Whirlpool FreshCare+ wasmachine

De Whirlpool FreshCare+ wasmachine is een innovatie op het gebied van kledingverzorging en efficiëntie. Deze bijzondere wasmachine is uitgerust met een functie, die je kleding tot wel 6 uur na het einde van het wasprogramma fris houdt door middel van stoom en zachte trommelbewegingen. Je kunt je kleding dus extra lang in de trommel laten zitten en je hebt minder kreukels! Wil je een Whirlpool FreshCare+ wasmachine aanschaffen? Dan is het ook goed om te weten waar je op moet letten, zoals de verschillende wasprogramma’s en het vulgewicht tot de andere technologieën. Enthousiast? Hier vind je de beste Whirlpool Frescare+ wasmachines van 2024:
Whirlpool wasmachine

Whirlpool FreshCare+ wasmachine: wat is dat

De Whirlpool FreshCare+ wasmachine is niet zomaar een wasmachine; het is een combinatie van innovatie en delicate kracht. Met zijn unieke eigenschap van stoom afgewisseld met zachte trommelbewegingen, houdt de machine je kleding tot wel 6 uur na het einde van de wascyclus fris. Deze methode voorkomt de vorming van onaangename geuren en zorgt ervoor dat kleding langer fris en kreukvrij blijft.

Het geheim achter deze prestaties? De intelligente technologie van Whirlpool. Zo transformeert de FreshCare+ wasmachine het wassen naar een niveau waarbij zorg voor kleding en gebruiksgemak hand in hand gaan.

Beste Whirlpool FreshCare+ wasmachine van 2024

Ook als je al zeker weet dat de FreshCare+ wasmachines van Whirlpool precies zijn waar je naar op zoek bent, kan het nog lastig zijn om de juiste keuze te maken. Om je op weg te helpen hebben we de modellen voor je getest en met elkaar vergeleken. Dit zijn de beste Whirlpool wasmachines met FreshCare+ van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Net als ieder ander apparaat moet je ook bij de Whirlpool wasmachine rekening houden met verschillende voor- en nadelen. Hier vind je de punten die het meest genoemd worden.

Voordelen

 1. Extra frisse was: Dankzij de FreshCare+ technologie blijft je wasgoed tot 6 uur na het einde van de wascyclus fris, wat handig is als je niet direct in staat bent om je was uit de machine te halen.
 2. Minder kreukels: Door het zachtjes ronddraaien van de was kunnen er minder kreukels ontstaan, wat het strijken vergemakkelijkt. Bij sommige kledingstukken is het zelfs helemaal niet meer nodig om te strijken.
 3. Energie efficiëntie: De energieklasse van deze modellen is erg hoog, waardoor je niet alleen een bijdrage levert aan een schoner milieu, maar ook aanzienlijk kunt besparen op je energierekening.

Nadeel

 1. Prijs: Wasmachines met speciale technologieën zoals FreshCare+ kunnen duurder zijn in aanschaf dan basis modellen.
 2. Niet voor iedereen handig: Het is niet voor iedereen per se nodig dat je kleding langer fris blijft, omdat sommige mensen wel de tijd hebben om het direct uit de trommel te halen. Voor hen is de functie daarom overbodig.

Hoe werkt een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Bij een normale wasmachine gaat je wasgoed muf ruiken als je het niet snel genoeg uit de trommel haalt. Dat is erg zonde, want vaak betekent dit dat je de lading nog een keer moet wassen.

Een FreshCare+ wasmachine beschikt over een systeem dat na het reguliere wasprogramma wordt ingeschakeld. Er wordt stoom door de trommel geblazen en blijft de trommel langzaam ronddraaien, waardoor onaangename geuren geen kans krijgen. Door Whirlpool wordt dit een nieuwe dimensie van frisheid genoemd.

Je kunt het programma zowel vóór als tijdens het wasprogramma selecteren en het kan ook op ieder moment gestopt worden.

Zo gebruik je een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Om je kleding langer mooi en fris te houden met behulp van de FreshCare+ technologie van Whirlpool, volg je de volgende stappen:

 1. Voorbereiding: Sorteer je wasgoed op kleur en materiaal. Sluit ritsen en knopen en keer kleding binnenstebuiten om slijtage te verminderen.
 2. Laden van de machine: Open de deur van de wasmachine en plaats je wasgoed in de trommel. Zorg ervoor dat je niet te veel of te weinig wasgoed inlaadt voor optimale wasresultaten.
 3. Wasmiddel toevoegen: Voeg het juiste wasmiddel toe aan het daarvoor bestemde bakje. Als je wasmachine is uitgerust met automatisch doseren, stel dan de juiste instellingen in voor het type en de hoeveelheid wasgoed.
 4. Kies het juiste wasprogramma: Selecteer op het display het gewenste wasprogramma. Denk aan programma’s als Colors 15° voor gekleurde kleding of BioStain 15° voor het optimaal verwijderen van vlekken.
 5. Activeer FreshCare+: Als je verwacht je wasgoed niet direct na het wassen uit de machine te halen, schakel dan de FreshCare+ functie in. Dit zorgt ervoor dat je kleding tot 6 uur na het einde van de wascyclus fris blijft.
 6. Start de wasmachine: Druk op de startknop. De wasmachine begint nu met het gekozen wasprogramma.
 7. Einde van het programma: Zodra het programma is afgelopen, kun je de deur openen en je wasgoed eruit halen. Als je de FreshCare+ functie hebt ingeschakeld, kan je kleding ook later verwijderen zonder dat het muf wordt.
 8. Onderhoud: Maak regelmatig het zeepbakje schoon, controleer de rubbers van de deur op resten en reinig de trommel af en toe met een speciaal reinigingsprogramma of -middel.

Wat vinden andere mensen van een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Bij de aanschaf van een nieuw apparaat is het altijd aan te raden om de recensies van andere gebruikers te lezen. Hieruit kun je namelijk opmaken hoe de wasmachine bevalt en of dat ook zou gelden in jouw specifieke situatie. Hier hebben we alvast de punten die het vaakst worden genoemd voor je samengevat.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Net als bij iedere andere wasmachine zijn er een aantal dingen waar je op moet letten tijdens de aanschaf. Als je over deze verschillende eigenschappen goed nadenkt, is de kans groter dat je een nieuwe Whirlpool zal vinden die past bij jouw wensen en behoeftes.

Vulgewicht

Je bepaalt wat voor jou het beste aantal kg vulgewicht is op basis van de grootte van je huishouden. Voor één persoon heb je een trommelinhoud van ongeveer 6 kg tot 7 kg nodig. Hoe meer personen je huishouden telt, hoe meer vulgewicht je nodig hebt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft je een indicatie van hoe veel last je zal hebben van je wasmachine. Wasmachines die minder dan 72 dB tijdens het centrifugeren produceren, worden gezien als stil en kunnen dus gemakkelijk worden geplaatst naast je werk- of slaapkamer. Vanaf 77 dB wordt een wasmachine gezien als luid. Wasmachines met een duurzame koolborstelloze motor zijn extra stil.

Energie efficiëntie

Wasmachines die efficiënt zijn in hun energieverbruik, hebben vaak een hoger prijskaartje. Dit betekent dat je in de eerste instantie een wat grotere investering moet doen, maar deze kan je over de gehele levensduur van het apparaat wel terug verdienen met een lagere energierekening.

Toerental

Het toerental van je wasmachine geeft aan hoe droog je wasgoed uit de trommel zal komen. Hoe hoger het aantal toeren, hoe minder restvocht er in je wasgoed achterblijft. Niet alle kledingstukken kunnen op een hoog toerental gecentrifugeerd worden, dus kijk hiervoor ook goed naar je wasgoed.

Wasprogramma's

Het aantal verschillende wasprogramma’s van een wasmachine is een belangrijke eigenschap, omdat dit aangeeft wat voor soort wasgoed je schoon kunt krijgen. Kijk niet alleen naar de verschillende stoffen die je kunt wassen, maar ook naar de temperaturen en de tijdsduur van ieder programma.

Andere functies

Naast de FreshCare+ kan een wasmachine van Whirlpool ook andere functies hebben, zoals de 6th sense technologie die detecteert hoeveel wasgoed er in de trommel zit. Op basis van deze analyse wordt vervolgens bepaald hoeveel water en energie er verbruikt moet worden, waardoor je flink op deze kosten kunt besparen. Verder zijn er nog een aantal andere functies die je misschien aanspreken:

 • SoftMove™: Deze functie zorgt voor aangepaste trommelbewegingen voor elk wasprogramma, waardoor kleding met zorg wordt behandeld en slijtage wordt geminimaliseerd.
 • PrecisionClean: Geavanceerde sproeiers voor een efficiëntere verdeling van water, wat kan leiden tot betere wasprestaties met minder water.
 • SteamCare: Deze functie gebruikt stoom om kreukels te verminderen en kan helpen bij het verwijderen van allergenen.
 • Colors 15°: Een programma ontworpen om kleuren van kleding langer levendig te houden, zelfs bij wassen op een lage temperatuur.
 • BioStain 15°: Een speciaal programma voor het verwijderen van hardnekkige vlekken bij lage temperaturen zonder de kwaliteit van kleding te verminderen.
 • SenseInverter Motor: Een stille en duurzame motor die zorgt voor langere levensduur en efficiëntie van de wasmachine.

De meest gestelde vragen over een Whirlpool FreshCare+ wasmachine

Het voordeel aan populaire modellen zoals de Whirlpool FreshCare+ wasmachine is dat er veel anderen zijn die iets over het apparaat willen weten. In dit gedeelte hebben we de vragen die het vaakst worden gesteld voor je verzameld.

Hoe werkt de FreshCare-functie en hoe lang kan ik kleding in de machine laten nadat het programma is afgelopen?

De FreshCare functie van Whirlpool werkt door het wasgoed zachtjes te laten draaien en stomen nadat het wasprogramma is geëindigd. Dit helpt om onaangename geuren en kreukels te verminderen. Je kunt je wasgoed tot 6 uur na het einde van de wascyclus in de machine laten zonder dat het zijn frisheid verliest.

Wat is het verschil tussen de Whirlpool FreshCare+ en andere modellen van Whirlpool?

Het voornaamste verschil is de aanwezigheid van de FreshCare+ technologie. FreshCare+ modellen zijn ontworpen om je wasgoed langer fris te houden na het beëindigen van de wascyclus. Andere modellen van Whirlpool kunnen deze specifieke functie missen, maar kunnen wel andere technologieën en functies bevatten.

Heeft de FreshCare+ functie invloed op het energieverbruik van de wasmachine?

Hoewel de FreshCare+ functie na afloop van het wasprogramma nog enige tijd actief blijft om de trommel langer fris te houden, is het energieverbruik relatief laag. Toch kan elke extra functionaliteit invloed hebben op het totale energieverbruik. Het is altijd raadzaam om het specifieke energielabel en de specificaties van het model in kwestie te controleren om een goed beeld te krijgen van het verbruik.

Whirlpool FreshCare+ wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines