Miele Twindos

Miele heeft lijn van wasmachines genaamd Miele Twindos, deze lijn van wasmachines beschikken allemaal over een automatische wasmiddeldosering. Een Miele Twindos berekent de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter aan de hand van de volgende factoren: het aantal kilogram wasgoed in de trommel en de vuiligheidsgraad van de kleding. 

In dit artikel laten wij de beste Miele Twindos wasmachines van 2023 zien!

Miele wasmachine

Wat is een Miele Twindos wasmachine

Zoals we dus al hebben verteld is Miele Twindos een lijn binnen de Miele wasmachines. De Miele Twindos wasmachines vallen binnen de categorie: ‘wasmachines met automatische wasmiddeldosering’. Maar hoe werkt een Miele Twindos wasmachine? De Miele Twindos werkt op de volgende manier:

Voordat je de was aan zet kies je voor de vuiligheidsgraad van de was, dit zijn drie speciale wasprogramma’s, namelijk voor lichte, normale of sterk vuile was, daarna weegt de wasmachine hoeveel kleding er in de trommel zit. Op basis hiervan bepaalt hij hoeveel wasmiddel hij moet gebruiken.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

De beste Miele Twindoss

De beste Miele Twindos wasmachines van [Year]

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen Miele Twindos

Voordat je een Miele Twindos wasmachine gaat kopen is het handig om de voor- en nadelen van de wasmachine af te wegen. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij voor jou de voor- en nadelen van de Miele Twindos hieronder opgesomd:

Voordelen

  1. Je kleren gaan langer mee: Omdat de Miele Twindos altijd de perfecte hoeveelheid wasmiddel gebruikt voor de kleding wat er in de trommel zit, blijft je kleding veel langer mooi. Te veel wasmiddel maakt de kleding namelijk erg snel vaal, waar te weinig wasmiddel te kleding niet schoon maakt waardoor het grauw wordt.
  2. Je bespaart water en energie: Het gros van de mensen die handmatig wasmiddel moet doseren gebruikt meestal te veel wasmiddel. Het nadeel van te veel wasmiddel in de trommel is dat de wasmachine vaker moet spoelen met water om al het schuim uit de trommel te krijgen. Doordat de Miele Twindos nooit teveel wasmiddel of wasverzachter gebruikt bespaar je gemiddeld zo’n 7000 liter water per jaar. Daarnaast bespaar je ook op je energierekening omdat je wasmachine minder lang hoeft aan te staan. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee.
  3. Je bespaart wasmiddel of wasverzachter: Omdat handmatig doseren erg lastig kan zijn gebruik je dus al gauw te veel. Er is gebleken dat je met een autodosering jaarlijks tot wel 30% wasmiddel kunt besparen.
  4. Gemakkelijk: De wasmachines met Twindosfunctie doseren zelf het vloeibare wasmiddel en wasverzachter. Gemiddeld moet je het vloeistof om de 20 wasbeurten aanvullen, verder heb je er geen omkijken naar.

Nadeel

  1. Minder schone was: We hebben de automatische dosering van de Miele Twindos vergeleken met een handmatige dosering. Daar uit is gebleken dat de kleding minder schoon uit de was is gekomen ten opzichte van de kleding waar wij handmatig gedoseerd hebben. De Miele Twindos gebruikt dus net iets te weinig wasmiddel. Echter, het is mogelijk om aan te geven dat de wasmachine meer wasmiddel moet gaan gebruiken bij een wasbeurt. Mocht je dus bijvoorbeeld erg vuile was hebben,dan kun je voor die wasbeurt meer wasmiddel gebruiken dan dat het apparaat zelf aangeeft.

Welk wasmiddel moet je gebruiken bij de Miele Twindos

Miele verkoopt zelf twee reservoirs met wasmiddel voor de Miele Twindos. Deze twee reservoirs zitten rechts onder in de wasmachine, dit zijn de volgende twee reservoirs:

Miele UltraPhase 1: Dit is wasmiddel bevat bestandsdelen die geschikt zijn voor kleur en witte was. Dit is een bontwasmiddel
Miele Ultraphase 2: Dit wasmiddel bevat bestandsdelen die geschikt zijn voor witte was. Dit is een wasmiddel met bleek

Deze twee soorten wasmiddel worden op de juiste verhouding gemengd op basis van het programma wat je kiest. Beide reservoirs bevatten ongeveer genoeg wasmiddel voor gemiddeld 40 wasbeurten.

Navulreservoirs

Het is echter ook mogelijk om zelf jouw eigen favoriete wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Hiervoor moet je twee lege navulreservoirs kopen, namelijk TwinDos 1 en TwinDos 2. Wanneer je deze reservoirs rechts onder in de wasmachine hebt gedaan dan kun je op de display van het model aangeven wat er in de twee reservoirs zit. De Twindos wasmachine zal het wasmiddel automatisch doseren. Mocht je toch voor sommige wasbeurten zelf een ander wasmiddel handmatig willen doseren, dan is dat geen probleem, dit kun je doen via de wasmiddellade.

Miele Twindos assortiment

1453818

AEG L6TB62K

569,00
De AEG L6TB62K wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. De machine is beoordeeld door 69 consumenten met het cijfer: 8.9. Doordat de machine aan de bovenkant opent is het een type bovenlader de...
1592553

AEG L6TBN62K ProSense

699,00
De AEG L6TBN62K ProSense beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. Het apparaat is beoordeeld door 26 eerdere kopers met de beoordeling: 9.0. Omdat de AEG L6TBN62K ProSense aan de bovenkant geopend kan worden is het...
Waardering 4.35 uit 5
1838371

AEG L6TBB64G ProSense

699,00
De AEG L6TBB64G ProSense beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine heeft gemiddeld genomen de reviewscore: none gekregen van tenminste...
Waardering 4.80 uit 5
1617697

AEG L6TBN6400

699,00
De AEG L6TBN6400 wasmachine wast je vuile was helemaal schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De machine heeft gemiddeld genomen de score: 9.3 gekregen van...
Waardering 4.65 uit 5
1869298

Whirlpool TDLR 65241BS BE

649,00
De Whirlpool TDLR 65241BS BE machine wast je kleding helemaal schoon. Het apparaat heeft de beoordeling: none gekregen van ongeveer none eerdere kopers. De Whirlpool TDLR 65241BS BE gaat aan de bovenkant open. Daarom is het een bovenlader machine. Dit...
Waardering 4.80 uit 5
1517363

Miele WS 613 WCS

1.299,00
De Miele WS 613 WCS wasmachine wast je kleding volledig schoon. Het apparaat is beoordeeld door 7 consumenten die je voorgingen met het cijfer: 9.3. De wasmachine gaat aan de bovenkant open. Daarom is het een bovenlader wasmachine. Dit is...
Waardering 4.40 uit 5
1628322

AEG L7TEN62E ProSteam

849,00
De AEG L7TEN62E ProSteam wasmachine wast je kleding grondig schoon. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De was machine heeft gemiddeld gezien de score: none gekregen van minstens none eerdere kopers. Omdat de...
1517310

Miele WW 670 WPM

1.599,00
Waardering 4.80 uit 5