Beste wasmachine voor een gezin

Een wasmachine met een vulgewicht van 9 kilogram is perfect voor een gezin. Het vulgewicht bepaalt hoeveel kilogram kleding er per wasbeurt in de trommel kan. Heb je kinderen die op een sport zitten waardoor je vaker meer kleding moet wassen? Kies dan een wasmachine met een hoger vulgewicht. 

Benieuwd naar de beste wasmachines voor een gezin van 2023? Neem dan snel een kijkje hieronder!

Wasmachine voor een gezin

Welke wasmachine past bij mijn gezin

Een wasmachine voor een gezin is geen luxe, maar meer een noodzaak tegenwoordig. Om het huishouden draaiende te houden, moet er een aantal keer per week een wasmachine vol met wasgoed aangezet worden en weer uitgeladen worden. Om deze huishoudelijke klus zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben de wasmachines op de huidige markt verschillende functies.
De wasmachines worden hiermee steeds gebruiksvriendelijker. Zo zijn een aantal wasmachines op afstand bestuurbaar en kun je via een app controleren hoe ver de wasmachine in het programma is. Daarbij kun je bij de AddWash wasmachine nog even die ene broek die ook vies was toevoegen als de wasmachine al aangezet is. Dit is voor drukke gezinnen wel zo handig!

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Wasmachine voor een gezin

De beste Wasmachine voor een gezins

De beste wasmachines voor een gezin van 2023

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Vulgewicht wasmachine tegen personen

Het aantal personen in een gezin bepaalt het gewenste vulgewicht, ook wel de beladingscapaciteit of het laadvermogen. Dit is de hoeveelheid wasgoed in kilogram wat in de trommel kan, waarbij het wasgoed met een goede kwaliteit gewassen wordt. Voor een gezin van 3 personen raden we een vulgewicht van 7 kilogram aan. Voor een gezin van 4-5 personen raden we een vulgewicht van 8-9 kilogram aan. Voor een gezin van meer dan 5 personen raden we een vulgewicht van 10-12 kilogram aan. Hierbij is het niet altijd de juiste keuze om hoger te zitten dan aangeraden. Een half gevulde wasmachine kost namelijk onnodig veel energie per wasbeurt. Wanneer een wasmachine een beladingssensor heeft, en de wasprogramma’s aangepast worden op het vulgewicht, is dit minder van belang. Echter is het handig om een wasmachine te kopen welke geschikt is voor het aantal personen van jouw huishouden, omdat je dan het meest energiezuinig wast.
1-2 personen
 • 7/8 kilogram
3 personen
 • 8/9 kilogram
4 personen
 • 9 kilogram
5 personen
 • 10 kilogram
6 personen
 • 12 kilogram

Waar let je op bij de aankoop van een wasmachine

Wasmachines zijn er in veel soorten en maten. Ben je geen expert op dit gebied, dan is het lastig om te weten waar je op moet letten. Omdat je een wasmachine koop voor een aantal jaar (het liefst zo lang mogelijk), wil je zeker weten dat je een geschikt en gebruiksvriendelijk model kiest. Eigenschappen van de wasmachine waar je bijvoorbeeld op kunt letten zijn: vulgewicht, energieverbruik, gebruiksgemak, wasvoorkeuren, waskwaliteit, bouwkwaliteit, wasprogramma’s en eventueel het geluidsniveau en zelfs merkspecifieke extra functies. We gaan dieper in op de verschillende onderdelen en nemen met je door waar je zoal op kunt letten.

 1. Energieklasse: De energieklasse van een wasmachine varieert van A+ tot A+++-65%. Hoe hoger het percentage, hoe zuiniger. Dit kan aanzienlijk schelen in energiekosten. Een duurder maar milieuvriendelijker model kan zichzelf dus terugbetalen door energie te besparen, zeker als je naar de besparing gedurende de levensjaren van de wasmachine kijkt.
 2. Vulgewicht: Kies je voor en wasmachine voor een gezin, dan ga ja uit van 3 of meer personen. 3 tot 4 personen hebben voldoende aan een vulgewicht van 8 kilogram, maar bij 5 of meer personen is een vulgewicht van 9 kilogram aan te raden. Rekening houden met het juiste aantal personen is handig om te voorkomen dat je onnodige energie gebruikt. Een te groot vulgewicht zorgt voor onnodig lege wastrommels, wat bij het ontbreken van een beladingssensor kan leiden tot verspilling van energie en water. Een te klein vulgewicht leidt tot het onnodig veel wasbeurten, wat ook kan leiden tot verspilling van water en energie en tot ongenoegen van de gebruiker. Deze richtlijnen zijn er om je op weg te helpen om het juiste formaat te kiezen, hier kun je natuurlijk altijd van afwijken.
 3. Gebruiksgemak: Het gebruiksgemakt wordt bepaald door verschillende specificaties, zoals een resttijdindicator, startuitstel, tussentijds was toevoegen, beladingssensor, bediening via een app, automatische wasmiddeldosering, stoomfunctie, zelfreinigende wasmiddellade, kledingbeschermende trommel, trommelverlichting en automatisch uitschakelen. Welke specificaties een wasmachine bezit hangt af van het model. Afhankelijk van je eigen voorkeur kies je wel of niet voor deze gemakken. Uiteraard geldt: hoe meer gemakken, hoe duurder de wasmachine.
 4. Wasvoorkeuren: Een wasmachine kan beschikken over functies welke zorgen dat er aan bepaalde wasvoorkeuren voldaan kan worden, zoals delicate stoffen, gevoelige huid, sportkleding, extra snel (<60 minuten), zuinig met water en energie, vermindert slijtage. Mocht je geïnteresseerd zijn in één van deze wasvoorkeuren, selecteer hier dan op tijdens de zoektocht.
 5. Waskwaliteit: De waskwaliteit van een wasmachine voor een gezin wordt opgedeeld in basisklasse, middenklasse en topklasse. De kwaliteit wordt bepaald aan de hand van de aanwezigheid van: wasresultaat A, automatische wasmiddeldosering, beladingssensor, stoomfunctie, extra spoelfunctie, kledingbeschermende trommel, zelfreinigende wasmiddellade en trommelreiniging. Een waskwaliteit is van topklasse als de wasmachine minimaal 75% van de eigenschappen bezit. Bezit de wasmachine tussen de 50 en 70% van de eigenschappen, dan is het een middenklasse model. Een basisklasse model bezit minder dan de helft van de genoemde eigenschappen. Een wasmachine is beschikbaar in elke klasse. We raden aan om een midden- of topklasse waskwaliteit te kiezen.
 6. Bouwkwaliteit: Ook de bouwklasse is op te delen in drie klassen: basisklasse, middenklasse en topklasse. De bouwkwaliteit wordt bepaald door de aanwezigheid van: metalen behuizing met emaille, RVS trommel, RVS kuip, koolborstelloze motor, balanssysteem, zelfreinigende wasmiddellade, 3 soorten waterbeveiliging en trommelreiniging. Bezit een wasmachine meer dan 70% van de bovenstaande eigenschappen, dan is het een topklasse model. Een 1400 toeren wasmachine met 50 tot 70% van de eigenschappen valt in de middenklasse. Bij minder dan 50% van de eigenschappen is het een basisklasse wasmachine. We raden aan om een wasmachine met topklasse te kopen, dit beloofd een duurzamer model te zijn. Deze wasmachines zijn vaak wat duurder in aanschaf wegens de eigenschappen, maar betalen zich vanwege de duurzaamheid vaak terug.
 7. Geluidsniveau: Het geluidsniveau van de wasmachine varieert en is gemiddeld 74 tot 76 dB. Een stille wasmachine heeft 73 dB of minder en kan ideaal zijn wanneer je de was vooral ‘s nachts draait of in de buurt van een kinderkamer. Een normale wasmachine heeft een geluidsniveau van 74 tot 77 dB en een luide wasmachine heeft een geluidsniveau van 78 dB of hoger. Vrijwel elke 1400 toeren wasmachine beschikt over een geluidsniveau binnen de categorie ‘normaal’ of ‘stil’.
 8. Wasprogramma’s: Er zijn verschillende wasprogramma’s. Naast een kort en ecologisch programma zijn er ook programma’s speciaal voor bepaalde doeleinden, kledingstukken, soorten kleding of typen stof: allergieën, jeans, sportkleding, outdoorkleding, sportschoenen, zijde, dons, overhemden, babykleding, donkere was, gemengde was, beddengoed, gordijnen, impregneren en vlekken.
 9. Merkspecifieke extra functies: De wasmachines hebben ook merkspecifieke functies, welke gekoppeld zijn aan het merk van de wasmachine zelf. Deze functies hebben vaak een kenmerkende naam en maken het gebruik van de wasmachine over het algemeen nog eenvoudiger. Denk hierbij aan het tussentijds toevoegen van was, een stoomfunctie of het automatisch doseren van de hoeveelheid wasmiddel.
 10. Prijs: De prijs van een wasmachine voor het gezin varieert van €400 tot €1500. Hoe duurde de wasmachine, hoe meer opties en hoe groter het gebruikersgemak. Daarbij is een duurdere wasmachine vaak duurzamer wat resulteert in een langere levensduur, minder slijtage en minder snel storingen of reparaties. Dit hangt echter wel van veel factoren af en is zeker geen lineair verband. Het is weliswaar de moeite waard om te kijken of je voor het extra geldt ook echt extra krijgt, want dit kan zich, zeker in het geval van een milieubewuster model, door de jaren heen meer dan terugverdienen.

Wasmachine voor een gezin assortiment

1820890

Bosch WAX32K50NL i-DOS

1.029,00
De Bosch WAX32K50NL i-DOS beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. Het apparaat is beoordeeld door none consumenten met het cijfer: none. De waskwaliteit van de Bosch WAX32K50NL i-DOS is topklasse. De Bosch WAX32K50NL i-DOS heeft...
Waardering 4.80 uit 5
1643631

Beko WTV81484CSBN1

529,00
Zoek je een goede wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Beko WTV81484CSBN1 is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Bij het opstellen van onze top 5 maken...
587391

AEG L7FBE86W

779,00
De AEG L7FBE86W machine wast je vuile was helemaal schoon. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De machine is beoordeeld door 484 consumenten met de reviewscore: 9.2. Deze wasmachine heeft een vulgewicht van 8 kg en is geschikt voor...
Waardering 4.60 uit 5
1540273

Siemens WM14N275NL

549,00
De Siemens WM14N275NL beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De wasmachine is beoordeeld door 83 kopers die je voorgingen met de score: 9.0. De waskwaliteit van de Siemens WM14N275NL is basisklasse. Deze wasmachine is door...
Waardering 4.55 uit 5
1486247

Samsung WW80TA049AE EcoBubbl...

449,00
De Samsung WW80TA049AE EcoBubble beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De Samsung WW80TA049AE EcoBubble heeft de score: 9.2 gekregen van minstens 738 experts. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De Samsung WW80TA049AE EcoBubble is...
Waardering 4.60 uit 5
1507238

Bosch WAXH2K70NL i-DOS

999,00
De Bosch WAXH2K70NL i-DOS beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van de Bosch WAXH2K70NL i-DOS is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de Bosch WAXH2K70NL i-DOS een...
Waardering 4.65 uit 5
1516753

ASKO W4086C.S/2

1.299,00
De ASKO W4086C.S/2 beschermt je kleding en zorgt dat de was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. De wasmachine heeft het cijfer: none ontvangen van ten minste none mensen. De machine is geschikt voor een gezin...
1726217

Bosch WGG256M7NL

999,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet welke je moet kopen? De Bosch WGG256M7NL is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Het apparaat is beoordeeld door 2 kopers die je voorgingen met de beoordeling: 9.4. De waskwaliteit...
Waardering 4.80 uit 5
1617681

AEG L8FENS104

899,00
De AEG L8FENS104 beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze machine is topklasse. Omdat de wasmachine beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de betere wasmachines van...
Waardering 4.55 uit 5
1512474

LG F6WV910P2E TurboWash 39

949,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Stop maar met zoeken! De LG F6WV910P2E TurboWash 39 is namelijk de wasmachine die je zoekt. Bij het produceren van onze top 5 maken we gebruik van consumenten cijfers. De machine heeft gemiddeld genomen...
Waardering 4.70 uit 5
1386174

AEG L7FENQ96 ProSteam AutoDo...

899,00
Waardering 4.60 uit 5
1616938

Bosch WIW24341EU (Inbouw)

949,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kopen? De Bosch WIW24341EU (Inbouw) is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de score: 6.4 ontvangen...
Waardering 3.20 uit 5
1447965

Bosch WAN28005NL

519,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Stop maar met zoeken! De Bosch WAN28005NL is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de reviewscore: 9.0 ontvangen van minstens 53 consumenten die je...
Waardering 4.50 uit 5
1530266

AEG L8FB86ES

749,00
De AEG L8FB86ES beschermt je kleding en zorgt dat je wasgoed grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze wasmachine is topklasse. Omdat de AEG L8FB86ES beschikt over een topklasse waskwaliteit betekend dit dat de wasmachine een van de betere wasmachines...
Waardering 4.60 uit 5
1570868

Siemens WI14W541EU (Inbouw)

1.049,00
Op zoek naar een perfecte wasmachine? Stop maar met zoeken! De Siemens WI14W541EU (Inbouw) is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van de Siemens WI14W541EU (Inbouw) is middenklasse. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik...
Waardering 5.00 uit 5
1618115

AEG L7FE794CBS ProSteam

799,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De AEG L7FE794CBS ProSteam is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten reviews. De...
Waardering 4.50 uit 5
1497319

Haier HW100-B14636N

749,00
De Haier HW100-B14636N beschermt je kleding en zorgt dat je was grondig schoon wordt. De waskwaliteit van deze machine is middenklasse. De Haier HW100-B14636N is beoordeeld door 63 experts met de score: 9.4. De machine heeft een vulgewicht van 10...
Waardering 4.70 uit 5
1476587

AEG L6FB9ECO ProSense

505,00
Waardering 4.55 uit 5
1843369

Haier HW90-BD14979U1 i-Pro 7...

799,00
De Haier HW90-BD14979U1 i-Pro 7 Auto-dose machine wast je vuile was grondig schoon. Bij het opzetten van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld genomen de beoordeling: 8.8 ontvangen van ongeveer 1 kopers die...
Waardering 4.80 uit 5
1820900

Bosch WAX32M70NL

1.049,00
De Bosch WAX32M70NL wasmachine wast je kleding perfect schoon. Bij het opstellen van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De machine heeft gemiddeld gezien de reviewscore: none gekregen van ten minste none consumenten. De waskwaliteit van deze...
Waardering 4.80 uit 5
1487902

Samsung WW90TA049AE EcoBubbl...

579,00
De Samsung WW90TA049AE EcoBubble machine wast je kleding grondig schoon. Bij het maken van onze top 5 maken we gebruik van consumenten beoordelingen. De wasmachine heeft gemiddeld gezien een: 9.1 mogen ontvangen van ongeveer 222 eerdere kopers. De waskwaliteit van...
Waardering 4.60 uit 5
1651566

AEG L6FBN8400 ProSense

549,00
Op zoek naar een goede wasmachine? Wij hebben hem voor je gevonden. De AEG L6FBN8400 ProSense is namelijk de wasmachine die je zoekt. De waskwaliteit van deze machine is basisklasse. Het apparaat is beoordeeld door none consumenten met het cijfer:...
1514019

Siemens WM16XMM0FG

849,00
Zoek je een nieuwe wasmachine en weet je niet helemaal welke je moet kiezen? De Siemens WM16XMM0FG is misschien wel de juiste wasmachine voor jou. De waskwaliteit van deze wasmachine is middenklasse. Deze wasmachine heeft de reviewscore: 9.1 ontvangen van...