Beste wasmachine en droger set

Waarom zou je een wasmachine en droger set moeten kopen? En welke sets zijn de beste van dit moment? We vergelijken de beste aanbiedingen van dit moment en geven je informatie waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine en droger set.

Benieuwd naar de beste wasmachine en droger sets van 2022? Neem snel een kijkje hieronder!

Wasmachine en droger set

Waarom een wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is ideaal wanneer je toch al van plan was beide apparaten aan te schaffen. Bij een wasmachine droger set ben je er ben je er in ieder geval zeker van dat de twee apparaten bij elkaar passen. En, niet onbelangrijk, je de beste prijs hebt. Een wasmachine en droger set heeft namelijk als voordeel dat de combinatie minder kost dan het aanschaffen van de twee losse apparaten.
Weet je nog niet zeker of je een wasmachine en droger set wilt aanschaffen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij. Weet je wel dat je dit wilt aanschaffen maar twijfel je welke? Wij maken een overzicht van alles waar je op let bij de keuze voor een geschikte wasmachine en droger set.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine en droger set

De beste Wasmachine en droger sets

De beste wasmachine en droger sets van 2022

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een wasmachine en droger set

Voordelen

  1. Goed voor de portemonnee: een wasmachine en droger set is goedkoper dan het aanschaffen van de aparte apparaten. 
  2. De wasmachine en droger passen bij en op elkaar. Wil je ze stapelen? Geen probleem. In enkele gevallen zit er ook een stapelkit bij.
  3. Het oog wilt ook wat: de apparaten zijn ook qua looks op elkaar afgestemd.
  4. Beide besturingssystemen lijken op elkaar of zijn hetzelfde.
  5. De sets betreffen over het algemeen de nieuwere en dus duurzamere modellen.

Nadelen

  1. Het enige nadeel is dat het aanbod van een set minder groot is. Je bent dus beperkter in het kiezen van de wasmachine en droger. Zo zijn er alleen voorladers en geen bovenlader. Toch is er voldoende variatie in merken, vulgewicht, toerental, geluidsniveau, energieklasse en bijkomende specificaties om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Waar let je op bij de aanschaf van een wasmachine en droger set

Energieklasse

Dit is een belangrijke, omdat dit niet alleen de ecologische impact maar ook de impact op je portemonnee bepaald. Een gunstig energielabel levert een lagere jaarlijkse energierekening op, en dat is zeker de moeite waard. Een kleine vergelijking om je een beeld te geven: een A+++-30% wasmachine is 30% zuiniger dan een A+++ wasmachine. Dit scheelt €165 over de levensduur van de wasmachine. let op: de schatting is gemaakt op basis van een wasmachine met een standaard vulgewicht van 8 kilogram en een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Toch is het zeker de moeite waard. Want ook al is de aanschafwaarde van de zuinigste modellen hoger, dit verdien je dan ook terug in de komende jaren.

Vulgewicht

Het vulgewicht van de wasmachine bepaald hoeveel was er in de wastrommel kan. Door hier rekening mee te houden voorkom je halfvolle of overvolle wastrommels. Beide situaties leveren een onnodig hoge energierekening op. Een huishouden van 1 tot 2 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 6 of 7 kilogram. Een gezin van 3 tot 4 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 8 kilogram. Huishoudens met 5 of meer personen zijn beter af met een vulgewicht van 9 of 10 kilogram. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een vulgewicht van 7 tot 10 kilogram. De meeste wasmachine en droger sets hebben echter het gemiddelde vulgewicht van 8 of 9 kilogram.

Toerental

Het toerental bepaald hoe vaak de trommel per minuut ronddraait. Hoe meer toeren, hoe meer de wastrommel draait en hoe droger de kleding uit de trommel komt. Maar behalve droger is de kleding vaak ook gekreukter. Koop je een wasmachine en droger set, dan heb je ook een droger in huis. Wil je deze ook voor je kleding gebruiken, dan is een hoog toerental niet nodig, want je zult de was toch drogen. Wil je de kleding het liefst zoveel mogelijk aan de lucht drogen en de wasdroger alleen gebruiken voor handdoeken en beddengoed? Dan is het handig om een hoger toerental te hebben, om te voorkomen dat de was te nat uit de wasmachine komt. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een toerental van 1400 of 1600.

Wasvoorkeuren

Een wasmachine kan beschikken over functies welke zorgen dat er aan bepaalde wasvoorkeuren voldaan kan worden, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, extra snel (<60 minuten), zuinig met water en energie, vermindert slijtage. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze wasvoorkeuren, selecteer hier dan op tijdens de zoektocht.

Waskwaliteit

De waskwaliteit bepaald hoe schoon de was uit de trommel komt. Dit wordt onder verdeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De volgende specificaties worden hierin meegenomen: wasresultaat, automatische wasmiddeldosering, zeldreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, extra spoelfunctie, kledingbeschermende trommel en beladingssensor. Hoe meer van deze specificaties, hoe hoger de waskwaliteit. Een wasmachine moet 70 procent of meer van bovenstaande specificaties hebben voor een topklasse waskwaliteit. Bij 50 tot 70 procent heeft de wasmachine een middenklasse waskwaliteit en bij minder dan 50 procent heeft de wasmachine een basisklasse waskwaliteit. We raden altijd aan om voor een topklasse waskwaliteit te gaan. Je koopt de wasmachine en droger set voor een lange periode en wilt er lang plezier van hebben. Je wilt er dus heel wat wasgoed, waaronder tere stoffen, gaan wassen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit wordt net als de waskwaliteit opgedeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Bij de bouwkwaliteit wordt gekeken naar de gebruikte materialen voor de behuizing (voor de behuizing, trommel en kuip), de soorten waterbeveiliging, het balanssysteem en de aanwezigheid van een zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een koorbortelloze motor. Ook hierbij geld de indeling op basis van het percentage aan specificaties: hoe meer de wasmachine en droger set heeft, hoe hoger de bouwkwaliteit. We raden een topklasse aan, maar een middenklasse is ook een goede optie. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe duurzamer een wasmachine en droger set is. Er is simpelweg minder ruimte voor slijtage.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau bepaald of een wasmachine stil, normaal of luid is. Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 tot 73 decibel. Een gemiddelde (normale) wasmachine heeft een geluidsniveau van 74 tot 77 decibel. Een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 decibel of meer. Er zijn vrijwel geen luide wasmachines meer. Een wasmachine en droger set is zowel in stille als normale variant beschikbaar. Of je hier je keuze vanaf laat hangen is afhankelijk van jou voorkeur af.

Gebruiksvriendelijkheid

Dit wordt bepaald door de specificaties van de wasmachine zoals automatische trommelreiniging, handige bediening, een startuitstel knop, automatische dosering. Naast de standaard functies hebben enkele wasmachine en droger sets extra functies of merkspecifieke functies. Deze maken het wassen makkelijker. Welke functie bij jou past hangt van je eigen voorkeur af.

Wasvoorkeuren

Naast de algemene wasprogramma’s zoals fijne was, handwas, katoen, korte was, synthetisch en wol, zijn er ook speciale wasvoorkeuren. Denk hierbij aan delicate stoffen, kleurbehoud, verminderen van slijtage en minder kreukels. Zo is er voor iedere kledingsoort wel een wasprogramma: overhemden, sportkleding, zijde, babykleding, beddengoed, dons, jeans, outdoorkleding, sportschoenen en zelfs gordijnen. Naast deze stofgerichte voorkeuren zijn er ook milieuvriendelijke en praktische voorkeuren zoals extra zuinig met water en energie en extra snelle programma’s (in minder dan 60 minuten) en een gevoelige huid.

Wasmachine en droger set assortiment

1503052

Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU...

1.448,00
Zoek je een passende wasmachine en droger set en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL is waarschijnlijk de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. Deze machine set is geschikt voor een gezin...
Waardering 4.80 uit 5
1492614

Samsung WW90T986ASH QuickDri...

2.188,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en droger set en weet je niet welke je moet kopen? De Samsung WW90T986ASH QuickDrive + Samsung DV90T8240SH/S2 is waarschijnlijk de juiste wasmachine droger set voor jou. De Samsung WW90T986ASH QuickDrive + Samsung DV90T8240SH/S2 set...
Waardering 4.60 uit 5
1190075

Miele WWR 760 WPS TwinDos +...

3.688,00
Op zoek naar een goede wasmachine en droger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WWR 760 WPS TwinDos + Miele TWR 860 WP is namelijk de wasmachine en droger set die je zoekt. De Miele WWR 760...
1580640

AEG L9FENS96 + AEG T9DE98SC...

1.988,00
De AEG L9FENS96 + AEG T9DE98SC FiberPro set wast en droogt je kleding volledig schoon. Deze machine set is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. De wasmachine beschikt over een toerental van 1600 rpm. En maakt bij...
1574995

Siemens WM14UT70NL + Siemens...

1.398,00
Zoek je een goede wasmachine en wasdroger set en weet je nog niet welke je moet kopen? De Siemens WM14UT70NL + Siemens WT7U4600NL is waarschijnlijk de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. De Siemens WM14UT70NL + Siemens WT7U4600NL set is...
1429806

Miele WSD 123 WCS + Miele TS...

1.788,00
De Miele WSD 123 WCS + Miele TSB 143 WP beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine van...
1574999

Siemens WM14N275NL + Siemens...

1.058,00
De Siemens WM14N275NL + Siemens WT43N272NL beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze wasmachine en droger set bevelen wij aan voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine van deze set...
Waardering 5.00 uit 5
1183634

Whirlpool FWF81683W EU + Whi...

984,00
Zoek je een nieuwe wasmachine wasdroger set en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Whirlpool FWF81683W EU + Whirlpool FT M22 82Y EU is misschien wel de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. Deze wasmachine en droger...
1564536

Samsung WW80T654ALX AddWash...

1.538,00
Waardering 4.80 uit 5
1579667

ASKO W4086C.S/2 + ASKO T408H...

2.538,00
De ASKO W4086C.S/2 + ASKO T408HD.S beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set bevelen wij aan voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine van deze set heeft...
1574998

Siemens WM14VKH7NL intellige...

1.988,00
De Siemens WM14VKH7NL intelligentDosing + Siemens WT8HXM75NL set wast en droogt je kleding grondig schoon. Deze machine set wordt aanbevolen voor een gezin met 3 of meer kinderen. De wasmachine in deze set beschikt over een toerental van 1400 rpm....
1429809

Miele WSG 663 WCS TwinDos +...

2.388,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine en wasdroger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WSG 663 WCS TwinDos + Miele TSF 643 WP EcoSpeed is namelijk de wasmachine droger set die je zoekt. Deze machine set is...
1484320

Miele WSG 663 WCS TwinDos +...

1.348,90
Zoek je een nieuwe wasmachine en droger set en weet je nog niet welke je moet kopen? De Miele WSG 663 WCS TwinDos + 2 navulreservoirs is misschien wel de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. Deze machine set wordt...
1577681

LG GC3V508S1 TurboWash 59 +...

1.338,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je vuile was volledig schoon. Deze wasmachine en droger set bevelen wij aan voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine beschikt over een toerental van 1400 rpm. En maakt...
1574997

Siemens WM14VEH7NL intellige...

2.188,00
De Siemens WM14VEH7NL intelligentDosing + Siemens WT8HXE70NL beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. De wasmachine heeft een toerental van 1400...
1429810

Miele WWG 760 WPS TwinDos Al...

2.438,00
De Miele WWG 760 WPS TwinDos AllWater + Miele TSF 643 WP EcoSpeed beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set bevelen wij aan voor een gezin met 3 of meer...
1580839

Bosch WAU28S50NL + Bosch WTU...

1.588,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je kleding perfect schoon. De Bosch WAU28S50NL + Bosch WTU87675NL set bevelen wij aan voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine van deze set beschikt over een toerental van...
1543433

Veripart VPWM101 + Veripart...

798,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine droger set? Stop maar met zoeken! De Veripart VPWM101 + Veripart VPWD101 is namelijk de wasmachine en droger set die je zoekt. Deze wasmachine en droger set bevelen wij aan voor een gezin met...
1484319

Miele WWG 760 WPS TwinDos Al...

1.398,90
De Miele WWG 760 WPS TwinDos AllWater + 2 navulreservoirs beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze wasmachine en droger set bevelen wij aan voor een gezin met 3 of meer kinderen....
1466549

AEG L6FBNR1 ProSense + AEG T...

1.308,00
De AEG L6FBNR1 ProSense + AEG T7DBTRIPLE SensiDry beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set wordt aanbevolen voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine beschikt over een toerental...
Waardering 4.00 uit 5
1504738

Miele WSD 123 WCS + Miele TS...

1.858,00
Op zoek naar een ideale wasmachine en wasdroger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WSD 123 WCS + Miele TSD 443 WP EcoSpeed is namelijk de wasmachine en droger set die je zoekt. De Miele WSD 123...
1429808

Miele WSG 363 WCS PowerWash...

2.388,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je vuile was volledig schoon. Deze wasmachine en droger set is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen. De wasmachine van deze set beschikt over een toerental van 1400 rpm....
1651071

AEG L9FEN96BC + AEG T9DEN98B...

2.298,00
Zoek je een passende wasmachine wasdroger set en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De AEG L9FEN96BC + AEG T9DEN98BC is waarschijnlijk de juiste wasmachine en droger set voor jou. Deze machine set wordt aanbevolen voor een gezin...
1574996

Siemens WM14N075NL + Siemens...

984,00
De wasmachine droger set wast en droogt je vuile was perfect schoon. Deze machine set is geschikt voor een single of stel. De wasmachine beschikt over een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 75...