LG wasmachine en droger set

Ben je op zoek naar een nieuwe wasmachine en droger van het merk LG? Kijk dan eens naar een wasmachine en droger set. Deze wasmachines en drogers van LG worden als set verkocht en zijn op elkaar afgestemd qua uiterlijk, eigenschappen en extra’s. Bovendien is een wasmachine en droger set aanschaffen voordeliger dan los van elkaar kopen. In dit artikel vertellen we je alles over de LG sets en laten we weten wat de beste LG wasmachine en droger sets van 2024 zijn.
Wasmachine en droger set

LG wasmachine en droger set: wat is dat

Een LG wasmachine en droger set zijn twee apparaten die bij elkaar passen. Zowel het uiterlijk en de bouw kwaliteit als de functies en prestaties zijn op elkaar afgestemd. Met een LG set heb je twee losse apparaten die samen een luxe, moderne uitstraling geven en die ervoor zorgen dat jij op de beste manier kunt wassen en drogen.
Wanneer je een wasmachine droger set van LG aanschaft, dan kun je twee apparaten verwachten die van uitstekende kwaliteit zijn gemaakt. LG wordt gezien als een A-merk voor wasmachines en drogers. De machines zijn van goede kwaliteit en leveren perfecte was- en droogprestaties.

Beste LG wasmachine en droger set van 2024

Als je zowel een nieuwe droger als een nieuwe wasmachine nodig hebt, dan kun je deze het beste als set aanschaffen. Zo heb je twee apparaten die mooi naast elkaar staan en bij elkaar passen qua kenmerken. Bovendien is een LG wasmachine en droger als set kopen een stuk voordeliger. We hebben het assortiment van LG bekeken en hebben de beste sets van LG op een rijtje gezet. Om tot deze keuze te komen hebben we gekeken naar eigenschappen zoals het vulgewicht, geluidsniveau centrifugeren, energiezuinigheid en het gebruiksgemak. Dit zijn de beste LG wasmachine en droger sets van 2024.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Voor- en nadelen van een LG wasmachine en droger set

Voordeel: Een set aanschaffen is voordeliger

Een groot pluspunt van het kopen van een set, is dat het goedkoper is dan twee aparte apparaten. Als je een LG set koopt dan heb je altijd een aanbieding. Een set kopen kan je soms wel honderden euro’s voordeel opleveren.

Voordeel: De wasmachine en droger zijn op elkaar afgestemd

Een ander voordeel van het aanschaffen van een wasmachine droger set, is dat beide apparaten op elkaar zijn afgestemd. Een goede wasmachine droger set vult elkaar aan qua was– en droogprestaties en technologieën. Zo heeft een LG set vaak hetzelfde vulgewicht zodat je gemakkelijk je natte wasgoed in één keer in de droger kunt stoppen.

Voordeel: Goede kwaliteit en laag energieverbruik van LG

LG verkoopt A-merk wasmachines en drogers. Je kunt dan van een LG wasmachine en droger set een uitstekende kwaliteit verwachten. Zowel wassen als droger met LG gaat zonder problemen. Bijkomend voordeel is dat LG ook energiezuinige apparaten ontwikkelt. Zo wordt je wasgoed niet alleen grondig schoon, maar verbruik je ook nog eens weinig energie.

Nadeel: Minder aanbod als set

Wanneer je een set wilt kopen, zul je merken dat het aanbod van LG wasmachines en wasdrogers een stuk kleiner is dan wanneer je beide apparaten los van elkaar aanschaft. Niet elke losse wasmachine en droger van LG kun je in een set kopen. Je hebt minder keus. De LG sets waar je uit kunt kiezen, hebben wel weer een voordeligere prijs.

Nadeel: LG is duurder dan andere merken

LG is niet het duurste merk, maar er zijn ook zeker goedkopere merken op de markt. Een ander minpunt van LG kan daarom zijn dat dit merk prijziger is dan andere merken. LG is een A-merk en daar hangt een prijskaartje aan. Voor die duurdere wasmachine en droger kun je dan wel weer betrouwbare kwaliteit en een langere levensduur verwachten.

LG wasmachine en droger set technologieën

LG onderscheidt zichzelf van andere merken door gebruik te maken van speciale technologieën waardoor was- en droogprestaties nog beter worden. Welke technieken LG gebruikt voor zijn drogers en wasmachines lees je hieronder.

LG wasmachine: Direct Drive

De meeste wasmachines van LG zijn uitgerust met een Direct Drive motor. Dit is een koolborstelloze motor die direct aan de trommel vast zit. Hierdoor is er geen frictie waardoor de wasmachine minder lawaai maakt, minder slijtage heeft en nog energiezuiniger is.

LG wasmachine: AI DD

Ai DD is een sensor van LG. De sensor bepaalt de hoeveelheid wasgoed in de trommel en welke zachtheid de stof van je kleding heeft. Met deze informatie wordt vastgesteld op welke manier de trommel gaat draaien. Zo is voor delicate stoffen de draairichting heel anders dan voor spijkerbroeken of beddengoed. Met deze techniek blijft je kleding langer mooi en zul je veel minder slijtage merken.

LG wasmachine: True Steam+

LG wasmachines hebben een stoomfunctie genaamd True Steam+. De stoom zorgt ervoor dat kreukels uit je kleding wordt geblazen. Zo heb jij veel minder strijkwerk. Ook helpt de stoom bij het verwijderen van allergenen uit je kleding, met True Steam+ wordt 99,8% van alle allergenen uit je kleding geblazen. Ideaal voor mensen die last hebben van allergieën of een gevoelige huid.

LG wasmachine: TurboWash

TurboWash is een snel wasprogramma van LG waarbij je grote ladingen kleding helemaal schoon kunt wassen in minder dan 30 minuten. Zo kun je snel nog even een wasje draaien voordat je de deur uit moet.

LG wasmachine en droger: ThinQ

Met ThinQ kun je je LG wasmachine en droger set bedienen op afstand via een app. Via de smartphone houd je gemakkelijk het energieverbruik van beide apparaten in de gaten en kun je de duur van het was- en droogprogramma volgen. Ook krijg je een melding zodra het programma afgelopen is.

LG droger: Sensor Dry

Met Sensor Dry wordt de droogtijd van je LG droger automatisch aangepast op basis van de vochtigheid van je kleding. Zo droog je nooit langer dan nodig. Sensoren bepalen hoe vochtig de kleding nog is en hierdoor wordt het programmaduur ingekort.

LG droger: Auto Cleaning Condenser

De condensor van je LG wasdroger vangt het condens water op. Gewoonlijk reinig je deze regelmatig, maar LG heeft wasdrogers ontwikkeld met een Auto Cleaning Condenser. Dit is een condensor die zelfreinigend is, waardoor je het zelf niet hoeft schoon te maken en je nog minder onderhoud hebt aan je droger.

Wat vinden andere mensen van een LG wasmachine en droger set

Als je nog niet bekend bent met LG wasmachines en drogers, dan kan het lastig zijn om een goede inschatting te geven of de apparaten van LG bij jouw wensen passen. We hebben daarom hieronder wat ervaringen van andere consumenten uitgelicht. Zo krijg jij een wat beter beeld voordat je een LG wasmachine droger set koopt.

Garantie en Klantenservice van LG

Als je een LG wasmachine en droger set koopt, dan krijg je standaard twee jaar garantie op beide apparaten. Dit is de wettelijke fabrieksgarantie. Mocht er in die periode iets kapot gaan, buiten jouw schuld om, dan heb je recht op garantie. Datgene wat kapot is, wordt dan kosteloos gerepareerd of vervangen. De klantenservice van LG helpt je daar graag bij. Als je de apparaten bij een andere webshop hebt aangeschaft, dan kun je met hen contact opnemen om geholpen te worden.

Na de wettelijke garantie van twee jaar, kun je een extra verzekering afsluiten. Dit kan via LG of de webshop waar je de set hebt aangeschaft. Met deze extra verzekering kun je tot wel 10 jaar lang verzekerd zijn tegen schade en reparaties.

Hier moet je op letten bij het kopen van een LG wasmachine en droger set

Wanneer je op zoek gaat naar de perfecte wasmachine droger set voor jou, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De beste wasmachine en droger set wast en droogt naar jouw wensen. Hieronder bespreken we waar je op letten bij de aanschaf.

Energieklasse

De energieklasse geeft aan hoe energiezuinig het apparaat is. Ben je op zoek naar een energiezuinige LG wasmachine en droger set? Dan moet je kijken naar apparaten met energielabel A of hoger. Een energiezuinige wasmachine en droger set is wat duurder in aanschaf, maar door het lage energieverbruik goedkoper in gebruik in de loop van de jaren.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoe groot de trommel van je wasdroger en wasmachine is en hoeveel kg wasgoed je per keer kunt wassen en drogen. Welk vulgewicht bij jou past, is afhankelijk van de samenstelling van je huishouden en het soort wasgoed wat je veel wast en droogt. Als je veel grote stukken wasgoed hebt zoals handdoeken of beddengoed, dan kan een grotere trommel fijn zijn. LG heeft wasmachines en drogers met een vulgewicht van 7 t/m 11 kg. Hieronder zie je wat het juiste vulgewicht voor jou is.

  1. Huishouden van 1-2 personen: vulgewicht van 6 of 7 kg.
  2. Huishouden van 3-4 personen: vulgewicht van 8 of 9 kg.
  3. Huishouden van 5 personen of meer: vulgewicht van minimaal 9 kg.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau geeft aan hoeveel geluid je wasmachine en droger maken. Dit is vooral van toepassing bij wasmachines, aangezien deze het meeste geluid produceren tijdens het centrifugeren. Het geluidsniveau is op te delen in vier niveaus: extra stil (70 dB of stiller), stil (71 – 72 dB), normaal (73 – 76 dB) en luid (harder dan 76 dB). Wil je een stille wasmachine droger set aanschaffen, dan moet deze een maximale geluidsniveau hebben van 72 dB. Gelukkig heeft LG een ruime keuze van stille sets in hun assortiment.

Was- en droogprogramma's

Naast de technische kenmerken, is het ook aan te raden om te letten op welke was- en droogprogramma’s de machines hebben. Je wilt natuurlijk een set aanschaffen die je optimaal kunt gebruiken. Zo hebben LG wasmachines en wasdrogers handige programma’s speciaal voor beddengoed en handdoeken. Maar ook een stoomfunctie kan handig zijn voor jou als je minder tijd kwijt wilt zijn aan strijkwerk. Ga voor jezelf na welke programma’s jij graag gebruikt en zoek daar de juiste wasmachine en droger set bij.

Extra functies

De extra opties die een wasmachine of droger heeft, zijn handige functies die het gebruiksgemak verhogen. Zo biedt LG wasmachines aan met een snelwasprogramma of stoomfunctie. En kun je LG drogers en wasmachines op afstand bedienen via een app. Zo zijn er allemaal extra opties waardoor het wassen en drogen nog makkelijker en efficiënter gaat.

De meest gestelde vragen over een LG wasmachine en droger set

Hoeveel garantie krijg ik bij aankoop van de LG wasmachine en droger set?

Als je een LG wasmachine en droger set koopt, dan krijg je standaard twee jaar garantie op de set. Dit is de wettelijke fabrieksgarantie. Wanneer er in deze twee jaar een onderdeel stuk gaat en vervangen moet worden, dan doet LG dit kosteloos.

Welke duurzaamheidsmaatregelen heeft LG genomen bij de productie van hun sets?

LG wilt het milieu-impact van hun apparaten verminderen. Zo produceren zij wasmachines met een Direct Drive motor. Dit is een kool borstelloze motor die jarenlang mee gaat en minder slijtage vertoont. Ook is deze motor energiezuiniger.

Biedt LG recyclingopties voor oud witgoed bij aankoop van een wasmachine en droger set?

Afhankelijk van de webshop of winkel waar je de LG set aanschaft, kan het oude witgoed kosteloos worden meegenomen zodat deze gerecycled wordt.

LG wasmachine en droger set assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines