Professionele wasmachine

Een professionele wasmachine, ook wel bedrijfswasmachine, is ideaal wanneer je een bedrijf hebt waarbinnen je veel wast. Denk bijvoorbeeld aan een kapperszaak of horecagelegenheid. Waarom? Omdat ze sneller en meer tegelijk wassen. Bovendien gaan ze langer mee, waardoor ze – ondanks hun hoge aanschafprijs – onderaan de streep voordelig uitkomen. Deze machines zijn gericht op intensief en professioneel gebruik. Ze kunnen een stuk meer was aan dan een consumentenuitvoering, maar kosten ook een stuk meer. Daarom is het goed om het volgende artikel te lezen en te kijken of een professionele wasmachine wat voor jou is.
Mobiel achtergrond

Wat is een professionele wasmachine

Een professionele wasmachine is ideaal als je een (klein) bedrijf of instelling hebt, bijvoorbeeld een horecabedrijf, kapperszaak of wellnesszaak. De kans is groot dat je dan veel en vaak wast en dat het extra belangrijk is dat het wasgoed goed schoon wordt.
Daar zijn professionele wasmachines voor. Het zijn wasmachines die over het algemeen langer meegaan, grotere wassen aankunnen en op hoge temperatuur wassen. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in een bedrijfssetting.

De beste professionele wasmachines van 2021

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2021 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Professionele wasmachine

De beste Professionele wasmachines

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

De voordelen van een professionele wasmachine

Duurzaamheid

Een professionele wasmachine gaat een stuk langer mee dan een consumentenuitvoering. De machine bij jou thuis gaat ongeveer 3.500 wasbeurten mee, terwijl een professionele uitvoering tot wel 30.000 cycli kan draaien. Dat is ruim 8,5 keer zo veel! Hierdoor hebben professionele wasmachines een langere levensduur.

Snelheid

Bedrijven als kappers, spa’s en hotels hebben veel meer was dan een gemiddeld huishouden en zijn dus gebaat bij een snelle wascyclus. Ook daarom is het aan te raden een professionele machine aan te schaffen. Een professioneel apparaat wast namelijk in ongeveer 45 minuten je wasgoed schoon. Een huishoudelijke wasmachine doet daar zeker het dubbele aantal minuten over, en vaak zelfs meer.

Grote capaciteit

Ook heb je bij grote stapels wasgoed behoefte aan een wasmachine met een grote capaciteit. Waar je bij een consumenten wasmachine al blij mag zijn dat er 9 kilo in kan, kan een professionele wasmachine soms tot wel 35 kilo aan. Er bestaan zelfs industriële wasmachines die meer dan 100 kilo was aankunnen.

Goedkoper

Als je een bedrijf hebt waarvoor je veel moet wassen, is het in de meeste gevallen voordeliger om een professionele wasmachine te kopen. Aangezien je meer was per wasbeurt kunt wassen, terwijl die wasbeurt ook nog eens korter duurt, betaal je minder per kilo wasgoed. Hieronder in de paragraaf ‘wanneer is het interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen?’ lees je hier meer over.

Simpel, maar efficiënt

Er wordt veel geïnnoveerd op het gebied van wasmachines waardoor moderne machines steeds ingewikkelder worden. Het voordeel van professionele wasmachines is dat ze vaak vrij simpel te bedienen zijn, maar wel erg robuust gebouwd. Bij de meeste modellen wordt zelfs het wasmiddel automatisch gedoseerd en toegediend en wordt gemeten hoeveel kilo de was is waar het water- en energiegebruik vervolgens op wordt aangepast. Dit is niet alleen handig en efficiënt voor de gebruiker, het is ook nog eens beter voor je wasmachine en het milieu. Je gebruikt immers precies de juiste hoeveelheid wasmiddel, water en energie, waardoor niets verspilt wordt.

Robuust, kunnen tegen een stootje

Professionele wasmachines, zeker die speciaal op de horeca gericht zijn, zijn robuust en kunnen tegen veel meer dan een consumentenwasmachine. In omstandigheden zoals in de horeca zal het apparaat vaak te maken krijgen met vet wasgoed. Door zijn robuuste uitvoering kan zo’n soort wasmachine dat gewoon hebben. Bovendien hebben ze vaak speciale programma’s die op hoge temperaturen wassen en bedoeld zijn om sterk vervuild wasgoed schoon te krijgen.

Praktisch en ergonomisch

Professionele wasmachines zijn bedoeld voor intensief gebruik op de werkvloer. Het is daarom prettig dat ze daar rekening mee houden en het je makkelijker proberen te maken. Ten eerste omdat de deuropening breed en robuust is waardoor je gemakkelijk het wasgoed kunt toevoegen en uitnemen. Daarnaast zijn ze in hoogte verstelbaar voor een comfortabele werkhouding.

Voordelen als je gebruikers laat betalen voor wasbeurten

Verder zijn er nog een paar voordelen die vooral handig zijn als je gebruikers laat betalen voor een wasbeurt, bijvoorbeeld als je een wasserij hebt. Zo hebben ze vaak een groot display en kun je de keuzes die hierop verschijnen zelf instellen. Ook kun je via het display verschillende talen uitkiezen en kun je er een muntautomaat op aansluiten.

Wat kost een professionele wasmachine

Het zal je niet verbazen dat aan al die voordelen een prijskaartje hangt. Professionele wasmachines kosten meer dan huishoudelijke wasmachines. Toch is een professionele wasmachine op lange termijn goedkoper. De initiële investering is hoog, maar onderaan de streep kom je voordeliger uit. Voordat we daarop ingaan, kijken we nog even naar de aanschafprijs. Die ligt namelijk nogal uit elkaar. Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je naar op zoek bent. Gemiddeld ben je toch al snel € 4.000,- kwijt, maar wil je bijvoorbeeld een groot vulgewicht, dan ga je daar overheen en zit je al richting de € 10.000,-. Miele heeft bijvoorbeeld wasmachines die rond de € 4.000 liggen, maar dan heb je een vulgewicht van 6 á 7 kilo. Voor een wasmachine met een capaciteit van 14 á 15 kilo betaal je rond de € 9.000,-. Vind je dat te veel? Dan kun je nog kiezen voor een semi-professionele wasmachine. Die zit qua voordelen tussen een standaard huishoudelijk en professionele machine in en is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij merken als Miele voor ongeveer €2-3.000,-.

Wanneer is het interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen

Als je veel wast binnen je bedrijf is het al snel interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen. Dat zullen we uitleggen aan de hand van een rekenvoorbeeld:

Een huishoudelijke wasmachine

Een gemiddelde wasmachine kost ongeveer € 800,-, kan 3.500 wasbeurten aan en heeft een vulcapaciteit van 7 kg. In het totaal kan het apparaat dus 3.500 x 7 kg = 24.500 kg wasgoed wassen. De gemiddelde kosten (aan afschrijving) is dan € 800 / 24.500 = € 0,032 per kilo.

Een professionele wasmachine

Stel je koopt een professionele wasmachine voor € 4.000 die maximaal 7 kg vulgewicht heeft. Dit apparaat gaat 30.000 wasbeurten en kan in het totaal dus 30.000 x 7 kg = 210.000 kg wasgoed wassen. De gemiddelde kosten per kg wasgoed is dan € 4.000 / 210.000 = € 0,019 per kilo. Als je de resultaten gelijk aan elkaar zou maken dan krijg je: Voor een professionele wasmachine betaal je 210.000 kg x 0,019 = € 3.990,- Voor een huishoudelijke wasmachine betaal je 210.000 kg x 0,032 = € 6.720,- Wat betreft afschrijvingskosten zit je dus bij een professioneel apparaat beter. En dan te bedenken dat we niet eens de meest uiteenliggende voorbeelden hebben gebruikt. Daarnaast kun je nog kijken naar de kosten per wasbeurt. Door het grotere vulgewicht en de korte, maar efficiënte wascycli liggen die ook lager. Volgens het Nibud kost een een kilo schoon wasgoed gemiddeld € 0,40. Dat is inclusief drogen. Voor een professioneel gewassen en gedroogde kilo wasgoed betaal je € 0,20. Draai je dus veel en grote wassen? Dan is het al gauw interessant om naar aan professionele machine te kijken. De investering heb je er namelijk na een korte tijd uit en onderaan de streep zul je gegarandeerd besparen.
Ook heb je bij grote stapels wasgoed behoefte aan een wasmachine met een grote capaciteit. Waar je bij een consumenten wasmachine al blij mag zijn dat er 9 kilo in kan, kan een professionele wasmachine soms tot wel 35 kilo aan. Er bestaan zelfs industriële wasmachines die meer dan 100 kilo was aankunnen.

Tip: let op de aansluiting

Check voor de aanschaf en installatie van een professionele wasmachine of je de juiste aansluiting en afvoer hebt. Vaak heb je een meerfasen aansluiting nodig en een grotere afvoer. Controleer dus of dat het geval is door je goed te laten informeren en kijk of je daarover beschikt.

Conclusie

Een professionele wasmachine heeft dus vele voordelen ten opzichte van een huishoudelijke uitvoering. Zo wassen ze sneller en gaan een stuk langer mee. Dat maakt ze uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Bovendien zijn ze onderaan de streep voordeliger dan consumentenwasmachines. De aanschafprijs is hoger, maar de duurzaamheid van de machine zorgt voor de uiteindelijke besparing. Draai je binnen jouw bedrijf vaak en veel wassen? Dan is het zeker interessant om naar een professionele wasmachine te kijken.

Professionele wasmachine assortiment

1487961

Samsung WW80T734ABH QuickDri...

799,00
De Samsung WW80T734ABH QuickDrive beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Omdat deze wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat deze wasmachine een van de beste wasmachines...
1535671

LG FH4J5TN8E Direct Drive

399,00
De LG FH4J5TN8E Direct Drive krijgt een 9.5 als beoordeling. Naast deze hoge beoordeling is de wasmachine ook erg scherp geprijsd. Met een prijs van rond de 399 euro is hij de goedkoopste wasmachine met zo’n hoge beoordeling! De LG...
1606620

Bosch WAV28MH0NL

899,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Bosch WAV28MH0NL is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de Bosch WAV28MH0NL is topklasse. Omdat de Bosch WAV28MH0NL beschikt over een topklasse...
1606729

Bosch WAV28KH0NL i-DOS

916,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De Bosch WAV28KH0NL i-DOS is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit...
1584793

Bosch WAU28R70NL

599,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Bosch WAU28R70NL is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Omdat deze wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat...
1516753

ASKO W4086C.S/2

1.299,00
De ASKO W4086C.S/2 beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De wasmachine is beoordeeld door none kopers die je voorgingen met de beoordeling: none. De wasmachine heeft een vulgewicht...
1488725

Samsung WW90T754ABT QuickDri...

899,00
De Samsung WW90T754ABT QuickDrive wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de betere wasmachines van dit moment is. De...
1517699

LG GC3V508S1 TurboWash 59

599,00
De LG GC3V508S1 TurboWash 59 machine wast je vuile was volledig schoon. De waskwaliteit van de LG GC3V508S1 TurboWash 59 is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De machine heeft gemiddeld gezien...
1474499

AEG L6FB84GW

469,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De AEG L6FB84GW is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. Het apparaat is beoordeeld door 167 kopers die je...
1588769

Zanussi ZWFN743CW

489,00
De Zanussi ZWFN743CW beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De wasmachine heeft de beoordeling: 8.4 ontvangen van tenminste 3 experts. De wasmachine heeft een laag vulgewicht. Daarom is...
1625563

AEG L6FB586CBS ProSense

599,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! De AEG L6FB586CBS ProSense is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van de AEG L6FB586CBS ProSense is basisklasse. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik...
1516807

ASKO W4096P.W/2

1.199,00
De ASKO W4096P.W/2 wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de betere wasmachines van dit moment is. De machine...
1484886

Whirlpool FFBBE 8468 WBV F

479,00
De Whirlpool FFBBE 8468 WBV F machine wast je vuile was volledig schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De machine heeft het cijfer: 9.1 ontvangen van minstens 25 consumenten. De machine is geschikt voor een gezin met 1...
1617697

AEG L6TBN6400

699,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L6TBN6400 is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de reviewscore: none ontvangen van...
1459040

Bosch WAXH2M00NL

999,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Bosch WAXH2M00NL is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van de Bosch WAXH2M00NL is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik...