LG TurboWash wasmachine

Een LG TurboWash wasmachine zorgt ervoor dat je snel kunt wassen, zo snel zelfs, dat een halve lading met een volwaardig snelwasprogramma al binnen 39 minuten klaar is. Je bespaart hierdoor niet alleen tijd, maar ook water en energie. Daarbij blijft je kleding door de speciale technologie langer mooi. Vergeleken met andere snelle wasprogramma’s, is het geluidsniveau van de LG TurboWash aanzienlijk lager. Ben je benieuwd? Bekijk dan hier de beste LG TurboWash wasmachines van 2024:
LG wasmachine

LG TurboWash wasmachine: Wat is dat

De LG TurboWash wasmachine is een perfecte blend van snelheid, zorg en innovatie, allemaal verpakt in een strak design. Wat maakt deze LG wasmachine nu zo speciaal? Ten eerste, dankzij de TurboWash 39 technologie, kun je razendsnel een wascyclus draaien. Sta er maar eens bij stil: een halfvolle trommel is al binnen 39 minuten schoon en fris. Voor degenen die waarde hechten aan hun garderobe, biedt deze machine delicate zorg voor zelfs de meest gevoelige stoffen. En daar stopt het niet. Heb je last van allergieën? Het anti-allergie programma verwijdert maar liefst 99,9% van de allergenen uit je kleding, wat een zegen is voor iedereen die gevoelig is voor pollen, stof of andere irritanten.
Maar de TurboWash technologie doet meer dan alleen snel wassen. Het behoudt de kwaliteit en kleur van je kleding door precies de juiste hoeveelheid water en wasmiddel te gebruiken. Dit zorgt voor minder slijtage en garandeert dat je favoriete kledingstukken langer mee gaan en hun frisse uitstraling behouden. Kiezen voor een LG TurboWash wasmachine betekent kiezen voor een langere levensduur van je kleding en een efficiënt wasproces.

Beste LG TurboWash wasmachine van 2024

Ben jij op zoek naar een wasmachine van LG met TurboWash? Dan doe je er goed aan om eens te kijken naar de onderstaande modellen die wij hebben getest en met elkaar hebben vergeleken.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een LG TurboWash wasmachine

Net als bij andere wasmachines moet je ook bij de LG Turbowash goed nadenken over de voor- en nadelen die eraan verbonden zitten. Weeg deze tegen elkaar af voordat je overgaat tot je aankoop.

Voordelen

 1. Snellere wascycli: De TurboWash technologie zorgt ervoor dat wascycli aanzienlijk worden verkort, waardoor je minder tijd besteedt aan wachten en meer tijd overhoudt voor andere activiteiten.
 2. Energie- en waterbesparing: Met een wasmachine van TurboWash verbruik je veel minder water en energie, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je energierekening.
 3. Langere levensduur van je kleding: Alle modellen met TurboWash hebben ook een kledingbeschermende trommel, waardoor je kleding minder snel zal slijten.
 4. Goede waskwaliteit: Je denkt misschien dat 39 minuten niet genoeg is om een halve lading wasgoed schoon te krijgen, maar niks is minder waar. Als je de hoeveelheid wasgoed op de juiste manier afstemt, en er dus niet meer was in de trommel zit dan de helft, komt je wasgoed er stralend schoon uit.
 5. Geavanceerde technologie: Met functies zoals automatisch doseren en slimme sensoren past de machine zich aan elke wasbeurt aan voor optimale resultaten.

Nadeel

 1. Prijs: De geavanceerde technologieën en functies kunnen ervoor zorgen dat een LG TurboWash wasmachine duurder is in aanschaf dan sommige basismodellen. Houd rekening met een minimale aanschafprijs van €650. De duurste modellen kosten bijna €800. Op de gehele levensduur van het apparaat zal je waarschijnlijk juist besparen, omdat de AI DD technologie ervoor zorgt dat je kleding langer mooi blijft en je minder water en energie verbruikt.
 2. Onderhoud en reparaties: Een wasmachine die meer verschillende functies heeft, is kwetsbaarder. De kans dat een van de sensoren stuk gaat en vervangen of gerepareerd moet worden is nu eenmaal aanwezig. Zorg er dus altijd voor dat je je wasmachine goed schoon houdt om onnodig herstel te voorkomen.
 3. Complexiteit: Het kan even duren voordat je alle programma’s geprobeerd hebt en precies weet hoe jouw wasmachine met TurboWash werkt. Houd er dus rekening mee dat je even de tijd nodig zal hebben om aan je nieuwe wasmachine te wennen.

Hoe werkt een LG TurboWash wasmachine

De LG TurboWash slimme wasmachine is ontworpen met geavanceerde technologieën die samenwerken om je was snel en efficiënt schoon te krijgen. Maar hoe werkt dat precies?

 • DirectDrive Motor: In het hart van de LG TurboWash wasmachine zit de DirectDrive motor. Deze motor is rechtstreeks op de trommel aangesloten, wat zorgt voor minder bewegende delen en dus minder slijtage en geluid. Het resultaat? Een stillere, duurzamere en efficiëntere wasmachine.
 • TurboWash technologie: Deze technologie combineert de krachtige waterstraal met verbeterde wasbewegingen om de was sneller schoon te krijgen. In combinatie met het speciale sproeipatroon wordt wasmiddel sneller door je kleding verspreid, wat zorgt voor een kortere en toch grondige wascyclus.
 • Slimme sensoren: Deze sensoren detecteren de grootte en het type lading en passen automatisch de waterhoeveelheid, de wasbewegingen en de spoeltijd aan voor optimale resultaten.
 • Automatisch doseren: De machine bepaalt de juiste hoeveelheid wasmiddel op basis van de lading, waardoor je kleding altijd met de juiste hoeveelheid wasmiddel wordt gewassen en verspilling wordt voorkomen.
 • Stoomtechnologie: Sommige TurboWash modellen zijn uitgerust met stoomtechnologie die diep doordringt in stoffen om hardnekkige vlekken en allergenen te verwijderen, terwijl je kleding zacht blijft.
Door deze geavanceerde functies en technologieën te combineren, biedt de LG TurboWash wasmachine een superieure waservaring die zowel snel als efficiënt is.

Zo gebruik je een LG TurboWash wasmachine

>Het bedienen van een LG TurboWash wasmachine is een eenvoudig en intuïtief proces, maar om het meeste uit je machine te halen, is het goed om een paar stappen te kennen.

 1. Vul de trommel: Begin met het inladen van je wasgoed. Zorg ervoor dat je de trommel niet overbelast om effectief wassen en spoelen te garanderen.
 2. Kies het juiste wasmiddel: Hoewel de TurboWash technologie efficiënt is, is het essentieel om een geschikt wasmiddel te gebruiken, bij voorkeur eentje die is ontworpen voor hoog-efficiënte machines.
 3. Selecteer het programma: Op het bedieningspaneel kun je het gewenste wasprogramma kiezen, bijvoorbeeld speciaal voor delicate stoffen. Als je de TurboWash optie wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je deze specifieke functie activeert, indien dit niet automatisch gebeurt.
 4. Pas instellingen aan: Afhankelijk van je wasgoed en specifieke behoeften kun je aanvullende instellingen zoals temperatuur, centrifugesnelheid of extra spoelbeurten aanpassen.
 5. Start de machine: Na het instellen van je voorkeuren, druk je op de startknop en laat je de TurboWash technologie zijn werk doen.
 6. Onderhoud: Na gebruik is het een goed idee om de deur open te laten staan om de machine te laten luchten en nare geurtjes te voorkomen. Periodiek reinigen van het wasmiddelbakje en de trommel helpt ook om je machine in topconditie te houden.

Met deze stappen ben je goed op weg om slimmer en sneller te wassen met je LG TurboWash wasmachine.

Wat vinden andere mensen van een LG TurboWash wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG TurboWash wasmachine

Er zijn een aantal aanwijsbare verschillen tussen de verschillende modellen van LG die TurboWash hebben. Om de perfecte wasmachine voor jou te vinden, let je dus op de volgende eigenschappen:

Energieklasse

Binnen het assortiment met TurboWash kun je kiezen uit energielabel A-10% of energielabel A. Het verschil in besparing is over de gehele levensduur ongeveer €30.

Geluidsniveau

Een stille wasmachine produceert tijdens het centrifugeren 72 dB of minder. De meeste wasmachines met TurboWash hebben een laag geluidsniveau, maar het kan altijd lonen om daar goed op te letten.

Wasprogramma's

Er zijn verschillende wasprogramma’s die allemaal bijdragen aan het langer mooi houden van je kleding. Denk daarbij aan een programma dat babykleertjes hygiënisch schoon wast, een programma speciaal voor wol allergieën of fijne wasprogramma’s waardoor zelfs je meest delicate outfits langer mooi blijven. Bedenk van tevoren wel of je zo’n babykleding programma echt nodig hebt, zodat je niet te veel betaald voor functies die je eigenlijk niet gebruikt.

Gebruiksgemak

Veel wasmachines van LG hebben ook een wi fi koppeling, wat inhoudt dat je ze kunt besturen via de LG Thinq app op je telefoon of tablet. Daarnaast heb je nog de keuze uit automatisch uitschakelen, tussentijds was toevoegen en een zelfreinigende wasmiddellade.

Merkspecifieke functies van LG

Wasmachines die het TurboWash programma hebben, kunnen ook zijn uitgerust met:

 • LG AI DD (Artificial Intelligence Direct Drive): De LG AI DD technologie gebruikt kunstmatige intelligentie om de wasbewegingen aan te passen op basis van de zachtheid en het type stof. Hierdoor wordt de optimale beweging voor elke waslading geselecteerd, wat resulteert in een zorgzamere behandeling en betere wasprestaties.
 • LG Direct Drive: De Direct Drive motor van LG is direct aan de wastrommel bevestigd, wat zorgt voor minder bewegende delen, minder geluid en trillingen, en een langere levensduur van de machine. Deze motor is energiezuinig en zorgt voor betere wasprestaties met minder slijtage.
 • LG Smart Diagnosis: Met LG Smart Diagnosis kunnen gebruikers snel en gemakkelijk eventuele problemen met hun wasmachine identificeren. Door simpelweg je smartphone of tablet bij de wasmachine te houden, kan de machine zelfdiagnose uitvoeren en oplossingen suggereren.
 • LG Steam: De Steam technologie van LG maakt gebruik van stoom om hardnekkige vlekken en allergenen te verwijderen. Het zorgt voor diepere reiniging, frissere kleding en helpt bij het desinfecteren van de was. Bovendien vermindert het kreuken, waardoor strijken makkelijker wordt.
 • LG ThinQ: LG ThinQ is een slimme technologie die het mogelijk maakt je wasmachine te verbinden met je smartphone. Via de ThinQ app kun je je wasmachine op afstand bedienen, wasprogramma’s downloaden en zelfs de energieconsumptie bijhouden.
 • LG ezDispense: Met de LG ezDispense functie wordt het wasmiddel automatisch gedoseerd. De machine bepaalt de juiste hoeveelheid wasmiddel voor elke lading, waardoor verspilling wordt verminderd en je wasmiddel efficiënter wordt gebruikt.

De meest gestelde vragen over een LG TurboWash wasmachine

Uiteraard trekt een model als de TurboWash van LG veel aandacht en het voordeel daarvan voor jou is dat er ook veel vragen over gesteld worden. Hier lees je wat andere consumenten graag willen weten:

Hoe kan ik een LG TurboWash wasmachine het beste onderhouden?

 1. Reinig de wasmiddellade na elke paar wasbeurten om zeepresten en opgebouwd vuil te verwijderen.
 2. Voer maandelijks een reinigingscyclus uit met een specifieke machine-reiniger of een mengsel van witte azijn en water.
 3. Controleer en reinig regelmatig het pluizenfilter.
 4. Laat de deur van de wasmachine na elke wasbeurt op een kier staan om de trommel te laten drogen en de vorming van schimmel en nare geurtjes te voorkomen.
 5. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor specifieke onderhoudsinstructies en -aanbevelingen voor jouw model.

Welke wasmiddelen zijn geschikt voor de LG TurboWash wasmachine?

De LG TurboWash wasmachines zijn ontworpen voor gebruik met zowel vloeibare als poederwasmiddelen. Kies een wasmiddel dat geschikt is voor hoogrendement (HE) wasmachines, omdat deze minder schuim produceren. Dit is essentieel voor de efficiënte werking van TurboWash. Vermijd te veel wasmiddel en volg altijd de aanbevolen dosering op het etiket van het wasmiddel.

Hoeveel sneller is een LG TurboWash wasmachine ten opzichte van een normale wasmachine?

De LG TurboWash technologie is ontworpen om de wasduur drastisch te verminderen zonder in te boeten aan reinigingsprestaties. Afhankelijk van het model en het gekozen wasprogramma kan TurboWash de wascyclus met wel 20 tot 30 minuten verkorten in vergelijking met standaardwascycli van normale wasmachines. De exacte tijdswinst kan echter variëren afhankelijk van de specifieke belading, het type wasgoed en het geselecteerde programma.

LG TurboWash wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines