Beste Hoover wasmachine van 2024

Een Hoover wasmachine is een goede keuze als je op het moment vast zit aan een budget. Hun modellen bieden namelijk goede wasresultaten voor een lage prijs en met een goede energieklasse – wat betekent dat hij nog zuinig in gebruik is ook! Ontdek hier wat de beste Hoover wasmachines van 2024 zijn!
hoover wasmachine

De beste Hoover wasmachine getest

Maar welk model moet je kiezen? Wij hebben het harde werk al voor je gedaan! We hebben alle huidige Hoover modellen met elkaar vergeleken op onder andere vulgewicht, geluidsniveau, energieklasse, programma’s, opties en gebruiksgemak. Zo vergelijk jij gemakkelijk de 5 beste Hoover wasmachines van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoover wasmachine: wat is dat

Dus je hebt vast wel eens van Hoover gehoord, toch? Dit merk komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het begin van de twintigste eeuw. Ze zijn begonnen met stofzuigers, maar hun assortiment is in de loop der tijd flink uitgebreid.
Tegenwoordig maken ze ook uitstekende wasmachines! Mensen waarderen Hoover om hun betrouwbaarheid en innovatie. Over het algemeen staan de wasmachines van dit merk bekend om hun efficiëntie en duurzaamheid.

Voor- en nadelen van een Hoover wasmachine

Oké, laten we eerlijk zijn, geen enkele wasmachine is perfect. Dus, wat maakt een Hoover wasmachine geweldig, en waar moet je misschien rekening mee houden?

Voordelen

 1. Mooie prijs: Nieuwe Hoover wasmachines kosten tussen de €300 en €550.
 2. Zuinig wassen: Goed voor het milieu en je energierekening
 3. Geavanceerde technologie: Maakt je wasbeurt makkelijker en effectiever.
 4. Duurzaam: Gaat over het algemeen veel langer mee door de inverter motor.

Nadelen

 1. Relatief luid: Hoover wasmachines hebben een maximaal geluidsniveau centrifugeren van 77 decibel (dB). Veel wasmachines zijn tegenwoordig stiller.
 2. Gemiddelde kwaliteit: De wasmachines zijn prima, maar je moet er niet te veel van verwachten.

Hoover wasmachine technologieën

Ben je benieuwd naar de technologische snufjes in een Hoover wasmachine? Hieronder ontdek je de unieke functies die jouw wasroutine een stuk slimmer en efficiënter maken.

 1. All In One Wash: Hiermee kun je verschillende kleuren en stoffen in één wasbeurt wassen.
 2. KG Mode: Weegt het gewicht van je was en past de tijd en het watergebruik aan.
 3. ActiveEco: Superzuinig programma voor een milieuvriendelijke was.
 4. Delay Start: Hiermee kun je een wasbeurt plannen voor wanneer het jou uitkomt.
 5. Hygiene+: Extra hete wascyclus om alle bacteriën te doden.

Hoover wasmachine installeren

Een Hoover wasmachine installeren is over het algemeen vrij eenvoudig. Volg deze stappen en je bent zo klaar:

 1. Zoek een geschikte plek met toegang tot water en elektriciteit.
 2. Verwijder alle verpakkingsmaterialen en controleer de machine op schade.
 3. Sluit de watertoevoer en afvoer aan.
 4. Sluit de stroom aan en zet de machine waterpas.
 5. Voer een testwas uit om te controleren of alles goed werkt.

Wat vinden andere mensen van een Hoover wasmachine

Als je online rondkijkt, zie je dat de meningen over Hoover wasmachines overwegend positief zijn. Mensen hebben het vaak over de pluspunten die deze machines te bieden hebben.

Veel gebruikers zijn bijvoorbeeld onder de indruk van de prijs-kwaliteitverhouding en duurzaamheid van deze machines. De gebruiksvriendelijke wasprogramma’s en enerige-efficiëntie komen ook vaak naar voren als sterke punten.

Natuurlijk zijn er ook enkele kanttekeningen. Het is een relatief goedkope wasmachine, dus op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en gebruiksgemak, laten deze wasmachines wat te wensen over. Al met al overheersen echter de positieve geluiden.

Garantie en klantenservice van Hoover

Hoover biedt meestal een garantieperiode van 2 jaar op hun wasmachines. Wat betreft klantenservice, de ervaringen zijn over het algemeen positief. Mensen vinden het personeel deskundig en behulpzaam. Uiteraard zijn er ook klanten met slechte ervaringen, maar over het algemeen is men tevreden over de klantenservice van het merk Hoover.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Hoover wasmachine

Bij het kopen van een nieuwe wasmachine zijn er altijd een aantal zaken die éxtra belangrijk zijn. Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van een nieuwe wasmachine voor je op een rijtje gezet.

 1. Vulgewicht: Dit heeft aan hoeveel kg wasgoed er in de trommel past per wasbeurt. Hoe groter je gezin is, hoe meer vulgewicht je nodig hebt. Hoover wasmachines hebben een vulgewicht tussen 7 en 9 kg.
 2. Energieklasse: Zuinig wassen is goed voor het milieu en je energierekening. De meeste Hoover wasautomaten zijn energiezuinig en hebben minimaal energieklasse B.
 3. Gebruiksgemak: Sommige modellen bieden meer gebruiksgemak dan anderen. Denk aan een verlicht bedieningspaneel, zelfreinigende wasmiddellade, stoomfunctie en bediening via een app.
 4. Snelwasprogramma: Sommige Hoover modellen beschikken over een volwaardig snelwasprogramma waarmee je kleine wasjes binnen een uur volledig schoon hebt.

De meest gestelde vragen over een Hoover wasmachine

Hoe lang is de garantieperiode voor Hoover wasmachines?

Regelmatig schoonmaken en ontkalken zijn essentieel. Volg altijd de instructies in de handleiding voor het beste onderhoud.

Hoe kan ik mijn Hoover wasmachine onderhouden voor optimale prestaties?

Ja, de meeste Hoover wasmachines hebben een ruime trommel, geschikt voor grotere items zoals dekens en dekbedden.

Kan ik grote dekens en dekbedden in de Hoover wasmachine wassen?

De garantieperiode voor Hoover wasmachines is doorgaans 2 jaar.

Zijn er speciale wasmiddelen vereist voor Hoover wasmachines?

Nee, je kunt elk soort wasmiddel gebruiken, maar het is slim om te kiezen voor wasmiddel van hoge kwaliteit voor de beste resultaten.

Wat is het geluidsniveau van de Hoover wasmachine?

Het geluidsniveau centrifugeren varieert per model. Over het algemeen zijn Hoover modellen niet de stilste wasmachines die er zijn. Vaak hebben ze geluidsniveau ‘normaal’, en produceren ze maximaal 77 dB tijdens het centrifugeren.

Is Hoover een goede wasmachine?

Ja, Hoover wasmachines zijn over het algemeen zeer betrouwbaar en efficiënt, voor een voordelige prijs.

Wat is Hoover voor een merk?

Hoover is een Amerikaans merk met een lange geschiedenis in huishoudelijke apparaten, vooral bekend om hun stofzuigers en nu ook hun wasmachines.

Hoover wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines