Beste wasmachine en droger set

Waarom zou je een wasmachine en droger set moeten kopen? En welke sets zijn de beste van dit moment? We vergelijken de beste aanbiedingen van dit moment en geven je informatie waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine en droger set.

Benieuwd naar de beste wasmachine en droger sets van 2023? Neem snel een kijkje hieronder!

Waarom een wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set is ideaal wanneer je toch al van plan was beide apparaten aan te schaffen. Bij een wasmachine droger set ben je er ben je er in ieder geval zeker van dat de twee apparaten bij elkaar passen. En, niet onbelangrijk, je de beste prijs hebt. Een wasmachine en droger set heeft namelijk als voordeel dat de combinatie minder kost dan het aanschaffen van de twee losse apparaten.
Weet je nog niet zeker of je een wasmachine en droger set wilt aanschaffen? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij. Weet je wel dat je dit wilt aanschaffen maar twijfel je welke? Wij maken een overzicht van alles waar je op let bij de keuze voor een geschikte wasmachine en droger set.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine en droger set

De beste Wasmachine en droger sets

De beste wasmachine en droger sets van 2023

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een wasmachine en droger set

Voordelen

  1. Goed voor de portemonnee: een wasmachine en droger set is goedkoper dan het aanschaffen van de aparte apparaten. 
  2. De wasmachine en droger passen bij en op elkaar. Wil je ze stapelen? Geen probleem. In enkele gevallen zit er ook een stapelkit bij.
  3. Het oog wilt ook wat: de apparaten zijn ook qua looks op elkaar afgestemd.
  4. Beide besturingssystemen lijken op elkaar of zijn hetzelfde.
  5. De sets betreffen over het algemeen de nieuwere en dus duurzamere modellen.

Nadelen

  1. Het enige nadeel is dat het aanbod van een set minder groot is. Je bent dus beperkter in het kiezen van de wasmachine en droger. Zo zijn er alleen voorladers en geen bovenlader. Toch is er voldoende variatie in merken, vulgewicht, toerental, geluidsniveau, energieklasse en bijkomende specificaties om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Waar let je op bij de aanschaf van een wasmachine en droger set

Energieklasse

Dit is een belangrijke, omdat dit niet alleen de ecologische impact maar ook de impact op je portemonnee bepaald. Een gunstig energielabel levert een lagere jaarlijkse energierekening op, en dat is zeker de moeite waard. Een kleine vergelijking om je een beeld te geven: een A+++-30% wasmachine is 30% zuiniger dan een A+++ wasmachine. Dit scheelt €165 over de levensduur van de wasmachine. let op: de schatting is gemaakt op basis van een wasmachine met een standaard vulgewicht van 8 kilogram en een gemiddelde levensduur van 12 jaar. Toch is het zeker de moeite waard. Want ook al is de aanschafwaarde van de zuinigste modellen hoger, dit verdien je dan ook terug in de komende jaren.

Vulgewicht

Het vulgewicht van de wasmachine bepaald hoeveel was er in de wastrommel kan. Door hier rekening mee te houden voorkom je halfvolle of overvolle wastrommels. Beide situaties leveren een onnodig hoge energierekening op. Een huishouden van 1 tot 2 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 6 of 7 kilogram. Een gezin van 3 tot 4 personen heeft voldoende aan een vulgewicht van 8 kilogram. Huishoudens met 5 of meer personen zijn beter af met een vulgewicht van 9 of 10 kilogram. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een vulgewicht van 7 tot 10 kilogram. De meeste wasmachine en droger sets hebben echter het gemiddelde vulgewicht van 8 of 9 kilogram.

Toerental

Het toerental bepaald hoe vaak de trommel per minuut ronddraait. Hoe meer toeren, hoe meer de wastrommel draait en hoe droger de kleding uit de trommel komt. Maar behalve droger is de kleding vaak ook gekreukter. Koop je een wasmachine en droger set, dan heb je ook een droger in huis. Wil je deze ook voor je kleding gebruiken, dan is een hoog toerental niet nodig, want je zult de was toch drogen. Wil je de kleding het liefst zoveel mogelijk aan de lucht drogen en de wasdroger alleen gebruiken voor handdoeken en beddengoed? Dan is het handig om een hoger toerental te hebben, om te voorkomen dat de was te nat uit de wasmachine komt. Een wasmachine en droger set is verkrijgbaar met een toerental van 1400 of 1600.

Wasvoorkeuren

Een wasmachine kan beschikken over functies welke zorgen dat er aan bepaalde wasvoorkeuren voldaan kan worden, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, extra snel (<60 minuten), zuinig met water en energie, vermindert slijtage. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze wasvoorkeuren, selecteer hier dan op tijdens de zoektocht.

Waskwaliteit

De waskwaliteit bepaald hoe schoon de was uit de trommel komt. Dit wordt onder verdeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De volgende specificaties worden hierin meegenomen: wasresultaat, automatische wasmiddeldosering, zeldreinigende wasmiddellade, trommelreiniging, stoomfunctie, extra spoelfunctie, kledingbeschermende trommel en beladingssensor. Hoe meer van deze specificaties, hoe hoger de waskwaliteit. Een wasmachine moet 70 procent of meer van bovenstaande specificaties hebben voor een topklasse waskwaliteit. Bij 50 tot 70 procent heeft de wasmachine een middenklasse waskwaliteit en bij minder dan 50 procent heeft de wasmachine een basisklasse waskwaliteit. We raden altijd aan om voor een topklasse waskwaliteit te gaan. Je koopt de wasmachine en droger set voor een lange periode en wilt er lang plezier van hebben. Je wilt er dus heel wat wasgoed, waaronder tere stoffen, gaan wassen.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit wordt net als de waskwaliteit opgedeeld in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. Bij de bouwkwaliteit wordt gekeken naar de gebruikte materialen voor de behuizing (voor de behuizing, trommel en kuip), de soorten waterbeveiliging, het balanssysteem en de aanwezigheid van een zelfreinigende wasmiddellade, trommelreiniging en een koorbortelloze motor. Ook hierbij geld de indeling op basis van het percentage aan specificaties: hoe meer de wasmachine en droger set heeft, hoe hoger de bouwkwaliteit. We raden een topklasse aan, maar een middenklasse is ook een goede optie. Hoe beter de bouwkwaliteit, hoe duurzamer een wasmachine en droger set is. Er is simpelweg minder ruimte voor slijtage.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau bepaald of een wasmachine stil, normaal of luid is. Een stille wasmachine heeft een geluidsniveau van 72 tot 73 decibel. Een gemiddelde (normale) wasmachine heeft een geluidsniveau van 74 tot 77 decibel. Een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 decibel of meer. Er zijn vrijwel geen luide wasmachines meer. Een wasmachine en droger set is zowel in stille als normale variant beschikbaar. Of je hier je keuze vanaf laat hangen is afhankelijk van jou voorkeur af.

Gebruiksvriendelijkheid

Dit wordt bepaald door de specificaties van de wasmachine zoals automatische trommelreiniging, handige bediening, een startuitstel knop, automatische dosering. Naast de standaard functies hebben enkele wasmachine en droger sets extra functies of merkspecifieke functies. Deze maken het wassen makkelijker. Welke functie bij jou past hangt van je eigen voorkeur af.

Wasvoorkeuren

Naast de algemene wasprogramma’s zoals fijne was, handwas, katoen, korte was, synthetisch en wol, zijn er ook speciale wasvoorkeuren. Denk hierbij aan delicate stoffen, kleurbehoud, verminderen van slijtage en minder kreukels. Zo is er voor iedere kledingsoort wel een wasprogramma: overhemden, sportkleding, zijde, babykleding, beddengoed, dons, jeans, outdoorkleding, sportschoenen en zelfs gordijnen. Naast deze stofgerichte voorkeuren zijn er ook milieuvriendelijke en praktische voorkeuren zoals extra zuinig met water en energie en extra snelle programma’s (in minder dan 60 minuten) en een gevoelige huid.

Wasmachine en droger set assortiment

1503930

Bosch WAXH2M70NL + Bosch WTX...

1.938,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je vuile was perfect schoon. De Bosch WAXH2M70NL + Bosch WTXH8M00NL set bevelen wij aan voor een gezin met 3 of meer kinderen. De wasmachine van deze set beschikt over een toerental...
1504738

Miele WSD 123 WCS + Miele TS...

1.858,00
Op zoek naar een ideale wasmachine en wasdroger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WSD 123 WCS + Miele TSD 443 WP EcoSpeed is namelijk de wasmachine en droger set die je zoekt. De Miele WSD 123...
1576847

AEG T7DBGO SensiDry + BlueBu...

618,99
Zoek je een passende wasmachine en wasdroger set en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG T7DBGO SensiDry + BlueBuilt condensafvoerslang is waarschijnlijk de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. De wasmachine heeft een toerental van ....
Waardering 4.80 uit 5
1577686

LG FH4J5TN8E Direct Drive +...

1.098,00
De wasmachine droger set wast en droogt je kleding grondig schoon. Deze machine set is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine van deze set heeft een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren...
1651070

AEG L7FE794CBS ProSteam + AE...

1.548,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je kleding perfect schoon. De wasmachine beschikt over een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 75 dB. De wasmachine beschikt over een koolborstelloze motor. De waskwaliteit...
1847649

Miele WSI 863 WCS + Miele TS...

3.239,00
Zoek je een nieuwe wasmachine wasdroger set en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele WSI 863 WCS + Miele TSH 783 WP is misschien wel de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. De wasmachine van deze set...
Waardering 4.80 uit 5
1344683

Miele WWE 660 W1 TwinDos + 2...

1.091,98
Zoek je een goede wasmachine wasdroger set en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele WWE 660 W1 TwinDos + 2 navulreservoirs is waarschijnlijk de juiste wasmachine en wasdroger set voor jou. De wasmachine van deze set heeft...
Waardering 4.80 uit 5
1484315

Miele WSI 863 WCS PowerWash...

1.548,90
De Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 &TwinDos + 2 navulreservoirs beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set wordt aanbevolen voor een gezin met 3 of meer kinderen. De wasmachine...
1580842

Bosch WAJ28071NL + Bosch WTN...

898,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je kleding helemaal schoon. De Bosch WAJ28071NL + Bosch WTN83202NL set bevelen wij aan voor een single of stel. De wasmachine van deze set beschikt over een toerental van 1400 rpm. En...
1564536

Samsung WW80T654ALX AddWash...

1.538,00
De wasmachine en droger set wast en droogt je vuile was perfect schoon. De wasmachine van deze set beschikt over een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 72 dB. De wasmachine van deze set...
Waardering 4.80 uit 5
1617023

Samsung WW90T534AAW Autodose...

1.449,00
Zoek je een passende wasmachine en droger set en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Samsung WW90T534AAW Autodose + Samsung DV90T5240AW is waarschijnlijk de juiste wasmachine droger set voor jou. De wasmachine van deze set beschikt over...
1755298

Bosch WGG244A5NL i-DOS + Bos...

1.789,00
De Bosch WGG244A5NL i-DOS + Bosch WQG233D1NL set wast en droogt je kleding volledig schoon. De wasmachine heeft een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 71 dB. De wasmachine van deze set beschikt over...
Waardering 4.80 uit 5
1507093

Siemens WM6HXK70NL intellige...

2.058,00
Zoek je een goede wasmachine en wasdroger set en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM6HXK70NL intelligentDosing + Siemens WT8HXE70NL is waarschijnlijk de juiste wasmachine droger set voor jou. Deze machine set is geschikt voor een...
1429809

Miele WSG 663 WCS TwinDos +...

2.388,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine en wasdroger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WSG 663 WCS TwinDos + Miele TSF 643 WP EcoSpeed is namelijk de wasmachine droger set die je zoekt. Deze machine set is...
1841130

Samsung WW11BB534AABS2 Autod...

1.899,00
De Samsung WW11BB534AABS2 Autodose + Samsung DV90BB5245ABS2 beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon en gedroogd wordt. De wasmachine van deze set heeft een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 72...
1429806

Miele WSD 123 WCS + Miele TS...

1.788,00
De Miele WSD 123 WCS + Miele TSB 143 WP beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set is geschikt voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine van...
1721798

Whirlpool W6X W845WB EE + Wh...

1.349,00
De Whirlpool W6X W845WB EE + Whirlpool W6 D83WB EE beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon en gedroogd wordt. De wasmachine in deze set beschikt over een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren...
1653125

LG GC3V708S2 TurboWash 39 +...

1.469,00
De wasmachine droger set wast en droogt je kleding helemaal schoon. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 + LG RC80V9AV4Q set is door Coolblue als beste set getest. Dit betekend dat ze heel goed presteren en een van de beste prijs-kwaliteit...
1344684

Miele WWI 660 XL W1 TwinDos...

1.223,90
De wasmachine droger set wast en droogt je kleding volledig schoon. De wasmachine van deze set beschikt over een toerental van 1600 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 72 dB. De wasmachine beschikt over een koolborstelloze motor....
Waardering 4.80 uit 5
1733666

AEG L6FB586CBS ProSense + AE...

1.099,00
Zoek je een passende wasmachine wasdroger set en weet je niet welke je moet kopen? De AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T6DBC482 is misschien wel de juiste wasmachine droger set voor jou. De wasmachine heeft een toerental van 1600 rpm....
1183634

Whirlpool FWF81683W EU + Whi...

984,00
Zoek je een nieuwe wasmachine wasdroger set en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Whirlpool FWF81683W EU + Whirlpool FT M22 82Y EU is misschien wel de juiste wasmachine wasdroger set voor jou. Deze wasmachine en droger...
1612104

Miele WWR 760 WPS PowerWash...

1.778,50
Zoek je een nieuwe wasmachine en wasdroger set en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele WWR 760 WPS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele UltraPhase 1 & 2 Jaarpakket is waarschijnlijk de juiste wasmachine droger set voor...
1580839

Bosch WAU28S50NL + Bosch WTU...

1.588,00
De Bosch WAU28S50NL + Bosch WTU87675NL beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon en gedroogd wordt. De wasmachine in deze set heeft een toerental van 1400 rpm. En maakt bij het centrifugeren een geluidsniveau van 72 dB....
1429807

Miele WSD 323 WCS PowerWash...

1.958,00
Op zoek naar een geschikte wasmachine droger set? Stop maar met zoeken! De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 + Miele TSD 443 WP EcoSpeed is namelijk de wasmachine en droger set die je zoekt. De Miele WSD 323 WCS...
1543440

Veripart VPWM301 + Veripart...

948,00
Op zoek naar een ideale wasmachine en wasdroger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Veripart VPWM301 + Veripart VPWD301 is namelijk de wasmachine droger set die je zoekt. Deze wasmachine en droger set wordt aanbevolen voor een gezin...
1492616

Samsung WW80T734ABH QuickDri...

1.638,00
Op zoek naar een goede wasmachine en wasdroger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Samsung WW80T734ABH QuickDrive + Samsung DV80T7220BH is namelijk de wasmachine droger set die je zoekt. De wasmachine in deze set beschikt over een toerental...
1466549

AEG L6FBNR1 ProSense + AEG T...

1.308,00
De AEG L6FBNR1 ProSense + AEG T7DBTRIPLE SensiDry beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon en gedroogd wordt. Deze machine set wordt aanbevolen voor een gezin met 1 of 2 kinderen. De wasmachine beschikt over een toerental...
Waardering 4.00 uit 5
1841137

Samsung WW11BB704AGES2 + Sam...

2.099,00
Op zoek naar een ideale wasmachine en droger set? Wij hebben hem voor je gevonden. De Samsung WW11BB704AGES2 + Samsung DV90BB7445GES2 is namelijk de wasmachine en droger set die je zoekt. De wasmachine in deze set beschikt over een toerental...
Waardering 4.80 uit 5