Beste zwarte wasmachine en droger set

De zwarte kleur wordt steeds populairder in het interieur en een zwarte wasmachine en droger set kan daarbij niet ontbreken. Deze zwarte apparaten hebben een luxe, stijlvolle uitstraling en passen daarom goed in een moderne badkamer. In dit artikel vertellen we je alles over de stijlvolle zwarte wasmachines en drogers en vertellen we je wat de beste wasmachine en droger set in het zwart van 2024 zijn.

Wasmachine en droger set

Beste zwarte wasmachine en droger set van 2024

De perfecte wasmachine droger set past niet alleen bij je interieur, maar sluit ook aan bij je wensen. De juiste wasmachine droger set heeft dus het juiste vulgewicht passend bij jouw huishouden, de beste was- en droogprogramma’s en extra functies die het gebruiksgemak verhogen waardoor beide apparaten makkelijk te gebruiken zijn. Om de zoektocht voor de ideale wasmachine en droger in het zwart voor jou eenvoudiger te maken, hebben we hieronder een lijst opgesteld met de best geteste zwarte wasmachine en droger set van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Zwarte wasmachine en droger set: wat is dat

Wanneer je een wasmachine droger set koopt, dan koop je twee losse apparaten die niet alleen qua uiterlijk maar ook qua functies en energieverbruik op elkaar afgestemd zijn. Je koopt ze als set waardoor de aanschafprijs voordeliger is. In het geval van een zwarte wasmachine droger set koop je dus twee zwarte apparaten.

Een zwarte wasmachine en droger hebben een stijlvolle, luxe uitstraling door de zwarte kleur. Deze set zou goed passen in een strak en modern interieur. Daarom wordt de zwarte kleur voor huishoudelijke apparaten steeds populairder, en ook het aanbod van zwarte wasmachine en droger sets groeit.

Voor- en nadelen van een zwarte wasmachine en droger set

Voordeel: Goedkoper dan twee losse apparaten

Het grote pluspunt van een set kopen, is dat dit goedkoper is dan wanneer je twee aparte apparaten aanschaft. Met een set kun je soms tot wel €300 besparen ten opzichte van een losse wasmachine en droger.

Voordeel: Het past bij elkaar qua uitstraling en functies

Een zwarte wasmachine staat natuurlijk het mooist naast een zwarte droger. Als je een set koopt, dan koop je twee apparaten die perfect bij elkaar passen qua uiterlijk. Zo heb je een zwarte wasmachine en droger die je badkamer of washok een luxe uitstraling geven. Ook passen de apparaten bij elkaar qua functies. Zo hebben ze vaak hetzelfde vulgewicht en dezelfde energieklasse en programma’s die op elkaar aansluiten.

Nadeel: Weinig aanbod

Al jaren maken fabrikanten witte wasmachines en drogers. Het aanbod in zwarte apparaten is daarom nog klein, waardoor je minder keus hebt ten opzichte van witte apparaten. Gelukkig wordt de kleur zwart in het interieur steeds populairder, waardoor ook het assortiment van zwarte wasmachine en droger sets steeds groter wordt.

Onderhoudstips voor zwarte Wasmachines en Drogers

Algemene onderhoudstips

Het onderhoud van een zwarte wasmachine en droger set is in principe hetzelfde als bij een wit apparaat. Om zo lang mogelijk van je zwarte wasmachine en droger te genieten is het belangrijk om beide apparaten regelmatig te reinigen. Het is het beste om je wasmachine één keer per maand schoon te maken. Dit doe je door een lege trommel op 90 graden te wassen met een beetje baking soda. Alle zeepresten en viezigheid verdwijnt op deze manier. Je wasdroger kun je goed onderhouden door na elke droogbeurt het pluizenfilter te reinigen. Zo voorkom je dat deze verstopt raakt. Ook is het belangrijk om regelmatig de condensor en de trommel van je zwarte wasdroger schoon te maken.

Bescherming tegen krassen

Je ziet krassen en vegen beter op een zwart apparaat dan op een witte. Probeer daarom je zwarte wasmachine en droger te beschermen tegen krassen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een hoes te plaatsen op de bovenkant van je wasmachine. Als je dan je wasmand erop zet, veroorzaak je geen krassen. Er zijn hoezen beschikbaar in zwarte kleur, waardoor je de extra beschermingslaag bijna niet ziet.

Levensduur van je apparaat verlengen

Om zo lang mogelijk gebruik te maken van je nieuwe wasmachine en droger is het belangrijk om beide apparaten goed te onderhouden. Hoe je dit doet lees je hierboven. Daarnaast kun je ook de levensduur verlengen door nooit met een te volle trommel te wassen en drogen. Houd altijd een handbreedte aan ruimte over zodat de trommel niet overbeladen is. Ook is het beter voor je wasmachine om niet te veel wasmiddel te gebruiken.

Hier moet je op letten bij het kopen van een zwarte wasmachine en droger set

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe wasmachine en wasdroger set, zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden in je zoektocht. Zodat je de beste keus voor jou en jouw huishouden kunt maken en je een goede set kiest die voldoet aan jouw wensen. Een goede set beoordelen doe je op de volgende kenmerken:

Vulgewicht

Het vulgewicht is een belangrijk kenmerk voor zowel wasmachines als drogers. Dit geeft aan hoe groot de trommel is en hoeveel kg wasgoed je per keer kunt wassen en drogen. Als je een set koopt, dan is het vulgewicht van beide apparaten op elkaar afgestemd en vaak hetzelfde. Zo kun je in één keer al het natte wasgoed na het wassen gelijk in de droger stoppen. Welk vulgewicht je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je huishouden en wat voor soort wasgoed je hebt. Er zijn wasmachines en droger sets met een vulgewicht van 7 t/m 11 kg. 7 kg is voldoende voor 1 tot 2 personen. 8 kg vulgewicht is geschikt voor huishoudens van 3 tot 4 personen. En een vulgewicht van 9 kg of meer is de beste keus voor gezinnen van 5 personen of meer.

Energieklasse

Ook de energieklasse is van belang bij de juiste keuze. De energieklasse geeft aan hoeveel energie je wasmachine en droger verbruikt. Dit wordt aangegeven als energielabel en loopt van A (meest zuinig) tot en met F (minst zuinig). Wil je een energiezuinige wasmachine en droger set kiezen dan is het beste om te kijken naar apparaten met energielabel A. Deze zijn vaak wat duurder in aanschaf, maar door de lage energiekosten goedkoper in gebruik.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt aangeduid in decibel (dB) en geeft aan hoeveel lawaai je zwarte wasmachine en droger maken. Je kunt het geluidsniveau opdelen in vier categorieën: extra stil (70 dB of minder), stil (maximaal 72 dB), normaal (73 – 76 dB) en luid (77 dB of hoger). Als je op zoek bent naar een stille wasmachine droger set dan moet je kijken naar apparaten met een maximale geluidsniveau van 72 dB.

Was- en droogprogramma's

Een droger en wasmachine beschikt over een aantal standaard programma’s. Daarnaast heb je tegenwoordig ook vele extra programma’s die handig kunnen zijn voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een wasprogramma voor babykleding, sportkleding, gordijnen of een speciaal programma voor allergieën. Kijk dus voor jezelf welke wasprogramma’s je vaak gebruikt.

Extra functies

Tot slot hebben zwarte wasmachines en drogers ook extra functies die het gebruiksgemak verhogen. Deze functies zorgen ervoor dat het wassen en drogen nog makkelijker en efficiënter gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zelfreinigende wasmiddellade, automatische wasmiddeldosering, een kledingbeschermende trommel of een stoomfunctie.

De meest gestelde vragen over een zwarte wasmachine en droger set

Zijn zwarte wasmachines en drogers duurder dan andere kleuren?

In principe zijn zwarte wasmachines en drogers niet duurder dan andere kleuren. Wel is het zo dat het aanbod van zwarte apparaten een stuk kleiner is dan witte apparaten. Vaak hebben A-merken een zwarte wasmachine en droger in hun aanbod, maar goedkope budgetmerken niet. Daarom lijkt het alsof een zwart apparaat duurder is, maar dit komt voornamelijk door het geringe aanbod.

Zijn er nadelen aan het hebben van een zwarte wasmachine en droger set?

Het aanbod van zwarte wasmachines en drogers is kleiner dan bij witte wasmachines en drogers. Je hebt daarom minder keus in verschillende apparaten. Een ander nadeel aan het hebben van een zwart apparaat je krassen en vegen en vingerafdrukken sneller ziet op de zwarte kleur.

Zwarte wasmachine en droger set assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines