Siemens iSensoric wasmachine

De Siemens iSensoric wasmachine wast iedere lading zo efficiënt en zuinig mogelijk. Om dit te bereiken registreren de speciale sensoren precies hoeveel wasgoed je in de trommel hebt gestopt, hoe vuil het is en van welk type stof het is gemaakt. Je draagt bij aan een meer duurzame toekomst én je bespaart op je kosten voor water- en energieverbruik! Let wel op dat je voor je aanschaf goed let op het vulgewicht, de energieklassen en de verschillende wasprogramma’s. Moeite met kiezen? Wij hebben voor jou de beste Siemens iSensoric wasmachines van 2024 geselecteerd!
Siemens wasmachine

Siemens iSensoric wasmachine: wat is dat

Siemens iSensoric is een innovatieve technologie die aanwezig is in alle Siemens wasmachines. Het is speciaal ontworpen om het wassen efficiënter en effectiever te maken. De iSensoric sensor speelt een centrale rol in deze optimalisatie. Voordat je wascyclus begint, meet deze slimme sensor de hoeveelheid kleding in de trommel. Maar het gaat niet alleen om de hoeveelheid, maar iSensoric beoordeelt ook het type stof en hoe vuil je kleding is.

 
Stel je voor: je hebt een kleine lading kleding zonder al te veel vlekken. Dankzij iSensoric herkent de wasmachine dit en weet het dat er minder water nodig is om alles schoon te krijgen. Het resultaat? Je kleren worden niet alleen zorgvuldig gewassen, maar je bespaart ook water en energie, wat goed is voor zowel je portemonnee als het milieu. Met Siemens iSensoric krijgt elk type wasgoed de optimale behandeling die het verdient, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Beste Siemens iSensoric wasmachine van 2024

Ben je overtuigd en denk je dat de iSensoric van Siemens precies is waar je naar op zoek bent? Dan wil je natuurlijk wet zeker weten dat je met het juiste model eindigt. Om je daarbij een beetje op weg te helpen, hebben we het assortiment getest en met elkaar vergeleken. Dit zijn de beste wasmachines met iSensoric van Siemens van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Siemens iSensoric wasmachine

Net als bij iedere andere wasmachine, heeft ook dit model van Siemens specifieke voor- en nadelen. We hebben de belangrijkste hier voor je toegelicht.

Voordelen

 1. Water- en energiebesparing: Omdat het waterverbruik en de hoeveelheid energie per wasbeurt wordt aangepast, zal je nooit meer verbruiken dan nodig is. Dit zie je terug in je jaarlijkse rekeningen.

 2. Optimale wasresultaten: De sensoren herkennen het type stof en hoe vuil deze is, waardoor er nooit een vlek in je kleding achter zal blijven.

 3. Tijdbesparing: De wasmachine was precies zo lang als nodig is om jouw wasgoed optimaal schoon te krijgen, je hoeft dus niet langer te wachten tot een vooraf ingesteld programma afgelopen is.

 4. Minder slijtage aan je kleding: Jouw wasgoed zit nooit langer in de machine dan nodig is, waardoor het ook niet onnodig wordt blootgesteld aan het ronddraaien in de trommel en het wassen met water.

Nadeel

 1. Prijs: Met een aanbieding zal het zeker mogelijk zijn om een model met iSensoric voor een scherpe prijs aan te schaffen, maar over het algemeen moet je er rekening mee houden dat je tussen de €600 en €1200 zal moeten betalen.

 2. Onderhoud: Al die technologie is erg handig, maar het zorgt er ook voor dat er meer onderdelen aan de machine zitten die stuk kunnen gaan. Houd er dus rekening mee dat je eventueel wat meer in het onderhoud en reparatie moet investeren.

Hoe werkt een Siemens iSensoric wasmachine

De Siemens iSensoric wasmachine maakt gebruik van een reeks sensoren en intelligente software om het wassen te optimaliseren.

Ladingdetectie

Voordat het wasprogramma begint, meet de wasmachine met sensoren de hoeveelheid was in de trommel. Hierdoor kan de machine het water- en energieverbruik nauwkeurig afstemmen op de grootte van de lading.

Meting van de vuilheidsgraad

De iSensoric sensoren evalueren hoe vuil de kleding is. Afhankelijk van de mate van vervuiling past de machine het wasprogramma aan, zoals de hoeveelheid water, de temperatuur en de wastijd.

Stofherkenning

De machine detecteert ook het type stof dat je wil wassen, of het nu gaat om katoen, synthetische stoffen of delicate materialen. Hierdoor kan de wasmachine het wasprogramma verder afstemmen om optimale reinigingsresultaten te bereiken zonder de stoffen te beschadigen.

Waterhardheid en wasmiddeldetectie

In sommige modellen met iSensoric wordt ook de hardheid van het water gemeten, zodat de machine de juiste hoeveelheid wasmiddel voor een efficiënte reiniging kan bepalen.

Automatische aanpassing van het programma

Op basis van de verzamelde gegevens wordt het wasprogramma automatisch aangepast, waardoor je altijd verzekerd bent van optimale wasresultaten met minimale verspilling van water en energie.

Zo gebruik je een Siemens iSensoric wasmachine

Om het meeste uit je wasmachine Siemens met iSensoric te halen, volg je dit stappenplan:

 1. Voorbereiding: Sorteer je wasgoed op kleur en eventueel op het type stof. Controleer zakken op losse voorwerpen en sluit ritsen om beschadiging van kledingstukken en de trommel te voorkomen.
 2. Laad de wasmachine: Open de deur en plaats je wasgoed in de trommel. Zorg dat je de trommel niet overbelast; je wasgoed moet vrij kunnen bewegen voor een optimale reiniging.
 3. Wasmiddel en wasverzachter toevoegen: Open het wasmiddelbakje en voeg het juiste type en hoeveelheid wasmiddel toe. Als je wasverzachter gebruikt, voeg dit dan toe in het daarvoor bestemde bakje. De iSensoric sensoren zullen de hoeveelheid wasgoed detecteren en indien nodig de hoeveelheid water en wasmiddel aanpassen voor een efficiëntere wasbeurt.
 4. Selecteer een wasprogramma: Kies het gewenste wasprogramma op basis van het soort wasgoed dat je wast. De iSensoric technologie kan helpen bij het optimaliseren van het wasproces, maar het is nog steeds belangrijk om het juiste programma te kiezen.
 5. Extra functies: Afhankelijk van het model kun je extra functies of aanpassingen kiezen, zoals een voorwas, een extra spoelbeurt of een specifiek programma voor delicate kleding.
 6. Start de wasmachine: Druk op de startknop. Tijdens het wassen zal de iSensoric technologie de omstandigheden in de trommel monitoren en, indien nodig, de wascyclus aanpassen.
 7. Wacht tot het einde: Wanneer het wasprogramma is voltooid, wacht je een paar minuten totdat de deurvergrendeling is uitgeschakeld. Open daarna de deur en haal je wasgoed eruit.
 8. Onderhoud: Houd je wasmachine in optimale conditie door regelmatig het wasmiddelbakje en de deurafdichting te reinigen. Voer ook af en toe een reinigingscyclus uit.

Wat vinden andere mensen van een Siemens iSensoric wasmachine

Over het algemeen zijn consumenten tevreden over de wasresultaten en de energiezuinigheid, maar zoals met elk product, zijn er enkele punten van aandacht of verbetering.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Siemens iSensoric wasmachine

Voordat je overgaat tot de aankoop van een Siemens wasmachine uit de iSensoric lijn, is het altijd verstandig om na te denken over een aantal eigenschappen. Alleen dan weet je zeker dat je een wasmachine koopt die echt bij jou en je wasbehoeftes past.

Vulgewicht

Omdat alle wasmachines van Siemens zijn uigerust met iSensoric, heb je veel keuze op het gebied van vulgewicht. Of je nu alleen bent en maar 6 kg nodig hebt of juist meer hebt aan een wasmachine waar je 9 kg of meer in kwijt kunt, bij Siemens kun je altijd de wasmachine vinden die groot genoeg is voor jou.

Energieklasse

Let op dat er een aantal wasmachines zijn die nog energieklasse B hebben, dit betekent dat je tot €230 bespaart ten opzichte van energieklasse E. De hoogste energiebesparing krijg je bij Energieklasse A-20%, waarbij je tot €360 kunt besparen.

Geluidsniveau

Ben je op zoek naar een extra stille machine? Dan kun je het beste voor een model met een stille iqdrive motor kiezen, waardoor het apparaat minder dan 72 dB produceert. Dit wordt gezien als erg stil. Let op dat er ook een aantal modellen zonder koolborstelloze motor zijn, waarbij het geluidsniveau tussen de 73 dB en 76 dB ligt, dit kan worden gezien als normaal.

De wasprogramma's

Kijk voordat je een wasmachine koopt altijd naar de speciale programma’s die erop zitten. Als je bijvoorbeeld vaak weinig tijd hebt, is een snelwasprogramma precies waar je naar op zoekt bent. Als je veel delicate kledingstukken hebt is een fijne wasmachine voor jou uitgerust met programma’s die slijtage verminderen of die opfrissen zonder wassen aanbieden.

Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van een wasmachine gaat tegenwoordig veel verder dan alleen eenvoudige bediening. Zo heeft Siemens bijvoorbeeld ook een kledingbeschermende trommel, tussentijds was toevoegen, een zelfreinigende wasmiddellade, automatisch uitschakelen en startuitstel.

De meest gestelde vragen over een Siemens iSensoric wasmachine

Zelfs als je alles denk te weten over de iSensorcic Siemens wasmachines, is het nog steeds verstandig om te kijken naar wat andere consumenten graag willen weten. Hier hebben we de vragen die het vaakst worden gesteld voor je op een rijtje gezet.

Is de Siemens iSensoric wasmachine energiezuinig?

Ja, Siemens iSensoric wasmachines staan bekend om hun energiezuinigheid. De iSensoric technologie maakt gebruik van sensoren die verschillende aspecten van het wasproces meten en automatisch aanpassingen doen voor een optimaal resultaat. Hierdoor kan de machine efficiënter werken, wat kan resulteren in een lager energieverbruik.

Heeft de Siemens iSensoric wasmachine een stoomfunctie?

Sommige modellen van Siemens iSensoric wasmachines kunnen inderdaad uitgerust zijn met een stoomfunctie. Deze functie is bedoeld om kreuken en geuren uit kleding te verwijderen zonder ze volledig te wassen. Het is wel raadzaam om individuele modelbeschrijvingen te raadplegen om zeker te weten of de stoomfunctie aanwezig is.

Hoeveel wasmiddel kun je besparen met de iSensoric functie?

De iSensoric technologie kan zorgen voor een efficiënter gebruik van wasmiddel door precies de juiste hoeveelheid water en wasmiddel te gebruiken voor elke lading. Dit kan resulteren in minder verspilling van wasmiddel. Het exacte besparingspercentage kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de omstandigheden, maar over het algemeen kan er een merkbare reductie zijn in het gebruik van wasmiddel dankzij de iSensoric sensoren.

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines