Siemens VarioSpeed wasmachine

Met een Siemens VarioSpeed wasmachine kun je een wasprogramma met wel 50% inkorten, waardoor je binnen no-time een stralend schone was hebt. Dit is erg handig als je vaak niet zo veel tijd hebt. Let wel op het geluidsniveau, de modellen zonder koolborstelloze motor kunnen meer geluid maken dan gewenst is. Denk je dat dit dé wasmachine is voor jou? Bekijk dan op deze pagina de beste Siemens VarioSpeed wasmachines van 2024:
Siemens wasmachine

Siemens VarioSpeed wasmachine: wat is dat

De Siemens VarioSpeed wasmachine staat bekend om zijn efficiëntie en snelheid zonder dat je daarbij hoeft in te leveren op het wasresultaat. Dat wordt mogelijk gemaakt door de VarioSpeed functie. Hiermee kun je de wasprogramma’s aanzienlijk versnellen, waardoor je in de helft van de tijd perfect schone kleding krijgt. Het is de ideale oplossing voor die dagen waarop je snel schone kleding nodig hebt maar niet zo veel tijd hebt, bijvoorbeeld als je even snel een wasje wil draaien voordat je met je weekendplannen begint. Let op dat deze functie het beste werkt als de trommel niet helemaal vol is.
Houd er ook rekening mee dat Variospeed niet hetzelfde is als de Speedpack M, Speedpack L of Speedpack XL die je bij Siemens wasmachines kunt vinden. Speedpack M is alleen Variospeed, bij L heb je ook de functie kort opfrissen en bij XL heb je dit allemaal én was je een halfvolle trommel helemaal schoon in 59 minuten.

Beste Siemens VarioSpeed wasmachine van 2024

Als het super snel schoon krijgen van je wasgoed precies is waar jij naar op zoek bent, doe je er verstandig aan om de verschillende modellen te bekijken. Wij hebben het gros van het werk al voor je gedaan en ze allemaal getest en met elkaar vergeleken. Dit zijn de beste Siemens Variospeed wasmachines van 2024:

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Siemens VarioSpeed wasmachine

Ondanks dat de VarioSpeed van Siemens een fijne wasmachine is, moet je er altijd rekening mee houden dat er aan ieder huishoudelijk product voor- en nadelen zitten. Het is belangrijk om je hier in te verdiepen, omdat het zou kunnen betekenen dat de Siemens wasmachine toch niet aan jou besteed is, of juist wel! We hebben daarom de belangrijkste voor je opgesomd.

Voordelen

 1. Snel wassen: Het voornaamste voordeel is natuurlijk dat je met een Siemens wasmachine met VarioSpeed functie veel sneller kunt wassen. De duur van wasprogramma’s wordt soms tot wel 50% verkort.
 2. Energieverbruik: Snel wassen betekent vaak ook dat je meer energie verbruikt, maar de machines van Siemens hebben een hoge energie efficiëntie, waardoor je nog steeds op je energiekosten kunt besparen.
 3. Goede reiniging: Je verwacht misschien dat je wasgoed niet zo schoon kan worden als bij een volledig programma, maar niks is minder waar, want het wasresultaat is nog steeds uitstekend.

Nadeel

 1. Slijtage: Op de lange termijn kunnen de versnelde wasprogramma’s voor meer slijtage aan je wasgoed en aan je wasmachine zorgen. Dit gebeurt natuurlijk altijd, maar op de hogere snelheden wordt dat proces versneld.
 2. Prijs: De technische eigenschappen van het apparaat gaan helaas gepaard met een hogere prijs. Wanneer je geen behoefte hebt aan extra functies, kun je voor een veel lager bedrag ook een basismodel kopen.
 3. Geluidsniveau: Door de snelle cycli kan de machine soms meer geluid maken dan je gewend bent, vooral tijdens het centrifugeren. Als je op zoek bent naar een stille machine, is dit misschien niet de juiste keuze voor jou.

Hoe werkt een Siemens VarioSpeed wasmachine

De Siemens VarioSpeed wasmachine is ontworpen met technologie die het mogelijk maakt om wasprogramma’s te versnellen zonder dat dit ten koste gaat van de waskwaliteit. Maar hoe werkt dit nu precies?

Bij het selecteren van een wasprogramma krijg je de optie om de VarioSpeed functie in te schakelen. Wanneer je deze optie kiest, zal de machine verschillende stappen binnen het geselecteerde wasprogramma optimaliseren. Dit omvat het inkorten van de inweektijd, het versnellen van bepaalde wasbewegingen en het efficiënter gebruik maken van het spoelproces.

Sensoren binnen de machine meten continu de belading, het type textiel en de mate van vervuiling. Op basis van deze gegevens past de wasmachine het waterverbruik, de watertemperatuur en de wastijd aan om zo de meest optimale en snelle wasbeurt te realiseren.

Dankzij deze intelligente technologie is het mogelijk om in veel minder tijd dan een standaard wascyclus schone kleding te krijgen, terwijl je wasgoed toch grondig gereinigd wordt.

Zo gebruik je een Siemens VarioSpeed wasmachine

 1. Belading: Begin met het sorteren van je kleding op kleur en materiaaltype. Open vervolgens de deur van de wasmachine en plaats je kleding in de trommel. Zorg ervoor dat je de machine niet overbelast om optimale wasresultaten te garanderen.
 2. Wasmiddel toevoegen: Vul het wasmiddelbakje met het door jou gekozen wasmiddel. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt, gebaseerd op de soorten textiel en hoe vies je wasgoed is. Heb je een wasmachine met automatische dosering? Stel deze dan op de juiste manier in.
 3. Selecteer het programma: Draai de programmaknop naar het gewenste wasprogramma. De meeste Siemens VarioSpeed wasmachines hebben een duidelijk LED display dat het geselecteerde programma, temperatuur en centrifugeersnelheid weergeeft.
 4. Activeer VarioSpeed: Als je de wasbeurt wilt versnellen, zoek dan naar de VarioSpeed optie op het bedieningspaneel. Door deze te selecteren, wordt het gekozen wasprogramma geoptimaliseerd voor een snellere afloop.
 5. Start de wasmachine: Nadat je alle instellingen naar wens hebt aangepast, druk je op de startknop. De wasmachine zal nu het gekozen programma uitvoeren met de VarioSpeed optimalisatie.
 6. Einde van het wasprogramma: Zodra het wasprogramma is voltooid, zal de machine dit meestal aangeven met een geluidssignaal of melding op het display.
 7. Onderhoud: Om je Siemens VarioSpeed wasmachine in topconditie te houden, is het aan te raden om regelmatig het wasmiddelbakje schoon te maken, de rubberen afdichting van de deur te controleren en af en toe een lege wasbeurt te draaien op een hoge temperatuur om de machine van binnen te reinigen.

Wat vinden andere mensen van een Siemens VarioSpeed wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een Siemens VarioSpeed wasmachine

Als je denkt de juiste wasmachine gevonden te hebben, is het altijd goed om een aantal eigenschappen nog eens na te lopen. Alleen dan kun je echt zeker weten dat een wasmachine goed bij je past. Kijk bij je Siemens wasmachine dus eens naar:

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel kilo wasgoed je in de trommel kunt stoppen. Als je een groot huishouden hebt, heb je vanzelfsprekend ook een grote trommel nodig. Ook geldt het dat het niet goed is om je wasgoed te wassen in een trommel die te groot is, omdat je dan meer energie en water verbruikt dan nodig is.

Geluidsniveau

Veel wasmachines met Variospeed hebben ook een koolborstelloze motor, waardoor ze erg stil zijn en je minder last hebt van geluid. Als je op zoek bent naar een wasmachine voor een open ruimte of voor naast de werk- of slaapkamer, is dit voor jou de beste optie.

De verschillende wasprogramma's

Kijk voordat je een wasmachine koopt altijd eerst goed naar het soort wasgoed dat je hebt. Als je veel delicate stoffen hebt, kan het zeker lonen om te zoeken naar een model dat daar een speciaal programma voor heeft, waardoor je kleding langer mee zal gaan. Kijk ook naar overhemden, sportkleding, extra spoelen en synthetisch.

Gebruiksgemak

Een groot deel van de VarioSpeed wasmachines is uitgerust met trommelreiniging, dit houdt in dat je de wasmachine leeg aanzet, waarna de trommel gereinigd wordt. Hierdoor voorkom je dat deze muf gaat ruiken. Kijk ook naar andere functies die het apparaat gebruiksvriendelijk maken, zoals een kledingbeschermende trommel, tussentijds was toevoegen, een zelfreinigende wasmiddellade, bediening via app en automatische wasmiddeldosering.

De meest gestelde vragen over een Siemens VarioSpeed wasmachine

Het is bij de aanschaf van een nieuw product altijd goed om te kijken naar de vragen die andere consumenten hebben. Hierdoor ontdek je misschien wel dingen waar je zelf nog niet over had nagedacht. We hebben hier de vragen die het vaakst worden gesteld voor je op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen VarioSpeed en een normale wasmachine?

Hoewel VarioSpeed geschikt is voor veel wasprogramma’s en stoffen, wordt het niet altijd aanbevolen voor zeer delicate stoffen of speciale wasprogramma’s, zoals wol of zijde.

Kan ik VarioSpeed gebruiken voor alle soorten stoffen?

VarioSpeed is een functie aangeboden door Siemens die de wascyclus aanzienlijk versnelt. Een normale wasmachine zonder deze functie zal een standaardprogramma afdraaien, wat langer kan duren. Met VarioSpeed kan de wasbeurt tot de helft van de tijd worden verkort zonder in te boeten aan waskwaliteit.

Is Siemens VarioSpeed milieuvriendelijk in vergelijking met andere wasmachines?

VarioSpeed is ontworpen om efficiënt te zijn door wascycli te verkorten, waardoor er minder water en energie wordt gebruikt. Dit maakt het over het algemeen milieuvriendelijker. Echter, de algehele milieuvriendelijkheid hangt ook af van de energieklasse en andere functies van het specifieke model.

Wordt de waskwaliteit aangetast door de kortere wastijd met VarioSpeed?

Nee, ondanks de kortere wastijd claimt Siemens dat de VarioSpeed functie nog steeds uitstekende wasresultaten levert, zonder compromis op de waskwaliteit.

Heeft Siemens VarioSpeed speciale wasmiddelen nodig?

Nee, je kunt standaard wasmiddel gebruiken in de Siemens VarioSpeed wasmachines. Het is echter altijd een goed idee om de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel te gebruiken en te kiezen voor een wasmiddel dat geschikt is voor het wasprogramma dat je geselecteerd hebt.

Is het mogelijk om de VarioSpeed functie uit te schakelen als ik een normale wascyclus wil draaien?

Ja, de VarioSpeed functie is optioneel. Als je een normale wascyclus wilt draaien, kun je ervoor kiezen om de VarioSpeed optie simpelweg niet te activeren.

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines