiekosten zal je kleding ook langer mee gaan aangezien het minder snel zal slijten.

ECO Time Save

De ECO Time Save technologie is een functie die je kunt kiezen als je energiezuinig wilt wassen. Waar de meeste ECO programma’s een lange tijd duren, is dit Time Save programma erg snel klaar ten opzichte van zijn concurrenten.

ProSteam

Middels het ProSteam programma kun je het wasprogramma laten eindigen met een stoomprogramma. Hierdoor wordt niet alleen je kleding nog beter gereinigd, het wasgoed komt er ook minder gekreukt uit.

Service en garantie van AEG

Fabrieksgarantie

AEG biedt standaard fabrieksgarantie aan van 2 jaar. Zij bieden de volgend gratis services aan wanneer het binnen de fabrieksgarantie valt:
– Gratis reparatie
– Product laten vervangen
– Dekking van installatie- en transportkosten
– Service door hun technici
– AEG onderdelen

Inverter motor

Heb je een AEG wasmachine met een Inverter motor? Dan biedt AEG gratis 10 jaar lang garantie aan op deze wasmachine. Om deze garantie te activeren zul je het product moeten registreren op hun website.

Garantie verlengen

Het is mogelijk om je garantie bij AEG te verlengen. Als je dit wilt doen dan zul je telefonisch contact met ze moeten opnemen.

Waar let je op bij het kopen van een AEG wasmachine

Voordat je een AEG wasmachine gaat kopen is het belangrijk om nog op een aantal zaken te letten. Deze zaken hebben wij hieronder voor jou opgesomd:

Vulgewicht

Het kiezen van het juiste vulgewicht bij je wasmachine is misschien wel het belangrijkste aspect bij het kopen van een nieuwe wasmachine. Het vulgewicht kiest men namelijk meestal aan de hand van de grootte van het huishouden. De basisregel is als volgt:

 1. Huishouden van 1 tot 2 personen: vulgewicht van 5 of 6 kg
 2. Huishouden van 3 tot 4 personen: vulgewicht van 7 of 8 kg
 3. Huishouden van 5 of meer personen: vulgewicht van 9 kg of meer

Wasmachines met een vulgewicht van meer dan 10 kg zijn meestal geschikt voor kleine bedrijven of verenigingen zoals een voetbalclub.

Energieverbruik

Naast het vulgewicht is het ook handig om naar het energielabel van de wasmachine te kijken. Het energielabel geeft op een schaal van A tot F aan hoe energiezuinig het apparaat is. Misschien denk je bij een energielabel alleen aan het feit hoe milieuvriendelijk je bezig bent, maar het energielabel heeft ook betrekking op jouw energierekening. Met een energiezuinige wasmachine kun je namelijk tot wel 880 euro over de gehele levensduur van de wasmachine besparen!

Geluidsniveau centrifugeren

Heb jij ook wel eens wakker gelegen van je wasmachine ’s nachts? Dat is niet echt heel fijn wanneer de volgende dag je wekker weer om 7 uur gaat om naar je werk te gaan. Gelukkig kun je bij je nieuwe wasmachine rekening houden met het geluidsniveau van het apparaat!
Wasmachines worden namelijk onderverdeeld in vier categorieën:

 1. Heel stil (71 dB of minder)
 2. Stil (72 – 73 dB)
 3. Normaal (74 – 77 dB)
 4. Hard (78 dB of meer)

Kies dit geluidsniveau op basis van je eigen behoeftes. Staat jouw wasmachine altijd in de schuur of in je kelder? Dan hoef je niet perse rekening te houden met het geluidsniveau.

Technologieën

Er zijn veel AEG wasmachines op de markt, de ene met meer functies dan de ander. Je kunt verschillende extra functies kiezen om het gebruiksgemak te vergroten. Vind je het makkelijk om automatisch het wasmiddel te laten doseren? Dan kun je bij AEG kiezen voor de ÖkoMix technologie. Kijk voor het complete overzicht van technologieën hier boven bij paragraaf ‘Technologieën van AEG’.
Op basis van deze lijst kun jij bepalen welke functies jij graag in je nieuwe wasmachine hebt.

Kwaliteit

Elke wasmachine wordt ingedeeld in een bepaalde kwaliteitsklasse. Zo wordt een wasmachine beoordeeld op de bouw- en waskwaliteit. De waskwaliteit heeft betrekking op hoe schoon je wasgoed is na het wassen. De bouwkwaliteit heeft betrekking op de levensduur van het apparaat.
Elke wasmachine wordt onderverdeeld in drie categorieën, namelijk:

 1. Basisklasse
 2. Middenklasse
 3. Topklasse

Let er dus op dat een model met basisklasse kwaliteit iets minder lang mee gaat dan een model van topklasse kwaliteit.

Prijsklasse van een AEG wasmachine

Criteria
 • Prijsklasse
Miele
 • €700 - €2000
Bosch
 • €400 - €900
Siemens
 • €400 - €1000
AEG
 • €450 - €900

AEG bovenlader wasmachines

AEG biedt naast voorlader wasmachines ook bovenlader wasmachines aan.
Een bovenlader wasmachine heeft een aantal voordelen, namelijk:

 1. Een bovenlader wasmachine is erg smal, hierdoor neemt hij niet veel ruimte in beslag.
 2. Omdat de deur aan de bovenkant van de wasmachine zit hoef je niet te bukken/knielen en kun je staand de was doen.
 3. De meeste bovenlader wasmachines zijn zuinig.

Ben je opzoek naar een bovenlader wasmachine van AEG? Klik op de link hieronder, daar laten wij de beste AEG bovenlader wasmachines van 2023 laten zien!

AEG wasmachine aanbieding

Het kopen van een nieuwe wasmachine is niet altijd een pretje, het is namelijk best een grote uitgave die je in één keer moet doen. Gemiddeld kost een wasmachine namelijk €700,- euro. Dit is best veel geld om in één keer uit te geven.

Gelukkig worden er best vaak leuke acties gegeven bij wasmachines! Zo kun je een nieuwe AEG wasmachine kopen met een leuke aanbiedings- of cashback actie. Dit kan je erg veel geld schelen! Ben je benieuwd naar de beste AEG aanbiedingen van dit moment? Klik dan op de link hier onder:

Veelgestelde vragen

Welke AEG wasmachine is de beste?

De beste AEG wasmachien van 2023 is de AEG L7FE06ES! Deze wasmachine is door minstens 191 consumenten beoordeeld met een 9.4! Deze wasmachine is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen, dit komt door het vulgewicht van 10 kg. Met deze wasmachine bespaar je jaarlijks rond de 150 euro.

Is AEG een goed merk wasmachine?

AEG valt binnen het rijtje van de volgende merken: Bosch, Whirlpool, Miele, Siemens, LG en Samsung. Deze merken worden beschouwd als A-merken, dit komt omdat deze merken bekend staan door hun producten van een erg goede kwaliteit. Ben je opzoek naar een AEG wasmachine? Dan kun je er vanuit gaan dat het een wasmachine is van hoogwaardige kwaliteit met veel verschillende technologieën.