Beste wasmachine voor 1 persoon in 2024

Een wasmachine met een vulgewicht van 7 kilogram is perfect voor een huishouden met 1 persoon. Wasmachines met een hoger vulgewicht zullen te veel water en energie verbruiken omdat de trommel nooit geheel gevuld zal worden. 

Opzoek naar een wasmachine voor 1 persoon? Hieronder hebben wij de beste wasmachines voor 1 persoon van 2024 voor jou opgesomd!

 

Wasmachine voor 1 persoon

Wat is een wasmachine voor 1 persoon

Een wasmachine voor 1 persoon is het meest geschikt voor mensen die alleen of in een appartement wonen waar de ruimte beperkt is. Een kleine wasmachine helpt bij het maximaliseren van de wat kleinere woonoppervlakken met behoud van de reinigingskracht zoals een grotere wasmachine dat heeft. Een normale wasmachine is ongeveer 95 centimeter hoog en 55 centimer breed en diep. Een bijkomend voordeel van het nemen van een kleine wasmachine is dat het bespaart op de energiekosten doordat je kleinere wassen kunt draaien. Hierdoor heb je ook direct een energiezuinige wasmachine

Wanneer we een aantal voordelen van een wasmachine voor een 1 persoonshuishouden op een rij zetten, zien we hoeveel voordelen deze heeft in vergelijking met een normale wasmachine:

  1. De hoofdreden: je bespaart een flinke hoeveelheid ruimte door een kleinere wasmachine te nemen
  2. Je bespaart energie. Doordat je kleinere wasjes kunt draaien wast de wasmachine efficiënter.
  3. Een kleinere wasmachine is meestal iets goedkoper.

Beste wasmachines voor 1 persoon in 2024

Zoek je een nieuwe wasmachine speciaal voor jouw eenpersoonshuishouden? Perfect, dan ben je hier op de juiste plek. Hieronder hebben we een lijstje met de top 5 beste wasmachines van 2024 samengesteld. We doen niet aan productvergelijkingen; dat mag je helemaal zelf doen. Of je nu op zoek bent naar iets energiezuinigs of met veel functies, je vindt hier gegarandeerd een machine die bij je past.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Veelgestelde vragen over een wasmachine voor 1 persoon

Ah, vragen! Die hebben we allemaal als we op het punt staan om een grote aankoop te doen. Daarom heb ik hier antwoorden op twee veelgestelde vragen over wasmachines voor eenpersoonshuishoudens.

Hoe groot is een wasmachine voor 1 persoon?

Voor een eenpersoonshuishouden is een wasmachine met een vulgewicht tussen de 5 en 7 kg meestal meer dan voldoende. Wat betreft de fysieke afmetingen variëren deze machines meestal in breedte van 40 tot 60 cm en in hoogte van 80 tot 85 cm.

Zijn kleine wasmachines zuinig?

Je zou denken dat een kleinere wasmachine automatisch energiezuiniger is, maar dat is niet altijd het geval. Het hangt af van het model en het energielabel. Over het algemeen hebben nieuwere machines betere technologie die energiezuiniger is, ongeacht de grootte. Let bij de aankoop op het energielabel: A is het zuinigst.

Wasmachine voor 1 persoon assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2023

Bekijk de beste wasmachines