LG True Steam wasmachine

Een LG True Steam wasmachine maakt je kleding schoon met behulp van stoom. Dat is niet alleen super hygiënisch (99,9% van alle bacteriën en allergenen worden verwijderd), maar ook beter voor de levensduur van je kleding. Daarbij komen er veel minder kreukels in je kleding, waardoor je minder of zelfs helemaal niet meer hoeft te strijken. Lijkt dit je wel wat? Bekijk dan op deze pagina de beste LG True Steam wasmachines van 2024!
LG wasmachine

LG True Steam wasmachine: Wat is dat

Een LG True Steam wasmachine is een geavanceerd apparaat ontworpen om het maximale uit stoomtechnologie te halen voor een effectieve en zachte wasbeurt. De True Steam functie maakt gebruik van stoom die diep in de vezels van kleding doordringt, waardoor hardnekkige vlekken en vuil efficiënt worden verwijderd zonder de stof te beschadigen. Een van de grootste voordelen van deze technologie is het vermogen om tot 99,9% van de allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen te elimineren. Dit maakt het ideaal voor mensen met allergieën of een gevoelige huid. Daarnaast zorgt de stoombehandeling voor een vermindering van kreuken in kleding, wat het strijkproces aanzienlijk kan vergemakkelijken.
Bovendien kan de True Steam functie worden gebruikt om kleding op te frissen zonder een volledige wascyclus te doorlopen, perfect voor kledingstukken die alleen even opgefrist moeten worden. In essentie combineert een LG True Steam wasmachine de kracht van traditioneel wassen met de voordelen van stoom voor een superieure, hygiënische en efficiënte waservaring.

Beste LG True Steam wasmachine van 2024

Als je denkt dat de LG True Steam wasmachine precies is waar je naar op zoek bent, doe je er goed aan om het hele assortiment eens te bekijken. Om dat voor jou iets gemakkelijker te maken, hebben we een groot deel van het assortiment getest en met elkaar vergeleken. Dit zijn de beste LG True Steam wasmachines van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een LG True Steam wasmachine

Houd er altijd rekening mee dat iedere wasmachine met voordelen ook een aantal nadelen heeft. We hebben hier de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

Voordelen

 1. Superieure reiniging: Dankzij de stoomtechnologie worden vlekken en vuil effectiever verwijderd en komt kleding frisser uit de machine.

 2. Minder kreukels: De stoomfunctie zorgt ervoor dat kleding met minder kreukels uit de machine komt, wat tijd bespaart bij het strijken. In sommige gevallen hoef je zelfs helemaal niet meer te strijken!

 3. Allergenenverwijdering: De True Steam technologie elimineert tot 99,9% van de allergenen, wat ideaal is voor mensen met allergieën of gevoelige huid.

 4. Stille werking: LG staat bekend om hun stille machines en de True Steam wasmachine is daarop geen uitzondering. Dit komt voornamelijk door de motor die de trommel rechtstreeks aandrijft, wat minder geluid maakt dan traditionele motoren.

 5. Energie- en waterbesparing: De geavanceerde technologie van LG zorgt voor een efficiënter gebruik van water en energie.

Nadeel

 1. Prijs: Ga er vanuit dat je iets meer zal betalen in vergelijking met standaardwasmachines

 2. Complexiteit: Je zal waarschijnlijk even de tijd nodig hebben om alle verschillende functies van de wasmachine een keer te proberen. Houd er rekening mee dat het even zal duren voordat je precies door hebt hoe je jouw favoriete kledingstuk het beste kunt wassen.

Hoe werkt een LG True Steam wasmachine

Een LG True Steam wasmachine maakt gebruik van geavanceerde stoomtechnologie om diverse wasuitdagingen effectief aan te pakken. Hier is een kort overzicht van hoe het werkt:

 1. Diepe reiniging: Door water te verhitten, genereert de wasmachine stoom die diep doordringt in de vezels van kleding. Dit helpt hardnekkige vlekken en vuil efficiënt te verwijderen zonder de stof te beschadigen.
 2. Allergeenverwijdering: LG’s True Steam technologie is ook in staat om tot 99,9% van de allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen te verwijderen, wat vooral voordelig is voor mensen met allergieën of gevoelige huid.
 3. Kreukvermindering: De stoomfunctie helpt ook om kreuken in kleding te verminderen, waardoor het strijken makkelijker wordt en kleding er frisser en gladder uit ziet na het wassen.
 4. Verfrissen: Voor kledingstukken die alleen even opgefrist moeten worden zonder een volledige wasbeurt, kan de stoomfunctie gebruikt worden om geurtjes te verwijderen en de kleding op te frissen.
 5. Hygiënisch: De stoom zorgt voor een hygiënische reiniging door bacteriën en ziektekiemen te doden, waardoor kleding niet alleen schoon oogt, maar ook echt schoon is.

Kortom, een LG True Steam wasmachine combineert de traditionele wasmethoden met de kracht van stoom voor een superieur, hygiënisch en efficiënt wasresultaat.

Zo gebruik je een LG True Steam wasmachine

Een LG True Steam wasmachine is ontworpen voor eenvoud en efficiëntie. Volg deze stappen voor de beste wasresultaten:

 1. Sorteer je wasgoed: Zoals bij elke wasbeurt, begin je met het sorteren van je kleding op kleur en materiaal. Controleer ook de wasvoorschriften op elk kledingstuk.
 2. Laad de trommel: Plaats je gesorteerde wasgoed in de trommel. Zorg ervoor dat je de trommel niet overvult; dit kan de wasprestaties beïnvloeden en slijtage aan je kleding veroorzaken.
 3. Voeg wasmiddel toe: Hoewel de True Steam-functie krachtig is, is het nog steeds belangrijk om het juiste type en de juiste hoeveelheid wasmiddel toe te voegen voor de beste resultaten.
 4. Kies je programma: Selecteer het gewenste wasprogramma op het bedieningspaneel. Als je de True Steam-functie wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je dit programma of deze optie selecteert.
 5. Start de wasbeurt: Nadat je het gewenste programma hebt geselecteerd, druk je op start. De machine zal nu het gekozen programma uitvoeren, waarbij de True Steam-technologie wordt gebruikt om je kleding grondig en zachtjes te reinigen.
 6. Einde van het programma: Zodra de wasbeurt is voltooid, open je de deur en haal je je kleding eruit. Dankzij de stoomfunctie zul je merken dat je kleding minder gekreukt is en frisser aanvoelt.

Door regelmatig onderhoud en het volgen van deze eenvoudige stappen, kun je het meeste halen uit je LG True Steam wasmachine en zorg je ervoor dat je kleding langer mooi blijft.

Wat vinden andere mensen van een LG True Steam wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG True Steam wasmachine

Alle wasmachines van LG die zijn uitgerust met TrueSteam, hebben een laag energieverbruik en daardoor energieklasse A. Wel zijn er een paar andere eigenschappen die de verschillende modellen van elkaar onderscheiden:

Vulgewicht

Het assortiment van LG is erg breed, dus het is mogelijk om een wasmachine van 8 kg, 9 kg of 10 kg te vinden. Kies het juiste vulgewicht niet alleen op basis van de grootte van je huishouden, maar kijk ook naar het soort wasgoed dat je hebt.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau centrifugeren van alle voorlader wasmachines van LG ligt laag. Dit komt voornamelijk door de Direct Drive motor, die zonder luidruchtige aandrijfriem werkt. Als het energielabel een geluidsniveau van onder de 72 dB aangeeft, wordt de wasmachine zelfs gezien als erg stil.

Gebruiksgemak

Wasmachines die verbinding kunnen maken met de ThinQ app hebben het voordeel dat je ze van afstand kunt bedienen. Daarnaast kun je met het download programma ook extra wasprogramma’s downloaden die het wassen nog gemakkelijker maken. Kijk ook naar tussentijds was toevoegen, automatisch uitschakelen, zelfreinigende wasmiddellade en automatische wasmiddeldosering.

