Miele Twindos

Miele heeft lijn van wasmachines genaamd Miele Twindos, deze lijn van wasmachines beschikken allemaal over een automatische wasmiddeldosering. Een Miele Twindos berekent de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter aan de hand van de volgende factoren: het aantal kilogram wasgoed in de trommel en de vuiligheidsgraad van de kleding. 

In dit artikel laten wij de beste Miele Twindos wasmachines van 2024 zien!

Wat is een Miele Twindos wasmachine

Zoals we dus al hebben verteld is Miele Twindos een lijn binnen de Miele wasmachines. De Miele Twindos wasmachines vallen binnen de categorie: ‘wasmachines met automatische wasmiddeldosering’. Maar hoe werkt een Miele Twindos wasmachine? De Miele Twindos werkt op de volgende manier:

Voordat je de was aan zet kies je voor de vuiligheidsgraad van de was, dit zijn drie speciale wasprogramma’s, namelijk voor lichte, normale of sterk vuile was, daarna weegt de wasmachine hoeveel kleding er in de trommel zit. Op basis hiervan bepaalt hij hoeveel wasmiddel hij moet gebruiken.

De beste Miele Twindos wasmachines van [Year]

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine, heb je vast al eens gehoord van Miele Twindos. Dit slimme doseringssysteem van Miele maakt wassen gemakkelijker en efficiënter dan ooit. Met een precieze dosering van wasmiddel en wasverzachter, zorgt het voor optimale wasresultaten terwijl je ook nog eens energiezuinig bezig bent. Maar welke Miele Twindos machine is nu echt de beste voor jou? Hieronder vind je de top 5 beste Miele Twindos wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen Miele Twindos

Voordat je een Miele Twindos wasmachine gaat kopen is het handig om de voor- en nadelen van de wasmachine af te wegen. Om het jou gemakkelijk te maken hebben wij voor jou de voor- en nadelen van de Miele Twindos hieronder opgesomd:

Voordelen

  1. Je kleren gaan langer mee: Omdat de Miele Twindos altijd de perfecte hoeveelheid wasmiddel gebruikt voor de kleding wat er in de trommel zit, blijft je kleding veel langer mooi. Te veel wasmiddel maakt de kleding namelijk erg snel vaal, waar te weinig wasmiddel te kleding niet schoon maakt waardoor het grauw wordt.
  2. Je bespaart water en energie: Het gros van de mensen die handmatig wasmiddel moet doseren gebruikt meestal te veel wasmiddel. Het nadeel van te veel wasmiddel in de trommel is dat de wasmachine vaker moet spoelen met water om al het schuim uit de trommel te krijgen. Doordat de Miele Twindos nooit teveel wasmiddel of wasverzachter gebruikt bespaar je gemiddeld zo’n 7000 liter water per jaar. Daarnaast bespaar je ook op je energierekening omdat je wasmachine minder lang hoeft aan te staan. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portemonnee.
  3. Je bespaart wasmiddel of wasverzachter: Omdat handmatig doseren erg lastig kan zijn gebruik je dus al gauw te veel. Er is gebleken dat je met een autodosering jaarlijks tot wel 30% wasmiddel kunt besparen.
  4. Gemakkelijk: De wasmachines met Twindosfunctie doseren zelf het vloeibare wasmiddel en wasverzachter. Gemiddeld moet je het vloeistof om de 20 wasbeurten aanvullen, verder heb je er geen omkijken naar.
  5. Hardnekkige vlekken: De combinatie van Miele’s eigen wasmiddel en het TwinDos systeem is effectief bij het verwijderen van hardnekkige vlekken. Of het nu gaat om rode wijnvlekken of andere soorten vlekken, deze wasmachine pakt het aan.

Nadeel

  1. Minder schone was: We hebben de automatische dosering van de Miele Twindos vergeleken met een handmatige dosering. Daar uit is gebleken dat de kleding minder schoon uit de was is gekomen ten opzichte van de kleding waar wij handmatig gedoseerd hebben. De Miele Twindos gebruikt dus net iets te weinig wasmiddel. Echter, het is mogelijk om aan te geven dat de wasmachine meer wasmiddel moet gaan gebruiken bij een wasbeurt. Mocht je dus bijvoorbeeld erg vuile was hebben,dan kun je voor die wasbeurt meer wasmiddel gebruiken dan dat het apparaat zelf aangeeft.

Welk wasmiddel moet je gebruiken bij de Miele Twindos

Miele verkoopt zelf twee reservoirs met wasmiddel voor de Miele Twindos. Deze twee reservoirs zitten rechts onder in de wasmachine, dit zijn de volgende twee reservoirs:

Miele UltraPhase 1: Dit is wasmiddel bevat bestandsdelen die geschikt zijn voor kleur en witte was. Dit is een bontwasmiddel
Miele Ultraphase 2: Dit wasmiddel bevat bestandsdelen die geschikt zijn voor witte was. Dit is een wasmiddel met bleek

Deze twee soorten wasmiddel worden op de juiste verhouding gemengd op basis van het programma wat je kiest. Beide reservoirs bevatten ongeveer genoeg wasmiddel voor gemiddeld 40 wasbeurten.

Navulreservoirs

Het is echter ook mogelijk om zelf jouw eigen favoriete wasmiddel en wasverzachter te gebruiken. Hiervoor moet je twee lege navulreservoirs kopen, namelijk TwinDos 1 en TwinDos 2. Wanneer je deze reservoirs rechts onder in de wasmachine hebt gedaan dan kun je op de display van het model aangeven wat er in de twee reservoirs zit. De Twindos wasmachine zal het wasmiddel automatisch doseren. Mocht je toch voor sommige wasbeurten zelf een ander wasmiddel handmatig willen doseren, dan is dat geen probleem, dit kun je doen via de wasmiddellade.

Merkspecifieke eigenschappen van een Miele TwinDos wasmachine

Miele is een naam die vaak opduikt als het gaat om kwalitatieve wasmachines. Een van de unieke features die Miele aanbiedt is hun TwinDos doseersysteem. Maar wat maakt een Miele TwinDos wasmachine nu zo speciaal? Hier zijn wat key points om te overwegen.

TwinDos-systeem voor optimale wasverzorging

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van deze wasmachine is het TwinDos-systeem. Met dit systeem worden wasmiddel en wasverzachter automatisch op het juiste moment aan de was toegevoegd. Dit zorgt voor een schone en frisse was, maar is ook nog eens heel energiezuinig.

SoftCare trommel: beschermt jouw kleding

Veel Miele wasmachines met TwinDos hebben ook een SoftCare trommel. Deze trommel is zo ontworpen dat je kleding minder snel slijt tijdens het wassen.

CapDosing: voor speciale wasjes

Heb je speciale was zoals sportkleding, wol of zijde? Geen probleem. Met de CapDosing-technologie voeg je speciale wasmiddelcapsules toe die zijn afgestemd op verschillende soorten textiel. Zo krijgt elke soort stof de juiste behandeling.

QuickPowerWash: snel én schoon

Wil je een snelle was draaien maar niet inleveren op kwaliteit? QuickPowerWash maakt het mogelijk. In minder dan een uur krijg je je was perfect schoon.

AddLoad: vergeten was toevoegen

We zijn allemaal weleens een sok vergeten. Met de AddLoad-functie kun je tijdens het wasprogramma nog vergeten kledingstukken toevoegen. Erg handig!

Koolborstelloze motor: duurzaam en stil

Een koolborstelloze motor zorgt niet alleen voor een stille werking, maar ook voor een langere levensduur van de wasmachine. Het is een echte game changer in de wereld van huishoudelijke apparaten.

Miele@home: Bediening op afstand

Deze wasmachines komen met de mogelijkheid om ze via je smartphone te bedienen. Handig als je niet thuis bent maar wel de was wilt starten of in de gaten wilt houden.

UltraPhase 1 en 2

Miele heeft een uniek vloeibaar wasmiddel gecreëerd, bekend als UltraPhase 1 en 2, specifiek voor hun TwinDos wasmachines. Dit wasmiddel zit in speciale cartridges die je eenvoudig in de machine plaatst.

Veelgestelde vragen over een Miele TwinDos wasmachine

Heb je vragen over je Miele TwinDos wasmachine? Je bent niet de enige! Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen.

Kan je TwinDos zelf bijvullen?

Ja, je kunt de TwinDos cartridges zelf bijvullen. Miele biedt hiervoor speciale navulcontainers aan. Door zelf bij te vullen, bespaar je niet alleen geld maar ben je ook milieuvriendelijker bezig.

Wat is het verschil tussen TwinDos 1 en 2?

TwinDos 1 en 2 verwijzen naar de twee verschillende reservoirs in de wasmachine. TwinDos 1 is meestal voor het hoofdwasmiddel en TwinDos 2 voor de wasverzachter. Ze werken samen om de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter op het juiste moment toe te voegen.

Wat betekent TwinDos Miele?

TwinDos is de naam van Miele’s automatische doseringssysteem voor wasmiddel en wasverzachter. Het systeem zorgt voor een optimale dosering, waardoor je was schoner wordt en je ook nog eens bespaart op wasmiddel.

Kun je regulier vloeibaar wasmiddel en wasverzachter gebruiken in een Miele TwinDos wasmachine?

Ja, dat kan. Hoewel de TwinDos wasmachines zijn ontworpen voor het gebruik van specifieke Miele-producten, kun je ook regulier vloeibaar wasmiddel en wasverzachter gebruiken. Je moet dan wel handmatig doseren.

Miele Twindos assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines