Bosch Exclusiv wasmachine

Bosch Exclusiv is een productlijn van Bosch met alleen exclusieve modellen. Denk hierbij aan de beste materialen en de beste specificaties. Je vindt de stilste en meest energiezuinige wasmachines binnen de productlijn Bosch Exclusiv. Bekijk op deze pagina de beste Bosch Exclusiv wasmachines van 2024!
Bosch wasmachine

De beste Bosch Exclusiv wasmachine getest

Als je op zoek bent naar een wasmachine die je kleding weer helemaal fris en schoon krijgt, dan ben je hier op de juiste plek. Scroll verder om de top 5 beste Bosch Exclusiv wasmachines van 2024 te ontdekken. We hebben ze stuk voor stuk onder de loep genomen zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. Veel succes met jouw zoektocht naar de perfecte wasmachine!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Waarom Bosch Exclusiv

Bosch heeft een Exclusiv lijn waaronder: Bosch Exclusiv koelkasten, Bosch Exclusiv vaatwassers, maar ook Bosch exclusiv wasmachines. Zoals de naam al zegt levert Bosch alleen exclusieve wasmachines binnen de Exclusiv lijn. Deze Bosch Exclusiv wasmachines bieden een groot aantal voordelen ten opzichte van een standaard wasmachine. Deze voordelen zijn:

 1.  Gecertificeerde verkooppunten. Deze wasmachines worden alleen verkocht door verkooppunten met unieke kennis over deze Bosch Exclusiv lijn. Klik op deze link om direct naar het verkooppunt in Nederland te gaan en de verkrijgbare wasmachines te bekijken.
 2. Reparatie en service door experts. Met de altijd aanwezige kleine kans dat er toch iets mis gaat met een wasmachine van het Exclusiv assortiment zijn een reparateurs die enkel werken met deze machines. Hij wordt dus altijd gerepareerd door iemand met de juiste kennis.
 3. Bosch features. Omdat deze wasmachines van Bosch zijn beschikken ze uiteraard ook over de unieke features die alleen verkrijgbaar zijn bij Bosch. Zo beschikken ze over: I-DOS, hiermee wordt je wasmiddel automatisch toegevoegd in de juiste hoeveelheden tijdens het wassen. VarioPerfect zorgt ervoor dat je kunt kiezen hoelang je wasprogramma er over doet en Active Oxygen zorgt voor een perfect schoon wasresultaat.
 4. Exclusieve extra’s. Zoals eerder benoemd beschikken de Bosch Exclusiv wasmachines over unieke extra’s. Zo zijn de wasmachines extra stil vanwege perfecte isolatie en is het design verrijkt met verschillende chrome elementen waardoor de wasmachines hun luxe uitstraling krijgen.

Voor- en nadelen van een Bosch Exclusiv wasmachine

Zoek je een nieuwe wasmachine en overweeg je een Bosch Exclusiv? Het is altijd handig om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Hieronder zetten we de plus- en minpunten voor je op een rijtje, zodat jij de perfecte match kunt vinden. Lees snel verder!

Voordelen Bosch Exclusiv

 1. Hoge energiezuinigheid: Bosch Exclusiv wasmachines staan bekend om hun lage energieverbruik, wat zowel goed is voor je portemonnee als voor het milieu.

 2. Geavanceerde technologie: Deze machines zijn uitgerust met slimme functies zoals i-DOS voor automatische dosering van wasmiddel en VarioPerfect voor snellere of zuinigere wasprogramma’s.

 3. Duurzaamheid: Met een koolborstelloze motor zijn deze wasmachines gemaakt om lang mee te gaan, wat minder slijtage betekent.

 4. Stil in gebruik: Dankzij de anti-vibratie ontwerpen en stille motoren kun je de was doen zonder veel lawaai.

 5. Bediening op afstand: Veel modellen bieden de mogelijkheid om de wasmachine te bedienen via een smartphone-app, wat het gebruiksgemak aanzienlijk vergroot.

Nadelen Exclusiv

 1. Prijs: De geavanceerde technologie en duurzaamheid komen met een prijskaartje. Bosch Exclusiv wasmachines zijn over het algemeen niet goedkoop.

 2. Te veel opties: Voor sommige mensen kunnen de vele functies en instellingen overweldigend zijn, waardoor ze niet alle mogelijkheden optimaal benutten.

 3. Onderhoud: Hoewel ze zijn gebouwd om lang mee te gaan, vereisen deze machines regelmatig onderhoud om hun efficiëntie te behouden.

De merkspecifieke functies van een Bosch Exclusiv wasmachine

Bosch Exclusiv beschikt over een aantal innovatieve technieken. We zullen deze technieken binnen de Exclusiv lijn hieronder verder belichten:

i-DOS automatische wasmiddeldosering

De i-DOS functie neemt het meten van wasmiddel uit handen. De machine detecteert de lading en voegt automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel toe. Dit voorkomt verspilling en zorgt voor een optimaal wasresultaat.

VarioPerfect

Met de VarioPerfect functie kies je zelf of je de was sneller of energiezuiniger wilt doen. Je kunt de wasduur tot 65% verkorten of het energieverbruik tot 50% verminderen, afhankelijk van je behoeften.

EcoSilence Drive koolborstelloze motor

De EcoSilence Drive motor is koolborstelloos, wat betekent dat de machine stiller en duurzamer is. Er zijn minder bewegende onderdelen, wat slijtage reduceert en de levensduur van de machine verlengt.

Trommelreiniging met herinneringsfunctie

Deze functie zorgt ervoor dat je nooit vergeet de trommel te reinigen. De wasmachine geeft een seintje wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt, wat bijdraagt aan een hygiënische wasomgeving en een langere levensduur van het apparaat.

Bediening op afstand via Home Connect

Met de Home Connect app kun je jouw Bosch Exclusiv wasmachine op afstand bedienen. Start een wasprogramma terwijl je nog op het werk bent of ontvang een melding wanneer de was klaar is.

ActiveWater Plus

Deze technologie zorgt voor efficiënt watergebruik. Het systeem meet het vulgewicht en past de waterhoeveelheid automatisch aan, wat niet alleen water maar ook energie bespaart.

Door te kiezen voor een Exclusiv wasmachine met deze functies, haal je echt een game changer in huis. Elk van deze functies is ontworpen om jouw leven makkelijker en je was schoner te maken.

Veelgestelde vragen over een Bosch Exclusiv wasmachine

Wat betekent Exclusiv bij Bosch?

Exclusiv is een speciale lijn van Bosch wasmachines die bekendstaat om zijn hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde functies. Deze machines zijn doorgaans uitgerust met de nieuwste technologieën zoals i-DOS automatische wasmiddeldosering, VarioPerfect en EcoSilence Drive koolborstelloze motor. Ze zijn ontworpen voor duurzaamheid en efficiëntie, en vaak hebben ze extra functies zoals bediening op afstand via een app.

Bosch Exclusiv assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines