Beste Haier wasmachine van 2024

Haier wasmachines staan bekend om het bieden van gebruiksgemak en hun lage energieverbruik. Met modellen zowel in lagere prijsklassen als in luxere uitvoeringen, heeft Haier een wasmachine voor ieder type huishouden. Ben jij benieuwd naar de beste Haier wasmachine van 2024? Zoek niet verder, wij delen onze testresultaten met plezier!

Beste Haier wasmachine van 2024

Ben je overtuigd van het merk Haier en wil je weten wat hun beste wasmachine is? Wij hebben alle nieuwe modellen uitgebreid met elkaar vergeleken op onder andere vulgewicht, wasresultaten, geluidsniveau, energieklasse, toerental en een groot aantal aan recensies. Dit zijn de beste Haier wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Haier wasmachine

Oké, we weten nu wie Haier is, maar zijn hun wasmachines ook de moeite waard? Dat hangt af van wat je belangrijk vindt in een wasmachine. Hieronder hebben we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen

 1. Laag energieverbruik: Haier wasmachines komen vaak met een energieklasse A+++, goed voor je portemonnee en het milieu.

 2. Stille werking: Door de Direct Motion Motor (een stille, koolborstelloze motor) maken ze zeer weinig geluid.

 3. Betrouwbare prestaties: Haier wasmachines zorgen voor een hygiënische en fris ruikende was.

 4. Makkelijk te bedienen: Het display heeft overzichtelijke menu’s en geeft duidelijke instructies.

 5. Innovatieve technologieën: Functies zoals Smart Dual Spray en Antibacterial Treatment houden je kleding en de machine schoon.

Nadelen

 1. Beperkte voorraad: Als je een Haier wasmachine op het oog hebt, is het soms nog lastig om dat specifieke model ergens te vinden.

 2. Beschikbaarheid van onderdelen: In sommige regio’s kan het lastig zijn om vervangende onderdelen te vinden als je wasmachine een reparatie nodig heeft.

Haier wasmachine technologieën

Technologie speelt een belangrijke rol in hoe goed een wasmachine presteert. Wat zijn dan die technologische hoogstandjes in een Haier wasmachine?

 1. Direct Motion Motor: Deze koolborstelloze motor zorgt voor een stille en efficiënte werking.
 2. Smart Dual Spray: Dit systeem reinigt automatisch de trommel en verwijdert vezelresten na elke wasbeurt.
 3. Antibacterial Treatment (ABT): Deze technologie doodt bacteriën in de wasmiddellade en deurafdichting.
 4. Express 15: Met dit snel-wasprogramma kun je zuinig kleine wasjes wassen waarmee je ook de kans op slijtage vermindert.
 5. I-Refresh stoomfunctie: Met behulp van stoom fris je je wasgoed snel op en hoef je minder te strijken.
 6. Haier Smart Eye: Een reeks sensoren die de hoeveelheid was en het type stof detecteren om de wascyclus aan te passen.

Haier wasmachine installeren

Je hebt je Haier wasmachine in huis. En nu? Het installatieproces is meestal vrij eenvoudig:

 1. Plaats de wasmachine: Zet de wasmachine op zijn plek en zorg ervoor dat hij waterpas staat.
 2. Sluit de watertoevoer aan: De slang moet zowel op de kraan als op de wasmachine worden aangesloten.
 3. Waterafvoer: Stop de afvoerslang in de waterafvoer. Gebruik eventueel een tussenstuk als je een wasdroger op dezelfde afvoer aansluit.
 4. Elektrische aansluiting: Steek de stekker in het stopcontact.
 5. Doe een testwasje: Voordat je begint met je echte was, is het goed om een testwasje te draaien.

Wat vinden andere mensen van een Haier wasmachine

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen en persoonlijke voorkeuren, maar het merendeel van de reviews is erg positief.

Garantie en klantenservice van Haier

In Nederland biedt Haier een standaardgarantie van twee jaar op wasmachines. Voor klantenservice kun je terecht bij diverse servicepunten en natuurlijk ook online. De klantenservice is over het algemeen goed beoordeeld. Uiteraard uitzonderingen daar gelaten.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Haier wasmachine

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine, zijn er een hoop specificaties waar je op moet letten. Om jou te helpen bij het maken van je keuze, hebben we hieronder de belangrijkste eigenschappen van een Haier wasmachine voor je uitgelegd. De onderstaanden punten helpen je om de juiste keuze te maken.

Vulgewicht

Dit geeft aan hoeveel kilo wasgoed er per wasbeurt in de trommel past. Hoeveel kg vulgewicht je nodig hebt, wordt grotendeels bepaald door de grootte van je huishouden. Een klein huishouden draait kleine wasjes en heeft daarom maar weinig vulgewicht nodig. Maar grotere huishoudens van bijvoorbeeld 5 personen of meer, hebben als snel 9 kg vulgewicht of meer nodig.

Energielabel

Zowel het milieu als je portemonnee hebben baat bij een energiezuinige wasmachine. Het energieverbruik staat altijd op het energielabel vermeldt. Haier wasmachines staan bekend om hun lage energieverbruik, en hebben dan ook altijd energieklasse A of beter.

Toerental

Het maximale toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller de wasmachine centrifugeert, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. De meeste wasmachines hebben een toerental van 1400, maar 1600 toeren komt ook steeds vaker voor.

Geluidsniveau

Als je een stille wasmachine wilt, moet je goed kijken naar het geluidsniveau. Dit geeft in decibel (dB) aan hoeveel lawaai de wasmachine maakt wanneer deze op zijn luidst is, tijdens het centrifugeren. We spreken van een ‘stille wasmachine’ als deze niet meer dan 72 dB aan geluid produceert, waar alle Haier wasmachines netjes onder blijven.

Gebruiksgemak

Haier wasmachines kunnen uitgerust zijn met verschillende handige features om wassen voor jou nog makkelijker te maken, zoals een beladingssensor, lichtgevend display, een zelfreinigende wasmiddellade en bediening via een app. Oriënteer je goed op alle mogelijkheden voor je de knoop doorhakt.

Wasprogramma's

Wasmachines zijn altijd uitgerust met bepaalde ‘standaard’ wasprogramma’s, maar veel wasmachines bieden extra programma’s voor meer specifieke soorten wasgoed, zoals voor delicate stoffen, een gevoelige huid, een zuinig wasprogramma of een stoomfunctie.

De meest gestelde vragen over een Haier wasmachine

Is Haier een goed merk voor een wasmachine?

Absoluut, Haier is een betrouwbaar merk met een breed assortiment aan wasmachines, geschikt voor diverse behoeften en budgetten.

Waar komen Haier wasmachines vandaan?

Haier is een Chinees merk.

Hoe lang gaat een Haier wasmachine mee?

De levensduur van een Haier wasmachine varieert, maar met goed onderhoud kun je verwachten dat de machine zeker 8 tot 10 jaar meegaat, wat een relatief lange levensduur is gezien de aanschafprijs.

Haier wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines