Wasmachine met stoomfunctie

Houd je niet zo van strijken? Dan is een wasmachine met stoomfunctie mogelijk iets voor jou! Jouw kleding komt minder gekreukt uit de trommel, wat jou weer een hoop tijd en moeite bespaart. Meer weten hierover? Lees dan vooral verder, wat op onze website vind je alle informatie over wasmachines met stoomfunctie! Zoals de voordelen, de beste wasmachines van 2021 en waar je op moet letten bij het kopen van een stoomwasmachine.
Mobiel achtergrond

De voordelen van een wasmachine met stoomfunctie

Een wasmachine met stoomfunctie kan heel fijn zijn als strijken niet je favoriete klusje is. Je bent er namelijk veel sneller klaar mee als je de stoomfunctie hebt gebruikt bij het wassen van jouw kleding. Dit zorgt er namelijk voor dat je kleding met veel minder kreukels uit de trommel komt. Je hebt speciale wasprogramma’s waarbij de wasmachine jouw kleding automatisch stoomt na het centrifugeren. Maar een stoomwasmachine heeft meerdere voordelen, daarom is het momenteel ook zo’n populaire keuze! We hebben de voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Je kunt er ook voor kiezen om jouw kleding enkel te stomen. Deze wasmachines hebben namelijk vaak een speciaal programma voor alleen stomen, dan hoef je dus niet een heel wasprogramma te draaien voor het opfrissen van je kleding. Hierbij heb je geen wasmiddel of wasverzachter nog en je bent nog lekker snel klaar ook!
  2. Wasmachines met een stoomfuncties zijn energiezuinig en gebruiken minder water. Als een shirt geen vlekken heeft, maar wel een beetje muf ruikt, hoef je geen volledig wasprogramma te draaien. Enkel stomen is voldoende, en tevens de beste keuze voor jouw portemonnee en het milieu.
  3. Stoomwasmachines komen met verschillende energieklasses. Energieklasses lopen van A tot en met G, en wasmachines met stoomfunctie gaan niet lager dan energieklasse E. In de meeste gevallen hebben ze energieklasse A, waarmee je dus het meeste bespaart.
  4. Heb je een baby in huis, een gevoelige huid of snel last van allergieën? Dan wil je dat je wasgoed zo hygiënisch mogelijk is. Als je gaat voor een hygiënisch resultaat, is een wasmachine met stoomfunctie onze aanbeveling. Met stoom bereik je een schoner resultaat omdat het de vezels van je wasgoed doordringt.
  5. De stoomfunctie van je wasmachines zorgt ook voor minder slijtage aan je kleding. Dit komt omdat je er minder voor kiest om een volledig wasprogramma te draaien. Het gebruik van wasmiddel en het harde centrifugeren van de trommel richt schade aan jouw wasgoed. Door je kleren te stomen, beschadigt het minder snel en kun je er extra lang mee doen.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2021 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine met stoomfunctie

De beste Wasmachine met stoomfuncties

De beste wasmachines met stoomfunctie van 2021

Wil jij de beste wasmachine met stoomfunctie? Dan moet je inderdaad op onze website zijn! Wij hebben een lijst samengesteld met de beste stoomwasmachines die nu verkrijgbaar zijn. Bij het maken van deze selectie hebben wij bijvoorbeeld gekeken naar het vulgewicht, de energieklasse (voorheen bekend als het energielabel), het toerental, geluidsniveau centrifugeren en de wasprogramma’s van een tal aan apparaten. Ook hebben we de beoordeling door klanten in acht gehouden. Hierdoor kun jij snel zien wat de beste wasmachines met stoomfunctie zijn.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wasmachine met stoomfunctie kopen: waar let je op

Ons advies: als je toch een nieuwe wasmachine moet kopen, kies er dan een met stoomfunctie. Een wasmachine met stoomfunctie biedt je een hoop extra voordelen die je niet hebt bij een wasmachine die geen stoom gebruikt; je hoeft minder te strijken, kan je kleding snel opfrissen zonder wasmiddel, ze zijn energiezuinig, gebruiken minder water, zijn extra hygiënisch en zuiniger op je wasgoed. Maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een wasmachine met stoomfunctie? Onze tips lees je hieronder!

Voorlader of bovenlader

De voorlader is de meest voorkomende wasmachine. Hierbij zit de deur aan de voorkant van de wasmachine. Hetzelfde geldt voor stoomwasmachines. Daarnaast heb je ook bovenladers, die hebben de deur aan de bovenkant zitten. Deze zijn lastiger te vinden, maar als dit een belangrijk punt voor je is, zijn ze er wel.

Hoeveel vulgewicht

Het vulgewicht van een wasmachine bepaalt hoeveel wasgoed je kwijt kunt in de trommel. Dit ligt meestal tussen de 6 kg en 10 kg, maar kan ook meer zijn. Wasmachines met een vulgewicht van 6 tot 7 kg is geschikt voor kleine huishoudens, met een of twee personen. Ben je met meer? Dan kun je het beste kijken naar wasmachines met een vulgewicht van 8 kg. Voor gezinnen met een of twee kinderen is een vulgewicht van 8 kg aan te raden. Heb je een gezin met 3 kinderen of meer? Dan kun je je het beste oriënteren op een machine met 9 kg of meer.

Energieklasse

Dit stond voorheen bekend als energielabel, en bepaalt hoe energiezuinig een apparaat is. Dit loopt van energieklasse A t/m G. Voor wasmachines met stoomfuncties gaat het over het algemeen niet lager dan energieklasse E. Energiezuinige wasmachines zijn in aankoop vaak iets duurder, maar met de tijd kan dit je juist geld opleveren. Ze zorgen er namelijk voor dat je energierekening lekker laag blijft. En ze zijn ook nog eens beter voor het milieu!

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel van je wasmachine maakt in één minuut (centrifugeren). Hoe meer toeren hij maakt, hoe droger je wasgoed uit de trommel komt. Het toerental ligt meestal tussen 1100 en 1600 rpm (revolutions per minute).

Geluidsniveau centrifugeren

Het geluidniveau van je wasmachine geeft aan hoe luid het apparaat kan zijn – wat van groot belang kan zijn als je wasmachine in de buurt staat van bijvoorbeeld een slaapkamer. Het geluidniveau wordt verdeeld in vier levels: extra stil (71 dB of stiller), stil (72 – 73 dB), normaal (74 – 77 dB) en luid (78 dB of luider). De gemiddelde wasmachine met stoomfunctie heeft een geluidsniveau van 75 dB.

Wasprogramma's

Een wasmachine met stoomfunctie geeft je over het algemeen meer programma’s dan een wasmachine zonder, omdat ze ook in staat zijn stoom te gebruiken. Bij algemene wasprogramma’s kan je denken aan fijne was, handwas, katoen, korte was, opfrissen, synthetisch en wol. Door na te gaan welk programma je het meest gebruikt, of je nog behoefte aan hebt, kun je filteren welke wasmachine wel of niet bij je past.

Wasvoorkeuren

Wasmachines hebben allemaal verschillende specialiteiten. Als jij een specifieke eis hebt voor het wassen van jouw kleding, bijvoorbeeld omdat je een gevoelige huid hebt, zijn hier speciaal wasmachines voor ontwerpen. Andere voorbeelden van wasvoorkeuren zijn: extra snel, minder strijken, opfrissen zonder wassen, minder snel slijtage, delicate stoffen, sportkleding, zuinig met water en energie en kleurbehoud. Heb jij belang bij één (of verschillende) van deze specificaties? Vergeet dit dan niet mee te nemen in je zoektocht naar de perfecte wasmachine voor jou.

Wel of geen trommelreiniging

Met behulp van de trommelreiniging, maak je je wasmachine schoon en voorkom je dat er muffe geuren aan je kleren blijven hangen. Steeds meer wasmachines hebben de functie trommerlreiniging. Als je denkt gebruik te gaan maken van deze optie, raden we je aan te kiezen voor een stoomwasmachine met trommelreiniging.

Wasmachine met stoomfunctie assortiment

1364289

Miele WSD 323 WCS PowerWash...

1.069,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0 is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De Miele WSD 323 WCS PowerWash 2.0...
1588771

Zanussi ZWFN763CW

419,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Zanussi ZWFN763CW is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de reviewscore: 8.0 ontvangen van...
1517700

LG GC3M108N3 Direct Drive

399,00
De LG GC3M108N3 Direct Drive machine wast je vuile was volledig schoon. De waskwaliteit van de LG GC3M108N3 Direct Drive is basisklasse. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De machine heeft gemiddeld gezien...
1517310

Miele WW 670 WPM

1.599,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Miele WW 670 WPM is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de Miele WW 670 WPM is middenklasse. Bij het bepalen van...
1498558

AEG L6FBMAXI

599,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Stop maar met zoeken! De AEG L6FBMAXI is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De AEG L6FBMAXI is beoordeeld door 25 experts met de score: 9.0. De...
1524015

Miele WSA 033 WCS

849,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Miele WSA 033 WCS is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De Miele WSA 033 WCS heeft de score: 8.8...
1486291

Samsung WW90T534AAW Autodose

549,00
Ben je opzoek naar een wasmachine met genoeg vulgewicht voor 5 of meer personen? Dan is de Samung WW90T534AAW Autodose misschien wel wat voor jou. Naast de scherpe prijs is het ook kwalitatief een hele goede wasmachine. De Samsung WW90T534AAW...
1507238

Bosch WAXH2K70NL i-DOS

999,00
Op zoek naar een ideale wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De Bosch WAXH2K70NL i-DOS is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van de Bosch WAXH2K70NL i-DOS is topklasse. Omdat de Bosch WAXH2K70NL i-DOS beschikt over een...
1487999

Samsung WW80T854ABT QuickDri...

899,00
De Samsung WW80T854ABT QuickDrive wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de betere wasmachines van dit moment is. De...
1375967

AEG L7FE94EW

649,00
De AEG L7FE94EW beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van de AEG L7FE94EW is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De wasmachine heeft gemiddeld genomen...
1484919

Whirlpool FFBBE 7638 W F

429,00
De Whirlpool FFBBE 7638 W F beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De wasmachine is beoordeeld door 30 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 8.9. Doordat de...
1512474

LG F6WV910P2E TurboWash 360

949,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je nog niet welke je moet kopen? De LG F6WV910P2E TurboWash 360 is waarschijnlijk de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Het apparaat is beoordeeld door 8 eerdere...
1474558

AEG L6FBNR1 ProSense

549,00
De AEG L6FBNR1 ProSense beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De wasmachine is beoordeeld door 417 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 9.2. Deze machine is door...
1566060

Candy Smart CS 1410TXME/1-S

449,00
Zoek je een passende wasmachine en weet je niet welke je moet kiezen? De Candy Smart CS 1410TXME/1-S is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van de Candy Smart CS 1410TXME/1-S is basisklasse. Bij het bepalen van...
1487852

Samsung WW90T636ALH Autodose

749,00
De Samsung WW90T636ALH Autodose wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De machine is beoordeeld door 93 eerdere kopers met het cijfer: 9.2. Deze machine is door Coolblue als best getest. Dit betekend dat...
1501018

Siemens WM6HXK70NL intellige...

1.019,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM6HXK70NL intelligentDosing is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Omdat deze wasmachine beschikt over een topklasse...
1592553

AEG L6TBN62K ProSense

629,00
De AEG L6TBN62K ProSense wasmachine wast je kleding volledig schoon. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De machine is beoordeeld door 2 consumenten met het cijfer: 7.8. Doordat de machine aan de bovenkant opent is het een type bovenlader...
1530270

Zanussi ZWFN8240

489,00
De Zanussi ZWFN8240 beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van de Zanussi ZWFN8240 is basisklasse. Bij het bepalen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De wasmachine heeft gemiddeld genomen...
1516648

ASKO W2086C.W/2

999,00
De ASKO W2086C.W/2 beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De wasmachine heeft de beoordeling: 9.2 ontvangen van tenminste 3 eerdere kopers. De wasmachine is geschikt voor een gezin...