Wanneer moet een manchet van een wasmachine vervangen worden?


Als de wasmachine aan de voorkant water lekt zit er waarschijnlijk een scheurtje in het manchet (deurrubber) waardoor de deur niet meer voldoende afsluit. Het manchet vervangen kan je zelf doen. Hierbij hebben we op een rij gezet hoe je dit doet. Het is belangrijk om bij elke wissel van een onderdeel de wasmachine eerst los te koppelen van de stroomtoevoer door de stekker uit het stopcontact te halen. Daarna open je de deur en haal je de knelrand, welke om de manchet zit, los. Dit kan je doen door 2 schroevendraaierd tussen de knelring te plaatsen en deze uit te rekken. De schroeven die je vervolgens ziet zitten dien je los te halen, waarna je ook de plint onder de wasmachine los dient te klikken. Hierna kun je de schroeven onder de plint aan de linker en rechter kant zien zitten, welke ook losgehaald dienen te worden. Hierna kan de zeepbak uit de wasmachine geschoven worden, waar ook schroeven zitten welke los gehaald moeten worden. Hierna is het mogelijk het volledige frontpaneel te verwijderen van de wasmachine. Doe dit altijd met een draaiende beweging met de klok mee. Nu zit het manchet nog enkel om de trommel heen met de knelring, deze kan nu losgeschroeft worden. Nadat deze los gehaald is kan het complete manchet verwijderd worden en kan je op dezelfde manier het nieuwe manchet bevestigen, waarna de verschillende onderdelen weer vastgezet kunnen worden met schroeven.

De wasmachine keuzehulp

Met de wasmachine keuzehulp ontdek je welke soort wasmachine het beste past bij jou situatie en jou voorkeuren. Beantwoord een paar simpele vragen en kom erachter wat voor type wasmachine je zoekt. Afhankelijk van de hoeveelheid was, je gewenste energieverbruik, de grootte van het huishouden en de prijsindicatie maken we een selectie voor je. Deze selectie bevat nog steeds een aantal wasmachines, dus de keuze is uiteindelijk aan jou. Maar we filteren de wasmachines welke in ieder geval niet in aanmerking komen eruit voor je, wel zo handig! Heb je de selectie aan geschikte wasmachines en wil je weten hoe je verder beslist welke het beste bij jou past? Onderaan deze pagina zetten we op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor de beste wasmachine voor jou.

Voor hoeveel mensen moet er gewassen worden?
Hoe energiezuinig moet de wasmachine zijn?
Hoe vaak doe je de was per week?

Alle soorten wasmachines

Er zijn verschillende soorten wasmachines en daar zit voor iedereen een geschikte wasmachine bij. Of je nu een groot of klein huishouden hebt, een groot of klein budget, een voorkeur voor energiezuinig of eerder een voorkeur voor snel en efficiënt wassen. Er zit altijd een wasmachine bij die voldoet aan jou voorkeuren. Om het je gemakkelijk te maken zetten we een aantal veel gezochte wasmachine soorten op een rij: de energiezuinige wasmachine, de goedkope wasmachine, de stille wasmachine, een koolborstelloze wasmachine, een wasmachine voor het gezin, een wasmachine met bovenlader, een wasmachine met 1400 toeren en een wasmachine met 1600 toeren.


De top 10 wasmachines voor jou samengesteld
Bekijk top 10 wasmachines
Bekijk de top 10 wasmachines
Bekijk top 10 wasmachines