Merkspecifieke technologieën

Natuurlijk heeft LG veel meer te bieden dan alleen de stoomfunctie. Let daarom ook eens op:

 • LG Direct Drive: Een motor die direct aan de trommel is bevestigd voor een stillere, efficiëntere werking met minder bewegende onderdelen.
 • LG Steam: Gebruikt stoom tijdens het wasproces om diep in de stoffen door te dringen, hardnekkige vlekken te verwijderen en allergenen te verminderen.
 • LG Steam+: Een verbeterde stoomfunctie die extra trommelbewegingen toevoegt voor een diepere reiniging en minder kreukels.
 • LG ThinQ: Maakt verbinding met het internet voor slimme bediening en diagnose op afstand via een app.
 • LG TurboWash: Een technologie die de wasduur verkort zonder in te leveren op prestaties, bespaart zowel tijd als energie.
 • LG AI DD: Gebruikt kunstmatige intelligentie om de optimale wasbewegingen te detecteren op basis van het type en de hoeveelheid was.
 • LG Smart Diagnosis: Stelt gebruikers in staat om snel problemen met de machine te diagnosticeren via een app op je smartphone of tablet.
 • LG ezDispense: Een automatisch doseersysteem dat de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter voor elke lading bepaalt.

De meest gestelde vragen over een LG wasmachines met True Steam

Als aanvullende informatie op alles wat je hier boven hebt kunnen vinden, hebben we ook nog de veelgestelde vragen over de wasmachines met True Steam van LG verzameld:

Is de LG True Steam functie geschikt voor alle soorten stoffen?

In vergelijking met traditionele wasmachines kan de LG True Steam wasmachine iets meer water verbruiken vanwege de stoomfunctie. Echter, de efficiëntie van de wasbeurt kan dit extra verbruik compenseren, met name omdat stoom vaak dieper reinigt en beter vlekken verwijdert.

Verbruikt de LG True Steam wasmachine veel water?

De LG True Steam functie is ontworpen om veilig te zijn voor een groot aantal stoffen. Echter, zoals bij alle wasmachines, is het essentieel om de wasvoorschriften op kledinglabels te controleren voordat je een wasbeurt start, vooral als het gaat om zeer delicate stoffen.

Maakt de True Steam technologie het gebruik van wasmiddel overbodig?

Hoewel de True Steam technologie effectief is in het verwijderen van vlekken en vuil, wordt het nog steeds aanbevolen om wasmiddel te gebruiken voor de beste reinigingsresultaten. De stoom versterkt het effect van het wasmiddel en andersom.

Kan ik grote dekens en dekbedden wassen in de LG True Steam wasmachine?

Dit hangt af van de capaciteit van het specifieke model van de LG True Steam wasmachine. Grotere modellen zijn doorgaans geschikt voor het wassen van grotere items zoals dekens en dekbedden. Als je dit soort items graag wil wassen, is het aan te raden om goed te kijken naar het vulgewicht van de wasmachine die je op het oog hebt.

Hoe kan ik de LG True Steam wasmachine schoonmaken?

Net als andere wasmachines, wordt het aanbevolen om regelmatig een lege cyclus te draaien op de hoogste temperatuur met een speciale producten voor het reinigen van wasmachines of gewoon azijn. Dit helpt om eventuele zeepresten en ophoping van vuil te verwijderen. De rubberen deurafdichting en het wasmiddelbakje moeten ook regelmatig handmatig worden schoongemaakt.

Verwijdert de LG True Steam wasmachine alle allergenen?

De LG True Steam wasmachine claimt tot 99,9% van de allergenen te verwijderen, waaronder huisstofmijt en dierenharen, wat het een uitstekende keuze maakt voor mensen met allergieën of een gevoelige huid of babykleding.

LG True Steam wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines