Professionele wasmachine

Een professionele wasmachine, ook wel bedrijfswasmachine, is een wasmachine die een stuk duurzamer is gebouwd ten opzichte van een normale wasmachine. Een ‘normale’ wasmachine gaat ongeveer 3500 wasbeurten mee, waar een professionele wasmachine ongeveer 30.000 wasbeurten mee gaat. 

Opzoek naar een professionele wasmachine? Hieronder hebben wij de beste professionele wasmachines van 2023 opgestomd!

Professionele wasmachine

Wat is een professionele wasmachine

Een professionele wasmachine is ideaal als je een (klein) bedrijf of instelling hebt, bijvoorbeeld een horecabedrijf, kapperszaak of wellnesszaak. De kans is groot dat je dan veel en vaak wast en dat het extra belangrijk is dat het wasgoed goed schoon wordt.
Daar zijn professionele wasmachines voor. Het zijn wasmachines die over het algemeen langer meegaan, grotere wassen aankunnen en op hoge temperatuur wassen. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in een bedrijfssetting.

De beste professionele wasmachines van 2023

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Professionele wasmachine

De beste Professionele wasmachines

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

De voordelen van een professionele wasmachine

Duurzaamheid

Een professionele wasmachine gaat een stuk langer mee dan een consumentenuitvoering. De machine bij jou thuis gaat ongeveer 3.500 wasbeurten mee, terwijl een professionele uitvoering tot wel 30.000 cycli kan draaien. Dat is ruim 8,5 keer zo veel! Hierdoor hebben professionele wasmachines een langere levensduur.

Snelheid

Bedrijven als kappers, spa’s en hotels hebben veel meer was dan een gemiddeld huishouden en zijn dus gebaat bij een snelle wascyclus. Ook daarom is het aan te raden een professionele machine aan te schaffen. Een professioneel apparaat wast namelijk in ongeveer 45 minuten je wasgoed schoon. Een huishoudelijke wasmachine doet daar zeker het dubbele aantal minuten over, en vaak zelfs meer.

Grote capaciteit

Ook heb je bij grote stapels wasgoed behoefte aan een wasmachine met een grote capaciteit. Waar je bij een consumenten wasmachine al blij mag zijn dat er 9 kilo in kan, kan een professionele wasmachine soms tot wel 35 kilo aan. Er bestaan zelfs industriële wasmachines die meer dan 100 kilo was aankunnen.

Goedkoper

Als je een bedrijf hebt waarvoor je veel moet wassen, is het in de meeste gevallen voordeliger om een professionele wasmachine te kopen. Aangezien je meer was per wasbeurt kunt wassen, terwijl die wasbeurt ook nog eens korter duurt, betaal je minder per kilo wasgoed. Hieronder in de paragraaf ‘wanneer is het interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen?’ lees je hier meer over.

Simpel, maar efficiënt

Er wordt veel geïnnoveerd op het gebied van wasmachines waardoor moderne machines steeds ingewikkelder worden. Het voordeel van professionele wasmachines is dat ze vaak vrij simpel te bedienen zijn, maar wel erg robuust gebouwd. Bij de meeste modellen wordt zelfs het wasmiddel automatisch gedoseerd en toegediend en wordt gemeten hoeveel kilo de was is waar het water- en energiegebruik vervolgens op wordt aangepast. Dit is niet alleen handig en efficiënt voor de gebruiker, het is ook nog eens beter voor je wasmachine en het milieu. Je gebruikt immers precies de juiste hoeveelheid wasmiddel, water en energie, waardoor niets verspilt wordt.

Robuust, kunnen tegen een stootje

Professionele wasmachines, zeker die speciaal op de horeca gericht zijn, zijn robuust en kunnen tegen veel meer dan een consumentenwasmachine. In omstandigheden zoals in de horeca zal het apparaat vaak te maken krijgen met vet wasgoed. Door zijn robuuste uitvoering kan zo’n soort wasmachine dat gewoon hebben. Bovendien hebben ze vaak speciale programma’s die op hoge temperaturen wassen en bedoeld zijn om sterk vervuild wasgoed schoon te krijgen.

Praktisch en ergonomisch

Professionele wasmachines zijn bedoeld voor intensief gebruik op de werkvloer. Het is daarom prettig dat ze daar rekening mee houden en het je makkelijker proberen te maken. Ten eerste omdat de deuropening breed en robuust is waardoor je gemakkelijk het wasgoed kunt toevoegen en uitnemen. Daarnaast zijn ze in hoogte verstelbaar voor een comfortabele werkhouding.

Voordelen als je gebruikers laat betalen voor wasbeurten

Verder zijn er nog een paar voordelen die vooral handig zijn als je gebruikers laat betalen voor een wasbeurt, bijvoorbeeld als je een wasserij hebt. Zo hebben ze vaak een groot display en kun je de keuzes die hierop verschijnen zelf instellen. Ook kun je via het display verschillende talen uitkiezen en kun je er een muntautomaat op aansluiten.

Wat kost een professionele wasmachine

Het zal je niet verbazen dat aan al die voordelen een prijskaartje hangt. Professionele wasmachines kosten meer dan huishoudelijke wasmachines. Toch is een professionele wasmachine op lange termijn goedkoper. De initiële investering is hoog, maar onderaan de streep kom je voordeliger uit. Voordat we daarop ingaan, kijken we nog even naar de aanschafprijs. Die ligt namelijk nogal uit elkaar. Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je naar op zoek bent. Gemiddeld ben je toch al snel € 4.000,- kwijt, maar wil je bijvoorbeeld een groot vulgewicht, dan ga je daar overheen en zit je al richting de € 10.000,-. Miele heeft bijvoorbeeld wasmachines die rond de € 4.000 liggen, maar dan heb je een vulgewicht van 6 á 7 kilo. Voor een wasmachine met een capaciteit van 14 á 15 kilo betaal je rond de € 9.000,-. Vind je dat te veel? Dan kun je nog kiezen voor een semi-professionele wasmachine. Die zit qua voordelen tussen een standaard huishoudelijk en professionele machine in en is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij merken als Miele voor ongeveer €2-3.000,-.

Wanneer is het interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen

Als je veel wast binnen je bedrijf is het al snel interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen. Dat zullen we uitleggen aan de hand van een rekenvoorbeeld:

Een huishoudelijke wasmachine

Een gemiddelde wasmachine kost ongeveer € 800,-, kan 3.500 wasbeurten aan en heeft een vulcapaciteit van 7 kg. In het totaal kan het apparaat dus 3.500 x 7 kg = 24.500 kg wasgoed wassen. De gemiddelde kosten (aan afschrijving) is dan € 800 / 24.500 = € 0,032 per kilo.

Een professionele wasmachine

Stel je koopt een professionele wasmachine voor € 4.000 die maximaal 7 kg vulgewicht heeft. Dit apparaat gaat 30.000 wasbeurten en kan in het totaal dus 30.000 x 7 kg = 210.000 kg wasgoed wassen. De gemiddelde kosten per kg wasgoed is dan € 4.000 / 210.000 = € 0,019 per kilo. Als je de resultaten gelijk aan elkaar zou maken dan krijg je: Voor een professionele wasmachine betaal je 210.000 kg x 0,019 = € 3.990,- Voor een huishoudelijke wasmachine betaal je 210.000 kg x 0,032 = € 6.720,- Wat betreft afschrijvingskosten zit je dus bij een professioneel apparaat beter. En dan te bedenken dat we niet eens de meest uiteenliggende voorbeelden hebben gebruikt. Daarnaast kun je nog kijken naar de kosten per wasbeurt. Door het grotere vulgewicht en de korte, maar efficiënte wascycli liggen die ook lager. Volgens het Nibud kost een een kilo schoon wasgoed gemiddeld € 0,40. Dat is inclusief drogen. Voor een professioneel gewassen en gedroogde kilo wasgoed betaal je € 0,20. Draai je dus veel en grote wassen? Dan is het al gauw interessant om naar aan professionele machine te kijken. De investering heb je er namelijk na een korte tijd uit en onderaan de streep zul je gegarandeerd besparen.
Ook heb je bij grote stapels wasgoed behoefte aan een wasmachine met een grote capaciteit. Waar je bij een consumenten wasmachine al blij mag zijn dat er 9 kilo in kan, kan een professionele wasmachine soms tot wel 35 kilo aan. Er bestaan zelfs industriële wasmachines die meer dan 100 kilo was aankunnen.

Tip: let op de aansluiting

Check voor de aanschaf en installatie van een professionele wasmachine of je de juiste aansluiting en afvoer hebt. Vaak heb je een meerfasen aansluiting nodig en een grotere afvoer. Controleer dus of dat het geval is door je goed te laten informeren en kijk of je daarover beschikt.

Conclusie

Een professionele wasmachine heeft dus vele voordelen ten opzichte van een huishoudelijke uitvoering. Zo wassen ze sneller en gaan een stuk langer mee. Dat maakt ze uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Bovendien zijn ze onderaan de streep voordeliger dan consumentenwasmachines. De aanschafprijs is hoger, maar de duurzaamheid van de machine zorgt voor de uiteindelijke besparing. Draai je binnen jouw bedrijf vaak en veel wassen? Dan is het zeker interessant om naar een professionele wasmachine te kijken.

Professionele wasmachine assortiment

1486232

Samsung WW80T654ALX AddWash

699,00
De Samsung WW80T654ALX AddWash beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De machine heeft het cijfer: 9.3 mogen ontvangen van tenminste 176 consumenten die je voorgingen. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De Samsung WW80T654ALX...
Waardering 4.65 uit 5
1495437

Siemens WM6HXF71NL sensoFres...

1.299,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM6HXF71NL sensoFresh is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het maken van onze top 5...
Waardering 5.00 uit 5
1512474

LG F6WV910P2E TurboWash 360

949,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De LG F6WV910P2E TurboWash 360 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Het apparaat is beoordeeld door 8 eerdere...
1474499

AEG L6FB84GW

499,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG L6FB84GW is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. De AEG L6FB84GW is beoordeeld door 167 kopers die je voorgingen...
Waardering 4.60 uit 5
1484886

Whirlpool FFBBE 8468 WBV F

479,00
De Whirlpool FFBBE 8468 WBV F machine wast je vuile was helemaal schoon. De waskwaliteit van de Whirlpool FFBBE 8468 WBV F is middenklasse. De machine heeft de score: 9.1 gekregen van tenminste 25 kopers die je voorgingen. De machine...
Waardering 4.55 uit 5
1678529

Siemens WM14VK0CFG intellige...

1.049,00
De Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing wasmachine wast je kleding perfect schoon. De machine is beoordeeld door 15 kopers die je voorgingen met de reviewscore: 9.2. De waskwaliteit van de Siemens WM14VK0CFG intelligentDosing is topklasse. Deze wasmachine is door Coolblue als beste...
Waardering 4.80 uit 5
1483335

Samsung WW10T654ALE AddWash

749,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Samsung WW10T654ALE AddWash is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de Samsung WW10T654ALE AddWash is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een...
Waardering 4.70 uit 5
1643643

Beko WTV8836XC01

499,00
De Beko WTV8836XC01 beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De Beko WTV8836XC01 heeft de beoordeling: none mogen ontvangen van minstens none eerdere kopers. De machine heeft een vulgewicht...
1449570

AEG L9FENS96

949,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De AEG L9FENS96 is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de AEG L9FENS96 is middenklasse. Bij het opstellen van onze top 5...
Waardering 4.65 uit 5
1512512

LG F4V709P1E TurboWash 59

599,00
De LG F4V709P1E TurboWash 59 wasmachine wast je vuile was grondig schoon. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De LG F4V709P1E TurboWash 59 heeft de beoordeling: 9.0 ontvangen van ongeveer 17 eerdere kopers. Deze wasmachine is geschikt voor een...
Waardering 4.50 uit 5
1874298

Hoover H7W449AMBC-S

699,00
De Hoover H7W449AMBC-S beschermt je kleding en zorgt dat het grondig schoon wordt. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld gezien de reviewscore: none mogen ontvangen van minstens none eerdere...
Waardering 4.80 uit 5
1450770

Bosch WAU28T70NL

649,00
De Bosch WAU28T70NL wasmachine wast je vuile was volledig schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De wasmachine is beoordeeld door 17 kopers die je voorgingen met de score: 9.2. De Bosch WAU28T70NL is geschikt voor een gezin met...
Waardering 4.60 uit 5
1625563

AEG L6FB586CBS ProSense

599,00
De AEG L6FB586CBS ProSense wasmachine wast je kleding helemaal schoon. De machine heeft de score: 9.0 gekregen van minstens 146 consumenten die je voorgingen. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. Deze machine is door Coolblue als best getest. Dit...
Waardering 4.75 uit 5
1524015

Miele WSA 033 WCS

849,00
De Miele WSA 033 WCS machine wast je vuile was helemaal schoon. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De wasmachine heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 8.8 ontvangen van minstens 77 mensen. De waskwaliteit...
Waardering 4.40 uit 5
1514019

Siemens WM16XMM0FG

849,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM16XMM0FG is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de reviewscore: 9.1 ontvangen van...
1868237

Beko WTV7825XCW1 SteamCure

489,00
De Beko WTV7825XCW1 SteamCure beschermt je kleding en zorgt dat je vuile was grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door none consumenten die je voorgingen met het cijfer: none. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. De wasmachine heeft...
Waardering 4.80 uit 5
1558520

Haier HW90-B14979 I-Pro Seri...

699,00
De Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 machine wast je vuile was perfect schoon. De waskwaliteit van de Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 is middenklasse. Het apparaat is beoordeeld door 32 eerdere kopers met de beoordeling: 9.3. De wasmachine is geschikt...
Waardering 4.65 uit 5
1592183

Siemens WM14VKH7NL intellige...

1.049,00
De Siemens WM14VKH7NL intelligentDosing wasmachine wast je vuile was volledig schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine heeft gemiddeld gezien een: 9.0 ontvangen...
Waardering 4.50 uit 5
1517310

Miele WW 670 WPM

1.599,00
Waardering 4.80 uit 5