LG Smart Diagnosis wasmachine

Met de LG Smart Diagnosis wasmachine heb je altijd een monteur in huis, want deze wasmachine kan zelf diagnosticeren wat het probleem is! Hierdoor voorkom je dat je een reparatieverzoek indient terwijl dat niet nodig is en hoef je zelf het probleem niet te beschrijven aan de klantenservice. Je bespaart hierdoor aanzienlijk op je kosten en het levert veel minder frustraties op. De Smart Diagnosis zit ingebouwd in de LG wasmachines, je hoeft er geen extra abonnement voor af te sluiten. Let wel op dat de functie alleen werkt met je smartphone of tablet en dat je een stabiele internetverbinding nodig hebt. Is dit een functie die precies aansluit bij wat jij nodig hebt? Bekijk dan hier de beste LG smart diagnosis wasmachines van 2024.
LG wasmachine

LG Smart Diagnosis wasmachine: wat is dat

Als het gaat om technologische innovaties in de wereld van huishoudelijke apparaten, heeft LG altijd voorop gelopen. De LG Smart Diagnosis wasmachine is daar een perfect voorbeeld van. Maar wat houdt deze technologie precies in? De LG Smart Diagnosis functie is specifiek ontworpen om de communicatie tussen jou en de klantenservice van LG te verbeteren wanneer er zich een probleem voordoet met je wasmachine. Het is een intuïtieve functie die, via een smartphone app, gedetailleerde informatie verstrekt over de huidige staat van de wasmachine. Dit bespaart zowel tijd als mogelijke frustratie. Stel, je komt een probleem tegen met je wasmachine dat je niet direct kunt identificeren. In plaats van te proberen het probleem telefonisch te beschrijven aan een klantenservice medewerker, maakt de LG Smart Diagnosis het mogelijk voor de wasmachine om zelf een nauwkeurige diagnose te stellen.
Vervolgens wordt deze informatie, via geluidsgolven, overgebracht naar de LG klantenservice of naar jouw smartphone. Het resultaat? Een snellere en efficiëntere service, zonder onnodige technische bezoeken of telefoontjes. Kortom, de LG Smart Diagnosis wasmachine is niet alleen een stukje geavanceerde technologie, maar ook een tool die is ontworpen om je leven net dat beetje gemakkelijker te maken. Met deze functie staat LG wederom aan de frontlinie van innovatie in huishoudelijke apparatuur.

Beste LG Smart Diagnosis wasmachine van 2024

Als je interesse hebt in een LG smart diagnosis wasmachine van LG, is het verstandig om eens goed naar het volledige assortiment te kijken. Iedere wasmachine is weer anders en kan daardoor meer of minder geschikt voor je zijn. Wij hebben het hele assortiment getest en met elkaar vergeleken en voor jo de beste LG smart diagnosis wasmachines van 2024 voor je bij elkaar gezet!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een LG Smart Diagnosis wasmachine

Een wasmachine die zichzelf kan diagnosticeren klinkt misschien als een droom, maar je moet niet vergeten dat er ook altijd nadelen zijn. We hebben hier de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

 1. Snelle probleemoplossing: De slimme diagnose kan binnen enkele minuten mogelijke problemen met de wasmachine identificeren, wat tijd bespaart in vergelijking met traditionele diagnosemethoden.
 2. Kostenbesparing: Door problemen op afstand te diagnosticeren, kunnen vaak onnodige bezoeken van technici worden voorkomen. Dit kan op de lange termijn kosten besparen.
 3. Gebruiksgemak: Met slechts een smartphone en de bijbehorende app kan de gebruiker snel en eenvoudig de status van zijn wasmachine in de gaten houden.
 4. Integratie met LG ThinQ: Als onderdeel van het LG ecosysteem kan de slimme diagnostiek naadloos samenwerken met de LG ThinQ app, wat zorgt voor een complete smart home ervaring.

Nadeel

 1. Afhankelijkheid van een smartphone: Hoewel veel mensen tegenwoordig een smartphone hebben, kan de noodzaak van een smartphone voor sommige gebruikers toch een belemmering vormen.
 2. Niet altijd nauwkeurig: Hoewel de technologie geavanceerd is, zijn er momenten waarop de diagnose mogelijk niet 100% nauwkeurig is en dan moet je toch een monteur inschakelen.
 3. Zorgen over privacy: Sommige gebruikers kunnen zich zorgen maken over privacy, gezien de noodzaak om gegevens te delen tussen de wasmachine en de smartphone.
 4. Vereist internetverbinding: Voor de beste resultaten met je slimme wasmachine is een stabiele internetverbinding nodig. Zodra je problemen hebt met je internetverbinding, kun je de integratie niet gebruiken.

Hoe werkt een LG Smart Diagnosis wasmachine

Het leven is al ingewikkeld genoeg; dus als er iets misgaat met je wasmachine, wil je een snelle en eenvoudige oplossing. LG heeft dit begrepen en komt met een slimme technologie: de LG Smart Diagnosis. Maar hoe werkt dit nu precies?

 1. Eenvoudige probleemoplossing: Mocht je LG wasmachine onverhoopt een probleem vertonen, dan kan de Smart Diagnosis functie direct helpen bij het identificeren van het probleem. Dit elimineert vaak de noodzaak voor een technicus om fysiek aanwezig te zijn, wat tijd en geld bespaart.
 2. Gebruik van een smartphone: Door de LG wasmachine dicht bij je smartphone te plaatsen en de Smart Diagnosis functie te activeren, kan de wasmachine een reeks tonen uitzenden. Deze tonen worden vervolgens door de smartphone herkend en geïnterpreteerd.
 3. Directe feedback: Nadat de tonen zijn geanalyseerd, kan de smartphone-app je direct vertellen wat het mogelijke probleem is. Hierdoor kun je weloverwogen beslissingen nemen, of het nu gaat om zelf het probleem oplossen of het inschakelen van een technicus.
 4. Geïntegreerd met de LG ThinQ app: Voor optimale resultaten en een naadloze ervaring is de Smart Diagnosis functie geïntegreerd met de LG ThinQ app. Hierdoor kun je niet alleen problemen diagnosticeren, maar ook je wasmachine op afstand bedienen en andere slimme functies gebruiken.

In essentie zit de LG wasmachine vol handige functies die het gemakkelijker maakt om kleine problemen met je wasmachine zelf op te lossen. Dit zonder dat je direct een dure monteur hoeft in te schakelen. Het is een voorbeeld van hoe technologie ons dagelijks leven eenvoudiger en efficiënter kan maken.

Zo gebruik je een LG Smart Diagnosis wasmachine

Een wasmachine met LG Smart Diagnosis is een innovatief apparaat, maar het gebruik ervan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Volg deze stappen om het meeste uit je LG Smart Diagnosis wasmachine te halen:

 1. Begin met de basis: Zorg ervoor dat je wasmachine correct is aangesloten en geïnstalleerd. Controleer de stroomtoevoer, de wateraansluiting en zorg ervoor dat de afvoerslang correct is geplaatst.
 2. Download de LG ThinQ app: Om gebruik te maken van de Smart Diagnosis functie, heb je de LG ThinQ app nodig. Deze is beschikbaar voor zowel iOS als Android en kan eenvoudig worden gedownload via de Google Play en iOS app store.
 3. Koppel je wasmachine: Start de LG ThinQ app en volg de instructies om je wasmachine te koppelen. Dit proces kan variëren afhankelijk van je model en de versie van de app, maar de app zal je stap voor stap begeleiden. Na de koppeling kun je je wasmachine via de app bedienen.
 4. Start je wasprogramma: Voeg je wasgoed toe, kies het gewenste wasprogramma en start de wasmachine zoals je normaal zou doen.
 5. Gebruik Smart Diagnosis bij problemen: Mocht je wasmachine een probleem detecteren, dan zal de slimme diagnosefunctie geactiveerd worden. Via de app krijg je een melding en uitleg over het gedetecteerde probleem. Indien nodig kun je deze informatie ook delen met LG’s klantenservice.
 6. Profiteer van de app: Naast de diagnosefunctie biedt de app ook andere handige tools, zoals wasprogramma’s aanbevelen en tips geven voor het juiste onderhoud.
 7. Onderhoud: Net zoals elke andere wasmachine, heeft ook de LG Smart Diagnosis wasmachine regelmatig onderhoud nodig. Reinig het filter, de trommel en de rubberen afdichtingen regelmatig en zorg ervoor dat de wasmiddellade vrij is van zeepresten.

Met deze stappen kun je het maximale halen uit je LG Smart Diagnosis wasmachine en genieten van een zorgeloze waservaring.

Wat vinden andere mensen van een LG Smart Diagnosis wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG Smart Diagnosis wasmachine

Binnen het assortiment van LG wasmachines met Smart Diagnosis zijn er nog een aantal verschillen. Om ervoor te zorgen dat je een wasmachine koopt die goed bij je past, let je op de volgende eigenschappen:

Vulgewicht

Wanneer je een wasmachine met een te groot vulgewicht uitkiest, verbruik je meer water en energie dan nodig is. Bij een te klein vulgewicht loop je het risico dat je wasgoed niet goed schoon wordt. Bij LG heb je de keuze van vulgewichten tussen de 6 kg en 10 kg, er zal dus voor iedereen een goede wasmachine tussen zitten. Ben je op zoek naar een smalle wasmachine? Kies dan voor een laag vulgewicht.

Energieverbruik

De continue verbinding met je telefoon of tablet zorgt er niet per se voor dat je wasmachine meer verbruikt, alle modellen hebben namelijk energielabel A. Er zijn ook een aantal modellen die energielabel A-20% hebben, waardoor je €30 meer kunt besparen.

Gebruiksgemak

Naast de diagnose zijn er nog een aantal andere functies die het gebruiksgemak aanzienlijk kunnen verhogen. Denk daarbij aan een kledingbeschermende trommel, stoomfunctie, tussentijds was toevoegen en een volwaardig snelwasprogramma.

Wasvoorkeuren

Kijk voordat je een wasmachine aanschaft altijd naar de wasprogramma’s die beschikbaar zijn, zoals delicate stoffen, sportkleding, verminderde slijtage en zuinig met water en energie. Zo weet je zeker dat je al je favoriete kledingstukken kunt wassen.

De meest gestelde vragen over een LG Smart Diagnosis wasmachine

Als je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine van LG met Smart Diagnosis, is het altijd verstandig om eens naar de vragen te kijken die andere consumenten stellen. Op die manier ontdek je eigenschappen waar je zelf misschien nog niet over had nagedacht. Dit zijn de vragen die het vaakst gesteld worden:

Hoe activeer ik LG Smart Diagnosis op mijn wasmachine?

Om LG Smart Diagnosis te activeren, moet je eerst de LG ThinQ-app op je smartphone hebben geïnstalleerd en je wasmachine hiermee verbinden. Zodra je verbonden bent, kun je in de app op het smart diagnosis logo klikken. Volg vervolgens de instructies in de app, die je mogelijk kan vragen om de wasmachine dichter bij de telefoon te plaatsen of om bepaalde knoppen op de wasmachine te drukken. Wanneer de wasmachine geluidssignalen uitzendt, zal de app deze signalen analyseren om een diagnose te stellen.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van LG Smart Diagnosis?

Nee, er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van LG Smart Diagnosis. Het is een ingebouwde functie van geselecteerde LG wasmachines en is beschikbaar voor alle gebruikers zonder bijkomende kosten. Wel kunnen er standaard datakosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van je mobiele provider en dataplan, wanneer je de ThinQ app gebruikt om verbinding te maken met je wasmachine.

Werkt LG Smart Diagnosis met alle wasladingen?

Ja, de LG Smart Diagnosis is ontworpen om met alle wasladingen te werken. Het primaire doel van deze functie is om eventuele problemen met de wasmachine te identificeren, ongeacht de grootte of het type waslading.

Hoe veilig is LG Smart Diagnosis met betrekking tot mijn persoonlijke gegevens?

LG stelt dat de privacy en beveiliging van gebruikersgegevens van het grootste belang zijn. De LG Smart Diagnosis functie is ontworpen om alleen gegevens over de staat van de wasmachine te verzenden en te ontvangen. Het verzendt of slaat geen persoonlijke of identificeerbare informatie van de gebruiker op.

Bovendien maakt LG gebruik van versleuteling en andere beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig worden overgedragen en opgeslagen. Het is echter altijd een goed idee om het privacybeleid van het bedrijf en de gebruiksvoorwaarden van de app te lezen voor een volledig begrip van hoe je gegevens worden beheerd en beschermd.

LG Smart Diagnosis wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines