Beste wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is ideaal wanneer je toch al van plan was beide apparaten aan te schaffen. Bij een wasmachine droger set ben je er ben je er in ieder geval zeker van dat de twee apparaten bij elkaar passen. En, niet onbelangrijk, je de beste prijs hebt. Een wasmachine en droger set heeft namelijk als voordeel dat de combinatie minder kost dan het aanschaffen van de twee losse apparaten. Weet je nog niet zeker of je een wasmachine en droger set wilt aanschaffen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij. Weet je wel dat je dit wilt aanschaffen maar twijfel je welke? Wij maken een overzicht van alles waar je op let bij de keuze voor een geschikte wasmachine en droger set.

Voordelen van een wasmachine en droger set

Onderstaand zie je de belangrijkste voordelen van het kiezen voor een set van een wasmachine en een droger:

 1. Goed voor de portemonnee: een wasmachine en droger set is goedkoper dan het aanschaffen van de aparte apparaten. 
 2. De wasmachine en droger passen bij en op elkaar. Wil je ze stapelen? Geen probleem. In enkele gevallen zit er ook een stapelkit bij.
 3. Het oog wilt ook wat: de apparaten zijn ook qua looks op elkaar afgestemd.
 4. Beide besturingssystemen lijken op elkaar of zijn hetzelfde.
 5. De sets betreffen over het algemeen de nieuwere en dus duurzamere modellen.

Nadelen van een wasmachine en droger set

Het enige nadeel is dat het aanbod van een set minder groot is. Je bent dus beperkter in het kiezen van de wasmachine en droger. Zo zijn er alleen voorladers en geen bovenlader. Toch is er voldoende variatie in merken, vulgewicht, toerental, geluidsniveau, energieklasse en bijkomende specificaties om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Waar let je op bij de aanschaf van een wasmachine en droger set?

 1. Energieklasse
  Dit is een belangrijke, omdat dit niet alleen de ecologische impact maar ook de impact op je portemonnee bepaald. Een gunstig energielabel levert een lagere jaarlijkse energierekening op, en dat is zeker de moeite waard. Een kleine vergelijking om je een beeld te geven: een A+++-30% wasmachine is 30% zuiniger dan een A+++ wasmachine. Dit scheelt €165 over de levensduur van de wasmachine. let op: de schatting is gemaakt op basis van een wasmachine met een standaard vulgewicht van 8 kilogram en een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Toch is het zeker de moeite waard. Want ook al is de aanschafwaarde van de zuinigste modellen hoger, dit verdien je dan ook terug in de komende jaren.
 2. Vulgewicht
  Het vulgewicht van de wasmachine bepaald hoeveel was er in de wastrommel kan. Door hier rekening mee te houden voorkom je halfvolle of overvolle wastrommels. Beide situaties leveren een onnodig hoge energierekening op. Een huishouden van 1 tot 2 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 6 of 7 kilogram. Een gezin van 3 tot 4 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 8 kilogram. Huishoudens met 5 of meer personen zijn beter af met een vulgewicht van 9 of 10 kilogram. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een vulgewicht van 7 tot 10 kilogram. De meeste wasmachine en droger sets hebben echter het gemiddelde vulgewicht van 8 of 9 kilogram.
 3. Toerental
  Het toerental bepaald hoe vaak de trommel per minuut ronddraait. Hoe meer toeren, hoe meer de wastrommel draait en hoe droger de kleding uit de trommel komt. Maar behalve droger is de kleding vaak ook gekreukter. Koop je een wasmachine en droger set, dan heb je ook een droger in huis. Wil je deze ook voor je kleding gebruiken, dan is een hoog toerental niet nodig, want je zult de was toch drogen. Wil je de kleding het liefst zoveel mogelijk aan de lucht drogen en de wasdroger alleen gebruiken voor handdoeken en beddengoed? Dan is het handig om een hoger toerental te hebben, om te voorkomen dat de was te nat uit de wasmachine komt. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een toerental van 1400 of 1600.
 4. Wasvoorkeuren
  Een wasmachine kan beschikken over functies welke zorgen dat er aan bepaalde wasvoorkeuren voldaan kan worden, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, extra snel (<60 minuten), zuinig met water en energie, vermindert slijtage. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze wasvoorkeuren, selecteer hier dan op tijdens de zoektocht.
 5. Waskwaliteit
  De waskwaliteit bepaald hoe schoon de was uit de trommel komt. Dit wordt onder verdeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De volgende specificaties worden hierin meegenomen: wasresultaat, automatische wasmiddeldosering, zeldreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, extra spoelfunctie, kledingbeschermende trommel en beladingssensor. Hoe meer van deze specificaties, hoe hoger de waskwaliteit. Een wasmachine moet 70 procent of meer van bovenstaande specificaties hebben voor een topklasse waskwaliteit. Bij 50 tot 70 procent heeft de wasmachine een middenklasse waskwaliteit en bij minder dan 50 procent heeft de wasmachine een basisklasse waskwaliteit. We raden altijd aan om voor een topklasse waskwaliteit te gaan. Je koopt de wasmachine en droger set voor een lange periode en wilt er lang plezier van hebben. Je wilt er dus heel wat wasgoed, waaronder tere stoffen, gaan wassen.
 6. Bouwkwaliteit
  De bouwkwaliteit wordt net als de waskwaliteit opgedeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Bij de bouwkwaliteit wordt gekeken naar de gebruikte materialen voor de behuizing (voor de behuizing, trommel en kuip), de soorten waterbeveiliging, het balanssysteem en de aanwezigheid van een zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een koorbortelloze motor. Ook hierbij geld de indeling op basis van het percentage aan specificaties: hoe meer de wasmachine en droger set heeft, hoe hoger de bouwkwaliteit. We raden een topklasse aan, maar een middenklasse is ook een goede optie. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe duurzamer een wasmachine en droger set is. Er is simpelweg minder ruimte voor slijtage.
 7. Geluidsniveau
  Het geluidsniveau bepaald of een wasmachine stil, normaal of luid is. Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 tot 73 decibel. Een gemiddelde (normale) wasmachine heeft een geluidsniveau van 74 tot 77 decibel. Een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 decibel of meer. Er zijn vrijwel geen luide wasmachines meer. Een wasmachine en droger set is zowel in stille als normale variant beschikbaar. Of je hier je keuze vanaf laat hangen is afhankelijk van jou voorkeur af.
 8. Gebruiksvriendelijkheid
  Dit wordt bepaald door de specificaties van de wasmachine zoals automatische trommelreiniging, handige bediening, een startuitstel knop, automatische dosering. Naast de standaard functies hebben enkele wasmachine en droger sets extra functies of merkspecifieke functies. Deze maken het wassen makkelijker. Welke functie bij jou past hangt van je eigen voorkeur af.
 9. Wasvoorkeuren
  Naast de algemene wasprogramma’s zoals fijne was, handwas, katoen, korte was, synthetisch en wol, zijn er ook speciale wasvoorkeuren. Denk hierbij aan delicate stoffen, kleurbehoud, verminderen van slijtage en minder kreukels. Zo is er voor iedere kledingsoort wel een wasprogramma: overhemden, sportkleding, zijde, babykleding, beddengoed, dons, jeans, outdoorkleding, sportschoenen en zelfs gordijnen. Naast deze stofgerichte voorkeuren zijn er ook milieuvriendelijke en praktische voorkeuren zoals extra zuinig met water en energie en extra snelle programma’s (in minder dan 60 minuten) en een gevoelige huid.

De wasmachine keuzehulp

Met de wasmachine keuzehulp ontdek je welke soort wasmachine het beste past bij jou situatie en jou voorkeuren. Beantwoord een paar simpele vragen en kom erachter wat voor type wasmachine je zoekt. Afhankelijk van de hoeveelheid was, je gewenste energieverbruik, de grootte van het huishouden en de prijsindicatie maken we een selectie voor je. Deze selectie bevat nog steeds een aantal wasmachines, dus de keuze is uiteindelijk aan jou. Maar we filteren de wasmachines welke in ieder geval niet in aanmerking komen eruit voor je, wel zo handig! Heb je de selectie aan geschikte wasmachines en wil je weten hoe je verder beslist welke het beste bij jou past? Onderaan deze pagina zetten we op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor de beste wasmachine voor jou.

Voor hoeveel mensen moet er gewassen worden?
Hoe energiezuinig moet de wasmachine zijn?
Hoe vaak doe je de was per week?

Informatie en tips

Hoe onderhoud ik een wasmachine, waar let ik op bij het kopen van een nieuwe wasmachine en wat is de beste wasmachine van 2021? We zetten de antwoorden op al je vragen die te maken hebben met het kopen, gebruik en onderhoud van een nieuwe wasmachine op een rij. Heb je aanvullende vragen, waar we geen antwoord op geven, neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee.

Hoe installeer je een wasmachine?

Het hebben van een eigen wasmachine is een geweldige manier om tijd en geld te besparen bij het wassen. Of je nu je eigen huis bezit of een appartement huurt, er kan een tijd komen dat je een wasmachine moet installeren. Het installeren van deze apparaten kan echter moeilijk en intimiderend zijn. Als je leert hoe je het sanitair kunt aansluiten en je wasmachine kunt opstellen, kun je in een mum van tijd je eigen was doen. Je wasmachine klaarzetten Kies de juiste plek: Afhankelijk van je woonsituatie, kun je worden beperkt in de mogelijkheden om een ​​wasmachine te plaatsen. Probeer…Energielabel wasmachine

Bij het zoeken naar de geschikte wasmachine kijk je naar de verschillende eigenschappen en de prijs. Één van deze eigenschappen is het energielabel. Dit is op lange termijn namelijk gunstig voor je portomonnee en voor het milieu. Omdat niet iedereen bekend is met de betekenis van de energielabels, leggen we het graag uit. Hoe energiezuiniger een wasmachine, hoe minder water en stroom de wasmachine gebruikt om de was met dezelfde capaciteit te wassen als een minder energiezuinige wasmachine. Het kan dus niet alleen schelen in je elektriciteitsrekening, maar ook in waterverbruik. Gezinnen waar meerdere keren per week gewassen wordt, kunnen…Waspoeder of vloeibaar wasmiddel

De supermarkt heeft schappen vol wasmiddel: poeders, vloeibaar wasmiddel, tabletten en nu zelfs bolletjes welke hun substantie loslaten tijdens het wassen. De ene gebruikt liever poeder en de ander liever een vloeibaar wasmiddel, of het maakt je niets uit en je koopt wat er in de aanbieding is.Nu is het wel zo handig om te weten wat het beste is voor jouw wasmachine, je wilt deze tenslotte zo lang mogelijk gebruiken met een zo goed mogelijke kwaliteit. Daarnaast wil je ook dat jouw was lekker ruikt en goed schoon wordt. Het wasmiddel dat je gebruikt moet dus aan een aantal…Alle soorten wasmachines

Er zijn verschillende soorten wasmachines en daar zit voor iedereen een geschikte wasmachine bij. Of je nu een groot of klein huishouden hebt, een groot of klein budget, een voorkeur voor energiezuinig of eerder een voorkeur voor snel en efficiënt wassen. Er zit altijd een wasmachine bij die voldoet aan jou voorkeuren. Om het je gemakkelijk te maken zetten we een aantal veel gezochte wasmachine soorten op een rij: de energiezuinige wasmachine, de goedkope wasmachine, de stille wasmachine, een koolborstelloze wasmachine, een wasmachine voor het gezin, een wasmachine met bovenlader, een wasmachine met 1400 toeren en een wasmachine met 1600 toeren.


Bekijk top 10 wasmachines