Beste wasmachine en droger set

Waarom zou je een wasmachine en droger set moeten kopen? En welke sets zijn de beste van dit moment? We vergelijken de beste aanbiedingen van dit moment en geven je informatie waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine en droger set.

Benieuwd naar de beste wasmachine en droger sets van 2024? Neem snel een kijkje hieronder!

Wasmachine en droger set

Waarom een wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is ideaal wanneer je toch al van plan was beide apparaten aan te schaffen. Bij een wasmachine droger set ben je er ben je er in ieder geval zeker van dat de twee apparaten bij elkaar passen. En, niet onbelangrijk, je de beste prijs hebt. Een wasmachine en droger set heeft namelijk als voordeel dat de combinatie minder kost dan het aanschaffen van de twee losse apparaten.
Weet je nog niet zeker of je een wasmachine en droger set wilt aanschaffen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij. Weet je wel dat je dit wilt aanschaffen maar twijfel je welke? Wij maken een overzicht van alles waar je op let bij de keuze voor een geschikte wasmachine en droger set.

De beste wasmachine en droger sets van 2024

Zoek je naar de ultieme was- en droogoplossing voor jouw huishouden? Goed nieuws! Hieronder vind je onze selectie van de top 5 beste wasmachine en droger sets van 2024. We hebben het zware werk al voor je gedaan, dus scroll naar beneden om de beste sets te ontdekken van dit jaar!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een wasmachine en droger set

Voordelen

 1. Goed voor de portemonnee: een wasmachine en droger set is goedkoper dan het aanschaffen van de aparte apparaten. 
 2. De wasmachine en droger passen bij en op elkaar. Wil je ze stapelen? Geen probleem. In enkele gevallen zit er ook een stapelkit bij.
 3. Het oog wilt ook wat: de apparaten zijn ook qua looks op elkaar afgestemd.
 4. Beide besturingssystemen lijken op elkaar of zijn hetzelfde.
 5. De sets betreffen over het algemeen de nieuwere en dus duurzamere modellen.

Nadelen

 1. Het enige nadeel is dat het aanbod van een set minder groot is. Je bent dus beperkter in het kiezen van de wasmachine en droger. Zo zijn er alleen voorladers en geen bovenlader. Toch is er voldoende variatie in merken, vulgewicht, toerental, geluidsniveau, energieklasse en bijkomende specificaties om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Waar let je op bij de aanschaf van een wasmachine en droger set

Energieklasse

Dit is een belangrijke, omdat dit niet alleen de ecologische impact maar ook de impact op je portemonnee bepaald. Een gunstig energielabel levert een lagere jaarlijkse energierekening op, en dat is zeker de moeite waard. Een kleine vergelijking om je een beeld te geven: een A+++-30% wasmachine is 30% zuiniger dan een A+++ wasmachine. Dit scheelt €165 over de levensduur van de wasmachine. let op: de schatting is gemaakt op basis van een wasmachine met een standaard vulgewicht van 8 kilogram en een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Toch is het zeker de moeite waard. Want ook al is de aanschafwaarde van de zuinigste modellen hoger, dit verdien je dan ook terug in de komende jaren.

Vulgewicht

Het vulgewicht van de wasmachine bepaald hoeveel was er in de wastrommel kan. Door hier rekening mee te houden voorkom je halfvolle of overvolle wastrommels. Beide situaties leveren een onnodig hoge energierekening op. Een huishouden van 1 tot 2 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 6 of 7 kilogram. Een gezin van 3 tot 4 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 8 kilogram. Huishoudens met 5 of meer personen zijn beter af met een vulgewicht van 9 of 10 kilogram. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een vulgewicht van 7 tot 10 kilogram. De meeste wasmachine en droger sets hebben echter het gemiddelde vulgewicht van 8 of 9 kilogram.

Toerental

Het toerental bepaald hoe vaak de trommel per minuut ronddraait. Hoe meer toeren, hoe meer de wastrommel draait en hoe droger de kleding uit de trommel komt. Maar behalve droger is de kleding vaak ook gekreukter. Koop je een wasmachine en droger set, dan heb je ook een droger in huis. Wil je deze ook voor je kleding gebruiken, dan is een hoog toerental niet nodig, want je zult de was toch drogen. Wil je de kleding het liefst zoveel mogelijk aan de lucht drogen en de wasdroger alleen gebruiken voor handdoeken en beddengoed? Dan is het handig om een hoger toerental te hebben, om te voorkomen dat de was te nat uit de wasmachine komt. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een toerental van 1400 of 1600.

Wasvoorkeuren

Een wasmachine kan beschikken over functies welke zorgen dat er aan bepaalde wasvoorkeuren voldaan kan worden, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, extra snel (<60 minuten), zuinig met water en energie, vermindert slijtage. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze wasvoorkeuren, selecteer hier dan op tijdens de zoektocht.

Waskwaliteit

De waskwaliteit bepaald hoe schoon de was uit de trommel komt. Dit wordt onder verdeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De volgende specificaties worden hierin meegenomen: wasresultaat, automatische wasmiddeldosering, zeldreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, extra spoelfunctie, kledingbeschermende trommel en beladingssensor. Hoe meer van deze specificaties, hoe hoger de waskwaliteit. Een wasmachine moet 70 procent of meer van bovenstaande specificaties hebben voor een topklasse waskwaliteit. Bij 50 tot 70 procent heeft de wasmachine een middenklasse waskwaliteit en bij minder dan 50 procent heeft de wasmachine een basisklasse waskwaliteit. We raden altijd aan om voor een topklasse waskwaliteit te gaan. Je koopt de wasmachine en droger set voor een lange periode en wilt er lang plezier van hebben. Je wilt er dus heel wat wasgoed, waaronder tere stoffen, gaan wassen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit wordt net als de waskwaliteit opgedeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Bij de bouwkwaliteit wordt gekeken naar de gebruikte materialen voor de behuizing (voor de behuizing, trommel en kuip), de soorten waterbeveiliging, het balanssysteem en de aanwezigheid van een zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een koorbortelloze motor. Ook hierbij geld de indeling op basis van het percentage aan specificaties: hoe meer de wasmachine en droger set heeft, hoe hoger de bouwkwaliteit. We raden een topklasse aan, maar een middenklasse is ook een goede optie. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe duurzamer een wasmachine en droger set is. Er is simpelweg minder ruimte voor slijtage.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau bepaald of een wasmachine stil, normaal of luid is. Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 tot 73 decibel. Een gemiddelde (normale) wasmachine heeft een geluidsniveau van 74 tot 77 decibel. Een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 decibel of meer. Er zijn vrijwel geen luide wasmachines meer. Een wasmachine en droger set is zowel in stille als normale variant beschikbaar. Of je hier je keuze vanaf laat hangen is afhankelijk van jou voorkeur af.

Gebruiksvriendelijkheid

Dit wordt bepaald door de specificaties van de wasmachine zoals automatische trommelreiniging, handige bediening, een startuitstel knop, automatische dosering. Naast de standaard functies hebben enkele wasmachine en droger sets extra functies of merkspecifieke functies. Deze maken het wassen makkelijker. Welke functie bij jou past hangt van je eigen voorkeur af.

Wasvoorkeuren

Naast de algemene wasprogramma’s zoals fijne was, handwas, katoen, korte was, synthetisch en wol, zijn er ook speciale wasvoorkeuren. Denk hierbij aan delicate stoffen, kleurbehoud, verminderen van slijtage en minder kreukels. Zo is er voor iedere kledingsoort wel een wasprogramma: overhemden, sportkleding, zijde, babykleding, beddengoed, dons, jeans, outdoorkleding, sportschoenen en zelfs gordijnen. Naast deze stofgerichte voorkeuren zijn er ook milieuvriendelijke en praktische voorkeuren zoals extra zuinig met water en energie en extra snelle programma’s (in minder dan 60 minuten) en een gevoelige huid.

Wasdroogcombinatie: het alternatief voor een wasmachine en droger set

Als je een strak budget of beperkte ruimte hebt, kan een wasdroogcombinatie een geweldig alternatief zijn voor een aparte wasmachine en droger. Deze alles-in-een toestellen kunnen wassen en drogen in één handige cyclus, waardoor je tijd en moeite bespaart. Maar ze hebben ook hun beperkingen, zoals een kleiner vulgewicht voor het drogen dan voor het wassen. Laten we de voor- en nadelen eens bekijken, zodat je kunt beslissen of een wasdroogcombinatie de juiste keuze is voor jou.

Voordelen

 1. Ruimtebesparend: Een wasdroogcombinatie neemt minder ruimte in beslag dan twee aparte apparaten.
 2. Kostenbesparend: Over het algemeen zijn ze goedkoper dan het kopen van een wasmachine en droger apart.
 3. Gebruiksgemak: Je hoeft niet handmatig de was van de wasmachine naar de droger over te zetten.

Nadelen

 1. Beperkt vulgewicht bij drogen: Vaak kun je minder kleding drogen dan je kunt wassen in één cyclus.
 2. Energieverbruik: Hoewel ze steeds energiezuiniger worden, verbruiken wasdroogcombinaties vaak meer energie dan een aparte wasmachine en droger.
 3. Langere cyclustijden: Het kan langer duren om een volledige was- en droogcyclus te voltooien.

Veelgestelde vragen over een wasmachine en droger set

Kun je een wasmachine en droger op elkaar zetten?

Ja, je kunt een wasmachine en droger op elkaar zetten om ruimte te besparen. Dit is vooral handig als je een klein huis of appartement hebt. Meestal wordt de droger bovenop de wasmachine geplaatst vanwege het gewicht. Zorg wel dat je apparaten hebt die hiervoor ontworpen zijn; sommige modellen zijn niet geschikt om te stapelen.

Kun je een wasmachine en droger stapelen zonder tussenstuk?

Het is technisch mogelijk om een wasmachine en droger zonder tussenstuk te stapelen, maar het wordt niet aanbevolen. Een tussenstuk, ook wel stapelkit genoemd, zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid. Zonder zo’n kit loop je het risico dat de machines gaan schuiven of zelfs vallen, wat kan leiden tot schade of letsel. Dus hoewel het kan, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen en een tussenstuk te gebruiken.

Wasmachine en droger set assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines