Goedkope wasmachine en droger set

Een wasmachine en droger set bestaat uit twee apparaten die qua uiterlijk en qua functies bij elkaar passen. De wasmachine en droger staan perfect naast elkaar en jij hebt gelijk twee gloednieuwe apparaten die je lang kunt gebruiken. De prijzen voor een wasmachine droger set beginnen vanaf €900 en kunnen oplopen tot €4500. Een set wordt gezien als goedkoop wanneer deze maximaal €1300 kost. Welke goedkope wasmachine droger sets de beste van 2024 zijn, lees je hier!

Wasmachine en droger set

Goedkope wasmachine en droger set: wat is dat

Wanneer je een wasmachine droger set aanschaft, dan koop je twee losse apparaten als set die bij elkaar passen. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua kenmerken zoals energieverbruik en vulgewicht zijn de apparaten op elkaar afgestemd. Een set kopen is voordeliger dan de wasmachine en droger los aanschaffen.
Een wasmachine en droger set wordt als goedkoop gezien wanneer de aanschafprijs niet hoger is dan €1300. Deze prijs betaal je dus voor twee apparaten. Ben je benieuwd wat een goede wasmachine droger set is voor een fijne prijs? Lees dan snel verder.

Beste goedkope wasmachine en droger set van 2024

Wanneer je én een nieuwe droger én een nieuwe wasmachine nodig hebt, dan kan het lonen om deze als set te kopen. Zo heb je twee nieuwe apparaten die mooi bij elkaar passen en het is vaak ook nog eens voordeliger. We hebben het internet voor je afgestruind en de beste sets voor een fijne prijs voor je gevonden. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar de verkoopprijs, maar ook naar andere kenmerken zoals het vulgewicht, de bouw kwaliteit, het geluidsniveau centrifugeren en extra functies. Dit zijn de beste wasmachine en droger sets voor een goedkope prijs van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een goedkope wasmachine en droger set

Voordeel: Het is goedkoop

Een groot pluspunt is dat de aanschafprijs natuurlijk goedkoop is. Zo heb je twee gloednieuwe apparaten voor een voordelig bedrag. De prijzen voor een wasmachine droger set kunnen erg variëren. Dit loopt van €900 tot aan €4500. Over het algemeen wordt een set als goedkoop gezien, wanneer de aanschafprijs onder de €1300 is.

Voordeel: Wasmachine en droger zijn op elkaar afgestemd

Een ander voordeel van een set kopen, is dat beide apparaten op elkaar afgestemd zijn. Het uiterlijk is nagenoeg hetzelfde en zorgt voor een luxe uitstraling. Maar ook eigenschappen zoals het vulgewicht, energieverbruik en andere extra’s zijn op elkaar afgestemd. Zo heb jij de beste apparaten om te wassen en te drogen.

Nadeel: Minder energiezuinig

Een goedkope wasmachine en droger kunnen minder energiezuinig zijn. De aanschafprijs is dan wel lager, maar het verbruik van de apparaten ligt hoger waardoor je energiekosten hoger zijn. Een goedkoop apparaat kan nog steeds een geschikte wasmachine of wasdroger zijn. Alleen is het wel verstandig om niet alleen naar de aanschafprijs te kijken maar ook naar het verbruik.

Nadeel: Minder aanbod als set

Tot slot is het kopen van een machine set nadeliger omdat je een kleiner aanbod hebt dan wanneer je twee aparte apparaten koopt. De keus is minder, qua merk en qua extra’s, waardoor je soms niet de perfecte wasmachine en droger set voor jou vindt.

Dit zijn de goedkoopste wasmachine en droger set merken

Als je op zoek bent naar een goedkope set, dan kun je het beste kijken naar onderstaande merken. Deze merken bieden hun apparaten als set aan, waardoor jij voor een voordelige prijs een nieuwe wasmachine en droger kunt kopen.

Hoover

Hoover is een Amerikaans merk dat goedkope, maar betrouwbare wasmachines en drogers verkoopt. Hoover staat voor kwaliteit en produceert apparaten die intelligent en efficiënt zijn zodat jij nog makkelijker en sneller kunt wassen en drogen.

Beko

Beko is een budgetmerk uit Turkije dat goedkope wasmachines en wasdrogers verkoopt. De apparaten van Beko zijn goedkoop in aanschaf, simpel in gebruik en relatief betrouwbaar qua kwaliteit.

Whirlpool

Ook Whirlpool is een Amerikaans merk dat goede wasmachines en drogers maakt. De wasmachines en drogers van Whirlpool zijn uitgerust met de laatste technologie waardoor je voor een relatief goede prijs een betrouwbaar apparaat van uitstekende kwaliteit mag verwachten.

Hoe vind ik de goedkoopste wasmachine en droger sets

Er zijn wasmachine en droger sets met prijzen tussen de €900 en €4500. Om een goedkope set te vinden, kun je het beste kijken naar de goedkopere merken die hierboven staan beschreven. Van deze budgetmerken koop je vaak een set voor maximaal €1300 en dan heb je twee gloednieuwe apparaten. Daarnaast is het ook zeker handig om de aanbiedingen in de gaten te houden en om je bijvoorbeeld in te schrijven op nieuwsbrieven van de grote webshops. Zo ben je als eerste op de hoogte van een nieuwe actie en kun je er direct van profiteren.

Goedkoper alternatief voor een set: een wasdroogcombinatie

Een nog goedkoper alternatief is de was-droogcombinatie. Dit is een wasmachine en droger in één. Je kunt met dit apparaat zowel wassen als drogen. Het is ideaal voor wanneer je geen ruimte hebt voor twee apparaten, bijvoorbeeld wanneer je in een studio of klein appartement woont. Een was-droogcombinatie is al te koop vanaf €600, een stuk goedkoper dan de meeste wasmachine droger sets.

Hier moet je op letten bij het kopen van een goedkope wasmachine en droger set

Bij de aankoop van een nieuwe wasmachine en droger set, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo kun je de beste keuze maken voor jou en jouw huishouden en vind je de juiste wasmachine droger set voor jou. Een goede set beoordelen doe je op de volgende kenmerken:

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoe groot de trommel van je wasmachine en droger is en hoeveel kg wasgoed je per keer kunt wassen en drogen. Wanneer je een set koopt, dan is de trommelinhoud van de droger en wasmachine op elkaar afgestemd. Zo kun je gemakkelijk je natte wasgoed in één keer laten drogen. Hoeveel vulgewicht voor jou ideaal is, is onder andere afhankelijk van de grootte van je huishouden. Iemand die alleen woont heeft een kleiner vulgewicht dan een groot gezin. Er zijn sets met een vulgewicht van 7 t/m 11 kg. Hieronder zie je welk vulgewicht voor jou het beste is.

  1. 1 tot 2 personen: vulgewicht van 6 of 7 kg
  2. 3 tot 4 personen: vulgewicht van 8 of 9 kg
  3. 5 personen of meer: vulgewicht van minimaal 9 kg

Energieklasse

Ook de energieklasse is van belang bij de juiste keuze. Zeker wanneer je een goedkope set koopt, is het belangrijk om naar het energieverbruik te kijken. Dit wordt aangegeven met het energielabel en loopt van A t/m F. Voor wasdrogers gaat het label zelfs tot A+++, het meest zuinig. Wil je een energiezuinige wasmachine en droger set kiezen, dan is het beste om te kijken naar apparaten met energielabel A. Dit is vaak een duurdere wasmachine en droger, maar omdat het energieverbruik van deze apparaten laag is, kan het in de loop van de jaren toch wel de goedkoopste optie zijn.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau wordt aangeduid in decibel (dB) en geeft aan hoeveel geluid je wasmachine en droger maken. Het geluidsniveau is vooral van toepassing voor je wasmachine, aangezien deze het meeste geluid produceert tijdens het centrifugeren. Het geluidsniveau kun je verdelen in vier categorieën: extra stil (70 dB of minder), stil (maximaal 72 dB), normaal (73 – 76 dB) en luid (77 dB of hoger). Een goedkope set heeft niet altijd de meest stille wasmachine en droger. Ben je op zoek naar een stille set, dan moet je kijken naar apparaten met een maximale geluidsniveau van 72 dB.

Was- en droogprogramma's

Als je vaak een wasprogramma gebruikt voor babykleding of voor handdoeken, dan is het ideaal dat je nieuwe wasmachine en droger dit ook hebben. Kijk daarom zeker naar het aanbod van was- en droogprogramma’s en welke jij vaak gebruikt. Naast de standaard programma’s heb je tegenwoordig ook speciale programma’s voor sportkleding, beddengoed, allergieën of een opfrisprogramma.

Extra functies

Als laatste is het ook aan te raden om te kijken naar handige extra functies. Dit zijn functies die het gebruiksgemak verhogen zodat jij nog makkelijker en sneller kunt wassen en drogen. Bijvoorbeeld automatische wasmiddeldosering, een zelfreinigende wasmiddellade, een kledingbeschermende trommel, bediening via de app of een stoomfunctie.

De meest gestelde vragen over een goedkope wasmachine en droger set

Hoeveel zou een goedkope wasmachine en droger set moeten kosten?

De prijzen voor een wasmachine droger set lopen uiteen van €900 tot aan €4500. Wanneer je een goedkope wasmachine droger set wilt kopen, dan zou de verkoopprijs niet meer dan €1300 moeten zijn. Voor deze prijs kun je een passende wasmachine en wasdroger set vinden voor de beste prijs kwaliteit.

Goedkope wasmachine en droger set assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines