Samsung Autodose wasmachine

Een Samsung AutoDose wasmachine zorgt ervoor dat jouw wasgoed altijd optimaal schoon uit de trommel komt, zonder daarbij meer water, energie of wasmiddel te gebruiken dan nodig is. Dat is niet alleen beter voor de kosten, maar ook voor de levensduur van je wasmachine en je kleding. Let wel op dat je alleen vloeibaar wasmiddel kunt gebruiken, omdat het moeilijker is om poeder goed te doseren. Lijkt dat je wat? Op deze pagina vind je de beste Samsung AutoDose wasmachines van 2024!
Samsung wasmachine

Samsung Autodose wasmachine: Wat is dat

De meest gemaakte fout bij het wassen is vaak het inschatten van de hoeveelheid wasmiddel die er nodig is om een lading volledig schoon te krijgen. De Samsung Autodose wasmachine markeert een revolutionaire stap in wasgemak. Deze innovatieve wasmachine maakt gebruik van geavanceerde sensortechnologie om precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te doseren voor elke waslading. Hierdoor behoort het giswerk bij het vullen van je wasmiddellade tot het verleden.
Het Autodose systeem analyseert het gewicht en de aard van je wasgoed en stemt de hoeveelheid wasmiddel daarop af. Hierdoor wordt je wasgoed altijd optimaal schoon, zonder verspilling van wasmiddel. Voor gebruikers betekent dit niet alleen gemak en tijdbesparing, maar ook een duurzamere en economischere wasroutine. Uiteindelijk draagt dit bij aan langdurig behoud van je kleding en vermindering van bestaande problemen door overdosering, zoals zeepresten of snellere slijtage van stoffen.

Beste Samsung Autodose wasmachine van 2024

Ben je op zoek naar een wasmachine van Samsung met AutoDose, maar weet je nog niet welk model het beste bij jou zal passen? Wij hebben het assortiment getest en met elkaar vergeleken, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Dit zijn de beste Samsung AutoDose wasmachines van 2024!

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een Samsung Autodose wasmachine

Ben je op zoek naar een wasmachine van Samsung met AutoDose, maar weet je nog niet welk model het beste bij jou zal passen? Wij hebben het assortiment getest en met elkaar vergeleken, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Dit zijn de beste Samsung AutoDose wasmachines van 2024!

Voordelen

 1. Efficiënte dosering: De krachtige AI control van de machine zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt, wat beter is voor je wasgoed en de machine zelf.

 2. Besparing op wasmiddel: Omdat je bij iedere wasbeurt precies genoeg wasmiddel gebruikt, heb je veel minder nodig. De kans is namelijk groot dat je geneigd bent om veel meer te gebruiken dan echt nodig is.

 3. Gebruiksgemak: Je hoeft bij deze machine veel minder handelingen uit te voeren om ervoor te zorgen dat je wasgoed en je wasmachine hygiënisch blijft.

 4. Optimale wasresultaten: Autodose doseert automatisch op basis van hoe vuil je was is. Het heeft krachtige prestaties, verwijdert hardnekkig vuil en zorgt ervoor dat vlekken loskomen.

Nadeel

 1. Niet alle wasmiddelen zijn beschikbaar: Het is heel moeilijk om waspoeder te doseren, daarom kun je alleen vloeibaar wasmiddel gebruiken. Dat is erg onhandig als je nog een voorraad poeder hebt staan.

 2. Prijs: De aanschafprijs van Samsung wasmachines met AutoDose is aanzienlijk hoger dan die van andere modellen. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je op de lange termijn juist veel op je kosten kunt besparen, waardoor je uiteindelijk misschien wel goedkoper uit bent.

 3. Grotere kans op problemen: Hoe meer technologie er in een apparaat zit, hoe groter de kans dat er iets stuk kan gaan. Zo kunnen de sensoren bijvoorbeeld stuk gaan, maar ook het systeem voor dosering kan haperen. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk meer kwijt bent aan onderhoud en reparaties.

Hoe werkt een Samsung Autodose wasmachine

De Miele SingleWash wasmachine is een meesterwerk van technische innovatie, speciaal ontworpen voor de efficiënte was van kleinere ladingen. Terwijl traditionele wasmachines vaak zijn ontworpen met het oog op grotere ladingen, is de SingleWash geoptimaliseerd voor het efficiënt wassen van individuele kledingstukken of kleinere hoeveelheden was.

Wanneer je de Miele SingleWash inschakelt, begint het geavanceerde sensorensysteem van de machine met het beoordelen van de grootte en het type van de lading. Op basis van deze informatie past de machine automatisch de hoeveelheid water, de wastijd en de energie aan die nodig is voor het wassen. Dit zorgt ervoor dat je was niet alleen snel en efficiënt wordt gewassen, maar ook dat het energieverbruik en waterverbruik tot een minimum worden beperkt. Naast deze slimme sensortechnologie beschikt de SingleWash over Miele’s kenmerkende . De trommel is zodanig ontworpen dat het je kledingstukken voorzichtig behandelt, wat resulteert in een langere levensduur van je favoriete items, je kunt dus met een gerust hart je favoriete blouse wassen.

In essentie combineert de Miele SingleWash wasmachine de beproefde kwaliteit van Miele met innovatieve technologie, om zo een waservaring te bieden die zowel efficiënt als zorgzaam is, zelfs voor de kleinste wasbeurten.

Hoe bespaar je met een systeem als Autodose

 1. Wasmiddelbesparing: Door de exacte hoeveelheid wasmiddel te gebruiken die nodig is voor een specifieke lading, voorkom je verspilling van overtollig wasmiddel. Bij hardnekkige vlekken is bijvoorbeeld veel meer water nodig dan bij wasgoed dat helemaal geen vlekken heeft. Dit kan op termijn leiden tot aanzienlijke besparingen, vooral als je regelmatig wast.
 2. Waterbesparing: Overdosering kan ertoe leiden dat de machine extra spoelbeurten nodig heeft om al het overtollige schuim en de wasmiddelresten te verwijderen. Dit verhoogt het water- en energieverbruik. Door de juiste dosering te gebruiken, kun je deze extra spoeling vermijden.
 3. Energiebesparing: De duur van een wascyclus is altijd aangepast op de vuilgraad van je kleding. Je wasgoed alleen grondig geweekt als het echt heel vies is, maar bij wasjes die niet zo vies zijn is de cyclus veel eerder klaar. Hierdoor kun je niet alleen aanzienlijk besparen op tijd, maar heb je ook minder energie nodig.
 4. Langere levensduur van kleding: Te veel wasmiddel kan kleding sneller laten slijten, de kleuren aantasten en residu achterlaten dat de stof kan beschadigen. Door de optimale hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, blijft kleding langer in goede staat.
 5. Voorkomen van machineproblemen: Overtollig schuim en wasmiddelresten kunnen op termijn leiden tot problemen met de wasmachine, zoals verstoppingen. Het gebruik van de juiste dosering kan helpen om deze problemen te voorkomen.

Zo gebruik je een Samsung Autodose wasmachine

Het gebruik van een Samsung Autodose wasmachine combineert traditionele wasprincipes met geavanceerde technologie, wat het wassen eenvoudiger en efficiënter maakt. Volg deze stappen om het maximale uit je Samsung Autodose wasmachine te halen:

 1. Vul het reservoir: Zorg ervoor dat het wasmiddel- en wasverzachterreservoir van de machine gevuld is met de door jou gekozen producten. Het is belangrijk om producten te gebruiken die compatibel zijn met het Autodose-systeem.
 2. Laad je wasgoed: Doe je wasgoed zoals gebruikelijk in de trommel. Zorg ervoor dat je de trommel niet overbelast, om optimale wasresultaten te garanderen.
 3. Selecteer het juiste programma: Kies het wasprogramma dat het beste past bij je lading. Of het nu gaat om gekleurde kleding, witte was, of delicate stoffen, er is een programma voor elke behoefte.
 4. Laat de technologie zijn werk doen: Eenmaal geactiveerd, zullen de sensoren van de Autodose wasmachine de hoeveelheid en het type wasgoed beoordelen. Op basis hiervan zal de machine de ideale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter doseren.
 5. Aanpassingen (indien nodig): Hoewel de Autodose technologie nauwkeurig is, kun je, als je een specifieke voorkeur hebt voor de hoeveelheid wasmiddel of wasverzachter, handmatige aanpassingen maken via het bedieningspaneel of de bijbehorende app.
 6. Start de wascyclus: Zodra alles is ingesteld, kun je de wascyclus starten. Je kunt de voortgang volgen via het display van de machine of, afhankelijk van het model, via de Samsung app op je smartphone.
 7. Einde van de wascyclus: Wanneer de cyclus is voltooid, haal je je kleding uit de machine. Dankzij de Autodose technologie moet je schone wasgoed fris aanvoelen en vrij zijn van overtollig wasmiddel.

Herinner jezelf eraan om regelmatig het reservoir te controleren en bij te vullen indien nodig. Zo zorg je ervoor dat je altijd klaar bent voor de volgende wasbeurt met je Samsung Autodose wasmachine!

Wat vinden andere mensen van een Samsung Autodose wasmachine

Hier moet je op letten bij het kopen van een Samsung Autodose wasmachine

Een nieuwe wasmachine met AutoDose kan voor jou de beste optie zijn, maar binnen deze categorie zijn er nog een aantal dingen waar je extra aandacht aan kunt besteden. Denk bijvoorbeeld eens aan:

Vulgewicht

Binnen het hele assortiment met AutoDose wasmachines heb je de keuze uit een vulgewicht van 6 kg tot 10 kg, wat betekent dat er altijd een wasmachine bij zit die bij jou past. Let goed op dat je wasmachine niet te klein is, want de AutoDose functie werkt het beste als je wasgoed voldoende ruimte heeft om rond te draaien

Energieklasse

Op dit moment zijn er modellen beschikbaar met energieklasse A en B. Je besparing bij A is net iets meer, namelijk €290 tegenover €230.

Toerental

Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger je wasgoed uit de trommel zal komen. Bij Samsung wasmachines met AutoDose kun je kiezen uit 1400 rpm of 1600 rpm. Houd er wel rekening mee dat niet alle kledingstukken geschikt zijn voor een hoger toerental, want ze zullen sneller slijten.

Toerental

Het toerental van je wasmachine geeft aan hoe droog je wasgoed uit de trommel zal komen. Hoe hoger het aantal toeren, hoe minder restvocht er in je wasgoed achterblijft. Niet alle kledingstukken kunnen op een hoog toerental gecentrifugeerd worden, dus kijk hiervoor ook goed naar je wasgoed.

Wasprogramma's

Het aantal verschillende wasprogramma’s van een wasmachine is een belangrijke eigenschap, omdat dit aangeeft wat voor soort wasgoed je schoon kunt krijgen. Kijk niet alleen naar de verschillende stoffen die je kunt wassen, maar ook naar de temperaturen en de tijdsduur van ieder programma.

Extra functies

Natuurlijk is AutoDose ontzettend handig, maar Samsung heeft nog veel meer opties die het wassen gemakkelijker kunnen maken. Wat dacht je van een zelfreinigende wasmiddellade waardoor zeepresten uit de wasmiddellade verwijderen verleden tijd is of een hygiënisch stomen programma waarmee je kleding even snel opfrist?

De meest gestelde vragen over een Samsung Autodose wasmachine

Een innovatief systeem als AutoDose roept natuurlijk altijd vragen op en als je interesse hebt in de aanschaf, is het altijd goed om deze eens te lezen. We hebben hier de vragen die het vaakst worden gesteld voor je op een rijtje gezet.

Wat is Autodose technologie en hoe werkt het?

Ja, je kunt je eigen wasmiddel en wasverzachter gebruiken in de Samsung Autodose wasmachine. Het is echter wel aan te raden om voor de beste resultaten de aanwijzingen van de fabrikant te volgen.

Kan ik mijn eigen wasmiddel gebruiken met de Autodose wasmachine?

Autodose technologie is een geavanceerd systeem geïntroduceerd door Samsung in hun wasmachines waarmee automatisch de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter wordt gedoseerd op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed in de machine.

Het verwijdert wasmiddelresten zelfreinigende wasmiddellade, waardoor je amper om hoeft te kijken naar het onderhoud.

Sensoren in de wasmachine detecteren het gewicht en het soort wasgoed, waarna het systeem bepaalt hoeveel wasmiddel en wasverzachter nodig is voor een optimale wasbeurt.

Hoe weet de Samsung Autodose de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter te doseren?

Ja, de meeste Samsung Autodose wasmachines hebben de optie om handmatige aanpassingen te doen aan de doseringsinstellingen, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren of specifieke wasbehoeften.

Is de Autodose functie volledig aanpasbaar?

De Samsung Autodose wasmachine is uitgerust met sensoren die het gewicht en het type wasgoed meten. Op basis van deze informatie en de geprogrammeerde algoritmen bepaalt de machine de optimale hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter voor elke waslading.

Zijn er speciale wasmiddelen en wasverzachters vereist voor de Autodose functie?

In principe kun je alle soorten vloeibaar wasmiddel gebruiken, alleen is het niet aan te raden om de dispenser te vullen met poeder. Het is namelijk veel moeilijker om dit op de juiste manier te doseren.

Is het mogelijk om de Autodose functie uit te schakelen als ik dat wil?

Ja, bij de meeste Samsung Autodose wasmachines kun je de automatische dosering uitschakelen en handmatig de gewenste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter toevoegen.

Zal ik nog steeds wasmiddel moeten bijvullen of is het reservoir groot genoeg voor meerdere wasbeurten?

Het reservoir in de Samsung Autodose wasmachines is ontworpen om voldoende wasmiddel en wasverzachter te bevatten voor meerdere wasbeurten. De dispenser bevat genoeg wasmiddel voor ongeveer 16 wasbeurten, wat er bij normaal gebruik op neerkomt dat het uitneembare reservoir ongeveer eens per maand bijvult. Dit is afhankelijk van hoe vaak je wast en de doseringen die worden gebruikt. De machine zal je een melding laten zien wanneer het tijd is om bij te vullen.

Samsung Autodose wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines