LG ThinQ wasmachine

Ben jij dol op technische snufjes en wil je dat je woning zo slim mogelijk is? Dan is de LG ThinQ wasmachine misschien wel wat voor jou. Deze wasmachines kun je namelijk verbinden met een app op je telefoon of tablet, waardoor je deze op afstand kunt bedienen. Ook kun je nieuwe wasprogramma’s downloaden, eventuele problemen laten diagnosticeren en altijd de status van je wasgoed monitoren. Als dat je wel wat lijkt, kun je hier de beste LG ThinQ wasmachines van 2024 bekijken.
LG wasmachine

LG ThinQ wasmachine: Wat is dat

De LG wasmachine met ThingQ staat voor de toekomst van het huishouden. Dit geavanceerde apparaat maakt gebruik van LG’s ThinQ technologie, waarmee het apparaat verbonden wordt met het internet en de LG Thinq App. Door deze connectiviteit kan je de wasmachine bedienen, monitoren en zelfs diagnosticeren via een smartphone of tablet, waar je ook bent. De wasmachine is uitgerust met kunstmatige intelligentie die de hoeveelheid en het type wasgoed herkent en het wasprogramma hierop aanpast.
Ook kun je nieuwe cycli downloaden die nog beter passen bij jouw wasgoed. Hierdoor krijg je altijd een optimale wasbeurt, terwijl je tegelijkertijd water en energie bespaart. Het is een combinatie van moderne technologie en efficiëntie, allemaal ontworpen om je leven gemakkelijker te maken.

Beste LG ThinQ wasmachine van 2024

Als je interesse hebt in een nieuwe wasmachine van LG, wil je natuurlijk zo veel mogelijk onderzoek doen. Dat kost veel tijd, dus gelukkig hebben wij het assortiment al voor je getest en met elkaar vergeleken. Dit zijn de beste LG ThinQ wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een LG ThinQ wasmachine

Het is altijd verstandig om de voor- en nadelen van een nieuw apparaat af te wegen. Om je daarbij alvast een beetje op weg te helpen, hebben we hier de belangrijkste verzameld.

Voordelen

 1. Flexibiliteit en gemak: Je hoeft niet langer thuis te zijn om je wasmachine aan te zetten en je hoeft ook geen hulp van buitenaf meer in te schakelen bij eventuele problemen. De LG wasmachines met ThinQ zijn gebruiksvriendelijker dan ooit.
 2. Optimale wasbeurten: De door AI gestuurde technologie detecteert automatisch de hoeveelheid en het type wasgoed en stelt het wasprogramma hierop af, wat zorgt voor altijd schone was.
 3. Energie- en waterbesparing: Door de intelligente detectie wordt alleen de benodigde hoeveelheid water en energie verbruikt, wat bijdraagt aan een duurzamer huishouden.
 4. Compatibiliteit met stemassistenten: Je kunt de wasmachine koppelen aan stemassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa om het gebruiksgemak nog groter te maken.
 5. Zelfdiagnose: Mocht er een probleem optreden, dan kan de wasmachine met de ThinQ app een snelle diagnose stellen, wat tijd en moeite bespaart.

Nadeel

 1. Prijs: Wasmachines met uitgebreide functies zijn altijd duurder dan de standaardmodellen, dus daar moet je wel goed rekening mee houden.
 2. Connectiviteit: Je hebt een hele stabiele internetverbinding nodig om van de ThinQ functie gebruik te kunnen maken. Op het moment dat je internetverbinding wegvalt, kun je de hele functie niet meer gebruiken. Ook als er een storing is bij de ThinQ app kun je de wasmachine niet meer op dezelfde manier gebruiken.
 3. Problemen met compatibiliteit: De app is ontwikkeld voor de meest gangbare besturingssystemen, Android en iOS. Als je een ander systeem gebruikt, bijvoorbeeld Windows Phone, dan bestaat er een kans dat je de app niet op je apparaat kunt gebruiken.
 4. Veiligheid: Net als met alle andere apparaten die continu in verbinding staan met het internet, zijn er zorgen over de veiligheid van jouw persoonlijke gegevens. Zorg er dus altijd voor dat de app up-to-date is en aan de laatste veiligheidsnormen voldoet.

Hoe werkt een LG ThinQ wasmachine

De LG ThinQ wasmachine staat symbool voor de moderne verschuiving naar slimme huishoudelijke apparaten. Het draait niet alleen om het wassen van kleding; het gaat om het optimaliseren van de waservaring op een intelligent en geconnecteerd niveau.

 1. Connectiviteit: Het begint allemaal met de LG ThinQ-app. Deze app stelt je in staat je wasmachine te verbinden met je smartphone. Hierdoor kun je wascycli op afstand starten, pauzeren en monitoren, evenals meldingen ontvangen wanneer een cyclus is voltooid.
 2. Automatische aanpassingen: Met behulp van ingebouwde sensoren past de LG ThinQ wasmachine automatisch de wascyclus aan op basis van de lading. Dit betekent dat de machine het waterniveau en de wastijd aanpast voor optimale resultaten.
 3. Door AI aangedreven aanbevelingen: De wasmachine kan, gebaseerd op je wasgedrag, suggesties doen voor de meest gebruikte wasprogramma’s, waardoor je tijd en moeite bespaart.
 4. Diagnose op afstand: Als er ooit een probleem optreedt met de wasmachine, maakt de Smart Diagnosis-functie het gemakkelijk om het probleem snel te identificeren en op te lossen zonder dat je meteen een monteur hoeft te bellen.
 5. Stemassistent compatibiliteit: Voor extra gemak kun je spraakcommando’s gebruiken via compatibele stemassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa om je wasmachine te bedienen.
 6. Integratie met andere LG apparaten: Het ThinQ ecosysteem is niet beperkt tot de wasmachine. Je kunt andere huishoudelijke apparaten van LG, zoals drogers, koelkasten en ovens, integreren voor een naadloze, geconnecteerde ervaring in je huishouden.

Kortom, de LG ThinQ wasmachine biedt niet alleen superieure wasprestaties, maar ook een geavanceerde, geconnecteerde ervaring die past bij de digitale eisen van de hedendaagse huishoudens.

Zo gebruik je een LG ThinQ wasmachine

De LG ThinQ wasmachine staat bekend om zijn slimme technologieën, waarmee je de waservaring naar een hoger niveau tilt. Hier is een stapsgewijze handleiding om je op weg te helpen met je nieuwe wasmachine:

 1. Installatie: Zorg er na het installeren van je LG ThinQ wasmachine voor dat deze is verbonden met je thuisnetwerk. Volg de handleiding van de wasmachine voor instructies over het verbinden met wifi.
 2. Download de LG ThinQ App: Ga naar de app store op je smartphone of tablet, zoek naar “LG ThinQ” en download de app.
 3. Account aanmaken en inloggen: Open de app, maak een account aan (als je die nog niet hebt) en log in.
 4. Apparaat koppelen: Volg de instructies in de app om je wasmachine toe te voegen. Dit is meestal een kwestie van het scannen van een QR-code of het handmatig invoeren van het modelnummer.
 5. Op afstand bedienen: Eenmaal gekoppeld, kun je je wasmachine op afstand starten, stoppen, en wasprogramma’s selecteren. Je kunt zelfs meldingen ontvangen wanneer een wascyclus is voltooid.
 6. Stemassistenten: Als je gebruik maakt van stemassistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa, volg dan de specifieke instructies in de ThinQ app om deze te koppelen voor spraakbediening.
 7. Wassen: Plaats je kleding in de wasmachine, kies je wasprogramma via de app of direct op de machine, en start de cyclus.
 8. Onderhoud en zelfdiagnose: Gebruik de ThinQ app om de staat van je wasmachine te controleren. Als je problemen ondervindt, kan de app helpen met een snelle diagnose en zelfs suggesties geven voor oplossingen.

Door de slimme mogelijkheden van de LG ThinQ wasmachine optimaal te benutten, maak je het wassen efficiënter en gemakkelijker. En vergeet niet: regelmatig onderhoud en het volgen van de aanbevelingen in de handleiding zorgen voor een lange levensduur van je apparaat.

Wat vinden andere mensen van een LG ThinQ wasmachine

Al met al is de algemene consensus dat de LG ThinQ wasmachine een stap voorwaarts is in de wereld van het slimme wassen, waarbij het gemak en de innovatieve functies over het algemeen zeer worden gewaardeerd.

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG ThinQ wasmachine

Niet alle wasmachines van LG met een ThinQ functie zijn hetzelfde en daarom is het belangrijk dat je altijd goed in de gaten houdt wat de specificaties van een wasmachine zijn. Hier hebben we de belangrijkste voor je samengevat.

Vulgewicht

Alle wasmachines met de ThinQ app hebben een vulgewicht van 8 kg of 9 kg. Dat lijkt misschien een klein verschil, maar als je trommel tijdens het wassen te leeg is, verbruik je meer water dan nodig. Bij een te volle trommel wordt je wasgoed niet goed schoon. Die ene kilo kan voor jou net dat verschil maken.

Geluidsniveau

Let op dat er een aantal wasmachines van LG zijn die een geluidsniveau tussen de 73 en 76 dB hebben, wat wordt gezien als normaal. Wasmachines die een koolborstelloze motor hebben, die de trommel rechtstreeks aandrijft, hebben een geluidsniveau dat ligt tussen de 71 en 72 dB. Dit kan worden gezien als stil.

Energieklasse

Je hebt de keuze uit modellen met verschillende energieklassen, van A-10% tot B. Bij de zuinigste energieklasse A bespaar je tot €320 en bij energieklasse B is dat ongeveer €230.

Gebruiksgemak

Er zijn nog een aantal andere eigenschappen aan de wasmachines van LG die het voor jou gemakkelijker kunnen maken. Denk daarbij aan een kledingbeschermende trommel, automatische wasmiddeldosering, een zelfreinigende wasmiddellade, stoomfunctie, startuitstel en resttijdindicator.

Wasprogramma's

De slimme wasmachines met ThinQ app hebben de mogelijkheid om nieuwe wasprogramma’s te downloaden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld nog beter delicate stoffen schoon krijgen of de extra wasprogramma’s zorgen ervoor dat je wasmachine nog duurzamer wast. Kijk van tevoren goed naar de beschikbare opties, zodat je zeker weet dat je al je wasgoed schoon zal krijgen.

De meest gestelde vragen over een LG ThinQ wasmachine

Als je een nieuwe LG wasmachine kopen wil, dan is het handig om eens te kijken naar wat andere consumenten graag willen weten over de ThinQ functie. We hebben hier de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet:

Kan ik de LG ThinQ wasmachine op afstand bedienen?

Ja, dat kan. Dankzij de ThinQ technologie en de bijbehorende app kun je de wasmachine verbinden met je smartphone of tablet. Hiermee kun je wasprogramma’s starten, de voortgang van je wasbeurt volgen, en zelfs notificaties ontvangen wanneer de was klaar is, allemaal vanaf een afstand.

Welke stemassistenten zijn compatibel met de LG ThinQ wasmachine?

De LG ThinQ wasmachine is ontworpen om te werken met verschillende stemassistenten, waaronder Google Assistant en Amazon Alexa. Hierdoor kun je eenvoudig spraakopdrachten geven aan de wasmachine en bijvoorbeeld vragen naar de status van je huidige wasbeurt of een nieuw programma starten.

LG ThinQ wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines