Beste Bosch wasmachine en droger set

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en droger van Bosch? Kijk dan eens naar een speciale wasmachine en droger set. Deze wasmachines en drogers van Bosch worden samen verkocht en zijn op elkaar afgestemd qua uiterlijk, functies en extra’s. Bovendien is een wasmachine en droger set aanschaffen voordeliger dan los van elkaar kopen. In dit artikel vertellen we je alles over de Bosch sets en laten we weten wat de beste Bosch wasmachine en droger sets van 2024 zijn.

Wasmachine en droger set

Beste Bosch wasmachine en droger set van 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en droger van Bosch? Je kunt deze dan het beste als set aanschaffen. Niet alleen omdat de apparaten bij elkaar passen qua uiterlijk en kenmerken, maar ook omdat dit voordeliger is. We hebben het assortiment van Bosch nagelopen en zijn zo tot deze lijst gekomen van de beste sets. Hierbij hebben we gekeken naar de kwaliteit van de wasmachines en drogers, maar ook naar kenmerken zoals het vulgewicht, geluidsniveau centrifugeren, energieklasse en de verschillende was- en droogprogramma’s. Dit zijn de beste Bosch wasmachine en droger sets van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Bosch wasmachine en droger set: wat is dat

Een Bosch wasmachine en droger set bestaat uit twee apparaten die bij elkaar passen. Ze hebben nagenoeg hetzelfde uiterlijk en bouw kwaliteit zodat het een luxe uitstraling geeft. Ook qua eigenschappen zoals het energieverbruik en vulgewicht zijn de apparaten op elkaar afgestemd.
Als je een Bosch wasmachine en droger set koopt, dan kun je van dit merk een uitstekende kwaliteit verwachten. Bosch is een A-merk dat goede wasmachines en drogers produceert. Vooral qua prestaties en gebruiksgemak scoort Bosch goed, volgens de Consumentenbond.

Voor- en nadelen van een Bosch wasmachine en droger set

Voordeel: Een set is goedkoper

Het kopen van een wasmachine en droger set is voordeliger dan het kopen van twee losse apparaten. Als je de Bosch apparaten als set koopt, dan kun je flink besparen. Vaak is een set enkele tientallen tot honderden euro’s goedkoper in aanschaf.

Voordeel: De wasmachine en droger zijn op elkaar afgestemd

Een ander voordeel van een set is dat de apparaten op elkaar zijn afgestemd. Een goede wasmachine droger set vult elkaar aan qua functies en technologieën. Zo heb je bij een Bosch set bijvoorbeeld dezelfde was- en droogprogramma’s voor allergieën zodat je dit op dezelfde manier kan wassen en drogen. Ook zijn het uiterlijk van beide apparaten en kenmerken zoals het vulgewicht en energieverbruik hetzelfde.

Voordeel: Goede kwaliteit van Bosch

Een Bosch wasmachine en droger set wast en droogt jouw wasgoed met innovatieve technologieën. Je kunt van Bosch goede kwaliteit verwachten, zowel bouwkwaliteit als wasprestaties. Niet voor niets scoort Bosch goed bij consumenten!

Nadeel: Kleiner aanbod

Als je de Bosch apparaten als set koopt, dan is het aanbod wel kleiner dan wanneer je de wasmachine en wasdroger los van elkaar koopt. Niet elke losse wasmachine en droger van Bosch kun je als set kopen. Het assortiment van Bosch sets is dus minder groot, waardoor je minder keus hebt. De sets waar je uit kunt kiezen zijn daarentegen wel voordeliger dan losse apparaten.

Nadeel: Bosch is duurder dan andere merken

Een ander nadeel van Bosch kan zijn dat dit merk duurder is dan andere merken. Bosch is een A-merk en daar is de prijs ook naar. Je krijgt daarvoor wel goede kwaliteit en langere levensduur terug, maar er hangt een prijskaartje aan.

Bosch wasmachine en droger set technologieën

Bosch maakt gebruik van verschillende technologieën om hun wasprestaties te verbeteren. Zowel voor de wasmachine als de droger heeft Bosch verschillende extra’s ontwikkeld. We bespreken ze één voor één hieronder.

Bosch wasmachine: i-Dos

Een Bosch i-Dos wasmachine is een wasmachine met automatische wasmiddeldosering. Door middel van sensoren wordt de hoeveelheid wasgoed en de vuiligheidsgraad gemeten. De wasmachine voegt daarna via automatisch doseren zelf wasmiddel en wasverzachter toe aan het wasprogramma. Zo gebruik je nooit teveel wasmiddel en wordt je wasgoed grondig schoon.

Bosch wasmachine: SpeedPerfect

SpeedPerfect is een technologie van Bosch wasmachines waarbij je was nog sneller schoon wordt. De wastijd kan met 65% worden ingekort door Bosch SpeedPerfect. Ideaal wanneer je even snel een wasje wilt draaien. De meeste wasmachines van Bosch hebben deze functie.

Bosch wasmachine: 4D Wash

4D Wash zorgt ervoor dat je stralend schone wasgoed krijgt. Deze techniek mengt het wasmiddel met water voordat het de trommel in gaat. Zo is het wasmiddel beter verdeeld en kan het dieper doordringen in de vezels van je kleding.

Bosch wasmachine: anti-vlekken systeem

Het Bosch anti vlekkensysteem haalt de meest hardnekkige vlekken uit je kleding. Via het led display van je Bosch wasmachine kun je aangeven wat voor soort vlek je op de kleding hebt en de wasmachine stelt hier het wasprogramma op af.

Bosch wasmachine: anti-vlekken systeem

Het Bosch anti vlekkensysteem haalt de meest hardnekkige vlekken uit je kleding. Via het led display van je Bosch wasmachine kun je aangeven wat voor soort vlek je op de kleding hebt en de wasmachine stelt hier het wasprogramma op af.

Bosch wasmachine en droger: HygienePlus

HygienePlus is een speciaal programma op de Bosch wasmachine en droger. Met HygienePlus wordt kleding extra hygiënisch gewassen en gedroogd waardoor pollen, huisstofmijt, dierenharen en bacteriën verdwijnen. Dit komt doordat het programma kort een hoge temperatuur gebruikt en een extra spoelbeurt toevoegt.

Bosch droger: AutoDry

Het AutoDry systeem zorgt ervoor dat je wasgoed nooit langer droogt dan nodig. De sensoren in de trommel meten continue de temperatuur en vochtigheid van je kleding totdat het perfect droog wordt.

Bosch droger: SelfCleaning Condenser

De condensor van een droger vangt het condens water op. Deze hoor je normaal regelmatig te reinigen, maar bij Bosch heb je de SelfCleaning Condensor. Dit is een condensor die zelfreinigend is, waardoor je er geen omkijken naar hebt en het onderhouden van de Bosch droger eenvoudiger gaat.

Bosch wasmachine en droger set installeren

Je Bosch wasmachine en droger set installeren is een eenvoudig klusje dat je zelf kunt doen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je je Bosch wasmachine en droger set installeert.

  1. Haal de verpakking van beide apparaten af. Aan de achterkant van de wasmachine zitten transportbouten, deze kun je verwijderen. Bewaar de bouten wel voor een eventuele verhuizing.
  2. Het is het makkelijkst om eerst de wasmachine aan te sluiten. Open de trommel, hier vind je de handleiding en de aan- en afvoerslang.
  3. De aanvoerslang sluit je als eerste aan aan de kraan. Zorg dat je de beide uiteinden goed dicht draait. Draai daarna de kraan voorzichtig open en check op eventuele lekkages.
  4. Vervolgens pak je de afvoerslang erbij. Het ene uiteinde sluit je aan op de wasmachine, het andere einde komt in de afvoerpijp terecht. Zorg dat de slang minimaal 10 en maximaal 20 centimeter diep in de pijp zit.
  5. Stop nu de stekker in het stopcontact, dit moet altijd een geaard stopcontact zijn. Je kunt nu de wasmachine aan zetten. Zet een programma aan met lege trommel om te spoelen en kijken of er geen lekkages zijn.
  6. Vervolgens kun je de wasdroger aansluiten. Een Bosch wasdroger kun je op de waterafvoer aansluiten, zodat het vocht van je natte wasgoed direct afgevoerd wordt. Dit doe je met de afvoerslang die erbij geleverd wordt.
  7. Vervolgens zet je de wasdroger aan en je kunt gelijk gaan drogen.

Wat vinden andere mensen van een Bosch wasmachine en droger set

Als je nog niet bekend bent met het merk Bosch, dan kan het lastig zijn om een goede inschatting te geven of de wasmachines en drogers van Bosch bij jouw wensen aansluiten. We hebben daarom hieronder wat ervaringen van andere consumenten verzameld. Zo krijg jij een wat beter beeld voordat je een Bosch wasmachine droger set koopt.

Garantie en Klantenservice van Bosch

Als je een Bosch wasmachine en droger set koopt, dan krijg je standaard twee jaar garantie op beide apparaten. Mocht er in de eerste twee jaar iets kapot gaan, buiten jouw schuld om, dan heb je recht op garantie. Het onderdeel wordt dan kosteloos gerepareerd of vervangen. De klantenservice van Bosch helpt je daar uitstekend bij. Als je de apparaten bij een andere webshop hebt aangeschaft, dan kunnen zij je helpen. Na de standaard twee jaar heb je de mogelijkheid om via Bosch of de webshop waar je de set hebt gekocht een extra verzekering af te sluiten. Zo kun je tot wel 10 jaar lang verzekerd zijn voor eventuele schade en reparaties aan je wasmachine en droger set.

Hier moet je op letten bij het kopen van een Bosch wasmachine en droger set

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte wasmachine droger set voor jou, moet je rekening houden met een aantal dingen. De beste wasmachine en droger sluit aan bij jouw huishouden en jouw wensen. Hieronder bespreken we waar je op moet letten bij de aankoop.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig je wasmachine en droger is. Ben je op zoek naar een energiezuinige Bosch wasmachine en droger? Dan moet je kijken naar apparaten met energielabel A of hoger. Een energiezuinige wasmachine en droger set is wat duurder in aanschaf, maar door het lage energieverbruik goedkoper in gebruik in de loop van de jaren.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoe groot de trommel van je wasdroger en wasmachine is en hoeveel kg wasgoed je per keer kunt wassen en drogen. Welk vulgewicht je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je huishouden en het soort wasgoed. Als je veel grote stukken wasgoed hebt zoals handdoeken of beddengoed, dan kan een grotere trommel fijn zijn. Bosch heeft wasmachines en droger met een vulgewicht van 7 t/m 10 kg. Hieronder zie je wat het juiste vulgewicht voor jou is.

  1. Huishouden van 1-2 personen: vulgewicht van 6 of 7 kg.
  2. Huishouden van 3-4 personen: vulgewicht van 8 of 9 kg.
  3. Huishouden van 5 personen of meer: vulgewicht van minimaal 9 kg.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft aan hoeveel geluid je wasmachine en droger maken. Het geluidsniveau is vooral belangrijk bij wasmachines, aangezien deze apparaten het meeste geluid maken tijdens het centrifugeren. Je kunt het niveau verdelen over vier categorieën: extra stil (70 dB of stiller), stil (71 – 72 dB), normaal (73 – 76 dB) en luid (harder dan 76 dB). Als je op zoek bent naar een stille wasmachine en droger set, dan ben je bij Bosch aan het goede adres. De meeste wasmachine en droger sets van Bosch hebben een geluidsniveau van maximaal 72 dB en vallen daarmee onder de categorie ‘stil’.

Was- en droogprogramma's

Naast de technische eigenschappen, is het ook goed om te letten op welke was- en droogprogramma’s de machines aanbieden. Je wilt natuurlijk een set kopen die bij jouw wensen aansluit. Zo hebben Bosch wasmachines en wasdrogers speciale programma’s voor allergieën en gevoelige huid, handdoeken en beddengoed en sportkleding. Ga voor jezelf na welke programma’s jij vaak gebruikt en zoek daar de juiste wasmachine en droger set bij.

Extra functies

De extra functies die een wasmachine of droger aanbieden, zijn handige extra’s die het gebruiksgemak verhogen. Zo hebben Bosch wasmachines bijvoorbeeld automatische wasmiddeldosering, een snelwasprogramma of een antivlekken programma. En een Bosch wasdroger heeft een zelfreinigende condensor of sensoren die het programmaduur aanpassen. Zo zijn er allemaal extra opties die het wassen en drogen makkelijker maakt.

De meest gestelde vragen over een Bosch wasmachine en droger set

Wat is de maximale capaciteit van de Bosch wasmachine en droger set?

Bosch heeft wasmachines en drogers met een vulgewicht van 7, 8, 9 of 10 kg. Een Bosch wasmachine droger set wast en droogt dus maximaal 10 kg wasgoed per keer. Wat het juiste vulgewicht voor jou is afhankelijk van de grootte van je huishouden en het soort wasgoed wat je hebt.

Biedt Bosch een verlengde garantieoptie?

Op Bosch apparaten krijg je standaard 2 jaar fabrieksgarantie. Je hebt de optie om je apparaten extra te laten verzekeren zodat je na de twee jaar nog steeds verzekerd bent tegen reparaties, kapotte onderdelen en schade. Deze verzekering kun je afsluiten via Bosch.

Bosch wasmachine en droger set assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines