LG Direct Drive wasmachine

Een van de grootste ergernissen rondom de wasmachine is het geluid tijdens het centrifugeren, maar dat is met de LG Direct Drive wasmachine verleden tijd. Dit model heeft namelijk een motor die direct is aangesloten op de trommel, waardoor deze minder geluid maakt. Je plaatst de wasmachines zonder problemen naast je werk- of slaapkamer. Ook heb je met deze constructie veel minder snel last van slijtage aan je kleding en aan de wasmachine zelf. Op deze pagina vind je een overzicht met de beste LG Direct Drive wasmachines van 2024!
LG wasmachine

LG Direct Drive wasmachine: wat is dat

Een LG Direct Drive wasmachine staat voor innovatie en precisie in de waswereld. Maar wat maakt deze technologie zo bijzonder?

In de kern van een LG Direct Drive wasmachine zit een unieke motor die direct aan de trommel van de wasmachine is gekoppeld. Dit in tegenstelling tot traditionele wasmachines waarbij de motor via riemen de trommel aandrijft. Hierdoor zijn er minder bewegende delen, wat verschillende voordelen met zich meebrengt.

 1. Minder geluid en trillingen: Omdat er geen riemen of katrollen zijn die kunnen slijten of trillen, werkt de LG Direct Drive wasmachine stiller en stabieler.
 2. Efficiënter en duurzamer: De directe aandrijving zorgt voor een efficiëntere krachtoverdracht, waardoor de wasmachine minder energie verbruikt. Bovendien is de kans op slijtage kleiner, wat de levensduur van de machine ten goede komt.
 3. Optimale wasbewegingen: Dankzij de Direct Drive technologie kan de wasmachine verschillende bewegingen maken die afgestemd zijn op het type wasgoed. Of je nu delicate zijde of stevige jeans wast, de wasmachine past de bewegingen aan voor het beste resultaat.
 4. Langere garantie: Vanwege de duurzaamheid van de Direct Drive technologie, biedt LG vaak een langere garantie op de motor van hun wasmachines.

Het mag duidelijk zijn dat een LG Direct Drive wasmachine een slimme investering is voor iedereen die waarde hecht aan efficiëntie, duurzaamheid en de beste zorg voor hun kleding. Het is een perfecte combinatie van moderne technologie en praktische voordelen die het wassen makkelijker en beter maken.

Beste LG Direct Drive wasmachine van 2024

Wil je een LG wasmachine met Direct Drive aanschaffen, maar weet je nog niet welke het beste bij jou zal passen? Kijk dan naar de modellen die wij hebben getest en vergeleken. We keken daarvoor onder andere naar het vulgewicht in kg, toerental, het geluidsniveau en natuurlijk de energieklasse. Dit zijn de beste LG Direct Drive wasmachines van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een LG Direct Drive wasmachine

Net als alle andere producten heeft ook deze wasmachine zo zijn eigen voor en nadelen. Om je te helpen bij het vinden van de juiste wasmachine, hebben we die hier voor je uiteen gezet:

Voordelen

 1. Minder geluid en trillingen: Doordat de motor direct aan de trommel is bevestigd, zijn er minder bewegende onderdelen en hierdoor ook minder trillingen. Je kunt stil wassen en centrifugeren, waardoor je het apparaat gemakkelijk naast een werk- of slaapkamer kunt plaatsen.

 2. Langere levensduur: De Direct Drive technologie heeft minder bewegende delen, wat kan leiden tot minder slijtage en een langere levensduur van de wasmachine. Het apparaat levert langdurig comfort, waardoor je minder snel in een nieuwe wasmachine hoeft te investeren.

 3. Energie efficiëntie: De directe aansluiting van de motor op de trommel zorgt voor minder energieverlies, wat resulteert in een efficiëntere werking en mogelijke besparingen op de energierekening.

 4. Betere wasprestaties: Dankzij de nauwkeurige controle die de Inverter Direct Drive motor biedt, kunnen LG wasmachines aangepaste bewegingen maken die zijn afgestemd op het type wasgoed, wat zorgt voor een betere reiniging en de beste verzorging voor je kleding. Je geniet altijd van het optimale resultaat.

 5. Minder onderhoud: Deze wasmachine heeft geen aandrijfriem nodig en daardoor zijn er minder onderdelen nodig. Je zou dus kunnen zeggen dat de wasmachine minder blessure gevoelig is dan andere modellen.

Nadeel

 1. Prijs: Een LG wasmachine met Direct Drive kan duurder zijn in aanschaf dan traditionele wasmachines. Wel is LG zo overtuigd van zijn eigen kunnen, dat je tien jaar garantie op de direct drive motor krijgt.

 2. Reparatiekosten: Als er iets misgaat met de Direct Drive motor, kan de geavanceerde technologie tot gevolg hebben dat de reparatiekosten iets hoger zijn.

Hoe werkt een LG Direct Drive wasmachine

Wanneer je de technologie achter de LG Direct Drive wasmachine begrijpt, krijg je pas echt waardering voor de slimme engineering van LG. Laten we dieper duiken in de werking van deze wasmachine:

Bij de meeste traditionele wasmachines wordt de motor via riemen verbonden met de trommel. Dit kan leiden tot extra slijtage, geluid en trillingen. LG heeft dit mechanisme vervangen door hun Direct Drive technologie.

 1. Directe aandrijving: In plaats van riemen, is de motor van een LG Direct Drive wasmachine direct aan de trommel bevestigd. Dit zorgt voor minder bewegende delen, wat de efficiëntie verhoogt en het geluid en de trillingen vermindert.
 2. Intelligente wasbewegingen: Door de Direct Drive technologie kan de wasmachine verschillende trommelbewegingen maken. Dit betekent dat de machine, afhankelijk van het gekozen wasprogramma, de bewegingen van de trommel kan aanpassen om de beste wasprestaties te leveren. Of je nu een snelle was draait of delicate kledingstukken wast, de Direct Drive zorgt voor de optimale beweging.
 3. Energie efficiëntie: Omdat de motor direct op de trommel is aangesloten, is er minder energieverlies. Dit maakt de LG Direct Drive wasmachine zuiniger in vergelijking met traditionele wasmachines, zo is de stroomverbruik in standby kleur veel minder fel, waardoor er niet onnodig energie wordt verbruikt.
 4. Duurzaamheid: De verminderde slijtage door het ontbreken van riemen en katrollen zorgt ervoor dat de Direct Drive motor langer meegaat, waardoor LG vaak een langere garantie op hun Direct Drive motoren biedt.

Kortom, een LG Direct Drive wasmachine werkt door een slimme combinatie van directe aandrijving en intelligente technologie om jouw kleding op de meest efficiënte en zorgzame manier te wassen. Het is een innovatieve benadering van wassen die de standaard zet voor moderne wasmachines.

Zo gebruik je een LG Direct Drive wasmachine

Het gebruik van een LG Direct Drive wasmachine is vrij eenvoudig en vergelijkbaar met de meeste moderne wasmachines, maar met enkele voordelen die deze technologie met zich meebrengt. Volg deze stappen om het meeste uit je Direct Drive wasmachine te halen:

 1. Sorteer je wasgoed: Scheid lichte kleuren van donkere en zware stoffen van lichte. Dit zorgt niet alleen voor een betere reiniging, maar beschermt ook je kleding tegen slijtage.
 2. Voeg wasmiddel toe: Meet het aanbevolen wasmiddel af en voeg het toe aan de daarvoor bestemde lade. De hoeveelheid kan variëren afhankelijk van de waslading en het type wasmiddel.
 3. Kies het juiste programma: LG Direct Drive wasmachines bieden verschillende wasprogramma’s die zijn afgestemd op verschillende soorten kleding en stoffen. Als je het juiste wasprogramma gebruikt, weet je zeker dat je kleding zo schoon mogelijk wordt, zonder slijtage.
 4. Start de wasmachine: Nadat je het juiste programma hebt geselecteerd, druk je op de startknop.
 5. Maak gebruik van de Direct Drive voordelen: Door de precisie van de Direct Drive motor past de wasmachine automatisch de bewegingen van de trommel aan op basis van de lading. Dit zorgt voor een efficiëntere en effectievere wasbeurt.
 6. Eindig met centrifugeren: Na het wasprogramma kan je, indien nodig, een apart centrifugeprogramma selecteren om overtollig water uit je kleding te verwijderen.
 7. Haal de kleding eruit: Zodra het programma is voltooid, open je de deur en haal je de schone kleding eruit. Laat de deur even open staan om de trommel te laten luchten en voorkom zo muffe geurtjes.

Met deze stappen haal je het beste uit je LG Direct Drive wasmachine en zorg je ervoor dat je kleding altijd fris en schoon is.

Wat vinden andere mensen van een LG Direct Drive wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG Direct Drive wasmachine

Natuurlijk is de motor een van de belangrijkste kenmerken van een wasmachine, maar dat betekent niet dat je de andere eigenschappen van het apparaat uit het oog moet verliezen. Let vooral ook eens op:

Vulgewicht

De belangrijkste eigenschap waar je bij een nieuwe wasmachine naar kijkt is altijd het vulgewicht. In een te kleine wasmachine wordt je wasgoed namelijk niet goed schoon en bij een te groot model verbruik je alsnog meer dan nodig is. LG heeft wasmachines van 6 kg tot aan 10 kg.

Energielabel

Alle wasmachines met Direct Drive hebben energielabel A, maar er zijn tegenwoordig ook modellen met energieklasse A-10%, waarmee je nog meer kunt besparen. Er is met energieklasse A geen stroomverbruik wanneer dat niet nodig is, waardoor je maandelijkse lasten flink omlaag kunnen gaan.

Gebruiksgemak

Natuurlijk mag je naast de directe aandrijving ook nog rekenen op andere functies die het gebruiksgemak voor jou verhogen. Denk daarbij aan uitgestelde start, kledingbeschermende trommel, resttijdindicator, stoomfunctie en tussentijds was toevoegen.

Andere functies

Naast de Direct Drive motor zijn er ook nog andere technologieën van LG die je wasmachine kan hebben, denk daarbij eens aan:

 • LG AI DD: Dit staat voor Artificial Intelligence Direct Drive. Deze innovatie gebruikt kunstmatige intelligentie om de beste wasbewegingen voor elk type wasgoed te detecteren en toe te passen. Door de stofsoort en de vuilgraad te herkennen, past de wasmachine de bewegingen aan voor optimale reiniging met minimale slijtage.
 • LG Smart Diagnosis: Hierdoor kunnen gebruikers snel en gemakkelijk eventuele problemen met hun wasmachine identificeren. Door simpelweg een smartphone dicht bij het apparaat te houden, kunnen specifieke tonen worden geregistreerd en geanalyseerd. Dit biedt een diagnose en mogelijke oplossingen zonder de noodzaak van een servicebezoek.
 • LG Steam: Deze technologie maakt gebruik van stoom om kleding grondig te reinigen en te ontsmetten. Hierdoor worden niet alleen hardnekkige vlekken en vuil verwijderd, maar worden ook 99,9% van de allergenen zoals huisstofmijt en pollen geëlimineerd. Bovendien helpt stoom kreuken te verminderen, waardoor kleding er na elke wasbeurt frisser en gladder uitziet.
 • LG ThinQ: LG ThinQ verandert huishoudelijke apparaten in slimme, verbonden apparaten. Met de ThinQ-app kunnen gebruikers hun wasmachine op afstand bedienen, wasprogramma’s aanpassen, en zelfs de voortgang van de wascyclus in de gaten houden. Het platform is ook compatibel met spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa.
 • LG TurboWash: TurboWash van LG versnelt de wascycli zonder in te boeten aan waskwaliteit. Dankzij deze technologie kan een volledige wasbeurt in slechts 59 minuten worden voltooid. Daarnaast bespaart TurboWash water en energie, waardoor het zowel efficiënt als milieuvriendelijk is.
 • LG ezDispense: Met de LG ezDispense functie kunnen gebruikers vloeibaar wasmiddel en wasverzachter in de wasmachine gieten, waar het vervolgens automatisch in de juiste hoeveelheden wordt gedoseerd voor meerdere wasbeurten. Dit zorgt voor consistentie in de was en minder verspilling van wasmiddel.

De meest gestelde vragen over een LG wasmachines met Direct Drive

Voordat je overgaat tot de aankoop van een wasmachine met Direct Drive, is het handig om eens te kijken naar wat andere consumenten er graag over willen weten. Hierdoor kom je misschien achter aspecten waar je zelf nog niet over had nagedacht. Dit zijn de vragen die het vaakst worden gesteld:

Wat is het verschil tussen een standaard motor en de Direct Drive motor?

De belangrijkste verschillen tussen een standaard motor in wasmachines en de Direct Drive motor van LG zijn:

 • Plaatsing en verbinding: In traditionele wasmachines wordt de motor via riemen en katrollen verbonden met de trommel. Bij een Direct Drive motor is deze direct aan de trommel bevestigd, zonder tussenkomst van riemen of katrollen.
 • Aantal bewegende onderdelen: Door het ontbreken van riemen en katrollen heeft de Direct Drive motor minder bewegende delen. Dit kan leiden tot minder slijtage en een langere levensduur.
 • Energie efficiëntie: Omdat de Direct Drive motor direct op de trommel is aangesloten, is er minder energieverlies. Dit maakt de motor in veel gevallen efficiënter dan traditionele wasmachinemotoren.
 • Trillingen en geluid: De directe aansluiting van de motor op de trommel zorgt voor minder trillingen en, als gevolg daarvan, een stillere werking.

Hoeveel stiller zijn LG Direct Drive wasmachines ten opzichte van normale wasmachines?

De exacte hoeveelheid geluidsreductie kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de omstandigheden, maar over het algemeen zijn LG Direct Drive wasmachines significant stiller dan traditionele wasmachines. Dit komt voornamelijk door het ontbreken van de riemen, wat zorgt voor minder trillingen en geluid. Het is niet ongebruikelijk om een geluidsreductie van meerdere decibellen te zien bij Direct Drive modellen in vergelijking met traditionele modellen. Voor exacte cijfers is het raadzaam om specificaties van specifieke modellen te vergelijken of recensies te raadplegen.

LG Direct Drive wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines