Miele W1 wasmachine

Miele W1 is een generatie aan Miele wasmachines. Terwijl de ‘classic’ modellen van Miele al bekend staan om kwaliteit, gebruiksgemak en een lange levensduur, zijn de W1 modellen nóg beter. Ze hebben een uitzonderlijk laag energieverbruik, een uitmuntend reinigingsresultaat en ze zijn uitgerust met een tal aan opties en functies die het wassen zo makkelijk mogelijk maken. Ontdek hier wat de beste Miele W1 wasmachines van 2024 zijn.

Miele wasmachine 1

Miele W1 wasmachine: wat is dat

Miele is een merk dat al meer dan een eeuw bestaat. Ze zijn gespecialiseerd in huishoudelijke apparaten, waaronder wasmachines. De Miele W1-serie staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Deze wasmachines zijn vol met slimme functies om je leven makkelijker te maken.

Wat is het verschil tussen Miele W1 en Miele Classic?

De Miele Classic-serie heeft wasmachines die al bekend staan om het leveren van kwaliteit en een zorgeloos wasproces. Miele W1 wasmachines bieden nog nét iets meer. Denk hierbij aan meer vulgewicht, een hoger toerental, een Thermo-SoftCare-trommel, een lager geluidsniveau en vele verschillende technologieën die het wassen voor jou nog makkelijker, zuiniger en efficiënter maken.

Daarnaast heeft een Miele W1 wasautomaat extra speciale wasprogramma’s voor onder andere katoen, kreukels, overhemden, beddengoed, outdoorkleding, impregneren, sportkleding, zijde en dons. Daarnaast beschikken deze wasmachines ook over een zelfreinigingsprogramma. De Miele PowerWash wasmachines zijn ook uitgerust met het snelle wasprogramma QuickPowerWash.

Niet iedere Miele wasmachine beschikt over al deze functies en programma’s. Controleer daarom altijd de productspecificaties voordat je een apparaat koopt.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Miele W1 wasmachine

Bij het kiezen van een wasmachine moet je alle feiten kennen, zowel goed als slecht. Miele W1 wasmachines zijn geen uitzondering. Dus, laten we eens kijken naar de voordelen en nadelen om je te helpen een weloverwogen beslissing te maken.

Voordelen

 1. Duurzaamheid: De Miele W1 staat bekend om zijn robuuste constructie en gaat lang mee. Op de lange termijn is dit voordeliger omdat je niet om de paar jaar een nieuwe wasmachine hoeft te kopen.
 2. Energie-efficiëntie: Deze machines zijn meestal heel zuinig met energie. Ze hebben vaak een A+++ energieklasse, wat goed is voor het milieu en je energierekening.
 3. Wasresultaat: De Miele W1 wasmachines staan bekend om hun uitstekende wasresultaten. Er zijn verschillende programma’s beschikbaar voor verschillende soorten kleding en stoffen.
 4. Gebruiksgemak: Deze wasmachines zijn zeer gebruiksvriendelijk. De bediening is intuïtief, met een duidelijk leesbaar display.
 5. Slimme functies: De Miele W1 heeft veel slimme opties zoals automatische wasmiddeldosering en zelfreinigende systemen. Dit maakt het wassen gemakkelijker en efficiënter.

Nadelen

Het enige nadeel dat wij konden ontdekken aan een Miele W1 wasmachine, is de prijs. Een Miele W1 wasmachine komt met een stevig prijskaartje. De hoge aanschafprijs kan voor sommige mensen een obstakel zijn.

Daarbij moet wel gezegd worden, dat omdat deze machines zo lang mee gaan en zo energiezuinig zijn, je op de lange termijn juist goedkoper uit zal zijn dan bij de aanschaf van een goedkope wasmachine.

Hoe werkt een Miele W1 wasmachine

Ben je nieuwsgierig naar wat er binnenin een Miele W1 wasmachine gebeurt als je op de startknop drukt? Hier is een stap-voor-stap uitleg van het wasproces binnen de machine.

 1. Watertoevoer: Zodra je een wasprogramma start, begint de machine met het innemen van water.
 2. Wasmiddel toevoegen: Het wasmiddel dat je in de lade hebt gedaan, wordt gemengd met het binnenkomende water. Sommige Miele W1 modellen hebben automatische wasmiddeldosering, die volledig automatisch de juiste hoeveelheid toevoegt.
 3. Trommel draait: De trommel begint te draaien, en de kleding wordt door het sop bewogen. Afhankelijk van het gekozen programma kunnen er verschillende soorten bewegingen zijn, zoals roteren, schudden of rollen.
 4. Water verwarmen: Het water wordt verwarmd tot de temperatuur die je hebt ingesteld voor het wasprogramma.
 5. Afvoeren en spoelen: Na een bepaalde tijd wordt het zeepwater afgevoerd uit de trommel. De machine neemt dan schoon water in en spoelt de kleding om alle zeepresten te verwijderen.
 6. Centrifugeren: De trommel draait nu met een hoog aantal toeren om zoveel mogelijk water uit de kleding te krijgen. Dit maakt het drogen achteraf veel sneller en efficiënter.

Zo gebruik je een Miele W1 wasmachine

Hier volgt een gedetailleerde stap-voor-stap handleiding om je te helpen de machine als een pro te gebruiken:

 1. Wasgoed sorteren: Voordat je de wasmachine laadt, is het belangrijk om je kleding te sorteren op kleur en materiaal. Stop het wasgoed in de trommel en zorg ervoor dat deze niet te vol of te leeg is.
 2. Wasmiddel en wasverzachter: Voeg je wasmiddel naar keuze en eventueel ook wasverzachter toe via de wasmiddellade. Op de verpakking staat hoeveel product je nodig hebt.
 3. Wasprogramma instellen: Kies het wasprogogramma dat past bij het type wasgoed. Pas eventueel ook overige instellingen aan, zoals de temperatuur en het toerental.
 4. Start het programma: Als je op start drukt, begint de wasmachine met wassen. Controleer of de watertoevoer is opengedraaid.
 5. Einde wasbeurt: Als de wascyclus klaar is, geeft de wasmachine hiervan een melding. Nu kun je je schone wasgoed ophangen of in de droger stoppen.

Wat vinden andere mensen van een Miele W1 wasmachine

De meeste gebruikers zijn erg tevreden over de Miele W1. Ze vinden vooral de betrouwbaarheid en de slimme functies geweldig. Aan de andere kant, sommige mensen vinden de hoge prijs een nadeel. Toch vinden de meesten dat de kwaliteit de prijs rechtvaardigt. Doordat Miele wasmachines zo lang meegaan en erg energiezuinig zijn, is dit een duurzame keuze.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Miele W1 wasmachine

Het kopen van een wasmachine kan best een big deal zijn. Vooral als het een Miele is, want deze zijn gemiddeld een stuk duurder en gaan langer mee. Des te belangrijker dus dat hij naar je zin is! Het kopen van een wasmachine doe je echter niet vaak. Daarom weet je misschien niet zo goed waar je allemaal op moet letten. In de onderstaande lijst hebben we alle belangrijke productspecificaties waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet.

 1. Vulgewicht: Het vulgewicht geeft aan hoeveel kg wasgoed er per wasbeurt in de trommel past. Hoe groter je huishouden, hoe meer kg vulgewicht je nodig hebt.
 2. Toerental: Het toerental geeft aan hoeveel toeren de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller dit is, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. 1400 toeren is tegenwoordig de standaard, maar een toerental van 1600 komt ook steeds vaker voor.
 3. Energieverbruik: Zowel voor het milieu als je energierekening is het belangrijk dat je nieuwe wasmachine energiezuinig is. Miele W1 wasmachines hebben altijd energieklasse A+++, wat heel energie zuinig is.
 4. Gebruiksgemak: Om het wassen zo makkelijk mogelijk te maken voor je, zijn Miele wasmachines uitgerust met vele functies en opties, zoals automatische wasmiddeldosering, een zelfreinigende wasmiddellade, softcare trommel, een lichtgevend bedieningspaneel, waterbeveiliging en meer.
 5. Wasprogramma’s: Ook dit verschilt per model. Iedere wasmachine heeft standaard programma’s, maar die kunnen worden uitgebreid met onder andere speciale programma’s voor gordijnen, vlekken, sportkleding, sportschoenen, dekbedden, jeans en handwas.
 6. Geluidsniveau: Wil je een stille wasmachine? Kijk hiervoor naar het ‘geluidsniveau centrifugeren’. Hier staat in decibel (dB) uitgedrukt hoeveel lawaai de wasmachine maakt wanneer deze uit zijn luidst is.

De meest gestelde vragen over een Miele W1 wasmachine

Hoeveel geluid maakt de Miele W1-wasmachine tijdens het wassen?

De meeste modellen maken rond de 50 dB, wat ongeveer zo luid is als een gesprek op normaal volume.

Hoe kan ik mijn Miele W1-wasmachine het beste schoonmaken?

Gebruik een vochtige doek voor de buitenkant en af en toe een reinigingsprogramma met een lege trommel voor de binnenkant.

Wat is de gemiddelde levensduur van de Miele W1-wasmachine?

De Miele W1 gaat gemiddeld zo’n 10 tot 15 jaar mee, afhankelijk van hoe intensief je hem gebruikt.

Miele W1 wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines