Zwarte wasmachine

Wasmachines hoeven niet per se wit te zijn. Als een zilveren of zwarte wasmachine beter past bij jouw interieur, heb je tegenwoordig steeds meer keuze. Klopt, het gros van de wasmachines zijn nog steeds wit, maar de kleur zwart wordt voor wasmachines steeds populairder. 

Hieronder vindt je de beste zwarte wasmachines van 2024!

zwarte wasmachine

De beste zwarte wasmachines van 2024

Wil jij een zwarte wasmachine? Zoek niet verder! Hieronder vind je de beste zwarte wasmachines van 2024! Ondanks de stoere, strakke uitstraling, is het een stuk moeilijker om een zwarte wasmachine te vinden, dan een witte. Om die reden hebben we een lijst gemaakt met de beste zwarte wasmachines die nu op de markt te vinden zijn.
Bij het maken van deze selectie hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht, de energieklasse, het geluidsniveau, het toerental en de wasprogramma’s. Hopelijk vind jij er een zwarte wasmachine tussen die aansluit op jouw wensen.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Wat is een zwarte wasmachine

Een zwarte wasmachine is simpelweg een wasmachine met een zwarte afwerking. Hoewel het in eerste instantie misschien alleen een esthetische keuze lijkt, kan een zwarte wasmachine ook enkele praktische voordelen hebben. Ten eerste maskeert de donkere kleur beter vlekken, krassen en kleine imperfecties die met de tijd kunnen ontstaan. Dus als je een apparaat wilt dat er langer als nieuw uitziet, is zwart een slimme keuze.

Daarnaast past een zwarte wasmachine makkelijker in moderne en strakke interieurdesigns. Als je keuken of wasruimte een modern thema heeft met veel donkere tinten, dan zal een zwarte wasmachine daar beter in opgaan. Technologisch gezien verschillen zwarte wasmachines niet echt van hun witte tegenhangers; ze hebben dezelfde functies, toerental en energiezuinigheid. Het is dus echt een kwestie van persoonlijke smaak en designvoorkeuren.

Zwarte wasmachine

Voordelen van een zwarte wasmachine

Dus je overweegt een zwarte wasmachine? Goede keuze, want zo’n wasmachine biedt een paar unieke voordelen. Hier zijn enkele redenen waarom je er één zou willen overwegen:

  1. Esthetisch aantrekkelijk: Zwart geeft een chique en moderne uitstraling die goed past in een hedendaags interieur.
  2. Vlekbestendig: Spetters van wasmiddel of water zijn minder zichtbaar op een zwarte achtergrond, waardoor de machine er langer nieuw uit blijft zien.
  3. Krasbestendig: Kleine krasjes en deukjes zijn minder zichtbaar op een donkere ondergrond, wat bijdraagt aan een langdurig mooi uiterlijk.
  4. Stijlconsistentie: Als je al andere zwarte apparaten of meubels in huis hebt, dan past een zwarte wasmachine daar naadloos bij.
  5. Makkelijker schoon te houden: Op een zwarte wasmachine zie je stof en vuil minder snel, waardoor hij makkelijker schoon te houden is.

Een zwarte wasmachine is niet alleen een stijlvolle keuze, maar kan ook praktische voordelen bieden die je misschien niet direct zou verwachten. Eén ding is zeker: het is een game changer voor zowel je wasroutine als je interieur.

Een nieuwe wasmachine kopen: waar let je op

Gemiddeld kopen we eens in de 10 jaar een nieuwe wasmachine. Omdat deze apparaten zo lang mee gaan, vergeten we nog wel eens waar we precies op moeten letten als we een nieuwe aanschaffen. Om die reden hebben wij deze koophulp ontwikkeld. Hierin lees je precies waar je aan moet denken als je je oriënteert op een nieuwe wasmachine – wit, zwart of zilver.

Bovenlader of voorlader

Aan welke kant van je nieuwe wasmachine wil jij de deur hebben? De meeste mensen gaan voor een voorlader, die hebben de deur aan de voorkant zitten – erg handig als je er nog iets bovenop wilt zetten, zoals een droger. Wil je de deur aan de bovenkant hebben? Kies dan voor een bovenlader. Dit kan prettig zijn bij het in- en uitladen van je wasgoed want die hoeft niet zo te bukken. Houd er wel rekening mee dat er een stuk minder bovenladers op de markt zijn. Het vinden van een zwarte wasmachine die ook een bovenlader is, zal daarom een uitdaging zijn.

Vulgewicht

Het vulgewicht van je wasmachine zegt iets over de grootte van de trommel en hoeveel wasgoed je tegelijkertijd kunt wassen. Een huishouden van een of twee personen heeft doorgaans genoeg aan een wasmachine met een vulgewicht van 6 kg of 7 kg. Gezinnen van drie of vier personen zullen sneller een wasmachine van 8 kg of 9 kg nodig hebben. Ben je met meer? Kijk dan naar een machine waar minimaal 10 kg wasgoed in kan. Qua breedte en hoogte hebben vrijwel alle wasmachines dezelfde afmetingen, maar de diepte kan nog wel eens verschillen. Een wasmachine met meer vulgewicht, heeft vaak ook een grotere trommel. Hierdoor is de diepte van een wasmachine met veel vulgewicht ook groter.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoeveel energie de wasmachine verbruikt. Vaak zijn wasmachines met een betere energieklasse duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik – omdat ze zuinig zijn met energie. De energieklasse van wasmachines loopt van A t/m G. Met energieklasse A verbruik je de minste energie. Goed voor het milieu en je portemonnee!

Geluidsniveau centrifugeren

Wasmachines kunnen best wat herrie maken tijdens het centrifugeren, ook de nieuwe. Gelukkig zijn er ook wasmachines die minder geluid produceren, heel fijn als je washok bijvoorbeeld naast een slaapkamer staat. Het geluidsniveau van wasmachines wordt onderverdeelt tussen: extra stil (71 dB of stiller), stil (72 – 73 dB), normaal (74 – 77 dB) en luid (78 dB of luider).

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel van een wasmachine maakt per minuut. Hoe meer toeren, hoe droger de wasgoed wordt. Op die manier hoef je je was niet in de droger te doen, maar kun je het ophangen tot het droog is. Wasmachines maken meestal tussen de 1100 en 1600 toerende minuut. 1400 toeren is het meest gebruikelijk voor zwarte wasmachines.

Wasprogramma's

Niet alle wasmachines bieden dezelfde wasprogramma’s. Voor je een nieuwe wasmachine koopt, is het een goed idee om in kaart te brengen welke verschillende wasprogramma’s je nu gebruikt en welk wasprogramma je nog wenst. Hierbij kan je denken aan fijne was, handwas, katoen en wol. Tegenwoordig geven veel wasmachines je nog meer opties, zoals speciale programma’s voor allergieën, sneller wassen, jeans, babykleding, sportkleding en overhemden.

Welke merken verkopen zwarte wasmachines

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een zwarte wasmachine, heb je verschillende opties als het om merken gaat. Hier zijn een paar populaire keuzes:

  1. Samsung: Bekend om hun technologische innovaties, biedt Samsung een reeks zwarte wasmachines met slimme functies zoals bediening op afstand via een app.
  2. Beko: Als je op zoek bent naar een betaalbare maar toch betrouwbare zwarte wasmachine, dan is Beko een goede keuze.

Veelgestelde vragen over een zwarte wasmachine

Is een zwarte wasmachine duurder dan een witte wasmachine?

Over het algemeen zijn zwarte wasmachines vaak een beetje duurder dan hun witte tegenhangers. Dit heeft meestal te maken met de esthetische aantrekkingskracht en het feit dat zwarte modellen vaak worden beschouwd als premium versies binnen een bepaalde productlijn. Echter, het prijsverschil is meestal niet enorm en kan variëren afhankelijk van het merk, de functies en het model.

Het is ook mogelijk dat bepaalde aanbiedingen of kortingen de prijs kunnen verlagen, dus het is altijd goed om de prijzen te vergelijken en aanbiedingen in de gaten te houden. Aan het einde van de dag is de prijs meestal een reflectie van de functies en de bouwkwaliteit, ongeacht de kleur.

Zwarte wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines