Wasmachine met 1400 toeren

Een wasmachine met 1400 toeren centrifigeert de was met 1400 toeren per minuut. Dit valt onder de noemen ‘hoog aantal toeren’ en zorgt ervoor dat de was droger uit de wasmachine komt. Wel zo handig wanneer je geen wasdroger bezit of hier geen plek voor hebt. Maar ook wanneer je wilt dat de was gewoonweg sneller droog is aan de waslijn. Ben je geïnteresseerd in een wasmachine met een hoog aantal toeren, dan is het aanbod vrij ruim. Kies je dan voor een wasmachine met 1400 toeren of 1600 toeren? En wanneer die keuze is gemaakt blijft er nog steeds een ruim aanbod aan wasmachines over. Kiezen welke wasmachine voor jou het meest geschikt is kan lastig zijn, zeker als je niet goed weet waar je op moet letten. Wij helpen je graag door de voor- en nadelen van een 1400 toeren wasmachine voor je op een rij te zetten. Ook vergelijken we de 1400 en 1600 toeren wasmachine met elkaar. Tenslotte kijken we waar je bij de aankoop van een 1400 toeren wasmachine het beste op kunt letten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Het aantal toeren van een wasmachine bepaald de snelheid van de wastrommel in de wasmachine tijdens het centrifugeren. 1400 toeren betekend dus dat de wastrommel 1400 keer ronddraait in één minuut, oftewel: ongeveer 23 keer per seconde. Het centrifugeproces vindt plaats aan het einde van de wasbeurt en zorgt ervoor dat het vocht uit het wasgoed gehaald wordt. Hierdoor wordt de was droger en is het dus niet meer drijfnat bij het openen van de wasmachine. Hoe meer toeren, hoe meer wentelingen en hoe droger de was zal zijn.

Voor- en nadelen van een 1400 toeren wasmachine

Een wasmachine met 1400 toeren zorgt voor relatief droge was. Nu denk je waarschijnlijk: wat is hier het nut van wanneer je beschikt over een wasdroger? Nou, een wasdroger is minder zuinig en heeft daarom hogere energiekosten en een hogere belasting van het milieu. Wanneer de was droger uit de wasmachine komt hoeft de wasdroger dus minder werk te verrichten, dit kan aanzienlijke bedragen schelen op op de energierekening na een aantal jaar en is dus zeker de moeite waard. Heb je geen wasdroger, dan is een 1400 toeren wasmachine ook prettig om de kleding droger op het wasrek te kunnen ophangen. Ook komt de kleding minder gekreukt uit de was dan bij een wasmachine met 1600 toeren, echter wel gekreukter dan bij wasmachines met minder toeren.

Een nadeel is dat de 1400 toeren wasmachine meer energie gebruikt dan wasmachines met minder toeren. De extra toeren kosten logischerwijs ook meer energie. Echter: een wasmachine met 1600 toeren kost nog meer energie en 1400 toeren is dus een milieuvriendelijke optie. Dit hangt er wel vanaf of je wel of geen wasdroger bezig. Bezit je een wasdroger? Dan is een wasmachine met 1600 toeren geschikt om het energieverbruik van de wasdroger te beperken. Heb je een wasrek, dan is een wasmachine met 1400 toeren voldoende. Het verschil tussen 1400 en 1600 toeren is niet aanzienlijk groot en zal weinig effect hebben op het drogen van de kleding op een droogrek of aan de waslijn.

Waar let je op bij de aankoop van een 1400 toeren wasmachine?

Een 1400 toeren wasmachine is beschikbaar in een ruim aanbod aan soorten en maten. Wanneer je kiest voor 1400 toeren, kun je al een aantal wasmachines uitsluiten, echter blijft er een grote hoeveelheid machines over. Ben je geen expert op dit gebied, dan is het lastig om te weten waar je op moet letten. Omdat je een wasmachine koop voor een aantal jaar (het liefst zo lang mogelijk), wil je zeker weten dat je een geschikt en gebruiksvriendelijk model kiest. Eigenschappen van de wasmachine waar je bijvoorbeeld op kunt letten zijn: vulgewicht, energieverbruik, gebruiksgemak, wasvoorkeuren, waskwaliteit, bouwkwaliteit, wasprogramma’s en eventueel het geluidsniveau en zelfs merkspecifieke extra functies. We gaan dieper in op de verschillende onderdelen en nemen met je door waar je zoal op kunt letten.

 • Energieklasse
  De energieklasse van een 1400 toeren wasmachine varieert van A+++ tot A+++-50%. Een 1400 toeren wasmachine met een energielabel A+++-50% is 50% zuiniger dan een A+++ model. Ondanks dat een A+++ model ook al binnen de noemer ‘milieuvriendelijk’ past, scheelt dit dus aanzienlijk in jaarlijkse energiekosten. Een duurder maar milieuvriendelijker model kan zichzelf dus ook terugbetalen door energie te besparen, zeker als je naar de besparing gedurende de levensjaren van de wasmachine kijkt.
 • Vulgewicht
  Het vulgewicht van een 1400 toeren wasmachine varieert van 6 tot 10 kilogram. Een vulgewicht van 6 tot 7 kilogram is geschikt voor een tweepersoons huishouden. Een vulgewicht van 8 kilogram voor een 4 persoons huishouden en een vulgewicht van 9 kilogram of meer voor een vijfpersoons of groter huishouden. Een te groot vulgewicht zorgt voor onnodig lege wastrommels, wat bij het ontbreken van een beladingssensor kan leiden tot verspilling van energie en water. Een te klein vulgewicht leidt tot het onnodig vaak draaien van de was, wat ook kan leiden tot verspilling van water en energie en tot ongenoegen van de gebruiker. De richtlijnen zijn er om je op weg te helpen om het juiste formaat te kiezen, hier kun je natuurlijk altijd van afwijken.
 • Gebruiksgemak
  resttijdindicator, startuitstel, tussentijds was toevoegen, beladingssensor, bediening via een app, automatische wasmiddeldosering, stoomfunctie, zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel , trommelverlichting en automatisch uitschakelen.
 • Wasvoorkeuren
  Een wasmachine kan beschikken over functies welke zorgen dat er aan bepaalde wasvoorkeuren voldaan kan worden, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, extra snel (<60 minuten), zuinig met water en energie, vermindert slijtage. Mocht je geïnetresseerd zijn in één van deze wasvoorkeuren, selecteer hier dan op tijdens de zoektocht.
 • Waskwaliteit
  De waskwaliteit kan opgedeeld worden in basisklasse, middenklasse en topklasse. De kwaliteit wordt bepaald aan de hand van de aanwezigheid van: wasresultaat A, automatische wasmiddeldosering, beladingssensor, stoomfunctie, extra spoelfunctie, kledingbeschermende trommel, zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. Een waskwaliteit is van topklasse als de 1400 toeren wasmachine minimaal 705 van de eigenschappen bezit. Bezit de wasmachine tussen de 50 en 70% van de eigenschappen, dan is het een middenklasse model. Een basisklasse model bezit minder dan de helft van de genoemde eigenschappen. Een 1400 toeren wasmachine is beschikbaar in elke klasse. We raden aan om een midden- of topklasse waskwaliteit te kiezen.
 • Bouwkwaliteit
  Ook de bouwklasse is op te delen in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De bouwkwaliteit wordt bepaald door de aanwezigheid van: metalen behuizing met emaille, RVS trommel, RVS kuip, koolborstelloze motor, balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, 3 soorten waterbeveiliging en trommelreiniging. Bezit een wasmachine meer dan 70% van de bovenstaande eigenschappen, dan is het een topklasse model. Een 1400 toeren wasmachine met 50 tot 70% van de eigenschappen valt in de middenklasse. Bij minder dan 50% van de eigenschappen is het een basisklasse wasmachine. We raden aan om een 1400 toeren wasmachine met topklasse te kopen, dit beloofd een duurzamer model te zijn. Deze wasmachines zijn vaak wat duurder in aanschaf wegens de eigenschappen, maar betalen zich vanwege de duurzaamheid vaak terug.
 • Geluidsniveau
  Het geluidsniveau van de wasmachine varieert en is gemiddeld 74 tot 76 dB. Een stille wasmachine heeft 73 dB of minder en kan ideaal zijn wanneer je de was vooral ’s nachts draait of in de buurt van een kinderkamer. Een normale wasmachine heeft een geluidsniveau van 74 tot 77 dB en een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 dB of hoger. Vrijwel elke 1400 toeren wasmachine beschikt over een geluidsniveau binnen de categorie ‘normaal’ of ‘stil’.
 • Wasprogramma’s
  allergieën, jeans, sportkleding, outdoorkleding, sportschoenen, zijde, dons, overhemden, babykleding, donkere was, gemengde was, beddengoed, gordijnen, impregneren en vlekken.
 • Merkspecifieke extra functies
  De wasmachines hebben ook merkspecifieke functies, welke gekoppeld zijn aan het merk van de wasmachine zelf. Deze functies hebben vaak een kenmerkende naam en maken het gebruik van de wasmachine over het algemeen nog eenvoudiger. Ben je geïnteresseerd in één van deze functies, dan is het wijs om hier op te selecteren tijdens de zoektocht. Niet elke wasmachine van een bepaald merk bevat deze functies.AEG heeft de ProSteam om kreukels in de was zoveel mogelijk te voorkomen, AutoDose om automatisch wasmiddel t doseren, ProSense om de belading te meten en hier het programma op aan te passen, ÖkoMix voor het oplossen van wasmiddel in water en SoftWater om het water te ontharen voor het in de wastrommel komt om kalkaanslag te verminderen. Bosch heeft i-DOS om het wasmiddel automatisch e doseren, VarioPerfect om de was snel en zuiniger te wassen, HomeConnect om de wasmachine op afstand met een app te besturen en AllergyPlus voor de gevoelige huid of allergie. LG heeft de TwinWash waarmee je twee wassen tegelijk kunt draaien. Let op, hiervoor moet je wel een extra kleine wasmachine kopen. Ook heeft LG de Direct Drive, wat betekend dat de wasmachine een koolborstelloze motor heeft waardoor de wasmachine duurzamer en stiller is. Samsung heeft de QuickDrive om de was snel en zuinig te wassen (2 keer zo snel en wel 20% zuiniger), EcoBubble om de was op een lagere temperatuur met dezelfde waskwaliteit te wassen, Auto Optimal Wash om de belading te meten en het programma hier juist op af te stemmen en ten slotte ook AdWash om wasgoed toe te voegen aan de wasmachine tijdens het draaien van een programma. Siemens heeft de i-DOS welke automatisch het wasmiddel doseert, iSensoric of VarioPerfect om sneller en zuiniger te wassen, SensoFresh om nare luchtjes zoals etensluchtjes en rooklucht uit wasgoed te verwijderen en HomeConnect waarmee je de wasmachine op afstand met een app kunt besturen. Miele heeft e TwinDos waarmee de wasmachine het wasmiddel automatisch doseert. PowerWash en QuickPowerWash welke doen wat de naam beloofd: snel en zuinig wassen met een goed wasresultaat. Ook heeft Miele de SteamCare welke ervoor zorgt dat kleding met minder kreukels uit de wasmachine komt en strijken dus niet of minder vaak nodig is.
 • Prijs
  De prijs van een 1400 toeren wasmachine varieert van €380 tot €1500. Hoe duurde de wasmachine, hoe meer opties en hoe groter het gebruikersgemak. Daarbij is een duurdere wasmachine vaak duurzamer wat resulteert in een langere levensduur, minder slijtage en minder snel storingen of reparaties. Dit hangt echter wel van veel factoren af en is zeker geen lineair verband. Het is weliswaar de moeite waard om te kijken of je voor het extra geldt ook echt extra krijgt, want dit kan zich, zeker in het geval van een milieubewuster model, door de jaren heen meer dan terugverdienen.

Meer wasmachine informatie

Wasmachine voor een gezin

Wasmachine voor een gezin

Een wasmachine voor een gezin zoeken kan een uitdaging zijn, helemaal met het indrukwekkende aanbod op het internet. Welke wasmachine geschikt is voor jou gezin hangt af van verschillende factoren, zo is het belangrijk hoeveel mensen het gezin telt, welke functies je het liefst bij de wasmachine terugziet, hoe zuinig de wasmachine moet zijn en wat je budget is. Een combinatie van al jou voorkeuren is natuurlijk de ideale wasmachine. Op de homepage hebben we een keuze hulp, welke een selectie maakt op basis van een aantal vragen en advies kan geven over het type wasmachine wat bij jou budget en verwachtingen past. Een wasmachine voor een gezin is geen luxe, maar meer een noodzaak tegenwoordig. Om het huishouden draaiende te houden, moet er een aantal keer per week een wasmachine vol met wasgoed aangezet worden en weer uitgeladen worden. Om deze huishoudelijke klus zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben de wasmachines op de huidige markt verschillende functies. De wasmachines worden hiermee steeds gebruiksvriendelijker. Zo zijn een aantal wasmachines op afstand bestuurbaar en kun je ...
Meer informatie
energiezuinige wasmachine

Beste energiezuinige wasmachine

Met een energiezuinige wasmachine kun je flinke besparen op je energierekening, tot wel 100 euro per jaar. Het is dus geen overbodige moeite om de energielabel op de wasmachine te checken, en hier rekening mee te houden bij de aankoop van je nieuwe energiezuinige wasmachine. Indien je van een oude wasmachine komt, die al jaren dienst gedaan heeft, dan weet je dat een wasmachine een energieslurpend apparaat is. Tegenwoordig moeten de wasmachines die nieuwe verkocht worden echter aan energievoorwaarden doen, en is het voor de consument ook niet meer aantrekkelijk om een niet zuinig apparaat te kopen, dus worden er alleen maar wasmachines met minimaal een A label aangeboden. Wasmachines welke al voor deze voorwaarden op de markt waren mogen nog wel verkocht worden met een energieklasse lager dan A, maar deze zijn niet meer veel te vinden. Omdat een energielabel voor veel mensen niet meer is dan een letter, leek het ons handig dit kort uit te leggen, zodat je als consument ook weet wat dit label betekend. De letter op de label geeft ...
Meer informatie
Installatie wasmachine

Installatie wasmachine

Het hebben van een eigen wasmachine is een geweldige manier om tijd en geld te besparen bij het wassen. Of je nu je eigen huis bezit of een appartement huurt, er kan een tijd komen dat je een wasmachine moet installeren. Het installeren van deze apparaten kan echter moeilijk en intimiderend zijn. Als je leert hoe je het sanitair kunt aansluiten en je wasmachine kunt opstellen, kun je in een mum van tijd je eigen was doen. Stap 1 Kies de juiste plek Afhankelijk van je woonsituatie, kun je worden beperkt in de mogelijkheden om een ​​wasmachine te plaatsen. Probeer echter een plek te vinden die het risico op ongelijke belasting, lekken en mogelijke schade aan je apparaat of huis verkleint. Het is ook belangrijk om toegang te hebben tot warm en koud water, een afvoer en een stopcontact die je wasmachine en droger beiden kan ondersteunen. Een vlakke, harde vloer is een ideale locatie voor een wasmachine. Zorg ervoor dat de kamertemperatuur niet onder 0 graden celcius komt. De wasmachine moet ook uit de ...
Meer informatie
Bosch WTYH8782NL

Stille wasmachine

Wanneer je de wasmachine ’s nachts zijn werk wilt laten doen, is het wel zo handig dat je niet je bed uit trilt of wakker wordt van het geluid. Een wasmachine kan namelijk nogal veel lawaai maken, vooral tijdens het centrifugeren. Nu zijn de meeste wasmachines op de huidige markt al een stuk stiller, in tegenstelling tot een paar jaar geleden. Dit is vooral het gevolg van een verandering van de motor van de wasmachine. Er is nu namelijk ook een koolborstelloze motor, welke een stuk minder trillingen en dus minder geluid veroorzaakt. Het geluid wat door de wasmachine geproduceerd wordt, wordt uitgedrukt in decibel. Hoe hoger het decibel, hoe luider de wasmachine. Een verschil van 3 decibel is een verdubbeling van het geluid. Een wasmachine valt onder de categorie ‘stille wasmachine’ als de wasmachine niet meer dan 73 decibel produceert. Hierbij zetten we nog een aantal tips op een rij waardoor de wasmachine nog stiller is. Centrifugeer het wasgoed op een lager toerental. Zorg ervoor dat de wasmachine waterpas staat. Controleer dit elke paar ...
Meer informatie