Inbouw wasmachine
Een inbouw wasmachine is een wasmachine die je kunt inbouwen in jouw keuken, bijkeuken of een andere kast. Zo kun je de wasmachine perfect laten opgaan in jouw interieur en zul je hem op het eerste gezicht niet zien.
Wil je een inbouw wasmachine voor in je keuken of bijkeuken? Zoek niet verder! Op deze pagina vind je een lijst met de beste inbouw wasmachines van 2025!
De beste inbouw wasmachine van 2025
De beste inbouw wasmachine van 2025
Wat is een inbouw wasmachine
De beste inbouw wasmachines van 2025
9.4/10Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed
De Samsung WW11DB7B34GBU3 Bespoke Super Speed is de best geteste inbouw wasmachine van maart 2025!
Deze Samsung wasmachine heeft een ruime trommel. Het Steam Wash programma maakt extra goed schoon. Je kunt er zelfs een dekbed in wassen. Er is een kort programma voor als je snel schone kleding nodig hebt. De machine verbruikt weinig energie en je kunt hem met je telefoon bedienen. Het doseren van wasmiddel moet je zelf doen.
Deze wasmachine is voordelig in gebruik. Met energieklasse A-20% verbruikt hij minder stroom dan andere machines. Per jaar gebruikt hij 92,4 kWh energie, wat ongeveer 28 euro kost. Het waterverbruik is 11.880 liter per jaar, wat neerkomt op zo’n 17 euro. Gedurende de levensduur van de wasmachine bespaar je 270 euro op je energierekening. Dat is prettig voor je budget en ook goed voor het milieu.
Deze Samsung wasmachine kan 11 kg was verwerken. Dat is een flinke hoeveelheid. Het is ideaal voor grote gezinnen of mensen die veel kleding hebben. Je kunt er makkelijk een groot dekbed in wassen. Ook is het handig als je veel sport en vaak je sportkleding moet wassen. Met het snelle programma kun je in korte tijd een behoorlijke lading schoonmaken. Zo bespaar je tijd, vooral in drukke periodes.
9.6/10Siemens WG56B2ACNL intelligentDosing
De Siemens WG56B2ACNL is een grote wasmachine waar 10 kg was in past. Hij is heel zuinig met water en stroom. De machine doseert zelf wasmiddel en wasverzachter. Zo gebruik je nooit te veel. Er zit een snel programma op voor als je haast hebt. Met stoom maakt de machine je kleren minder kreukelig. Je kunt de wasmachine ook met je telefoon bedienen.
Deze wasmachine is erg zuinig. Hij gebruikt maar 77 kWh stroom per jaar. Dat kost ongeveer 23 euro. Het waterverbruik is 10.560 liter per jaar. Dat kost bijna 15 euro. Tijdens de hele levensduur van de machine bespaar je 310 euro aan energiekosten. De machine past het verbruik aan op hoeveel was je erin doet. Zo verspil je niets.
De wasmachine maakt weinig geluid als hij draait. Het geluidsniveau is 72 decibel. Dat is best stil. De trommel draait met 1600 toeren per minuut. Dat is snel. Hierdoor wordt je was goed droog. Er zitten veel verschillende wasprogramma’s op de machine. Je kunt er ook speciale kleding in wassen, zoals wol of zijde. Met de app op je telefoon kun je extra programma’s downloaden.
9/10Samsung WW90CGC04AAE
Deze Samsung wasmachine heeft ruimte voor 9 kilo was. Hij verbruikt weinig energie. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s of nieuwe downloaden. Er is een programma voor mensen met allergieën. Snel wassen kan in 15 minuten. De machine gebruikt stoom en je kunt hem met je telefoon bedienen.
Deze wasmachine is zuinig in gebruik. Hij verbruikt jaarlijks 96,8 kWh stroom, wat ongeveer 29 euro kost. Het waterverbruik is 11.066 liter per jaar, wat neerkomt op zo’n 15,50 euro. De machine heeft energieklasse A-10%, wat betekent dat hij erg energiezuinig is. Tijdens de hele levensduur van de wasmachine bespaar je ongeveer 245 euro aan energiekosten. Dit komt onder andere door de EcoBubble technologie, waarmee je ook op lage temperaturen goed kunt wassen.
Je kunt de wasmachine besturen via een app op je telefoon. De trommel is zo gemaakt dat je kleding niet beschadigt. Er zit een scherm op dat laat zien hoe lang het wassen nog duurt. Je kunt instellen wanneer de was moet beginnen. De wasmachine heeft een stoomfunctie en maakt zichzelf schoon. Er zijn 13 verschillende programma’s, waaronder een kort programma van 15 minuten als je snel iets schoon nodig hebt.
10/10Siemens WG44B2ABNL intelligentDosing
De Siemens WG44B2ABNL wasmachine is een zuinige machine met ruimte voor 9 kilo was. Hij heeft energieklasse A-50%, wat betekent dat hij 50% minder energie verbruikt dan een gewone A-klasse machine. De wasmachine doseert zelf wasmiddel en wasverzachter met intelligentDosing. Zo blijft je kleding langer mooi. Met het powerSpeed59′ programma was je een halve trommel binnen één uur schoon.
Deze wasmachine heeft handige functies. Met de smartFinish stoomfunctie verminder je kreukels, zodat je minder hoeft te strijken. Voor lastige vlekken is er een speciale anti-vlekkenfunctie. Via de Home Connect app kun je extra wasprogramma’s downloaden en de machine op afstand bedienen. De wasmachine is erg stil tijdens het centrifugeren en maakt maar 70 decibel geluid.
De Siemens WG44B2ABNL is geschikt voor gezinnen van 2 tot 4 personen. Hij heeft veel verschillende wasprogramma’s, zoals voor katoen, synthetisch, fijne was, wol en zelfs zijde. De machine is gebruiksvriendelijk met functies als trommelverlichting, weergave van de resterende wastijd en de mogelijkheid om de start uit te stellen. De bouwkwaliteit is erg goed, alles zit stevig in elkaar en de machine zal waarschijnlijk lang meegaan.
9.8/10Bosch WGB244ACNL
De Bosch WGB244ACNL wasmachine is heel zuinig. Hij gebruikt weinig stroom en water, wat goed is voor je portemonnee. De machine doseert zelf wasmiddel en wasverzachter, zodat je kleding langer mooi blijft. Met de SpeedPerfect functie was je tot 65% sneller. De Iron Assist stoomfunctie maakt strijken makkelijker.
Deze wasmachine kan 9 kilo was tegelijk wassen. Dat is genoeg voor een gezin van 2 tot 4 personen. Je kunt er bijvoorbeeld beddengoed en handdoeken samen in wassen. De machine is extra stil tijdens het centrifugeren. Hij draait met 1400 toeren per minuut, waardoor je was redelijk droog uit de machine komt.
Er zijn veel verschillende wasprogramma’s, zoals voor katoen, fijne was en wol. Ook zijn er speciale programma’s voor allergieën, sportkleding en vlekken. De wasmachine is makkelijk te gebruiken. Je kunt hem bedienen met een app op je telefoon. De trommel heeft een lampje en je kunt zien hoe lang het wassen nog duurt. Met functies als 4D Wash en HygienePlus wordt je was extra goed schoon.
Voor- en nadelen van een inbouw wasmachine
Voordelen van een inbouw wasmachine
Ruimtebesparend: Inbouw wasmachines zijn ontworpen om naadloos te passen in een keuken of bijkeuken. Dit bespaart je niet alleen ruimte, maar zorgt er ook voor dat je wasmachine niet het mooiste object in de kamer hoeft te zijn.
Hogere energieklasse: Inbouw wasmachines zijn vaak voorzien van energiezuinige technologie. Met een betere energieklasse bespaar je op lange termijn niet alleen geld, maar ben je ook beter voor het milieu.
Slimme systemen: Of je nu een Bosch serie of Siemens model kiest, inbouw wasmachines komen vaak met een scala aan slimme systemen. Van sensoren die de hoeveelheid wasgoed detecteren tot een programma kreukherstellend; deze machines zijn slim genoeg om het leven makkelijker te maken.
Stil en efficiënt: De constructie van inbouw wasmachines zorgt meestal voor minder geluid tijdens het wassen en centrifugeren, wat handig is als de machine dichtbij woonruimtes staat.
Nadelen van een inbouw wasmachine
Beperkt vulgewicht: De inbouw wasmachines hebben vaak een beperkter vulgewicht, meestal rond de 8 kg. Dit kan een probleem zijn als je vaak grote hoeveelheden, zoals beddengoed, moet wassen.
Ingewikkelde installatie: Het inbouwen van een wasmachine is vaak complexer dan het plaatsen van een vrijstaand model. Dit betekent dat je wellicht professionele hulp nodig hebt, wat extra kosten met zich meebrengt.
Minder toegankelijk voor onderhoud: Als er iets misgaat, is het lastiger om bij de interne delen van de machine te komen. Ook het schoonmaken van bijvoorbeeld de afvoer kan een grotere klus zijn.
Beperkte keuze in modellen: Of je nu een voorlader wasmachine, een model met een hoger toerental zoekt, of een zuinige inbouw wasmachine zoekt, de keuze is vaak beperkter bij inbouw modellen.
Een inbouw wasmachine kopen: waar let je op
Afmetingen
Vulgewicht
Energieklasse
Geluidsniveau centrifugeren
Toerental
Wasprogramma's
Kwaliteit
Hoe bouw je een wasmachine in
Stap 1: Wasmachine aansluiten
Stap 2: Scharnieren plaatsen
Stap 3: Deur monteren
Stap 4: Magneten monteren
Om te zorgen dat de kastdeur goed sluit, monteer je magneten aan de binnenkant van de kast en de deur. Deze zorgen ervoor dat de deur gesloten blijft tijdens het wassen en centrifugeren.
Het inbouwen van een wasmachine kan best een klus zijn, maar als je het stap voor stap aanpakt en voorzichtig te werk gaat, moet het lukken. En als je er niet uitkomt, is het altijd een goed idee om een professional in te schakelen.
Alternatief: een inbouw was droogcombinatie
Veelgestelde vragen over een inbouw wasmachine
Kun je een wasmachine inbouwen?
Waarom kiezen voor een inbouw wasmachine?
Kan een wasmachine in een keukenkastje?
Kun je iedere wasmachine inbouwen?
Inbouw wasmachine assortiment
Andere producten