Professionele wasmachine

Een professionele wasmachine, ook wel bedrijfswasmachine, is een wasmachine die een stuk duurzamer is gebouwd ten opzichte van een normale wasmachine. Een ‘normale’ wasmachine gaat ongeveer 3500 wasbeurten mee, waar een professionele wasmachine ongeveer 30.000 wasbeurten mee gaat. 

Opzoek naar een professionele wasmachine? Hieronder hebben wij de beste professionele wasmachines van 2022 opgestomd!

Professionele wasmachine

Wat is een professionele wasmachine

Een professionele wasmachine is ideaal als je een (klein) bedrijf of instelling hebt, bijvoorbeeld een horecabedrijf, kapperszaak of wellnesszaak. De kans is groot dat je dan veel en vaak wast en dat het extra belangrijk is dat het wasgoed goed schoon wordt.
Daar zijn professionele wasmachines voor. Het zijn wasmachines die over het algemeen langer meegaan, grotere wassen aankunnen en op hoge temperatuur wassen. Daarom zijn ze uitermate geschikt voor gebruik in een bedrijfssetting.

De beste professionele wasmachines van 2022

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2022 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Professionele wasmachine

De beste Professionele wasmachines

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

De voordelen van een professionele wasmachine

Duurzaamheid

Een professionele wasmachine gaat een stuk langer mee dan een consumentenuitvoering. De machine bij jou thuis gaat ongeveer 3.500 wasbeurten mee, terwijl een professionele uitvoering tot wel 30.000 cycli kan draaien. Dat is ruim 8,5 keer zo veel! Hierdoor hebben professionele wasmachines een langere levensduur.

Snelheid

Bedrijven als kappers, spa’s en hotels hebben veel meer was dan een gemiddeld huishouden en zijn dus gebaat bij een snelle wascyclus. Ook daarom is het aan te raden een professionele machine aan te schaffen. Een professioneel apparaat wast namelijk in ongeveer 45 minuten je wasgoed schoon. Een huishoudelijke wasmachine doet daar zeker het dubbele aantal minuten over, en vaak zelfs meer.

Grote capaciteit

Ook heb je bij grote stapels wasgoed behoefte aan een wasmachine met een grote capaciteit. Waar je bij een consumenten wasmachine al blij mag zijn dat er 9 kilo in kan, kan een professionele wasmachine soms tot wel 35 kilo aan. Er bestaan zelfs industriële wasmachines die meer dan 100 kilo was aankunnen.

Goedkoper

Als je een bedrijf hebt waarvoor je veel moet wassen, is het in de meeste gevallen voordeliger om een professionele wasmachine te kopen. Aangezien je meer was per wasbeurt kunt wassen, terwijl die wasbeurt ook nog eens korter duurt, betaal je minder per kilo wasgoed. Hieronder in de paragraaf ‘wanneer is het interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen?’ lees je hier meer over.

Simpel, maar efficiënt

Er wordt veel geïnnoveerd op het gebied van wasmachines waardoor moderne machines steeds ingewikkelder worden. Het voordeel van professionele wasmachines is dat ze vaak vrij simpel te bedienen zijn, maar wel erg robuust gebouwd. Bij de meeste modellen wordt zelfs het wasmiddel automatisch gedoseerd en toegediend en wordt gemeten hoeveel kilo de was is waar het water- en energiegebruik vervolgens op wordt aangepast. Dit is niet alleen handig en efficiënt voor de gebruiker, het is ook nog eens beter voor je wasmachine en het milieu. Je gebruikt immers precies de juiste hoeveelheid wasmiddel, water en energie, waardoor niets verspilt wordt.

Robuust, kunnen tegen een stootje

Professionele wasmachines, zeker die speciaal op de horeca gericht zijn, zijn robuust en kunnen tegen veel meer dan een consumentenwasmachine. In omstandigheden zoals in de horeca zal het apparaat vaak te maken krijgen met vet wasgoed. Door zijn robuuste uitvoering kan zo’n soort wasmachine dat gewoon hebben. Bovendien hebben ze vaak speciale programma’s die op hoge temperaturen wassen en bedoeld zijn om sterk vervuild wasgoed schoon te krijgen.

Praktisch en ergonomisch

Professionele wasmachines zijn bedoeld voor intensief gebruik op de werkvloer. Het is daarom prettig dat ze daar rekening mee houden en het je makkelijker proberen te maken. Ten eerste omdat de deuropening breed en robuust is waardoor je gemakkelijk het wasgoed kunt toevoegen en uitnemen. Daarnaast zijn ze in hoogte verstelbaar voor een comfortabele werkhouding.

Voordelen als je gebruikers laat betalen voor wasbeurten

Verder zijn er nog een paar voordelen die vooral handig zijn als je gebruikers laat betalen voor een wasbeurt, bijvoorbeeld als je een wasserij hebt. Zo hebben ze vaak een groot display en kun je de keuzes die hierop verschijnen zelf instellen. Ook kun je via het display verschillende talen uitkiezen en kun je er een muntautomaat op aansluiten.

Wat kost een professionele wasmachine

Het zal je niet verbazen dat aan al die voordelen een prijskaartje hangt. Professionele wasmachines kosten meer dan huishoudelijke wasmachines. Toch is een professionele wasmachine op lange termijn goedkoper. De initiële investering is hoog, maar onderaan de streep kom je voordeliger uit. Voordat we daarop ingaan, kijken we nog even naar de aanschafprijs. Die ligt namelijk nogal uit elkaar. Het ligt er natuurlijk helemaal aan waar je naar op zoek bent. Gemiddeld ben je toch al snel € 4.000,- kwijt, maar wil je bijvoorbeeld een groot vulgewicht, dan ga je daar overheen en zit je al richting de € 10.000,-. Miele heeft bijvoorbeeld wasmachines die rond de € 4.000 liggen, maar dan heb je een vulgewicht van 6 á 7 kilo. Voor een wasmachine met een capaciteit van 14 á 15 kilo betaal je rond de € 9.000,-. Vind je dat te veel? Dan kun je nog kiezen voor een semi-professionele wasmachine. Die zit qua voordelen tussen een standaard huishoudelijk en professionele machine in en is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij merken als Miele voor ongeveer €2-3.000,-.

Wanneer is het interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen

Als je veel wast binnen je bedrijf is het al snel interessant om een professionele wasmachine aan te schaffen. Dat zullen we uitleggen aan de hand van een rekenvoorbeeld:

Een huishoudelijke wasmachine

Een gemiddelde wasmachine kost ongeveer € 800,-, kan 3.500 wasbeurten aan en heeft een vulcapaciteit van 7 kg. In het totaal kan het apparaat dus 3.500 x 7 kg = 24.500 kg wasgoed wassen. De gemiddelde kosten (aan afschrijving) is dan € 800 / 24.500 = € 0,032 per kilo.

Een professionele wasmachine

Stel je koopt een professionele wasmachine voor € 4.000 die maximaal 7 kg vulgewicht heeft. Dit apparaat gaat 30.000 wasbeurten en kan in het totaal dus 30.000 x 7 kg = 210.000 kg wasgoed wassen. De gemiddelde kosten per kg wasgoed is dan € 4.000 / 210.000 = € 0,019 per kilo. Als je de resultaten gelijk aan elkaar zou maken dan krijg je: Voor een professionele wasmachine betaal je 210.000 kg x 0,019 = € 3.990,- Voor een huishoudelijke wasmachine betaal je 210.000 kg x 0,032 = € 6.720,- Wat betreft afschrijvingskosten zit je dus bij een professioneel apparaat beter. En dan te bedenken dat we niet eens de meest uiteenliggende voorbeelden hebben gebruikt. Daarnaast kun je nog kijken naar de kosten per wasbeurt. Door het grotere vulgewicht en de korte, maar efficiënte wascycli liggen die ook lager. Volgens het Nibud kost een een kilo schoon wasgoed gemiddeld € 0,40. Dat is inclusief drogen. Voor een professioneel gewassen en gedroogde kilo wasgoed betaal je € 0,20. Draai je dus veel en grote wassen? Dan is het al gauw interessant om naar aan professionele machine te kijken. De investering heb je er namelijk na een korte tijd uit en onderaan de streep zul je gegarandeerd besparen.
Ook heb je bij grote stapels wasgoed behoefte aan een wasmachine met een grote capaciteit. Waar je bij een consumenten wasmachine al blij mag zijn dat er 9 kilo in kan, kan een professionele wasmachine soms tot wel 35 kilo aan. Er bestaan zelfs industriële wasmachines die meer dan 100 kilo was aankunnen.

Tip: let op de aansluiting

Check voor de aanschaf en installatie van een professionele wasmachine of je de juiste aansluiting en afvoer hebt. Vaak heb je een meerfasen aansluiting nodig en een grotere afvoer. Controleer dus of dat het geval is door je goed te laten informeren en kijk of je daarover beschikt.

Conclusie

Een professionele wasmachine heeft dus vele voordelen ten opzichte van een huishoudelijke uitvoering. Zo wassen ze sneller en gaan een stuk langer mee. Dat maakt ze uitermate geschikt voor professioneel gebruik. Bovendien zijn ze onderaan de streep voordeliger dan consumentenwasmachines. De aanschafprijs is hoger, maar de duurzaamheid van de machine zorgt voor de uiteindelijke besparing. Draai je binnen jouw bedrijf vaak en veel wassen? Dan is het zeker interessant om naar een professionele wasmachine te kijken.

Professionele wasmachine assortiment

1447965

Bosch WAN28005NL

519,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch WAN28005NL is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de reviewscore: 9.0 ontvangen van minstens 53 consumenten die je...
Waardering 4.50 uit 5
1633391

AEG L6FBN8600

579,00
De AEG L6FBN8600 machine wast je vuile was perfect schoon. De waskwaliteit van de AEG L6FBN8600 is basisklasse. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld gezien de score: none ontvangen...
1645173

Hoover HWE 49AMBS/1-S

479,00
De Hoover HWE 49AMBS/1-S beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De was machine heeft gemiddeld...
1501276

LG GC3V708S2 TurboWash 39

749,00
De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wasmachine wast je kleding helemaal schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De LG GC3V708S2 TurboWash 39 is beoordeeld door 38 experts met de beoordeling: 9.4. Deze wasmachine is door Coolblue als beste wasmachine...
Waardering 4.70 uit 5
1530266

AEG L8FB86ES

749,00
De AEG L8FB86ES beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Omdat de AEG L8FB86ES beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de betere wasmachines...
Waardering 4.60 uit 5
1459271

Bosch WAN28275NL

499,00
De Bosch WAN28275NL machine wast je kleding grondig schoon. De waskwaliteit van de Bosch WAN28275NL is middenklasse. Deze wasmachine heeft het cijfer: 9.1 ontvangen van tenminste 469 consumenten. De Bosch WAN28275NL is geschikt voor een gezin met 1 of 2...
Waardering 4.55 uit 5
1384232

AEG L7FE84ES

629,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De AEG L7FE84ES is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de AEG L7FE84ES is middenklasse. Bij het bepalen van onze top 5 maken...
1645063

Hoover HWP 48AMBC/1-S

449,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Hoover HWP 48AMBC/1-S is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik...
1651566

AEG L6FBN8400 ProSense

549,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG L6FBN8400 ProSense is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. Het apparaat is beoordeeld door none consumenten met het cijfer:...
1516648

ASKO W2086C.W/2

999,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Stop maar met zoeken! De ASKO W2086C.W/2 is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van de ASKO W2086C.W/2 is middenklasse. De ASKO W2086C.W/2 heeft de reviewscore: 9.2 mogen ontvangen van tenminste 3...
Waardering 4.60 uit 5
1630100

LG GC3V708S2T

779,00
De LG GC3V708S2T wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De machine heeft gemiddeld gezien de reviewscore: none mogen ontvangen van...
1483335

Samsung WW10T654ALE AddWash

749,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Samsung WW10T654ALE AddWash is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de Samsung WW10T654ALE AddWash is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een...
Waardering 4.70 uit 5
1517363

Miele WS 613 WCS

1.299,00
De Miele WS 613 WCS beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld...
Waardering 4.40 uit 5
1608497

Siemens WM6HXK75NL intellige...

1.079,00
De Siemens WM6HXK75NL intelligentDosing wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van de Siemens WM6HXK75NL intelligentDosing is topklasse. Omdat deze wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat deze wasmachine een van de betere wasmachines van dit moment...
Waardering 4.80 uit 5
1516729

ASKO W4086C.W/2

1.099,00
Waardering 3.60 uit 5
1408591

AEG L8FEOKOMIX

899,00
De AEG L8FEOKOMIX wasmachine wast je kleding grondig schoon. De waskwaliteit van de AEG L8FEOKOMIX is topklasse. Omdat deze wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de beste wasmachines van dit moment is. De...
Waardering 4.65 uit 5
1517310

Miele WW 670 WPM

1.599,00
Waardering 4.80 uit 5
1453814

AEG L7FE06ES

799,00
De AEG L7FE06ES wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De AEG L7FE06ES heeft de score: 9.4 gekregen van minstens 191 consumenten. De wasmachine is geschikt voor een gezin met 3 of meer kinderen...
Waardering 4.70 uit 5
1618115

AEG L7FE794CBS ProSteam

799,00
De AEG L7FE794CBS ProSteam wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De machine is beoordeeld door 34 consumenten met de reviewscore: 9.0. Deze machine is door Coolblue als beste wasmachine getest. Dit betekend dat...
Waardering 4.50 uit 5
1363228

Miele WSD 123 WCS

949,00
De Miele WSD 123 WCS machine wast je vuile was grondig schoon. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De wasmachine heeft gemiddeld gezien de beoordeling: 9.2...
Waardering 4.60 uit 5