De beste wasmachine volgens Coolblue

Coolblue is een van de populairste aanbieders van wasmachines. Ze hebben een enorm aanbod en zetten jouw blijdschap op de eerste plaats. Wil je meer weten over de aanschaf van Coolblue wasmachines? Hier ben je aan het juiste adres!
Coolblue wasmachine

Coolblue: wie zijn dat

Coolblue is een bedrijf dat sinds 1999 onder andere consumentenelektronica en huishoudelijke producten verkoopt. Het begon als een leuk idee van een groepje studenten, maar inmiddels heeft het een erg populaire webwinkel en verschillende filialen in Nederland, België en Duitsland. En daar kun je voor van alles en nog wat terecht. Van een koptelefoontje tot zonnepanelen, Coolblue heeft het in huis.
Waar Coolblue écht de beste in is, is hun klantvriendelijkheid en klantenservice. Het bedrijf doet er namelijk alles aan om een lach op jouw gezicht te toveren; hun slogan is dan ook “Alles voor een glimlach”. Ze leveren je gekochte producten zelf (dus zonder externe bezorgdienst!) in goede staat bij jou thuis. Mocht er onverhoopt iets misgaan met je nieuwe aankoop, kun je gemakkelijk de Coolblue klantenservice benaderen, die je kunnen vertellen of apparaat teruggestuurd, omgeruild of gerepareerd kan worden. Want dat jij blij bent, staat voor Coolblue op de eerste plaats.

De beste wasmachines van 2024 volgens Coolblue

Weet je wat er nog meer zo fijn is aan kopen via Coolbue? Heel veel van de producten in hun webshop zijn voorzien van uitgebreide reviews van mensen die het product eerder zelf hebben aangeschaft via Coolblue. Al deze ervaringen en recensies kunnen enorm waardevol zijn bij het uitkiezen van jouw nieuwe wasmachine, omdat je weet hoe de Coolblue wasmachine presteert en wat anderen als positief en negatief ervaren.
Het is altijd een goed idee om, voor het maken van een grote aankoop zoals een wasmachine, na te gaan wat andere mensen zeggen over de machine. Op die manier krijg jij een beter beeld van de wasautomaat en kun je beter bepalen of een specifiek model écht de beste wasmachine is voor jouw huishouden.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Hoe kies je de juiste wasmachine volgens Coolblue

Het assortiment van wasmachines is enorm! Ook als je enkel naar de webshop van Coolblue kijkt. Er zijn zo veel verschillende soorten wasmachines omdat ieder huishouden andere behoeftes heeft als het gaat om het doen van de was. Twee verschillende nieuwe wasmachines beschikken om die reden ook nooit over precies dezelfde opties, functies en wasprogramma’s. Ondanks dat er zo veel wasmachines zijn, vind je nooit twee dezelfde.

Coolblue wasmachine keuzehulp

Om uit vissen wat de beste Coolblue wasmachine is voor jou, heeft Coolblue een wasmachine keuzehulp ontwikkeld. Hierbij vul je per stap in wat voor jou prioriteit heeft, en krijg je vervolgende een selectie aan wasmachines voor je die voldoen aan die eisen. In de wasmachine keuzehulp worden de volgende aspecten meegenomen:

 • Geluidsniveau centrifugeren: wil je een stille wasmachine of is het niet zo erg als hij meer geluid maakt? Bijvoorbeeld omdat je wasmachine toch helemaal op zolder komt te staan.
 • Gebruiksgemak: nieuwe wasmachines hebben ongelofelijk veel functies waardoor het wassen voor jou zo makkelijk en efficient mogelijk gebeurt. Dus bij ‘gebruiksgemak’ kun je aanvinken of je het belangrijk vindt of je nieuwe wasmachine beschikt over automatische wasmiddeldosering, een stoomfunctie en/of volwaardig snelwasprogramma.
 • Vulgewicht: het vulgewicht geeft de capaciteit van de wasmachine aan. Hoe maar vulgewicht, hoe groter de trommel is en hoe meer wasgoed je tegelijkertijd kunt wassen. Heb je een klein huishouden van 1 of 2 personen? Dan is 7 kg vulgewicht waarschijnlijk voldoende. Ben je met 3 of 4 personen, dan raadt Coolblue 8 kg aan. Voor een gezin van 5 personen of meer, een wasmachine met 9 kg of meer het beste.

Vervolgens raad Coolblue je een goede wasmachine aan die aan al deze eisen voldoet!

Heb je meer vereisten voor je nieuwe machine?

Als de wasmachine die voor jou uit de keuzehulp komt, toch nog niet helemaal is wat je voor ogen had, kun je uiteraard ook zelf zoeken in het Coolblue wasmachine aanbod. Links in de scherm zie je allemaal kenmerken die je kunt selecteren, zodat het makkelijker wordt om de perfecte wasmachine te vinden. Hierbij kun je denken aan dezelfde kenmerken als uit de keuzehulp, maar ook aan onder andere:

 • de prijsklasse. Je kunt aangeven wat jouw budget is voor een wasmachine. Zo vind je ook gemakkelijk de goedkoopste wasmachines.
 • het wasmachine merk. Sommige mensen geven de voorkeur voor bijvoorbeeld een wasmachine van Miele, Bosch, Samsung, AEG of Siemens.
 • het energieverbruik. Als je graag zuiniger wast, kies je voor een wasmachine met een zuinige energieklasse. Energieklasse A is het beste.
 • het toerental. Het toerental van een wasmachine geeft aan hoeveel rondes de trommel per minuut maakt tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het aantal toeren, hoe droger je wasgoed wordt.
 • meer gebruiksgemak. Coolblue wasmachines bieden tegenwoordig nog veel meer opties voor gebruiksgemak, zoals startuitstel, automatisch uitschakelen, bedienen via app en zelfreinigende wasmiddellade en veel meer.
 • de wasprogramma’s. Alle wasmachines hebben een aantal standaard programma’s, maar steeds meer machines beschikken ook over een specifiek wasprogramma voor bijvoorbeeld hygiënisch reinigen, minder strijkwerk, delicate stoffen, beddengoed en verschillende soorten kleding.
 • het type wasmachine. Je hebt bij Coolblue de keuze tussen een voorlader wasmachine en een bovenlader wasmachine.
 • het type motor. Steeds meer wasmachines beschikken over een koolborstelloze motor, waarmee je zuiniger, stiller, een duurzamer wast.

Wat is Coolblue's keuze

Coolblue’s keuze is een keurmerk dat bij bepaalde producten staat en geeft aan wat volgens Coolblue’s klanten én specialisten de beste keuze is voor jou. De wasmachines met dit keurmerk scoren bijzonder goed op klantentevredenheid en worden nagenoeg nooit teruggestuurd. Als je zo’n wasmachine koopt, is de kans de groot dat jij er ook blij mee bent!

Wat is Coolblue's Groene keuze

Coolblue’s Groene keuze is een keurmerk voor bij producten die jou energie kunnen besparen, zoals een slimme thermostaat, of een wasmachine met een laag energieverbruik. Coolblue raadt deze opties aan omdat een energiezuinige wasmachine niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee! Hij houdt je energierekening namelijk mooi laag.

Bezorging en installatie door Coolblue

We noemden het al eerder, Coolblue heeft zijn eigen bezorgservice. Bij het leveren van Coolblue wasmachines, wordt alles door de bezorgers van top tot teen verzorgd! Afhankelijk van de aansluitservice die je selecteert bij de aanschaf van je wasmachine, is dit wat je kan verwachten als je bij Coolblue je wasmachine koopt. De bezorgers:

 • pakken de wasmachine uit en nemen de verpakking met zich mee;
 • zetten de wasmachine waar jij hem wilt hebben en zetten hem waterpas;
 • sluiten de wasmachine aan om de watertoe- en afvoer, en indien aanwezig ook op de trekschakelaar als je dat vooraf hebt aangegeven;
 • nemen je oude product mee;
 • gaan niet weg voordat de wasmachine werkt!

Een wasmachine bestellen bij Coolblue: voordelen

Twijfel je nog of je je wasmachine bij Coolblue koopt of bij andere aanbieders? Bij Coolblue wasmachines kopen heeft verschillende voordelen, we zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

Coolblue heeft de perfecte wasmachine voor iedereen!

Door het ruime assortiment aan wasmachines, is er een Coolblue wasmachine voor iedereen. Het maakt bijna niet uit was je vereisten zijn. Bij Coolblue vindt je namelijk zowel goedkope wasmachines, als luxueuze wasmachines met veel gebruiksgemak. Vind je een zuinige energieklasse belangrijk, of juist het geluidsniveau wassen? Of je nou een groot gezin hebt en een ruime trommel nodig hebt, of op zoek bent naar een machine waarom je zowel kunt wassen als kunt drogen… Bij Coolblue vind je de wasmachine voor jou!

CoolBlue klantvriendelijkheid is de beste!

Coolblue staat bekend met de slogan “Alles voor een glimlach”. Dat komt omdat ze er inderdaad alles aan doen om hun klanten tevreden te stellen. Of je er nou voor kiest om je wasmachine online te kopen of in een van de Coolblue filialen, de medewerkers staan voor je klaar om je te helpen de machine te vinden die aan als jouw vereisten voldoet. Van je eerste bezoek aan de website, tot het draaien van de eerste wasbeurt – alles wordt tot in de puntjes voor je geregeld.

Razendsnelle bezorging

Als je je Coolblue wasmachine voor 23:59 besteld, heb je hem de volgende dag in huis. Sneller gaat vrijwel niet! Vaak koop je een wasmachine omdat de oude kapot is, en dan moet je gehaast een nieuwe hebben. In zo’n situaties is de snelle levering van Coolblue ideaal! En en helemaal als je nagaat dat – mits je voor een aansluitservice hebt gekozen – de bezorgers niet weggaan voor je wasmachine het doet.

Een wasmachine bestellen bij Coolblue: nadelen

Natuurlijk kan het niet allemaal rozengeur en maneschijn zijn. Met een kritische kijk, kun je altijd nadelen vinden. Hieronder lichten we de drie voornaamste nadelen toe van het bestellen van een wasmachine bij Coolblue.

Je hebt de wasmachine waarschijnlijk nog niet gezien

Veel mensen vinden het fijn om, voordat ze een dure machine aanschaffen, het in levende lijven gezien te hebben. Als je je Coolblue wasmachine online koopt, is dit vrijwel nooit het geval. Gelukkig heeft Coolblue wasmachines staan in hun winkels, waardoor je je nieuwe beoogde wasmachine ook even in het echt kun bewonderen voordat je hem besteld.

Je moet thuis zijn voor de levering

Voor mensen met een druk leven, blijft het spannend om online spullen te bestellen. Je moet er namelijk voor thuis blijven. Gelukkig kan je bij Coolblue heel goed aangeven wanneer het uitkomt om jouw nieuwe wasmachine te leveren en eventueel ook te installeren. Zo plan je de levering om jouw plannen heen, in plaats van andersom!

Je spreekt vrijwel nooit een verkoper

Als je Coolblue wasmachines online koopt, spreek je geen verkoper. Veel mensen vinden dit een groot voordeel, maar het kan ook vervelend zijn. Je krijgt namelijk geen persoonlijk advies en niemand kan je vertellen wat alle mogelijkheden zijn. Nou is de website van Coolblue heel gebruiksvriendelijk en informatief. En als je écht liever iemand face-to-face spreekt, kan dat natuurlijk ook in een van de Coolblue winkels.

Coolblue wasmachine assortiment

Je zult voordat je begint vast een hoop wensen hebben bij je nieuwe wasmachine. Om je een beetje op weg te helpen in je zoektocht naar een nieuwe wasmachine hebben we een overzicht met verschillende soorten wasmachines voor je samengesteld.

Maak een keuze en begin je zoektocht!

Voor welk merk je kiest is sterk afhankelijk van jouw wensen. Heb je goede ervaringen met een bepaald merk of zoek je specifieke eigenschappen?

Stop met zoeken! Bekijk de beste wasmachines van 2024

Bekijk de beste wasmachines