Beste snelle wasmachine van 2024

Een snelle wasmachine is een normale wasmachine die beschikt over snelle programma’s die binnen korte tijd volledig schone resultaten leveren. Vaak duurt dit snelwasprogramma minder dan een uur en was je met een halfvolle trommel – dit garandeert dat je wasgoed binnen dit korte programma alsnog goed schoon wordt. Meer weten? Lees snel verder!
Bovenlader wasmachine

Een snelle wasmachine: wat houdt dat in

Laten we beginnen bij de basics. Wat maakt een snelle wasmachine anders dan een normale wasmachine? Een snelle wasmachine doet de was in veel kortere tijd dan een standaard machine. Deze wasmachines zijn uitgerust met technologieën die de wasprogramma’s efficienter maken in een kortere tijd, waardoor jij sneller weer je favoriete outfit aan kan. Vergeet dus de 2,5 uur die je normaal gesproken moet wachten; met een snelle wasmachine ben je in veel gevallen al in een uurtje klaar.
De meeste wasmachines die we als ‘snel’ beschouwen, wassen gewoonlijk met een normale cyclusduur. Dat is ongeveer 2,5 uur. Maar snelle wasmachines zijn ook uitgerust met een snel wasprogramma. Deze snelle wascycli is vaak binnen een uur al klaar, maar je kunt dan slechts een kleinere hoeveelheid wasgoed tegelijkertijd wassen als je wilt dat je wasgoed goed schoon wordt. Zolang je je houd aan de aanbevolen half volle trommel, zijn snelle wasprogramma’s een erg goede manier om binnen korte tijd je kleding schoon te krijgen.

Beste snelle wasmachine van 2024

Zoek jij een nieuwe wasmachine die beschikt over snelle wascycli? Op basis van onder andere de wasresultaten, het energieverbruik, het gebruiksgemak, de programma’s, reviews en meer hebben we de onderstaande selectie gemaakt met de beste snelle wasmachine’s van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een snelle wasmachine

Klinkt geweldig, toch? Zo’n snelle wasmachine. Maar voor je je portemonnee trekt, is het goed om de voor- en nadelen af te wegen. Hier komt een overzicht.

Voordelen

 1. Snelle wascycli: Zeg vaarwel tegen urenlange wasbeurten, jouw kleding is al met een uurtje brandschoon!
 2. Energiezuiniger per wasbeurt: Een kort programma betekent minder energieverbruik per wasbeurt.
 3. Minder slijtage aan kleding: Door kortere wasprogramma’s blijft je kleding langer mooi.
 4. Ruimte voor spontaniteit: Last-minute uitje? Je kleding is zo weer schoon!
 5. Ideaal voor kleine wasjes: Je hoeft geen wasgoed meer op te sparen om een was te draaien.

Nadelen

 1. Duurder in aanschaf: Je betaalt vaak meer voor een wasmachine met korte wasprogramma’s.
 2. Beperkte hoeveelheid wasgoed: Je kunt slechts een halve lading tegelijk wassen met het snel wasprogramma.
 3. Hoger algemeen energieverbruik: Het is energie-efficiënter om grotere hoeveelheden wasgoed tegelijk te wassen.

Wat vinden andere mensen van een snelle wasmachine

Deze wasmachines kunnen een snelle oplossing zijn als je je kleding snel weer nodig hebt. Zeker in drukke huishoudens waar de wasmand nooit leeg lijkt te zijn. Mensen waarderen de tijdswinst en de efficiëntie. Maar er zijn ook kritische geluiden.

Sommigen vinden dat de was niet altijd even fris ruikt of dat vlekken en vuil niet helemaal verdwijnen. Uiteraard zijn er verschillende modellen van verschillende merken die snelle wasmachines aanbieden, dus het is goed om aandachtig reviews door te nemen voor je de knoop doorhakt voor een specifieke wasmachine.

Hier moet je op letten bij het kopen van een snelle wasmachine

Als je nieuwe wasmachine een snel wasprogramma heeft, kan dat een groot gewin zijn voor je huishouden. Echter beschikken wasmachines over erg veel verschillende specificaties die ook erg belangrijk zijn! De belangrijkste eigenschappen van een wasmachine nemen we hieronder met je door. Verdiep je goed in deze specificaties en wat jouw huishouden precies nodig heeft.

 1. Vulgewicht: Dit geeft de laadvermogen van de wasmachine aan per wasbeurt. Hoe groter je huishouden is, hoe meer vulgewicht je nodig zal hebben. Wees je ervan bewust dat je bij snelle wascycli vaak maar met een halfvolle trommel kunt wassen.
 2. Energielabel: Het liefst kies je een energiezuinige wasmachine, want dit is goed voor zowel het milieu als je energierekening. Kies daarom voor een nieuwe wasmachine met minimaal energielabel B.
 3. Toerental: Dit geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe droger je wasgoed uit de machine komt. Wat dus ook betekent dat je wasgoed minder lang in de droger of aan de waslijn hoeft.
 4. Geluidsniveau: Hier staat in decibel (dB) aangeduid hoeveel geluid de wasmachine maakt tijdens het centrifugeren. Als je een wasmachine met een stille werking wilt, kies dan een wasmachine die niet meer dan 72 dB produceert.
 5. Programma’s: Wasmachines hebben tegenwoordig een wasprogramma voor iedere soort wasgoed, zoals handdoeken, sportkleding, katoen, babykleding, wol, gordijnen en beddengoed. Ook zijn er speciale programma’s voor opfrissen of bij een allergie voor bijvoorbeeld pollen, dierenharen of huisstofmijt.

De meest gestelde vragen over een snelle wasmachine

Hoeveel tijd kan ik besparen met een snelle wasmachine?

Je kunt gemiddeld 30 tot 60 minuten besparen per wasbeurt, afhankelijk van het gekozen programma en het model. Het snel wasprogramma van het ene model is niet altijd net zo efficiënt als die van een ander.

Zijn snelle wasmachines luidruchtig?

Niet per se. Het hangt af van het model en de kwaliteit van de motor. Check altijd het geluidsniveau in decibel voordat je een aankoop doet als een stille werking voor jou van belang is.

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines