Het verschil tussen 1400 en 1600 toeren bij een wasmachine


Als je je gaat oriënteren op een nieuwe wasmachine, komt er een hoop op je af. Een wasmachine heeft veel aspecten die van invloed kunnen zijn op jouw beslissingsproces. Het toerental is er daar één van. Maar wat is een toerental nou precies? Het toerental van een wasmachine geeft aan hoe vaak de wastrommel ronddraait per minuut. Dit wordt ook wel rpm genoemd, ofwel ‘rounds per minute’. Het toerental van je wasmachine heeft invloed op hoe droog jouw was wordt tijdens het centrifugeren. Hoe hoger het toerental, hoe minder lang je je was hoeft te drogen. Hoe droog je was precies is na het centrifugeren, wordt aangegeven middels het restvochtpercentage. Bij een moderne wasmachine ligt dit tussen de 45% en 55%.

Wasmachines 1600 toeren

Tegenwoordig beschikken steeds meer wasmachines over een hoog toerental. Hoe sneller je je was droog wilt hebben, hoe hoger het toerental is dat je nodig hebt. Bij 1600 toeren is er gemiddeld een restvochtpercentage van 44%. Als je graag een snelle centrifuge hebt, past een wasmachine met 1600 toeren waarschijnlijk het beste bij jou. Deze wasmachines zijn vooral handig voor beddengoed, zeker als je geen droger hebt. Met 1600 toeren wordt er veel vocht uit jouw wasgoed onttrokken, waardoor het minder lang nodig heeft om aan de lucht verder op te droger. Een droger is in dit geval ook niet nodig. Houdt er wel rekening mee dat wasmachines met een hoger toerental vaak ook iets duurder zijn in aanschaf.

Neem een kijkje naar de onderstaande wasmachines. Hier vind je de beste wasmachines met een toerental van 1600 die nu op de markt zijn. Bij het maken van deze selectie hebben we gekeken naar een aantal belangrijke punten zoals het merk, het energielabel en de prijs.

Wasmachines 1400 toeren

Bij 1400 toeren is er gemiddeld een restvochtpercentage van 50%. Bij 1400 toeren zal het niet nodig zijn om je wasgoed in de droger te stoppen, je kan het ophangen en aan de lucht verder laten drogen. Het voordeel aan een wasmachine met een lager toerental is dat je wasgoed minder snel slijt. Bij een hoog toerental is de kans dat de stoffen verdunnen of beschadigen iets groter. Een ander voordoor van een lager toerental is het effect dat het heeft op je energierekening. Wasmachines met een lager toerental verbruiken minder energie omdat ze minder snel centrifugeren. Dit zijn dus niet alleen goedkopere wasmachines in aanschaf, maar ook in gebruik.

Overtuigd dat een wasmachine met 1400 toeren is wat je nodig hebt? Neem dan een kijkje naar de onderstaande lijst. Hier vind je de beste 1400 toeren wasmachines van het afgelopen jaar. Heb je er nog vragen over? Neem contact op met ons of de leverancier voor meer informatie.

De wasmachine keuzehulp

Kan je nog wat hulp gebruiken bij het uitzoeken van een wasmachine? Dat begrijpen wij maar al te goed! Naast het toerental zijn er namelijk nog veel meer aspecten waar je op moet letten bij het kopen van een wasmachine. Denk aan de capaciteit, het energielabel en hoe vaak je van plan bent een wasje te draaien. Geef jouw voorkeur aan in de onderstaande wasmachine keuzehulp en wij laten je zien wat voor soort wasmachine het beste bij jou past. Uiteraard geven we je verschillende opties, zodat de keuze altijd aan jou blijft.

Voor hoeveel mensen moet er gewassen worden?
Hoe energiezuinig moet de wasmachine zijn?
Hoe vaak doe je de was per week?

Alle soorten wasmachines

Er zijn verschillende soorten wasmachines en daar zit voor iedereen een geschikte wasmachine bij. Of je nu een groot of klein huishouden hebt, een groot of klein budget, een voorkeur voor energiezuinig of eerder een voorkeur voor snel en efficiënt wassen. Er zit altijd een wasmachine bij die voldoet aan jou voorkeuren. Om het je gemakkelijk te maken zetten we een aantal veel gezochte wasmachine soorten op een rij: de energiezuinige wasmachine, de goedkope wasmachine, de stille wasmachine, een koolborstelloze wasmachine, een wasmachine voor het gezin, een wasmachine met bovenlader, een wasmachine met 1400 toeren en een wasmachine met 1600 toeren.


De top 10 wasmachines voor jou samengesteld
Bekijk top 10 wasmachines