Inbouw wasmachine

Een inbouw wasmachine is een wasmachine die je kunt inbouwen in jouw keuken, bijkeuken of een andere kast. Zo kun je de wasmachine perfect laten opgaan in jouw interieur en zul je hem op het eerste gezicht niet zien.

Wil je een inbouw wasmachine voor in je keuken of bijkeuken? Zoek niet verder! Op deze pagina vind je een lijst met de beste inbouw wasmachines van 2023!

Inbouw wasmachine

Wat is een inbouw wasmachine

De meeste wasmachines zijn vrijstaand, en kun je daarom plaatsen waar je wilt. Vrijstaande wasmachines staan daarom altijd volledig in het zicht. Als je dat liever niet hebt, is een inbouw wasmachine een goede keuze voor jou! Deze bouw je namelijk in een vrije nis in je keuken, bijkeuken of wat voor ruimte dan ook. Omdat je de inbouw wasmachine in een nis plaatst, is dit altijd een voorlader.
Als je wilt, kun je een deur plaatsen die de inbouw wasmachine volledig verbergt. Die deur heeft dezelfde stijl als de rest van je keuken, zodat alles maximaal op elkaar aansluit. Houd er rekening mee dat de nis in je keuken de juiste electriciteitsaansluiting, watertoe- en afvoer nodig heeft voor inbouw wasmachines.

Vind jouw nieuwe wasmachine

Vind een goede wasmachine door te kijken naar de beste van 2023 of doe de snelle keuzehulp.

Vind jouw Inbouw wasmachine

De beste Inbouw wasmachines

De beste inbouw wasmachines van 2023

Een goede inbouw wasmachine kiezen is helaas niet makkelijk. De keuze is enorm en er zijn er geen twee hetzelfde. Er zit altijd wel een verschil ik energieklasse, functies formaat en resultaten. Om jou te helpen bij het oriënteren op een nieuwe wasmachine, hebben we de onderstaande lijst gemaakt. Hier vind je de beste inbouw wasmachines van 2023! Bij het maken van deze lijst hebben we onder andere gekeken naar het vulgewicht (de capaciteit), energieklasse, geluidsniveau en de wasprogramma’s. Daarnaast hebben we ook een tal aan reviews bekeken, en de beoordeling door klanten meegewogen in onze selectie. Dit zijn de beste inbouw wasmachines van 2023.

Start de snelle keuzehulp
vind jouw ideale wasmachine

Klik en start keuzehulp
first screen img
1
2
3
4
Jouw wasmachine

Wasmachine keuzehulp

Een energiebesparende wasmachine heeft energielabel A en verbruikt minder water en energie. Wanneer je investeert in een energiezuinige wasmachine verdien je deze investering vrijwel altijd terug.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe energiebesparend moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een stille wasmachine maakt weinig geluid bij het centrifugeren van de natte was. Staat je wasmachine vlakbij je slaapkamer of woonkamer? Overweeg dan een stille wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe stil moet de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Hoeveel je maximaal wilt betalen voor je wasmachine ligt uiteraard volledig aan het budget dat je beschikbaar stelt. Een duurdere wasmachine heeft vrijwel altijd een langere levensduur dan een goedkopere wasmachine.
Terug
1
2
3
4
Terug

Hoe duur mag de wasmachine zijn?

Wasmachine keuzehulp

Een groot gezin vereist een grotere wasmachine, en ook een hoger vulgewicht. Een kleiner gezin heeft voldoende aan een wasmachine met een kleiner vulgewicht.
Terug
1
2
3
4
Terug

Voor hoeveel mensen ga je de was doen?

Wasmachine keuzehulp

Klik hieronder op de button en bekijk de top 10 meest gekochte wasmachines van Nederland. Of bekijk de wasmachines die het best bij jou passen.
Bekijk 10 beste wasmachines
placeholder icon
placeholder icon
placeholder icon
Wasmachines aan het zoeken...

Een inbouw wasmachine kopen: waar let je op

Een inbouw wasmachine is over het algemeen een alledaagse aankoop. Meestal gaat een wasmachine zo’n 10 jaar mee. Er zit veel ontwikkeling in deze apparaten, dus zul je je iedere keer weer opnieuw moeten verdiepen. Inbouw wasmachines zijn apparaten met allemaal verschillende kenmerken, functies en mogelijkheden. Met de onderstaande punten weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een inbouw wasmachine.

Afmetingen

Als je een inbouw wasmachine gaat kopen, heb je waarschijnlijk al een plekje voor hem op het oog. Meet de hoogte, diepte en breedte van je nis nauwkeurig op voor je de knoop doorhakt voor een specifieke wasmachine om er zeken van te zijn dat hij past.

Vulgewicht

Het vulgewicht geeft aan hoeveel wasgoed je kwijt kunt in de trommel, dit wordt ook wel de capaciteit van de wasmachine genoemd. Dit ligt meestal tussen de 6 en 10 kg, maar het kan ook meer zijn. Wasmachines met een vulgewicht van 6 tot 7 kg zijn geschikt voor een klein huishouden, met een of twee personen. Voor een huishouden met een of twee kinderen, heb je al sneller een vulgewicht van 8 kg nodig. De meeste wasmachines hebben dan ook een capaciteit van 8 kg. Heb je een gezin met 3 kinderen of meer? Dan kun je je het beste oriënteren op een machine met 9 kg of meer.

Energieklasse

De energieklasse van een wasmachine laat zien hoe energiezuinig hij is. Dit loopt van energieklasse A tot en met G, waarbij energieklasse A de minste energie verbruikt. In aankoop zijn wasmachines met een betere energieklasse meestal wat duurder, maar in gebruik kunnen ze je juist geld opleveren omdat ze veel minder energie verbruiken. Daarnaast is het voor het milieu uiteraard ook een betere keuze.

Geluidsniveau centrifugeren

Wasmachines kunnen best een hoop herrie maken, vooral tijdens het centrifugeren. Als je je inbouw wasmachine in een ruimte wilt plaatsen die ietwat gehorig is, wilt je wellicht kijken naar een relatief stillere wasmachine. Er zijn vier verschillende geluidsniveau’s: extra stil (71 dB of stiller), stil (72 – 73 dB), normaal (74 – 77 dB) en luid (78 dB of luider). De gemiddelde wasmachine met stoomfunctie heeft een geluidsniveau van 75 dB.

Toerental

Het toerental geeft aan hoeveel rondes de trommel maakt tijdens het centrifugeren. Hoe sneller hij draait, hoe droger je wasgoed wordt. Voor nieuwe wasmachines ligt het toerental tussen de 1100 en 1600 toeren per minuut. De meeste inbouw wasmachines maken 1400 toeren per minuut.

Wasprogramma's

Iedere inbouw wasmachine heeft weer andere programma’s. Daarom doe je er goed aan om van tevoren te inventariseren welke wasprogramma’s je gebruikt of denkt te gaan gebruiken. Standaard programma’s zijn fijne was, handwas, katoen, korte was, opfrissen, synthetisch en wol. Maar er zijn ook specifieke programma’s voor sportkleding, babykleding, vlekken, jeans of voor minder energie- en waterverbruik.

Kwaliteit

Inbouw wasmachines krijgen een beoordeling van hun fabrikant over de waskwaliteit en de bouwkwaliteit. De waskwaliteit geeft aan hoe goed de resultaten zijn na het wassen. De bouwkwaliteit zegt iets over de materialen waarmee het apparaat is gemaakt en de levensduur van de wasmachine. Beide worden onderverdeeld in basisklasse, middenklasse en topklasse. Niet iedere fabrikant is echter even transparant over deze reviews. Indien dit niet vermeld staat bij de inbouw wasmachine die jij op het oog hebt, kun je ook kijken naar het merk en de prijs van het apparaat. Duur is natuurlijk niet per definitie beter, maar het kan wel een indicatie zijn dat de wasmachine met kwalitatieve materialen is gebouwd. Over het algemeen leveren A merken zoals AEG, Bosch en Siemens ook betere resultaten op.

Inbouw wasmachine assortiment