Beste koolborstelloze wasmachine

Wasmachines met een koolborstelloze motor zie je steeds meer, maar wat houd het precies in? Aangezien deze wasmachines over het algemeen wat duurder zijn, is het goed om te weten waar je voor betaald. De motor van je wasmachine bepaald de centrifugekracht. Er bestaan 2 type motoren, een motor met koolborstel en een motor zonder koolborstel. Bij een koolborstelmotor wordt de aandrijvingskracht opgewekt door de koolborstel. Bij een koolborstelloze motor is er sprake van een rechtstreekse aandrijving van de motor. Het grootste voordeur hiervan is dat er minder onderdelen zijn, en er dus minder slijtage is. Er kan simpelweg minder kapot. De duurzaamheid is dus beter, en de levensduur vaak langer. Een koolborstelloze is dan ook een voorwaarde voor een goede bouwkwaliteit van een wasmachine.

Wat doen koolborstels en hoe werken ze?
Wasmachine koolborstels brengen elektriciteit over op het anker van de motor. Het anker zal dan draaien en de trommel zal meedraaien via de aandrijfriem. Koolborstels voor wasmachines hebben veren om het motoranker te raken. Door de jaren heen slijten de veren en kan het zijn dat er geen contact meer wordt gemaakt, hierdoor draait de trommel niet meer mee met de motor.
Daarnaast zijn er andere componenten, waaronder elektronica, die ook verantwoordelijk zijn voor motorrotatie, maar versleten koolborstels zijn een van de meest voorkomende redenen voor het niet functioneren van de wasmachine. Als de koolborstels versleten of beschadigd zijn, lijkt de wastrommel gedurende de was- en centrifugebeurt leeg te staan (omdat de trommel niet draait) en als je de deur van de machine opent om je kleren te verwijderen, zullen ze nog steeds drijfnat zijn. Herken je dit? Dan zit er een probleem in de aandrijving van de motor.

Voordelen van een koolborstelloze wasmachine

Wasmachines met een koolborstelloze motor hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere wasmachines.

Minder lawaai

Een koolborstelloze wasmachine maakt minder geluid vergeleken met een wasmachine met koolborstels. Dit komt omdat er geen vonkvorming tussen borstels en anker is, daarbij is er door het feit dat er minder onderdelen zijn ook minder trilling, wat automatisch tot minder geluidsproductie leidt. De wasmachine maakt een stuk minder geluid, maar het geluid dat wordt geproduceerd is wel van een iets hogere toon.

Geeft een nauwkeuriger motortoerental

Omdat de wasmachine motor direct de trommel aandraaft in tegenstelling tot een motor met koolborstels kan er een nauwkeurige motortoerenaantal worden gegarandeerd. Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel wentelingen de wasmachine maakt, hoe hoger, hoe droger de was uit de wastrommel komt. Dit is vaak van veel factoren afhankelijk, en ook al geeft een wasmachine 1200, 1400 of 1600 toeren aan, in de praktijk kan dit variëren rond dat getal. Bij een koolborstelloze wasmachine weet je dat dit getal betrouwbaarder is.

Energie besparing

Een wasmachine met koolborstels verbruikt 15-20% meer elektriciteit dan een koolborstelloze wasmachine. De andere 80% van de energie in een wasmachine wordt verbruikt door het verwarmen van het water. Het energiebesparende effect van een koolborstelloze wasmachine is dan ook klein, maar niet onbelangrijk. Het kan enkele tientjes per jaar schelen, en op een levensduur van 12 jaar kan dit oplopen tot een flink bedrag.

Minder slijtage

Een koolborstelloze wasmachine heeft minder onderdelen waardoor er op minder punten slijtage kan ontstaan. Hoe meer onderdelen, hoe meer kans op een defect onderdeel of op slijtage op de contactpunten. Minder onderdelen is dus gunstig voor de duurzaamheid en de levensduur van de wasmachine. Koolborstels zijn tenslotte vaak de oorzaak van een defecte wasmachine.

Koolborstelloze wasmachines assortiment

De wasmachine keuzehulp

Met de wasmachine keuzehulp ontdek je welke soort wasmachine het beste past bij jou situatie en jou voorkeuren. Beantwoord een paar simpele vragen en kom erachter wat voor type wasmachine je zoekt. Afhankelijk van de hoeveelheid was, je gewenste energieverbruik, de grootte van het huishouden en de prijsindicatie maken we een selectie voor je. Deze selectie bevat nog steeds een aantal wasmachines, dus de keuze is uiteindelijk aan jou. Maar we filteren de wasmachines welke in ieder geval niet in aanmerking komen eruit voor je, wel zo handig! Heb je de selectie aan geschikte wasmachines en wil je weten hoe je verder beslist welke het beste bij jou past? Onderaan deze pagina zetten we op een rij waar je op kunt letten bij de keuze voor de beste wasmachine voor jou.

Voor hoeveel mensen moet er gewassen worden?
Hoe energiezuinig moet de wasmachine zijn?
Hoe vaak doe je de was per week?

Informatie en tips

Het kopen van een nieuwe wasmachine, het onderhoud, het kiezen van de juiste soort… Wanneer je niet goed voorbereid bent of er geen verstand van hebt kunnen dit behoorlijk lastige klusjes zijn. We begrijpen dat je hier niet te veel tijd aan wilt besteden en willen het graag wat makkelijker maken. We verzamelen informatie en tips om je te helpen bij alles wat met je nieuwe inbouw of condenswasmachine te maken heeft.

Hoe maak je een stinkende wasmachine schoon?

Je wasmachine doet veel hard werk: het wassen, fris en schoon maken van kleding en modder en vlekken verwijderen die op kleding terecht komt. Daarom is het zo belangrijk om je machine een beetje regelmatig te verzorgen en schoon te maken. Een van de problemen die opduiken als je de wasmachine niet schoonmaakt, is een stinkende wasmachine. Als je plotseling een wasmachine hebt die stinkt, is het tijd om te leren hoe je een wasmachine moet schoonmaken. Op deze manier kan je apparaat efficiënt blijven werken en je kleding mooi houden en laten ruiken. Deze eenvoudige handleiding bevat enkele eenvoudige…Waterslot op de wasmachine

Een wasmachine kopen gaat gepaard met een hoop informatie en een dikke gebruiksaanwijzing. Van een hoop functies weet je als consument wel wat het betekend. Een waterslot daarentegen is steeds meer in opkomst, maar de functie is nog niet altijd duidelijk.Om de juiste wasmachine te kunnen kiezen, is het handig om te weten of je een waterslot wilt op niet. En indien je deze wilt, of deze ingebouwd moet zijn of er los bijgekocht kan worden. Wij zetten de verschillende waterbeveiligingen voor je op een rij. Waterschade voorkomen of beperken is erg belangrijk, ook bij een nieuwe vaatwasser. Er zijn…Het verschil tussen 1400 en 1600 toeren bij een wasmachine

Als je je gaat oriënteren op een nieuwe wasmachine, komt er een hoop op je af. Een wasmachine heeft veel aspecten die van invloed kunnen zijn op jouw beslissingsproces. Het toerental is er daar één van. Maar wat is een toerental nou precies? Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe vaak de wastrommel ronddraait per minuut. Dit wordt ook wel rpm genoemd, ofwel ‘rounds per minute’. Het toerental van je wasmachine heeft invloed op hoe droog jouw was wordt tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe minder lang je je was hoeft te drogen. Hoe droog je was…Alle soorten wasmachines

Er zijn verschillende soorten wasmachines en daar zit voor iedereen een geschikte wasmachine bij. Of je nu een groot of klein huishouden hebt, een groot of klein budget, een voorkeur voor energiezuinig of eerder een voorkeur voor snel en efficiënt wassen. Er zit altijd een wasmachine bij die voldoet aan jou voorkeuren. Om het je gemakkelijk te maken zetten we een aantal veel gezochte wasmachine soorten op een rij: de energiezuinige wasmachine, de goedkope wasmachine, de stille wasmachine, een koolborstelloze wasmachine, een wasmachine voor het gezin, een wasmachine met bovenlader, een wasmachine met 1400 toeren en een wasmachine met 1600 toeren.


De top 10 wasmachines voor jou samengesteld
Bekijk top 10 wasmachines
Bekijk de top 10 wasmachines
Bekijk top 10 wasmachines