Het verschil tussen 1400 en 1600 toeren bij een wasmachine

Het grote verschil tussen een wasmachine met 1400 of 1600 toeren is het restvochtpercentage. Bij een wasmachine van 1600 toeren is het restvochtpercentage lager dan bij een wasmachine van 1400 toeren. Een wasmachine van 1600 toeren heeft een restvochtpercentage van 44% , een wasmachine van 1400 toeren heeft een restvochtpercentage van 50%.

1400 of 1600 toeren

Wasmachines 1600 toeren

Tegenwoordig beschikken steeds meer wasmachines over een hoog toerental. Hoe sneller je je was droog wilt hebben, hoe hoger het toerental is dat je nodig hebt. Bij 1600 toeren is er gemiddeld een restvochtpercentage van 44%. Als je graag een snelle centrifuge hebt, past een wasmachine met 1600 toeren waarschijnlijk het beste bij jou. Deze wasmachines zijn vooral handig voor beddengoed, zeker als je geen droger hebt. Met 1600 toeren wordt er veel vocht uit jouw wasgoed onttrokken, waardoor het minder lang nodig heeft om aan de lucht verder op te droger. Een droger is in dit geval ook niet nodig. Houdt er wel rekening mee dat wasmachines met een hoger toerental vaak ook iets duurder zijn in aanschaf.

Neem een kijkje naar onze pagina over: de beste wasmachines met 1600 toeren. Bij het maken van deze selectie hebben we gekeken naar een aantal belangrijke punten zoals het merk, het energielabel en de prijs.

Wasmachines 1400 toeren

Bij 1400 toeren is er gemiddeld een restvochtpercentage van 50%. Bij 1400 toeren zal het niet nodig zijn om je wasgoed in de droger te stoppen, je kan het ophangen en aan de lucht verder laten drogen. Het voordeel aan een wasmachine met een lager toerental is dat je wasgoed minder snel slijt. Bij een hoog toerental is de kans dat de stoffen verdunnen of beschadigen iets groter. Een ander voordoor van een lager toerental is het effect dat het heeft op je energierekening. Wasmachines met een lager toerental verbruiken minder energie omdat ze minder snel centrifugeren. Dit zijn dus niet alleen goedkopere wasmachines in aanschaf, maar ook in gebruik.

Overtuigd dat een wasmachine met 1400 toeren is wat je nodig hebt? Neem dan een kijkje op onze de pagina: wasmachine 1400 toeren. Hier vind je de beste 1400 toeren wasmachines van het afgelopen jaar. 

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines